Vragen

Maak verbinding met de elementen

3-daags Yoga & Massage weekend voor mannen


Locatie: Samaru Retreat Center, Oude Deventerweg 4; 8121 RL Olst

Data: 26-09-2024 om 18:00 uur t/m 29-09-2024 om 18:00 uur

Wil je weer in contact komen met jezelf, met andere mannen en met de natuur? Tijdens deze 3-daagse weekendworkshop duik je in de elementen in het prachtige Samara Retreat Centre, om diepe ontspanning te voelen en je dagelijkse stress los te laten.

Christian en Tijs bieden je een kledingoptioneel lang weekendretraite aan, als cadeau voor jezelf. Een kans om diepe verbinding te voelen met je innerlijke natuur en je lichaam, door middel van yoga en massage. Om nieuwe aspecten van jezelf te ontdekken door de filosofie van de vijf elementen, en er vriendschap mee te sluiten. Je wordt verwend met yogaoefeningen en we geven elkaar rustgevende en ontspannende massages.

De vijf elementen
We reizen door de vijf elementen van de yogafilosofie. We verbinden ons met de aarde om onszelf te aarden. We laten los wat ons niet meer dient en laten het vuur transformeren in wat nodig is. We stromen door naar water om verbinding te maken met onze emoties en verlangens. Het element lucht helpt ons om liefde, empathie en mededogen in ons hart uit te nodigen. En het element ruimte geeft ons meer helderheid en ruimte, zodat we kunnen nadenken over waar we deze herfst ruimte voor willen maken.

Wat gaan we doen?
Door een combinatie van massage en speelse yoga stimuleren en brengen we meer balans in ons lichaam en geest. We ervaren hoe fijn het is om te bewegen, stretchen en zweten, waardoor ons lichaam weer wordt opgeladen met energie. En we ontdekken hoe aangenaam aanraking kan zijn, in een sfeer van vertrouwen en verbinding. Naast yoga en massage doen we contact- en aandachtsoefeningen. Op verschillende momenten in het weekend is er ruimte voor integratie, door middel van meditatie, reflectie en delen.

Yoga
Yoga is een eeuwenoude praktijk, ontworpen om weer in contact te komen met je innerlijke zelf, je altijd actieve geest te kalmeren en de stroom van levensenergie in je systeem te stimuleren. Sommige yogahoudingen strekken en masseren je spieren en pezen, terwijl andere kracht en uithoudingsvermogen creëren. Christians speelse, onderzoekende en interdisciplinaire vorm van yoga is geïnspireerd op ashtanga en vinyasa yoga, met elementen van yin yoga. Door meditatie, ademhalingsoefeningen en houdingen werken we aan zelfbewustzijn, kracht, flexibiliteit en onze vitale energie (prana). Sommige oefeningen worden in koppels gedaan, om verbinding met elkaar te creëren.

Massage
Je leert Esalen-massages te geven, een holistische massagestijl die is ontwikkeld bij de warmwaterbronnen in Californië. Een Esalen-massage wordt beschouwd als een innerlijke reis. We zullen deze vorm van massage gebruiken om verbinding te maken met de elementen in ons. Door middel van lange bewegingen, een langzaam tempo en pauzes word je uitgenodigd om terug te keren naar je natuurlijke staat van evenwicht tussen de vijf elementen. Transformatie vindt plaats door een actieve deelname tussen gever en ontvanger, waardoor bewustzijn, ontspanning en sensualiteit ontstaat. Lichaam en geest komen meer in lijn wanneer je deze vloeiende aanraking ontvangt. Alle aanrakingen zullen bewust en gebaseerd zijn op toestemming, in een veilige setting.

Facilitators
Als lifecoach en ervaren masseur is Tijs Breuer gespecialiseerd in diepgaand lichaamswerk. Hij werkt met mindfulness, lichaamsbewustzijn en de kracht van liefdevolle aandacht. Tijs geeft wekelijks workshops waarin speelse ontdekking en verbinding met jezelf en de groep centraal staan.
Christian Wicke werkt als huisarts en yogaleraar in ashtanga en vinyasa yoga. Hij deelt graag zijn inzichten over en uit yoga met anderen, in groepslessen en 1-op-1 settings. Naast het lesgeven in de praktische aspecten van yoga, bestudeert en debatteert hij ook graag over yogafilosofie en de implicaties ervan voor ons dagelijks leven.

De locatie
Samaru Retreat Centre is een thuis in de natuur, in het oosten van Nederland. We verblijven in een comfortabel huis, volledig privé midden in een natuurlijke oase. De workshops vinden plaats in een prachtige, recent gebouwde workshopruimte, omringd door bomen. Er is een zwemvijver, een voedselbos en een moestuin. U vindt er veel ruimtes om alleen of samen te ontspannen.

Eten en overnachten
We komen donderdagavond aan en vertrekken zondagavond vroeg. Onze gastheer zorgt voor een gezond biologisch en vegetarisch ontbijt, lunch en diner. Alcohol en drugs zijn niet toegestaan. We slapen in eenpersoonsbedden in een 2- of 4-persoonskamer, of in een gedeeld bed in een 2-persoonskamer (ideaal voor stellen!).

Datum en tijd
Data: donderdag 26 september (avond) tot en met zondag 29 september (avond) 2024.
Tijden: welkom op donderdag om 18:00 uur
Workshopprogramma elke dag 8:00 – 12:00 en 14:00 – 18:00 uur.
Open programma in de avonduren.
Locatie: Samaru Retreat Center
Adres: Oude Deventerweg 4; 8121 RL Olst (Overijssel)

Kosten
Voor de workshop (3 dagen): €255. Korting: €200 (studenten, vluchtelingen).
Voor overnachting en eten (volledig pensioen): €330 (4-persoonskamer) of €370 (2-persoonskamer). Vraag naar kortingsmogelijkheden indien van toepassing (studenten, vluchtelingen).
Koop je tickets vooraf, hier op Hipsy of op deze site.

Iedereen die zich identificeert als man (inclusief transgender mannen) en alle seksuele geaardheden zijn welkom. Yoga- of massagevaardigheden zijn welkom, maar niet noodzakelijk. Een basisniveau van fitness wordt aanbevolen. Deze workshop is te allen tijde kleding-optioneel.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt.
Mobiele telefoonnummers:
Tijs Breuer: +31626174884
Christian Wicke: +31610314713

Crazy Cozy Cuddle Pyjama Party in Amsterdam

Omarm de regenboog van verbinding op dit knuffelpyjamafeest voor alle geslachten en alle geaardheden.

Komende data:

 • 31 Mei 2024
 • 5 juli 2024
 • 1 November 2024

Neem je pyjama mee!
Welkom bij onze gezellige, gekke knuffelworkshop in je nachtkleding! Het wordt leuk, een oase van acceptatie en warmte waar individuen van alle genderidentiteiten en alle seksuele voorkeuren samenkomen om de kracht van platonische aanraking te verkennen. Doe met ons mee om diversiteit te vieren, echte verbindingen te bevorderen en een ruimte te creëren waar iedereen zich gewaardeerd en omarmd voelt.

Goed om te weten:
Knuffelen is gezond. Knuffelhormonen zoals oxytocine verlagen je stressniveau en zijn goed voor je lichaam en geest. Door regelmatig te knuffelen krijg je meer vertrouwen in jezelf en in anderen. Je kunt je batterij opladen aan het einde van je werkweek.

Veilige en inclusieve vibes:
Onze workshop creëert een oordeelvrije zone waar deelnemers hun authentieke zelf kunnen zijn. We vieren diversiteit en omarmen elke unieke identiteit, en creëren een omgeving waarin iedereen zich gezien en geaccepteerd voelt. Ongeacht je genderidentiteit, geaardheid of achtergrond, is deze workshop ontworpen om het rijke tapijt van menselijke verbinding te vieren. Ontdek de vreugde van platonische aanraking in een open-minded en ondersteunende community.

Empowerment oefeningen:
Je kunt naar een knuffelfeestje komen om nieuwe mensen te ontmoeten, te genieten van geweldige gesprekken, aan te raken, aangeraakt te worden, plezier te hebben, te oefenen met vragen om wat je wilt, te oefenen met ‘nee’ zeggen tegen wat je niet wilt – allemaal in een omgeving die is gestructureerd als een plek voor ontspanning, verkenning en plezier. Je kunt zelfs naar een knuffelpyjamafeestje komen om alleen maar te knuffelen! We doen een reeks begeleide activiteiten en oefeningen die vertrouwen, communicatie en begrip bevorderen. Daarna gaan we open voor ‘free-style’ knuffelen. Je hebt genoeg tijd om te ontspannen, te kletsen, een rugmassage of andere welkome aanraking te delen, te knuffelen, een hapje te eten of gewoon rond te hangen.

Rustgevende ambiance:
Dompel jezelf onder in een rustige sfeer met kalmerende muziek, zachte verlichting en gezellige dekens. Het is de perfecte setting om te ontspannen, tot rust te komen en op een dieper niveau contact te maken met anderen. Neem waardevolle inzichten mee over communicatie, toestemming en de schoonheid van diverse verbindingen. Onze workshop gaat niet alleen over knuffelen; het is een kans voor persoonlijke groei en zelfontdekking.Beperkt aantal plekken beschikbaar
Ga met ons mee op een reis van zelfontdekking, verbinding en warmte. Breek los van maatschappelijke normen en ontdek de schoonheid van gemengd-gender queer knuffelen. Reserveer vandaag nog je plek en ga op een hartverwarmend avontuur! Koop je ticket op Hipsy.nl. Ticketprijs: € 30,00. Kortingsticket (voor studenten, vluchtelingen en jonger dan 29 jaar) € 15,00.

Ervaren facilitator: De workshop wordt begeleid door Tijs Breuer, een ervaren knuffelcoach, masseur, bodyworker. Tijs is gecertificeerd tantratrainer en opgeleid tot “knuffelworkshopdocent” door Wilrieke Sophia.
https://www.neptunus-wellbeing.nl/nl

Vergeet niet om je pyjama, nachthemd of onesie mee te nemen! Laten we samen een wandtapijt van zorg, acceptatie en verbinding creëren!

Tantra Oase voor mannen

25 t/m 27 juni 2024 in Algarve, Portugal

Wil jij ervaren hoe tantra voor meer intimiteit in jouw leven kan zorgen? Kom dan naar de Tantra-oase in een privé gay-resort in de Algarve, Portugal. Een driedaagse ontdekking van Tantra om op speelse wijze sensualiteit en verbinding met gelijkgestemde mannen te ontdekken.

Voor wie?

Deze Tantra Oase is perfect voor:

 • Iedereen die op zoek is naar stressvermindering, ontspanning en voedende ervaringen.
 • Degenen die geïnteresseerd zijn in het brengen van meer bewustzijn in hun leven.
 • Individuele bi- of homoseksuele mannen die in contact willen komen met gelijkgestemde mannen.

Ervaar wat tantra bij jou los kan maken

Deze tweedaagse tantra-oase is gericht op het verkennen van spel, sensualiteit en verbinding met gelijkgestemde mannen. Het biedt de ideale plek om te delen, te leren en te ontdekken. Wij bieden je graag een veilige ruimte, waar je meer in contact komt met je lichaam en geest en meer verbinding ervaart met andere mannen.

Tijdens, voor en na de workshops hebben we volledig toegang tot gebruik van het zwembad, de sauna en de hot tub. Er is geen eerdere ervaring met tantra of massage nodig om deel te nemen.

Begeleiding

Pinto is een massagetherapeut uit Rio de Janeiro – Brazilië. Hij heeft een natuurlijk evenwicht tussen theoretische kennis en empathische intuïtie bij het benaderen van zijn cliënten. Sinds hij 8 jaar geleden naar Londen verhuisde, is hij zijn technieken op het gebied van aanraking en intimiteit blijven ontwikkelen. Hij heeft een ITEC-diploma van de prestigieuze London School of Massage. Zijn motto is: goede dingen moeten niet overhaast worden gedaan. @studiopwellness.

Tijs is een klassiek geschoolde masseur en life-coach, die ook werkt met diverse moderne vormen van lichaamswerk, waaronder Alchemy of Touch, Myofascial Energetic Release en Deep Muscular Techniques. Hij volgde daarnaast diverse tantra opleidingen, o.nder andere bij de School voor Tantra (Amsterdam) en Gay Tantra van Armin Heining (Berlin). In zijn massage en tantra sessies voel je zijn aanwezigheid, rust en aandacht. Sinds 2015 organiseert hij meditatie-, tantra-, massage- en knuffelworkshops en meerdaagse retraites.

Sensueel en veilig

Hoewel niet seksueel, omvatten sommige workshops naaktheid, massage en zintuiglijke stimulatie. Alles wordt binnen veilige grenzen en toestemming gehouden. Je hoeft alleen deel te nemen aan de workshops en oefeningen waar jij je prettig bij voelt en je wordt alleen aangeraakt op de wijze waarmee jij instemt.

Kom je met je partner? Dan kun je alle oefeningen als tweetal doen of je kunt bieden ervaringen opdoen met andere deelnemers.

Data en tijden

 • dinsdag 25 juni 2024, 8:00 – 9:00 uur en 14:00 – 18:00 uur
 • woensdag 26 juni 2024, 8:00 – 9:00 uur en 14:00 -18:00 uur
 • donderdag 27 juni 2024, 8:00 – 9:00 uur en 14:00 – 18:00 uur

Locatie

CASA RISA, R. da Igreja 1, 8500-132, Portugal

Website: https://casarisa.com/the-resort/

Kosten

 • Volledige driedaagse retreat met workshops en rituelen €220,00
 • Tweedaagse workshop en ritueel € 150,00
 • Losse dag workshop: € 85,00
 • Overnachting in Casa Risa: €135,00 tot €195,00 per kamer

Reservering

Individuele sessies

Voor of na de workshop kun je een massage behandeling met Pinto boeken in de privékamer van Casa Risa. Er geldt een speciale korting voor workshop deelnemers. Reguliere tarieven massage door Pinto in Casa Risa:

 • Therapeutische massage: €100 (2 uur)
 • Groepsmassage: €60 per persoon (minimum 3 gasten, 2,5 uur)
 • Tantrische massage: €290 (2 uur)
 • Tantrische massage voor stellen: €350 (2 uur). Kan ook op de kamer van de gasten worden gegeven. 
 • Massage bij het zwembad: €60 (30 min)

Dag 1: Oriëntatie, nieuwsgierigheid en sensualiteit

4 uur – 14.00 uur tot 18.00 uur

Ontdek de kracht van je zintuigen, stel jezelf open en begrijp hoe tantra je leven kan veranderen.

Op deze introductiedag leer je wat het betekent om te streven naar eenheid met het goddelijke. Tantra kan meer plezier en meer intimiteit in je leven brengen. Je zult zien hoe het beoefenen van bevrijding en sensualiteit een rol kan spelen bij het duiken naar een intensere manier van leven. En je zult ervaren hoe waanzinnig sexy het kan zijn om je partner uit te kleden.

 • Welkom: We maken kennis met andere deelnemers tijdens een speelse en gezellige kennismaking. Je krijgt een overzicht van de agenda en verwachtingen voor de workshop. We zullen intenties opstellen voor de retraite.
 • Smaakritueel: Open je zintuigen van zien, ruiken, proeven en likken in een intieme één-op-één proefsessie, waarbij je elkaar op een langzame, aandachtige, orgastische en sexy manier gaat voeden.
 • Inleiding tot Tantra: leer meer over de Tantra-filosofie en -principes. Krijg een voorproefje van de verschillende tradities en technieken die je zullen helpen meer intimiteit in je leven te creëren.
 • Verkenning van verbinding en intimiteit: Door middel van mindfulness, meditatieve bewegingen en aanraking verkennen we de workshopruimte en het resort. Wij nodigen je uit om je zintuigen te openen, om op een dieper niveau te voelen.
 • Uitkleedritueel: Verbind je en geef je over aan de subtiele en liefdevolle aanraking. Door uw intentie zonder woorden in uw aanraking te brengen, zullen we de vreugde, sensualiteit en nieuwe sensaties verkennen. Elke aanraking zal zowel de ontvanger als de ontdekkingsreiziger veel plezier bezorgen. Wij nodigen je uit om tegelijkertijd te geven en te ontvangen.

Dag 2: Diepe duik in de kleuren van de regenboog

4 uur – 14.00 uur tot 18.00 uur

Ervaar hoeveel plezier en levendigheid je voelt als je ademstroom en aanraking in harmonie zijn met onze energiecentra.

Chakra’s zijn subtiele energiecentra in het menselijk lichaam. Ze worden gesymboliseerd door de kleuren van de regenboog. Tijdens deze dag leer je de werking van je chakra’s beter begrijpen en beïnvloeden. We maken gebruik van ademhalingstechnieken, partneroefeningen en energetische massages. En we slaan de penis niet over, als ons sterkste energievoertuig dat ons zoveel plezier kan bezorgen.

Dit is wat we gaan doen:

 • Geavanceerde ademhalingstechnieken: Pranayama voor energiecontrole en expansie. Terwijl we onze adem activeren, voelen we onze Energiekanalen (Nadi’s) en Chakra’s.
 • Workshop Energetische massage: We leren je hoe je jezelf kunt toestaan je chakra’s op een dieper niveau te voelen en hoe aangenaam aanraking kan zijn. We gebruiken een combinatie van energetische massagestijlen zoals Alchemy of Touch.
 • Aanraking met zes handen: In een kleine en grotere groep zullen we onze zintuigen activeren als we door meerdere mannen tegelijk worden aangeraakt.
 • Workshop Heilige Seksualiteit: Partneroefeningen voor het verdiepen van intimiteit en verbinding. We leren je hoe je een geweldige Lingam-massage kunt geven, waarbij we technieken van Joseph Cramer gebruiken om de energie van de penis wakker te maken. Je kunt seksuele energie cultiveren en benutten voor spirituele groei.
 • Zonsondergangritueel: In deze groepsoefening bij het zwembad eren we de elementen, de windrichtingen en de energieën die we in ons lichaam ontdekken.

Dag 3: Integratiedag en Orgastische cirkel

4 uur – 14.00 uur tot 18.00 uur

Vind innerlijke harmonie terwijl je nieuwe ervaringen integreert met helende aanraking, het delen van cirkels en zelfliefde.

Vanmiddag gaan we onszelf voeden om de eerdere ervaringen te laten resoneren en zijn plaats te vinden. We bieden een mix van activiteiten om je te helpen ervaringen te integreren, innerlijke rust te vinden en een gevoel van verbondenheid op te bouwen. Als u op dag 3 instapt, ervaart u ontspanning, zelfontdekking en diepe zorgzame verbindingen.

Dit is waar je naar uit kunt kijken:

 • Healing Touch Workshop: leer de zachte kunst van Healing Touch, een techniek waarbij lichte aanraking wordt gebruikt om uw energieveld in evenwicht te brengen en het algehele welzijn te bevorderen.
 • Bewegingsmeditatie: stroom door zachte bewegingen die mindfulness combineren met fysieke activiteit. Deze oefening zal je helpen contact te maken met je lichaam en je geest tot rust te brengen.
 • Deelcirkel: in een medelevende en ondersteunende ruimte maken we contact met uw mededeelnemers en delen we uw ervaringen.
 • Orgastische cirkel: we zullen elkaar zien in het liefhebben van onszelf en het eren van de schoonheid van ons lichaam, terwijl we een zelfmassage- en mindful masturbatiesessie verkennen.
 • Sluitingsceremonie: sluit de dag af met een kalmerend ritueel om de positieve energie en verbindingen die je hebt gemaakt te versterken. We geven tips en strategieën om tantrische praktijken in je dagelijkse leven te integreren. We zullen dankbaarheid en afscheidszegeningen vieren in een oprecht ritueel.


Dagworkshop in Utrecht – Taoïstische beweging en massage voor mannen

Wil jij je levensenergie voelen en door je lichaam laten circuleren? In deze workshop leer je hoe je dit kunt doen, terwijl we Qi-gong en Taoïstische massage beoefenen.

 • Data:
 • Zondag 10 maart 2024
 • Zondag 14 juli 2024
 • Zondag 22 september 2024
 • Locatie: Awananda, Utrecht

In het taoïsme zijn beweging en aanraking van het lichaam belangrijk.

 • Energie: Het taoïsme beschouwt Chi als de universele levensenergie die door alles stroomt. Beweging en aanraking activeren de meridianen en stimuleren de stroom van Qi in het lichaam.
 • Yin en Yang: Sensuele aanraking en evenwichtshoudingen kunnen de balans tussen yin en yang in het lichaam bevorderen.
 • Natuurlijkheid: Het taoïsme benadrukt het belang van leven in harmonie met de natuur. Naaktheid en het aanraken van het hele lichaam zorgt ervoor dat je de schoonheid van je lichaam kunt ervaren als onderdeel van de natuur.

Qi gong
Op deze dag maak je kennis met Qi-gong, een eeuwenoude praktijk die zijn oorsprong vindt in het taoïsme en de traditionele Chinese geneeskunde. Het omvat een systeem van gecoördineerde lichaamsbewegingen, ademhalingsoefeningen en meditatie. Door middel van gecontroleerde bewegingen en ademhalingsoefeningen wil Qi Gong de Qi-stroom in het lichaam reguleren en versterken. Vanuit staande positie maken we zachte vloeiende bewegingen, maar ook meer dynamische bewegingen, die soms op Tai-chi lijken. Qigong-oefeningen zorgen voor meer flexibiliteit, kracht, balans en coördinatie, maar geven ook gevoelens van ontspanning en rust, een groter zelfbewustzijn en een gevoel van verbondenheid met jezelf en anderen.

Taoïstische massage
Deze vorm van massage combineert taoïstische principes met energetische technieken om je levensenergie te cultiveren en te laten circuleren. Het is een integratie van ademwerk, volledige lichaamsmassage en sensuele aanraking, inclusief genitale aanraking. Eeuwen geleden werd het ontwikkeld in de harems voor de Chinese adel. Omdat de koningen meerdere vrouwen hadden, moesten ze de Qi-stroom in het lichaam herstellen en de Ching (seksuele energie) activeren. De energiestroom in het lichaam wordt hersteld door een rustgevende aanraking van sensuele lichaamsdelen, zoals de penis, de anus en de bekkenbodem. In de jaren 80 combineerde Joseph Cramer deze tradities met de inzichten uit de westerse seksuologie, psychologie en neurobiologie. Op de Body Electric School voegde hij daar de “lingam-massage” (penismassage) aan toe. https://www.neptunus-wellbeing.nl/taoistische-massage/

Wat gaan we doen?
Gedurende de ochtend beoefenen we een aantal energetische principes en bewegingen van Qi-gong. Deze vorm van taoïstische beweging zal de perfecte voorbereiding zijn op de taoïstische massage.

Vóór de lunchpauze doen we een taoïstische ademhaling en oefenen we enkele sensuele massagebewegingen op het hele lichaam. Ook leren wij u enkele specifieke strijkjes voor de geslachtsorganen. In de middag oefenen we de taoïstische massage in trio’s. Twee mannen zullen de derde man een massage geven, waarna we rouleren.

Zelfontdekking en veiligheid
Deze dag kan een uitdaging zijn, maar ook een reis van zelfontdekking en verbinding, met focus op bewustzijnsverruiming, energiestroom en bevrijding. Je ervaart meer ruimtelijkheid en sensualiteit. Je krijgt meer levensenergie en voelt je intenser, met meer intimiteit en dieper genot. Samen zorgen we voor een veilige sfeer waarin iedereen die zich als man identificeert zichzelf kan zijn, ongeacht je lichaamsbouw, leeftijd of seksuele geaardheid.

Facilitator
Tijs Breuer is een ervaren en gecertificeerde (tantrische) lichaamswerker, life coach, mindfulness docent en masseur, gespecialiseerd in het verdiepen van lichaamswerk. Hij werkt met lichaamsbewustzijn, liefdevolle aandacht, directe ervaring en energiewerk zoals tantra. Hij geeft wekelijks workshops voor speelse ontdekking om verbinding te maken met jezelf en anderen.

Voor de chi-gong wordt een ervaren leraar ingeschakeld.

Tijden
Deur open, koffie, thee: 9:30 uur
Starttijd: 10:00 uur
Lunchpauze: 13.00 uur (13.00 uur)
Eindtijd: 18.00 uur (18.00 uur)

Lunch – salade en potluck
Er is een pauze tussen het ochtend- en middagprogramma. We blijven in de zaal en lunchen samen. Er wordt een frisse, gezonde salade bereid, maar neem wel zelf bereide lekkernijen mee om te delen met de andere deelnemers.

Locatie
Awananda
Adres: Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht

Kosten
Regulier kaartje € 70,-. Onder de 35 jaar €55. Studenten / vluchtelingen €45
Tickets: https://www.neptunus-wellbeing.nl/nl/meetup-tickets
of koop het op Hipsy: https://hipsy.nl/neptunus-wellbeing
Vragen? Tijs Breuer. Mobiele telefoon: +31626174884.

Deel jouw meditatie-ervaringen

Spreek je weleens met andere over je meditatie-ervaringen? Veel mensen houden die ervaringen voor zichzelf, omdat ze het gênant vinden om te vertellen dat ze regelmatig mediteren. Terwijl het juist heel nuttig kan zijn om die ervaringen met anderen te delen.

Onze hersenen zijn erg goed in het opslaan van onprettige en angstige momenten, om ons te behoeden voor gevaar. Het verwoorden van datgene wat je ervaart tijdens de meditatie kan helpen om je bewustzijn te versterken. Je oefent je brein in het registreren van je gevoelswereld. En je zorgt ervoor dat je naast onprettige en angstige momenten ook fijne momenten beter kunt herinneren. Ook is het fijn om ervaringen van anderen te lezen, als inspiratiebron en stimulans. Het delen van meditatie-ervaringen met anderen kan op verschillende manieren nuttig zijn.

Enkele redenen waarom het delen van ervaringen zinvol is:

 • Het kan helpen om je meditatiepraktijk te verdiepen. Door te praten over je ervaringen, kun je ze beter begrijpen en integreren in je dagelijks leven. Je kunt ook leren van de ervaringen van anderen, wat je kan helpen om nieuwe inzichten te krijgen.
 • Het kan je steun geven. Meditatie kan soms een uitdaging zijn, vooral als je net begint. Het kan dan fijn zijn om met anderen te praten die ook mediteren. Zij kunnen je steunen en motiveren.
 • Het kan anderen inspireren om ook te beginnen met mediteren. Door je positieve ervaringen met meditatie te delen, kun je anderen helpen om de voordelen ervan te ontdekken.

Enkele voorbeelden van het delen van meditatie-ervaringen:

 • Als je tijdens het mediteren bepaalde gedachten of emoties ervaart, kan het helpen om er met iemand over te praten. Deze persoon kan je helpen om je ervaringen te begrijpen en omgaan met eventuele uitdagingen.
 • Als je moeite hebt om je te concentreren tijdens het mediteren, kan het helpen om te praten met iemand die er meer ervaring mee heeft. Deze persoon kan je tips geven over hoe je je concentratie kunt verbeteren.
 • Als je je afvraagt of meditatie wel iets voor jou is, kan het helpen om met iemand te praten die er al mee bezig is. Deze persoon kan je vertellen over zijn of haar ervaringen en je helpen om een beslissing te nemen.

Natuurlijk is het niet altijd nodig om je meditatie-ervaringen met anderen te delen. Als je je prettiger voelt om ze voor jezelf te houden, is dat prima. Maar als je het wel wilt doen, zijn er veel manieren om dat te doen. Je kunt bijvoorbeeld met een vriend of familielid praten, een meditatiegroep bijwonen, of een online forum of blog bezoeken.

Wat het beste voor jou werkt, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Onderaan deze pagina kun je (steeds) een bericht achterlaten om je ervaringen te delen.

Dagworkshop The Rainbow Bridge

Yoga- en massageworkshop in Amsterdam door Christian & Tijs

 • Datum: Zondag 25-02-2024
 • Locatie: De Roos, Amsterdam

Ervaar hoe meditatie, yoga en massage je kunnen helpen om verbinding te maken met je chakra’s en meer balans in je leven te vinden. Tijs en Christian nodigen je uit voor een dag van zelfontdekking en verbinding.

De Regenboogbrug
Indiase tradities hebben verschillende subtiele energiecentra in het menselijk lichaam herkend, chakra’s genoemd, ze worden vaak gesymboliseerd door de kleuren van de regenboog. De chakra’s helpen ons de kloof tussen lichaam en geest te overbruggen en ze beïnvloeden voortdurend hoe we ons gedragen en voelen. Ze worden gevormd door tijdens ons leven en door de ervaringen die we opdoen.

Tijdens deze dagworkshop leer je de werking van je chakra’s begrijpen en beïnvloeden. Zo kun je goed voor jezelf zorgen, en kom je meer in balans.

Als je overweegt om deel te nemen aan The Rainbow Bridge Retreat (18-25 mei, Andalusië), dan is deze dag een kans om te ervaren of het werken met de chakra’s jou aanspreekt. Meer info over de retraite: https://www.rainbow-retreat.eu

Yoga
We beoefenen verschillende aspecten van yoga, waaronder meditatie, ademwerk en yogahoudingen – en hun effect op het functioneren van onze chakra’s. De yoga asana’s zijn gebaseerd op Vinyasa yoga en worden in een vloeiende volgorde gedaan, geleid door de ademhaling. Je zult ervaren hoe fijn het is om oefeningen te doen die je tegelijkertijd meer energie en ontspanning geven.

Massage
Door de energetische massagevormen die wij je leren, voel je op een dieper niveau je chakra’s en hoe prettig aanraking kan zijn. We gebruiken een combinatie van energetische massagestijlen, geïnspireerd door Osho, zoals Rebalancing, Alchemy of Touch Massage, Myofascial Energetic Release en Tantra. De massage opent je zintuigen, maar is niet expliciet erotisch of seksueel.

Inclusief en veilig
Dit is een kleding-optionele lichaamspositieve workshop voor alle genders en voor iedereen die in een goede fysieke conditie verkeert. Ervaring met yoga of massage is welkom, maar niet vereist. Contactoefeningen helpen je om je open te stellen in een sfeer van vertrouwen en verbinding. Er zullen momenten zijn waarop je jouw ervaringen kunt delen. Je wordt nergens toe gedwongen en alle aanraking is gebaseerd op wederzijdse instemming. Je zult je daarna vredig, veilig, verbonden en vredig voelen.

Facilitators
Christian Wicke werkt als huisarts, yogadocent in ashtanga en vinyasa yoga, en masseur. Zijn inzichten over en uit yoga deelt hij graag met anderen, in groepslessen en 1-op-1-settings. Naast het onderwijzen van de praktische aspecten van yoga, bestudeert en spreekt hij ook graag over de filosofie van yoga en de implicaties ervan voor ons dagelijks leven.
Tijs Breuer is life coach, mindfulnessdocent en masseur, gespecialiseerd in verdieping van lichaamswerk. Hij werkt met lichaamsbewustzijn, liefdevolle aandacht, directe ervaring en energiewerk zoals tantra. Hij geeft wekelijks workshops voor speelse ontdekking om verbinding te maken met jezelf en anderen.

Locatie
De Roos, spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling
PC Hooftstraat 183
1071 BW Amsterdam
Website

Kosten

 • Standaardticket: € 85
 • Verlaagd tarief (voor studenten en vluchtelingen): €70
 • Koppels: Kortingstarief €160 voor twee personen. Elke vorm van relatie, ook vrienden met of zonder voordelen, elke combinatie van geslachten toegestaan.
 • Eten: Je kunt jouw eigen lunch meenemen. Het is ook mogelijk om à la carte te lunchen in het Theehuis. Het theehuismenu kun je hier bekijken

Opgave

 • Registreer je voor deelname op Meetup
 • Koop je ticket hieronder of hier of op Hipsy.

Wat mee te brengen
Wij adviseren om een eigen yogamat, een sarong/sjaal, korte broek, drinkfles en handdoek mee te nemen.

Meer informatie
Tijs Breuer +31626174884
Christian Wicke +31610314713

Rainbow Retreat – Yoga en Massage week rondom de chakra’s in Spanje

The Rainbow Bridge

18-25 Mei 2024
Vejer de la Frontera, Andaloesië, Spanje

Een week om jezelf verder te ontdekken en tot rust te komen.
Door meditatie, yoga en massage brengen we je in verbinding met je subtiele energiecentra, je chakras.

Tijs en Christian nodigen je uit voor een retraite op een prachtige plek in Zuid-Andalusië. De meimaand is daarvoor een ideale tijd: Alles groeit en bloeit, terwijl jij je kunt laten inspireren door de schoonheid, stilte en rust om je heen.

The Rainbow Bridge
Indiase tradities hebben verschillende subtiele energiecentra in het menselijk lichaam erkend, genaamd chakra’s en gesymboliseerd door de kleuren van de regenboog. De chakra’s helpen ons om een brug te maken tussen lichaam en geest en beïnvloeden continu hoe wij ons gedragen en voelen. Ze worden gevormd door onze levensloop en onze ervaringen. Tijdens deze week leer je de werking van jouw chakra’s beter te begrijpen en te beïnvloeden. Zo zorg je goed voor jezelf en kom je meer in balans.

Yoga en massage
We beoefenen verschillende aspecten van yoga, waaronder meditatie, ademwerk en yogahoudingen – en hun effect op de werking van onze chakra’s. Je ervaart hoe fijn het is om oefeningen te doen, die jou meer energie geven of je juist tot rust brengen.
De energetische massagevormen die we je leren, laten je op een dieper niveau je chakra’s voelen en hoe prettig aanraking kan zijn. Contactoefeningen helpen hierbij, om je in een sfeer van vertrouwen en verbondenheid open te stellen.

**La Casa **
La Cuartilla ligt op een zonnige helling met uitzicht op zee in de verte, omringd door inheemse bossen, tuinen en boomgaarden. Op loopafstand van het sfeervolle stadje Vejer de la Frontera, een half uurtje rijden naar de prachtige baaien van de Costa de la Luz, wordt met Permacultuur volop de natuur tot leven gebracht. Er zijn zowel binnen als buiten mooie plekken gecreëerd om als groep oefeningen te doen of om met jezelf te zijn. De met natuurlijke materialen gerenoveerde boerderij is heerlijk licht, ruimtelijk en gezellig. Biologische groenten uit de eigen tuin en de directe omgeving reinigen ons lichaam. We eten vegetarisch en gebruiken geen alcohol of andere stimulerende middelen.

Begeleiding
Christian Wicke werkt als huisarts, yogaleraar in ashtanga en vinyasa yoga, en masseur. Zijn inzichten over en uit yoga deelt hij graag met anderen, in groepslessen en 1-op-1 setting. Naast het onderwijzen van de praktische aspecten van yoga, bestudeert en spreekt hij ook graag over de yogafilosofie en de implicaties ervan voor ons dagelijks leven.

Tijs Breuer is life-coach, mindfulness-docent en masseur, gespecialiseerd in verdiepend lichaamswerk. Hij werkt met lichaamsbewustzijn, liefdevolle aandacht, directe beleving en energiewerk zoals tantra. Hij geeft wekelijks workshops voor spelenderwijs ontdekken om verbinding te maken met jezelf en anderen.

Op deze retraite zijn alle genders welkom. Ervaring in yoga of massage is welkom, maar niet vereist.

Programma

 • Zaterdag 18 mei 2024
 • Aankomst, kennismaking, diner en avondprogramma
 • Zondag t/m vrijdag
 • Elke ochtend: meditatie, ademwerk en yoga-asanas. Na de lunch: tijd voor jezelf. ’S Middags massage-clinic. Diner en afwisselend avondprogramma.
 • Zaterdag 25 mei 2024
 • Ontbijt, afrondend programma en afscheid

Kosten

 • Standaardtarief: €980
 • Kortingstarief voor studenten en vluchtelingen: €800
 • All in: overnachting, eten en programma.
 • Aanreis: Eigen vervoer.

Locatie
Casa la Cuartilla, Vejer de la Frontera, Spanje

Tickets
Je kunt hieronder het volledige bedrag betalen of je kunt een aanbetaling doen. Het restant betaal je dan uiterlijk 14 dagen tevoren.

Je kunt je ticket / aanbetaling ook kopen op Hipsy.

Of ga naar: https://www.neptunus-wellbeing.nl/en/meetup-tickets/

Regelmatige sportmassage helpt

Sporten is gezond en om gezond te blijven is regelmatig bewegen van groot belang. Sport je regelmatig? Sportmassage is een waardevolle aanvulling op jouw training. Want onderhoud van je spieren van groot belang. En sportmassage kan je helpen om nog beter te presteren. Schaf nu een sportmassage bundel aan met korting.

Veel sporters denken pas aan massage na een blessure, om het herstel te bevorderen. Maar juist de algehele conditie van de spieren kan verbeterd worden door regelmatig een massage te ondergaan. Het komt jouw gezondheid en je welzijn als sporter en goede en zorgt voor zichtbaar betere sportprestaties.

Sportmassage is veel meer dan alleen maar ontspanning. Het is een gerichte vorm van massage om de doorbloeding en soepelheid van de spieren te verbeteren. Ook kan sportmassage gericht zijn op het behandelen van specifieke problemen die sporters kunnen ervaren.

Sportmassage is onmisbaar voor iedereen die op een hoog niveau sport beoefent. Het is een krachtige ondersteuning voor sporters van alle niveaus. Door regelmatig gebruik te maken van sportmassage kun je je prestatievermogen vergroten, je blessurekans verkleinen en een betere focus en mentale balans bereiken. 

Positieve effecten van een sportmassage

Betere Sportprestaties: Door regelmatig gebruik te maken van sportmassage vergroot je jouw prestatievermogen. Je prestaties worden beter door het bevorderen van een goede doorbloeding, de afvoer van afvalstoffen uit de spierweefsels, een sneller herstel, het verminderen van spierspanning en het verbeteren van de algehele flexibiliteit. Je zult merken dat je meer energie hebt, betere prestaties levert en langer op een hoog niveau kunt blijven presteren.

Verbeterde circulatie: Sportmassage stimuleert de bloedcirculatie, waardoor zuurstof en voedingsstoffen sneller naar de spieren worden getransporteerd. Dit bevordert het herstel en vermindert de kans op blessures.

Verlichting van spierspanning: Intensieve training kan leiden tot opgebouwde spanning in de spieren. Sportmassage helpt deze spanning te verminderen door knopen en verklevingen los te maken, waardoor de flexibiliteit en het bereik van beweging toenemen. En wanneer je vaak last hebt van kramp tijdens of na het sporten, kan dit betekenen dat jouw spieren te veel aangespannen blijven. Een massage zorgt ervoor dat de spieren na het sporten weer tot rust komen.

Preventie van blessures: Door regelmatig sportmassage te ondergaan, kun je de kans op blessures aanzienlijk verminderen. Door het bevorderen van de juiste spierbalans en het verminderen van spanning, kunnen blessures voorkomen worden. Dit betekent minder tijd aan de zijlijn en meer tijd om je vaardigheden te verbeteren.

Sneller herstel: Na een intensieve training of wedstrijd hebben je spieren tijd nodig om te herstellen. Sportmassage versnelt dit herstelproces door het afvoeren van afvalstoffen en het verminderen van ontstekingen.

Stressverlichting: Wedstrijden en trainingen kunnen zowel fysiek als mentaal veeleisend zijn. Sportmassage helpt bij het verminderen van stress en angst, waardoor je beter kunt ontspannen en je focus kunt verbeteren.

Hoe verloopt een sportmassage?

Eerst bespreken we jouw sportroutine, jouw doelen, eventuele blessures etc. Vervolgens worden je spieren in verschillende richtingen los en soepel gemaakt. Eerst worden overtollige afvalstoffen uit de spier gedrukt met intermitterend drukken. Daarna worden met amandelolie stevige strijkingen uitgevoerd in de lengterichting, waarbij de weefsels soepel en ontspannen worden gemaakt. Daarna worden in de dwarsrichting de spiercellen gestimuleerd, zodat ze meer kracht ontwikkelen. Vervolgens wordt – zonder olie – knedingen in beide richtingen uitgevoerd, die ervoor zorgen dat de spiercellen weer volledig in de ontspannen stand kunnen terugkeren.

Nieuw: Sportmassage bundel

Koop nu een bundel van 6 sportmassages voor €60,00 per behandeling in plaats van €70,00 per behandeling. Bovendien ontvang je (gratis) twee mindfulness sessies om met meer innerlijke rust je sportprestaties verder te verbeteren. Je kunt de bundel hieronder aanschaffen. Of vraag ernaar als je langs komt voor een behandeling.