Vragen

Dagworkshop in Utrecht – Taoïstische beweging en massage voor mannen

Wil jij je levensenergie voelen en door je lichaam laten circuleren? In deze workshop leer je hoe je dit kunt doen, terwijl we Qi-gong en Taoïstische massage beoefenen.

 • Datum: Zondag 10 maart 2023
 • Locatie: Awananda, Utrecht

In het taoïsme zijn beweging en aanraking van het lichaam belangrijk.

 • Energie: Het taoïsme beschouwt Chi als de universele levensenergie die door alles stroomt. Beweging en aanraking activeren de meridianen en stimuleren de stroom van Qi in het lichaam.
 • Yin en Yang: Sensuele aanraking en evenwichtshoudingen kunnen de balans tussen yin en yang in het lichaam bevorderen.
 • Natuurlijkheid: Het taoïsme benadrukt het belang van leven in harmonie met de natuur. Naaktheid en het aanraken van het hele lichaam zorgt ervoor dat je de schoonheid van je lichaam kunt ervaren als onderdeel van de natuur.

Qi gong
Op deze dag maak je kennis met Qi-gong, een eeuwenoude praktijk die zijn oorsprong vindt in het taoïsme en de traditionele Chinese geneeskunde. Het omvat een systeem van gecoördineerde lichaamsbewegingen, ademhalingsoefeningen en meditatie. Door middel van gecontroleerde bewegingen en ademhalingsoefeningen wil Qi Gong de Qi-stroom in het lichaam reguleren en versterken. Vanuit staande positie maken we zachte vloeiende bewegingen, maar ook meer dynamische bewegingen, die soms op Tai-chi lijken. Qigong-oefeningen zorgen voor meer flexibiliteit, kracht, balans en coördinatie, maar geven ook gevoelens van ontspanning en rust, een groter zelfbewustzijn en een gevoel van verbondenheid met jezelf en anderen.

Taoïstische massage
Deze vorm van massage combineert taoïstische principes met energetische technieken om je levensenergie te cultiveren en te laten circuleren. Het is een integratie van ademwerk, volledige lichaamsmassage en sensuele aanraking, inclusief genitale aanraking. Eeuwen geleden werd het ontwikkeld in de harems voor de Chinese adel. Omdat de koningen meerdere vrouwen hadden, moesten ze de Qi-stroom in het lichaam herstellen en de Ching (seksuele energie) activeren. De energiestroom in het lichaam wordt hersteld door een rustgevende aanraking van sensuele lichaamsdelen, zoals de penis, de anus en de bekkenbodem. In de jaren 80 combineerde Joseph Cramer deze tradities met de inzichten uit de westerse seksuologie, psychologie en neurobiologie. Op de Body Electric School voegde hij daar de “lingam-massage” (penismassage) aan toe. https://www.neptunus-wellbeing.nl/taoistische-massage/

Wat gaan we doen?
Gedurende de ochtend beoefenen we een aantal energetische principes en bewegingen van Qi-gong. Deze vorm van taoïstische beweging zal de perfecte voorbereiding zijn op de taoïstische massage.

Vóór de lunchpauze doen we een taoïstische ademhaling en oefenen we enkele sensuele massagebewegingen op het hele lichaam. Ook leren wij u enkele specifieke strijkjes voor de geslachtsorganen. In de middag oefenen we de taoïstische massage in trio’s. Twee mannen zullen de derde man een massage geven, waarna we rouleren.

Zelfontdekking en veiligheid
Deze dag kan een uitdaging zijn, maar ook een reis van zelfontdekking en verbinding, met focus op bewustzijnsverruiming, energiestroom en bevrijding. Je ervaart meer ruimtelijkheid en sensualiteit. Je krijgt meer levensenergie en voelt je intenser, met meer intimiteit en dieper genot. Samen zorgen we voor een veilige sfeer waarin iedereen die zich als man identificeert zichzelf kan zijn, ongeacht je lichaamsbouw, leeftijd of seksuele geaardheid.

Facilitator
Tijs Breuer is een ervaren en gecertificeerde (tantrische) lichaamswerker, life coach, mindfulness docent en masseur, gespecialiseerd in het verdiepen van lichaamswerk. Hij werkt met lichaamsbewustzijn, liefdevolle aandacht, directe ervaring en energiewerk zoals tantra. Hij geeft wekelijks workshops voor speelse ontdekking om verbinding te maken met jezelf en anderen.
Bram geeft ons een Qi-gong instructie. Hij beoefent sinds zijn jeugd vechtsporten als judo en Tai Chi. In 2019 rondde hij de Qigong-opleiding af en richt zich sindsdien op het bestuderen en onderwijzen van Eclectische Qigong-stijlen vanuit Taoïstisch en Boeddhistisch perspectief. Daniel is onze “space-holder” en hij assisteert zal de ruimte bewaken en assisteren wanneer dat nodig is.

Tijden
Deur open, koffie, thee: 9:30 uur
Starttijd: 10:00 uur
Lunchpauze: 13.00 uur (13.00 uur)
Eindtijd: 18.00 uur (18.00 uur)

Lunch – salade en potluck
Er is een pauze tussen het ochtend- en middagprogramma. We blijven in de zaal en lunchen samen. Er wordt een frisse, gezonde salade bereid, maar neem wel zelf bereide lekkernijen mee om te delen met de andere deelnemers.

Locatie
Awananda
Adres: Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht

Kosten
Regulier kaartje € 70,-. Onder de 35 jaar €55. Studenten / vluchtelingen €45
Tickets: https://www.neptunus-wellbeing.nl/nl/meetup-tickets
of koop het op Hipsy: https://hipsy.nl/neptunus-wellbeing
Vragen? Tijs Breuer. Mobiele telefoon: +31626174884.

Deel jouw meditatie-ervaringen

Spreek je weleens met andere over je meditatie-ervaringen? Veel mensen houden die ervaringen voor zichzelf, omdat ze het gênant vinden om te vertellen dat ze regelmatig mediteren. Terwijl het juist heel nuttig kan zijn om die ervaringen met anderen te delen.

Onze hersenen zijn erg goed in het opslaan van onprettige en angstige momenten, om ons te behoeden voor gevaar. Het verwoorden van datgene wat je ervaart tijdens de meditatie kan helpen om je bewustzijn te versterken. Je oefent je brein in het registreren van je gevoelswereld. En je zorgt ervoor dat je naast onprettige en angstige momenten ook fijne momenten beter kunt herinneren. Ook is het fijn om ervaringen van anderen te lezen, als inspiratiebron en stimulans. Het delen van meditatie-ervaringen met anderen kan op verschillende manieren nuttig zijn.

Enkele redenen waarom het delen van ervaringen zinvol is:

 • Het kan helpen om je meditatiepraktijk te verdiepen. Door te praten over je ervaringen, kun je ze beter begrijpen en integreren in je dagelijks leven. Je kunt ook leren van de ervaringen van anderen, wat je kan helpen om nieuwe inzichten te krijgen.
 • Het kan je steun geven. Meditatie kan soms een uitdaging zijn, vooral als je net begint. Het kan dan fijn zijn om met anderen te praten die ook mediteren. Zij kunnen je steunen en motiveren.
 • Het kan anderen inspireren om ook te beginnen met mediteren. Door je positieve ervaringen met meditatie te delen, kun je anderen helpen om de voordelen ervan te ontdekken.

Enkele voorbeelden van het delen van meditatie-ervaringen:

 • Als je tijdens het mediteren bepaalde gedachten of emoties ervaart, kan het helpen om er met iemand over te praten. Deze persoon kan je helpen om je ervaringen te begrijpen en omgaan met eventuele uitdagingen.
 • Als je moeite hebt om je te concentreren tijdens het mediteren, kan het helpen om te praten met iemand die er meer ervaring mee heeft. Deze persoon kan je tips geven over hoe je je concentratie kunt verbeteren.
 • Als je je afvraagt of meditatie wel iets voor jou is, kan het helpen om met iemand te praten die er al mee bezig is. Deze persoon kan je vertellen over zijn of haar ervaringen en je helpen om een beslissing te nemen.

Natuurlijk is het niet altijd nodig om je meditatie-ervaringen met anderen te delen. Als je je prettiger voelt om ze voor jezelf te houden, is dat prima. Maar als je het wel wilt doen, zijn er veel manieren om dat te doen. Je kunt bijvoorbeeld met een vriend of familielid praten, een meditatiegroep bijwonen, of een online forum of blog bezoeken.

Wat het beste voor jou werkt, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Onderaan deze pagina kun je (steeds) een bericht achterlaten om je ervaringen te delen.

Dagworkshop The Rainbow Bridge

Yoga- en massageworkshop in Amsterdam door Christian & Tijs

 • Datum: Zondag 25-02-2024
 • Locatie: De Roos, Amsterdam

Ervaar hoe meditatie, yoga en massage je kunnen helpen om verbinding te maken met je chakra’s en meer balans in je leven te vinden. Tijs en Christian nodigen je uit voor een dag van zelfontdekking en verbinding.

De Regenboogbrug
Indiase tradities hebben verschillende subtiele energiecentra in het menselijk lichaam herkend, chakra’s genoemd, ze worden vaak gesymboliseerd door de kleuren van de regenboog. De chakra’s helpen ons de kloof tussen lichaam en geest te overbruggen en ze beïnvloeden voortdurend hoe we ons gedragen en voelen. Ze worden gevormd door tijdens ons leven en door de ervaringen die we opdoen.

Tijdens deze dagworkshop leer je de werking van je chakra’s begrijpen en beïnvloeden. Zo kun je goed voor jezelf zorgen, en kom je meer in balans.

Als je overweegt om deel te nemen aan The Rainbow Bridge Retreat (18-25 mei, Andalusië), dan is deze dag een kans om te ervaren of het werken met de chakra’s jou aanspreekt. Meer info over de retraite: https://www.rainbow-retreat.eu

Yoga
We beoefenen verschillende aspecten van yoga, waaronder meditatie, ademwerk en yogahoudingen – en hun effect op het functioneren van onze chakra’s. De yoga asana’s zijn gebaseerd op Vinyasa yoga en worden in een vloeiende volgorde gedaan, geleid door de ademhaling. Je zult ervaren hoe fijn het is om oefeningen te doen die je tegelijkertijd meer energie en ontspanning geven.

Massage
Door de energetische massagevormen die wij je leren, voel je op een dieper niveau je chakra’s en hoe prettig aanraking kan zijn. We gebruiken een combinatie van energetische massagestijlen, geïnspireerd door Osho, zoals Rebalancing, Alchemy of Touch Massage, Myofascial Energetic Release en Tantra. De massage opent je zintuigen, maar is niet expliciet erotisch of seksueel.

Inclusief en veilig
Dit is een kleding-optionele lichaamspositieve workshop voor alle genders en voor iedereen die in een goede fysieke conditie verkeert. Ervaring met yoga of massage is welkom, maar niet vereist. Contactoefeningen helpen je om je open te stellen in een sfeer van vertrouwen en verbinding. Er zullen momenten zijn waarop je jouw ervaringen kunt delen. Je wordt nergens toe gedwongen en alle aanraking is gebaseerd op wederzijdse instemming. Je zult je daarna vredig, veilig, verbonden en vredig voelen.

Facilitators
Christian Wicke werkt als huisarts, yogadocent in ashtanga en vinyasa yoga, en masseur. Zijn inzichten over en uit yoga deelt hij graag met anderen, in groepslessen en 1-op-1-settings. Naast het onderwijzen van de praktische aspecten van yoga, bestudeert en spreekt hij ook graag over de filosofie van yoga en de implicaties ervan voor ons dagelijks leven.
Tijs Breuer is life coach, mindfulnessdocent en masseur, gespecialiseerd in verdieping van lichaamswerk. Hij werkt met lichaamsbewustzijn, liefdevolle aandacht, directe ervaring en energiewerk zoals tantra. Hij geeft wekelijks workshops voor speelse ontdekking om verbinding te maken met jezelf en anderen.

Locatie
De Roos, spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling
PC Hooftstraat 183
1071 BW Amsterdam
Website

Kosten

 • Standaardticket: € 85
 • Verlaagd tarief (voor studenten en vluchtelingen): €70
 • Koppels: Kortingstarief €160 voor twee personen. Elke vorm van relatie, ook vrienden met of zonder voordelen, elke combinatie van geslachten toegestaan.
 • Eten: Je kunt jouw eigen lunch meenemen. Het is ook mogelijk om à la carte te lunchen in het Theehuis. Het theehuismenu kun je hier bekijken

Opgave

 • Registreer je voor deelname op Meetup
 • Koop je ticket hieronder of hier of op Hipsy.

Wat mee te brengen
Wij adviseren om een eigen yogamat, een sarong/sjaal, korte broek, drinkfles en handdoek mee te nemen.

Meer informatie
Tijs Breuer +31626174884
Christian Wicke +31610314713

Rainbow Retreat – Yoga en Massage week rondom de chakra’s in Spanje

The Rainbow Bridge

18-25 Mei 2024
Vejer de la Frontera, Andaloesië, Spanje

Een week om jezelf verder te ontdekken en tot rust te komen.
Door meditatie, yoga en massage brengen we je in verbinding met je subtiele energiecentra, je chakras.

Tijs en Christian nodigen je uit voor een retraite op een prachtige plek in Zuid-Andalusië. De meimaand is daarvoor een ideale tijd: Alles groeit en bloeit, terwijl jij je kunt laten inspireren door de schoonheid, stilte en rust om je heen.

The Rainbow Bridge
Indiase tradities hebben verschillende subtiele energiecentra in het menselijk lichaam erkend, genaamd chakra’s en gesymboliseerd door de kleuren van de regenboog. De chakra’s helpen ons om een brug te maken tussen lichaam en geest en beïnvloeden continu hoe wij ons gedragen en voelen. Ze worden gevormd door onze levensloop en onze ervaringen. Tijdens deze week leer je de werking van jouw chakra’s beter te begrijpen en te beïnvloeden. Zo zorg je goed voor jezelf en kom je meer in balans.

Yoga en massage
We beoefenen verschillende aspecten van yoga, waaronder meditatie, ademwerk en yogahoudingen – en hun effect op de werking van onze chakra’s. Je ervaart hoe fijn het is om oefeningen te doen, die jou meer energie geven of je juist tot rust brengen.
De energetische massagevormen die we je leren, laten je op een dieper niveau je chakra’s voelen en hoe prettig aanraking kan zijn. Contactoefeningen helpen hierbij, om je in een sfeer van vertrouwen en verbondenheid open te stellen.

**La Casa **
La Cuartilla ligt op een zonnige helling met uitzicht op zee in de verte, omringd door inheemse bossen, tuinen en boomgaarden. Op loopafstand van het sfeervolle stadje Vejer de la Frontera, een half uurtje rijden naar de prachtige baaien van de Costa de la Luz, wordt met Permacultuur volop de natuur tot leven gebracht. Er zijn zowel binnen als buiten mooie plekken gecreëerd om als groep oefeningen te doen of om met jezelf te zijn. De met natuurlijke materialen gerenoveerde boerderij is heerlijk licht, ruimtelijk en gezellig. Biologische groenten uit de eigen tuin en de directe omgeving reinigen ons lichaam. We eten vegetarisch en gebruiken geen alcohol of andere stimulerende middelen.

Begeleiding
Christian Wicke werkt als huisarts, yogaleraar in ashtanga en vinyasa yoga, en masseur. Zijn inzichten over en uit yoga deelt hij graag met anderen, in groepslessen en 1-op-1 setting. Naast het onderwijzen van de praktische aspecten van yoga, bestudeert en spreekt hij ook graag over de yogafilosofie en de implicaties ervan voor ons dagelijks leven.

Tijs Breuer is life-coach, mindfulness-docent en masseur, gespecialiseerd in verdiepend lichaamswerk. Hij werkt met lichaamsbewustzijn, liefdevolle aandacht, directe beleving en energiewerk zoals tantra. Hij geeft wekelijks workshops voor spelenderwijs ontdekken om verbinding te maken met jezelf en anderen.

Op deze retraite zijn alle genders welkom. Ervaring in yoga of massage is welkom, maar niet vereist.

Programma

 • Zaterdag 18 mei 2024
 • Aankomst, kennismaking, diner en avondprogramma
 • Zondag t/m vrijdag
 • Elke ochtend: meditatie, ademwerk en yoga-asanas. Na de lunch: tijd voor jezelf. ’S Middags massage-clinic. Diner en afwisselend avondprogramma.
 • Zaterdag 25 mei 2024
 • Ontbijt, afrondend programma en afscheid

Kosten

 • Standaardtarief: €980
 • Kortingstarief voor studenten en vluchtelingen: €800
 • All in: overnachting, eten en programma.
 • Aanreis: Eigen vervoer.

Locatie
Casa la Cuartilla, Vejer de la Frontera, Spanje

Tickets
Je kunt hieronder het volledige bedrag betalen of je kunt een aanbetaling doen. Het restant betaal je dan uiterlijk 14 dagen tevoren.

Je kunt je ticket / aanbetaling ook kopen op Hipsy.

Of ga naar: https://www.neptunus-wellbeing.nl/en/meetup-tickets/

Regelmatige sportmassage helpt

Sporten is gezond en om gezond te blijven is regelmatig bewegen van groot belang. Sport je regelmatig? Sportmassage is een waardevolle aanvulling op jouw training. Want onderhoud van je spieren van groot belang. En sportmassage kan je helpen om nog beter te presteren. Schaf nu een sportmassage bundel aan met korting.

Veel sporters denken pas aan massage na een blessure, om het herstel te bevorderen. Maar juist de algehele conditie van de spieren kan verbeterd worden door regelmatig een massage te ondergaan. Het komt jouw gezondheid en je welzijn als sporter en goede en zorgt voor zichtbaar betere sportprestaties.

Sportmassage is veel meer dan alleen maar ontspanning. Het is een gerichte vorm van massage om de doorbloeding en soepelheid van de spieren te verbeteren. Ook kan sportmassage gericht zijn op het behandelen van specifieke problemen die sporters kunnen ervaren.

Sportmassage is onmisbaar voor iedereen die op een hoog niveau sport beoefent. Het is een krachtige ondersteuning voor sporters van alle niveaus. Door regelmatig gebruik te maken van sportmassage kun je je prestatievermogen vergroten, je blessurekans verkleinen en een betere focus en mentale balans bereiken. 

Positieve effecten van een sportmassage

Betere Sportprestaties: Door regelmatig gebruik te maken van sportmassage vergroot je jouw prestatievermogen. Je prestaties worden beter door het bevorderen van een goede doorbloeding, de afvoer van afvalstoffen uit de spierweefsels, een sneller herstel, het verminderen van spierspanning en het verbeteren van de algehele flexibiliteit. Je zult merken dat je meer energie hebt, betere prestaties levert en langer op een hoog niveau kunt blijven presteren.

Verbeterde circulatie: Sportmassage stimuleert de bloedcirculatie, waardoor zuurstof en voedingsstoffen sneller naar de spieren worden getransporteerd. Dit bevordert het herstel en vermindert de kans op blessures.

Verlichting van spierspanning: Intensieve training kan leiden tot opgebouwde spanning in de spieren. Sportmassage helpt deze spanning te verminderen door knopen en verklevingen los te maken, waardoor de flexibiliteit en het bereik van beweging toenemen. En wanneer je vaak last hebt van kramp tijdens of na het sporten, kan dit betekenen dat jouw spieren te veel aangespannen blijven. Een massage zorgt ervoor dat de spieren na het sporten weer tot rust komen.

Preventie van blessures: Door regelmatig sportmassage te ondergaan, kun je de kans op blessures aanzienlijk verminderen. Door het bevorderen van de juiste spierbalans en het verminderen van spanning, kunnen blessures voorkomen worden. Dit betekent minder tijd aan de zijlijn en meer tijd om je vaardigheden te verbeteren.

Sneller herstel: Na een intensieve training of wedstrijd hebben je spieren tijd nodig om te herstellen. Sportmassage versnelt dit herstelproces door het afvoeren van afvalstoffen en het verminderen van ontstekingen.

Stressverlichting: Wedstrijden en trainingen kunnen zowel fysiek als mentaal veeleisend zijn. Sportmassage helpt bij het verminderen van stress en angst, waardoor je beter kunt ontspannen en je focus kunt verbeteren.

Hoe verloopt een sportmassage?

Eerst bespreken we jouw sportroutine, jouw doelen, eventuele blessures etc. Vervolgens worden je spieren in verschillende richtingen los en soepel gemaakt. Eerst worden overtollige afvalstoffen uit de spier gedrukt met intermitterend drukken. Daarna worden met amandelolie stevige strijkingen uitgevoerd in de lengterichting, waarbij de weefsels soepel en ontspannen worden gemaakt. Daarna worden in de dwarsrichting de spiercellen gestimuleerd, zodat ze meer kracht ontwikkelen. Vervolgens wordt – zonder olie – knedingen in beide richtingen uitgevoerd, die ervoor zorgen dat de spiercellen weer volledig in de ontspannen stand kunnen terugkeren.

Nieuw: Sportmassage bundel

Koop nu een bundel van 6 sportmassages voor €60,00 per behandeling in plaats van €70,00 per behandeling. Bovendien ontvang je (gratis) twee mindfulness sessies om met meer innerlijke rust je sportprestaties verder te verbeteren. Je kunt de bundel hieronder aanschaffen. Of vraag ernaar als je langs komt voor een behandeling.

Doe mee met de meditatie-uitdaging

Dit jaar organiseer ik in januari een meditatie-uitdaging. Je wordt uitgedaagd om drie keer per week een korte meditatie te beoefenen. Je kunt elk moment instappen, meedoen en weer afhaken wanneer je wilt. Er zit geen enkele verplichting aan vast. De Meditatie-Uitdaging.

Het is een reis van een maand, georganiseerd door Tijs Breuer, die je zal helpen een betekenisvolle en duurzame mindfulness-oefening te cultiveren die je gemakkelijk kunt integreren in je dagelijkse leven en je werkdag. Drie keer per week, steeds 15-20 minuten, kun je deelnemen aan korte meditaties, gericht op innerlijke stilte, ontspanning, het loslaten van stress en essentiële oefeningen op het gebied van mindfulness en mededogen.

De meditaties worden uitgezonden via Zoom. Je ontvangt steeds een link voor deelname aan de Zoom-bijeenkomst.

Je kunt de meditaties ook streamen op een moment dat beter in jouw dagelijkse schema past. Verder kun je na afloop jouw ervaringen delen in een bericht op deze website.

Kosten

De meditaties worden aangeboden op basis van vrijwillige bijdrage, volgens het principe van Daña. Een gemiddelde bijdrage van € 10,00 per keer wordt zeer gewaardeerd. Daarmee zorg je ervoor dat ik deze mindfulness-activiteiten kan aanbieden.

Deelname

Wil je meedoen? Stuur dan een mailtje naar: Neptunus Wellbeing of een sms / appje naar: +31626174884.

Sangha

Heb je behoefte aan verbinding met gelijkgestemden? Wil je vaker op vaste regelmaat mediteren en je ervaringen met anderen delen? Dan is een Sangha ofwel meditatie-cirkel wellicht iets voor jou. Zelf ben ik ook deelgenoot van een mannen-Sangha met 10-12 deelnemers.

Samen geven we kinderen in oorlogsgebieden een veilige plek

UPDATE – 4 januari 2024 – In de maand december 2023 hebben we met elkaar ruim € 400,00 gedoneerd aan War-CHILD. De opbrengst van de workshops die ik die maand heb gegeven is – na aftrek van de huurkosten van de ruimte) – overgemaakt aan dit goede doel. Daarnaast hebben enkele cliënten via deze website een bedrag gedoneerd. Daarvoor ontvingen zij een kadobon voor een behandeling als dank. Ook mijn dierbare vriend en collega Christian Wicke heeft een deel van de opbrengst van zijn yoga-workshops aan War-CHILD gedoneerd. Inmiddels is bij War-CHILD bijna het gestelde doel van €100.000,00 binnen gekomen.

Dankzij deze hulp kan War-CHILD kinderen in oorlog een veilige plek bieden. Hier leren kinderen door creatieve spellen en oefeningen omgaan met hun woede of stress. Waardoor ze hun angsten verwerken, kunnen spelen en leren.

Zo zorgen zij ervoor dat kinderen zich weer veilig voelen – en niet langer in hun grootste nachtmerrie leven. Want elk kind verdient een veilige plek. Dank voor je steun!

Je kunt nog steeds aan WARchild doneren, maar de betalings-link en de december- aanbieding zijn uit dit artikel verwijderd. Doneren aan WARchild kan via deze link.

Oorspronkelijke bericht (december 2023)

1 december 2023 Tijs Breuer doneert de opbrengst van alle workshops die hij in december 2023 geeft aan Warchild. Want we leven in donkere tijden. Voor kinderen in Gaza, Oekraïne of Soedan is iedere dag opnieuw een harde confrontatie met de werkelijkheid.

WARchild biedt kinderen een veilige plek. Fysiek, maar ook in hun hoofd. Op veilige plekken leren kinderen door creatieve spellen en oefeningen omgaan met hun woede of stress. Waar ze hun angsten verwerken, kunnen spelen en leren. Zo zorgen we er samen voor dat kinderen niet langer in hun grootste nachtmerrie leven. #WARCHILD

Kerstaanbieding (is verlopen): Als je via mijn website min € 50,00 aan WARchild doneerde, ontving je een kortingsbon van € 50,00 voor de volgende behandeling.

Ander woordgebruik om misverstanden te voorkomen

Sinds de opening van mijn praktijk in 2015 wilde ik altijd zo open en transparant mogelijk zijn, aldus Tijs Breuer. Ik wilde thema’s aankaarten die spelen in ons persoonlijk leven, waarbij ik taboes uit de weg wilde gaan en niet wilde oordelen op basis van mijn normen en waarden.

Helaas ben ik genoodzaakt om censuur toe te passen op mijn eigen website. Doe ik dit niet, dan wordt mijn werk als sekswerk gezien en wordt mijn praktijk in een kwaad daglicht geplaatst door bepaalde organisaties en instanties.

Zo ontving ik op 14 augustus 2023 een e-mail van Mollie, mijn Payment Service Provider: “Tot onze spijt laten we u weten dat we onze betaaldiensten niet meer kunnen aanbieden aan uw organisatie. We zullen uw Mollie-account sluiten op 13-10-2023. Helaas hebben we bij de periodieke controle vastgesteld dat we onze betaaldiensten niet meer kunnen aanbieden aan uw organisatie omdat uw diensten buiten ons beleid valt.” Na aandringen over de reden van dit besluit geeft men aan dat ze de specifieke reden niet kunnen toelichten. Wel wordt verwezen naar een pagina, waarop wordt gesteld: “Wij accepteren geen producten en diensten die een onacceptabel risico vormen of kunnen vormen voor de reputatie van Mollie.” In het lijstje worden naast prostitutie, escortdiensten en seksevenementen ook wapens, munitie, verdovende middelen, drugs en gestolen producten genoemd. Ik heb hen nog gewezen op een webpagina, waarin ik uitleg dat tantra geen sekswerk is, maar men geeft aan dat hun besluit hetzelfde blijft.

Gelukkig werd mijn aanvraag bij een andere Payment Service Provider – Stripe – snel geaccepteerd. Maar om te voorkomen dat ook zij de afschriften gaan doorzoeken op termen als “tantra” of “heilige intimiteit” heb ik uit voorzorg alle termen aangepast. Ook heb ik inmiddels mijn hele website en alle andere uitingen gescreend op termen als “tantra”, “seksualiteit” en “intimiteit”. Daarvoor in de plaats schrijf ik nu over adem- en energiewerk, sensualiteit en nabijheid.

Eveneens in augustus 2023 ontving ik een mailtje van Marktplaats, ruim een maand na publicatie van mijn advertentie met als titel “Professionele deep tissue en ontspanningsmassages”. Tekst van de advertentie: “Bij Tijs Breuer van Neptunus Well-being kun je voor diverse professionele massages terecht, van sportmassage tot deep tissue, van Zweedse ontspanningsmassage tot Californische Esalenmassage, van tantra tot lichaamswerk.”

In de e-mail van Marktplaats wordt uitgelegd waarom mijn advertentie is verwijderd: “Om het gebruik van Marktplaats zo eenvoudig en prettig mogelijk te houden hebben wij regels opgesteld. Op deze manier kunnen we de site zo schoon mogelijk houden. Wij hebben melding ontvangen dat uw advertentie niet voldoet aan onze algemene voorwaarden. Om die reden hebben wij uw advertentie verwijderd.” Bij navraag blijkt dat het woord Tantra wordt geassocieerd met erotiek en daarom niet is toegestaan.

Tantra is sinds #MeToo in een kwaad daglicht komen te staan. Sinds de oprichting van het Meldpunt Tantra Misbruik in oktober 2017 kwamen honderd meldingen binnen van grensoverschrijdend gedrag door zo’n zestig masseurs. Het gaat hier om ernstig grensoverschrijdend gedrag, waaronder 27 gevallen van verkrachting. Meerdere tantra masseurs werden opgepakt door de politie. Al krijgt tantra steeds meer bekendheid onder het algemeen publiek en is de sector geprofessionaliseerd met o.a. de oprichting van Tantrawijzer, toch behoudt tantra een negatieve reputatie.

Mocht je je dus afvragen waarom het niet meer mogelijk is om een tantra massage te boeken via mijn website, dan kan ik je geruststellen. Ik geef nog steeds energetische massages. En je kunt bij mij ook nog steeds terecht voor adem- en energiewerk. Oude wijn in nieuwe zakken.