Vragen

In memoriam: Wim Pas

Elk afscheid betekent de geboorte van een herinnering. Afgelopen dinsdag is Wim Pas in de woning van z’n zoon Robin onverwacht overleden. Hij kijkt terug op een jaar van liefde en transformatie.

Na een zoektocht van enkele dagen door zijn geliefde Rik is Wim in de woning van zijn zoon Robin onder de douche aangetroffen. Hij was toen al overleden. Een dag eerder was hij in het ziekenhuis opgenomen omdat hij pijn had, maar ze vonden niets en hebben hem weer naar huis gestuurd. Mocht je afgelopen jaar weleens een meetup van de groep Men in Touch NL hebben bezocht, dan is de kans groot dat je Wim hebt ontmoet. Wim kan terugkijken op een jaar van transformatie, waarbij hij intens uiting gaf aan intimiteit en liefde met andere mannen. Hij was de afgelopen tijd vervuld van diep geluk en leefde vol in het moment. Wim, we houden van je. Je blijft voortbestaan in onze harten.

Kortgeleden, op de terugweg van Tienhoven naar Nijmegen, schreef Wim mij de volgende woorden:

Voor Liefde is het nooit te laat
Je wordt een bloem die opengaat

Deep in the Lakelands of the West
Where Purple hides the Dragons nest
And Darkness reigns beneath the Blue
A silver hissing kisses you
And Yellow whispered words break through

The Song of Thousand Teardrops

Six Wings She has
Though She won’t flee
Her Island full of Mystery

One Eye She has
Though She can’t See
just MIRRORING Necessity

The Skin of the Rainbow Dragon

Voor Liefde is het nooit te laat
Je wordt een bloem die opengaat.

Zijn laatste bericht: “Waai niet weg”

Workshop Orgasmische mannen

Facilitators: Franscis Trepels en Tijs Breuer

Hoe orgasmisch ben jij? Wereldwijd experimenteren mannen met het verkennen van hun seksuele potentieel door zichzelf sportief uit te dagen en zichzelf aan te raken middels mindful masturbation. Joseph Cramer noemt deze mannen “orgasmic men”. Dit zijn geen coach potatoes, maar mannen die aan hun lichaam willen werken en van hun lijf willen genieten, door zich te richten op de eigen innerlijke energetische en lichamelijke ervaring, versterkt door ademhaling, beweging en opwinding.

Tijdens deze meetup gaan we niet aan elkaar zitten, maar doen we een combinatie van bootcamp en masturbatie, waarbij mindfulness en seksuele opwinding samenkomen. We werken daarbij met kracht, adem, geluid, beweging, aanraking en bewustzijn. Je seksuele geaardheid doet er niet toe. Of je nu hetero, homo of transgender bent, als je in goede fysieke conditie bent en jezelf wilt uitdagen ben je van harte welkom.

De avond begint met samen buiten bewegen. Weer of geen weer, we wisselen hardlopen, outdoor fitness oefeningen en sportieve uitdagingen met elkaar af. Laat je niet afschrikken: er is geen competitie en iedereen doet op zijn eigen niveau mee.

Eenmaal binnen kun je onder de douche. Daarna leer je om jezelf lief te hebben en jezelf te beminnen. Je leert het vuur brandend te houden, zodat het je voedt en kracht geeft. Ook leer je te genieten van je eigen lichamelijke sensaties en je seksuele energie te regisseren en kanaliseren. Als “orgasmic man” kun je zelfs leren om een orgasme te scheiden van een ejaculatie.

Samen gaan we dit avontuur met onszelf aan. Ontdek je mannelijke seksuele energie en kracht.

Praktisch

Datum: Vrijdag 21 februari 2020

Deur open: 18:45 uur
Koffie / thee, introductie video: 19:00 uur
Start bootcamp: 19:30 uur
Start orgasmic yoga: 21:00 uur
Eindtijd: 22:30 uur
Locatie: House of Harold Harkhoe
Adres: Rijswijk ZH
Kosten: € 20,00 (studenten € 15,00); betaal vooruit of ter plaatse.
Whatsapp / sms: Tijs +31626174884.

Opgave: via Meetup https://www.meetup.com/MenintouchNL/events/268583244/

Bewegingsmeditatie brengt je naar binnen

Meditatie door stil te zitten is best lastig voor de meeste mensen, omdat we gewend zijn om de hele dag blootgesteld te worden aan prikkels. En als je veel achter het bureau of in de auto zit, heeft je lichaam juist behoefte aan beweging. Tijdens of na het sporten kun je soms ook de stilte en de rust in jezelf ervaren. Bewegingsmeditatie zorgt ervoor dat je veel sneller rust vindt en meer met je aandacht naar binnen gaat.

Hoe gaat dat, een bewegingsmeditatie?
Je maakt een innerlijke reis door een afwisseling van intensieve en subtiele beweging, muziek en stilte. Door de aandacht op je lichaam te richten, wordt je je niet alleen bewust van wat er omgaat in jouw lichaam, maar ook in je ziel en je geest.

We bewegen steeds heel langzaam. Traagheid stelt ons in staat om meer van de individuele bewegingen binnen een grotere beweging waar te nemen. Als je bijvoorbeeld snel een arm recht omhoog steekt, merk je waarschijnlijk alleen de enkele opwaartse beweging op – maar als je het langzaam doet, nemen we veel afzonderlijke gebeurtenissen in het lichaam waar, zoals samentrekkingen van verschillende spieren en de aanpassingen in de gewrichten als ze zich aanpassen aan de veranderende posities, en de veranderde balans, de warmte die ontstaat en het zachte uitrekken van bindweefsel.

Er zijn allerlei vormen van bewegingsmeditatie ontwikkeld. Zo heeft Osho tientallen bewegingsmeditaties nagelaten, waaronder de “dynamic meditation”.

Osho: “Door bewustzijn naar beneden te brengen van de hersenen naar de bron, naar de wortels, is er de mogelijkheid van transformatie.”

Embodiment door bewegingsmeditatie

Kan je lichaam ook een ingang zijn naar spiritualiteit?

De meeste mensen accepteren het idee dat de geest een hulpmiddel kan zijn voor spirituele verkenning; we gebruiken de geest bij de meeste soorten meditatie en bij het lezen van religieuze literatuur. De emoties (vooral liefde) zijn een andere vorm van spiritueel onderzoek; overweeg de toegewijde benadering van sommige religies. Het concept dat het lichaam ook een arena voor spirituele verkenning kan bieden, lijkt misschien belachelijk, vooral in culturen en religies waar het lichaam wordt beschouwd als de ‘vijand’ van de ziel, samen met seksualiteit, het vrouwelijke principe, de fysieke wereld, en onze menselijkheid. Sommige religieuze praktijken – vooral tantra – zien het lichaam echter als een middel waarmee we onze psychologische en spirituele aard kunnen bestuderen en uitdrukken.

Waarom contact maken met je lichaam?

De langzame bewegingen van een bewegingsmeditatie creëren een rustige geest. Het lichaam leeft in een wereld die vrij is van concepten en opvattingen. De waarneming van je lichaam neemt je automatisch mee naar een staat zonder oordeel. Omdat het lichaam deel uitmaakt van de fysieke wereld, helpt bewegingsmeditatie ons om de aard en heiligheid van deze wereld te begrijpen. Door aandacht aan je lichaam te besteden, word je je bewust van pijn, spanningen, blokkades en emoties. Het lichaam is verbonden met je ziel en je kunt jezelf helen door deze aandacht aan jezelf te besteden. We kunnen leren over het leven dat steeds verandert en altijd in beweging is, doordat ons lichaam vol levensenergie en beweging is. Zelfs als we stil liggen, voel je de beweging van je hartslag, je ademhaling en de kleine spiercontracties.

Elke maand organiseert Tijs Breuer een bewegingsmeditatie in Tienhoven (Utrecht). Kijk op Meetup voor de details.

Paasretraite

9 – 13 april 2020 in Tienhoven (Utrecht)

“A precious gift, these silent solstice days”, schreef een deelnemer van de midwinterretraite. Tijdens de dagen rond Pasen organiseren Mischa en ik opnieuw een aantal dagen, om wat tijd voor jezelf te creëren. Tijd om je te verbinden met de stilte in jezelf en je opnieuw te verbinden met je belichaming. We kunnen stilstaan, nadenken over ons leven en ons richten op uw persoonlijke ontwikkeling.

Samen met maximaal 6 deelnemers per dag vieren we Pasen op een andere manier. We doen dit met meditatie in beweging, yin yoga, gezond (vegetarisch) eten en – natuurlijk – onze geweldige massages. Stille momenten en de omringende natuur geven je de ruimte en tijd om je geest en ziel te kalmeren.

Je kunt ervoor kiezen om één of meer dagen met ons door te brengen als u dat wilt. Elke dag bieden we een dagbegin met yin yoga, een gedeelde lunch, bewegingsmeditatie, een moment van delen en de mogelijkheid om gedurende de dag massagebehandelingen te ontvangen. Prijzen vanaf €40,00.

Kies uit een mooie mix van behandelingen in combinatie met rust en lichaamsbeweging. Dit kan worden aangepast aan uw individuele behoeften en doelen. Je hebt genoeg tijd voor jezelf om te wandelen, fietsen, springen in de sauna of in het meer en wat sightseeing of kanovaren te doen. En als je in de stemming bent, kun je contact maken met de andere deelnemende mannen. Overnachting in Tienhoven en diner maken geen deel uit van het gedeelde programma, maar kunnen ook worden verzorgd.

Deze retraite wordt gefaciliteerd door Mischa van Dullemen en Tijs Breuer. Mischa’s Yin Yoga is nuchter, vredig, energiek en toegankelijk voor zowel beginnende als meer ervaren deelnemers. Zijn traditionele Thaise massages zullen je lichaam strekken in geweldige posities. De meditaties van Tijs zijn opmerkzaam en belichaamd, de beweging zal voorkomen dat je in je hoofd komt. Zijn massages en lichaamswerk zijn diep, intiem en sensueel.

Praktische informatie
Aankomst “Het Land van Dromen”
Adres: Westbroekse Binnenweg 20; 3612 AH Tienhoven (Ut)
Lunch wordt geserveerd in “Neptunus Wellbeing”
Adres: Westbroekse Binnenweg 56a-c69; 3612 AJ Tienhoven (Ut)
Aankomst, thee / koffie en introductie: 9:00 uur
Yin yoga: 9:30 uur
Lunch: 13:00 – 14:00 uur
Bewegingsmeditatie: 17:30 uur
Closingcircle: 18:30 – 19:00 uur
Kosten: 1 dag, (incl. Twee workshops en een gezonde lunch) € 40.
2e dag: € 35
Meer dagen: € 30 per dag.
Massagesessies (90 min): € 75 (tot € 35 korting per sessie!)
Overnachting (bed & breakfast): € 35
Studenten: 20% korting

Opgave: via Meetup (klik op het plaatje)

Nieuwsbrief januari 2020

Heb je ook even behoefte aan wat extra tijd voor jezelf? 

Tijd voor verstilling en warme, liefdevolle aanraking

Gelukkig nieuwjaar! In deze nieuwsbrief geef ik je aantrekkelijke aanbiedingen voor jezelf en om iemand anders blij te maken. En ik bied je wat inspiratie om de koude winter door te komen. Want het wordt elke dag weer lichter, maar de natuur nodigt uit tot verstilling en neemt de tijd voordat ze in beweging komt. Kun je wat extra warme, liefdevolle aanraking gebruiken? Overweeg dan eens een vierhanden massage. 

Wellicht had je het al gezien: sinds enkele maanden heb ik een nieuw logo (zie hieronder). Ook is mijn massage- en coachingwebsite geïntegreerd en verhuisd naar een andere URL: https://www.neptunus-wellbeing.nl. Lees in deze nieuwsbrief over Myofascial Energetic Release (MER) en over het ritueel van de zintuigen, twee voorbeelden van behandelingen waarbij lichaam, gevoel en energie elkaar versterken.

Je ontvangt niet meer dan vier keer per jaar een mailtje van mij. En je kunt deze nieuwsbrief elk moment stop zetten. Stuur de nieuwsbrief gerust door aan anderen of maak iemand blij met een kadobon. Hopelijk zien we elkaar gauw weer in mijn praktijk of op één van de meetups. 

Hartelijke groeten,
Tijs Breuer
neptunus-wellbeing.nl

Vierhandenmassage
Wil je jezelf of een goede vriend(in) iets unieks geven tijdens deze koude periode? Een vierhanden massage is een bijzondere ervaring. Je lichaam wordt op meerdere plekken tegelijk aangeraakt. Je wordt gestrekt, afwisselend zacht strelend aangeraakt, dan weer stevig los gekneed. Je zintuigen gaan open en je gedachten kunnen niet meer volgen wat er allemaal gebeurd. Zo kom je helemaal in de overgave, in het moment. 

Speciaal aanbod voor lezers van deze nieuwsbrief
Van 1 januari tot 21 februari 2020 ontvang je een vierhanden tantramassage van Tijs met Franscis of met Dennis voor de prijs van een vierhanden ontspanningsmassage (€ 170,00 i.p.v. € 200,00).

Ritueel van de zintuigen
Vind je in de hectiek van alledag momenten om terug naar binnen te gaan? In de natuur staat alles nu even stil. Het leven heeft zich teruggetrokken tot in de wortels van de bomen en veel dieren houden hun winterslaap. Deze donkere tijd nodigt uit tot inkeer, bezinning en het vinden van rust in jezelf. Door te luisteren naar wat zich afspeelt in je lichaam, ontdek je de stilte in jezelf. Van daaruit vind je inspiratie voor het nieuwe jaar. Waar eerder geen tijd voor was, kan nu naar boven komen. Met massage, coaching, lichaamswerk en korte retraites kan ik je helpen om nog dichter bij jezelf te komen. Bijvoorbeeld met een ritueel van de zintuigen. Ervaar zo’n ritueel nu met €30 korting!

Myofascial Energetic Release
MER is een holistische vorm van diep lichaamswerk, ontwikkeld door Satyarthi Peloquin. Het helpt om de oorzaak van pijn, bewegingsbeperking en blokkades in het lichaam aan te pakken, door chronische contracties in het weefsel te verzachten. De methode heeft ook een effect op de onderliggende emotionele en psychische pijn, waarvan je je vaak niet bewust was. Zo helpt het als je last hebt van depressiviteit, of als je op een punt van transformatie van je leven staat. Als lezer van deze nieuwsbrief ontvang je tot 1 april 2020 €30 korting op een eerste MER-behandeling

Paasretraite 

“A precious gift, these silent solstice days”, schreef een deelnemer van de midwinterretraite. Tijdens de dagen rond Pasen organiseren Mischa en ik opnieuw een aantal dagen, om wat tijd voor jezelf te creëren. Tijd om je te verbinden met de stilte in jezelf en je opnieuw te verbinden met je belichaming. We kunnen stilstaan, nadenken over ons leven en ons richten op uw persoonlijke ontwikkeling. Samen met maximaal 6 deelnemers per dag vieren we Pasen op een andere manier. We doen dit met meditatie in beweging, yin yoga, gezond (vegetarisch) eten en – natuurlijk – onze geweldige massages. Stille momenten en de omringende natuur geven je de ruimte en tijd om je geest en ziel te kalmeren.

Je kunt ervoor kiezen om één of meer dagen met ons door te brengen als u dat wilt. Elke dag bieden we een dagbegin met yin yoga, een gedeelde lunch, bewegingsmeditatie, een moment van delen en de mogelijkheid om gedurende de dag massagebehandelingen te ontvangen. Prijzen vanaf €40,00.

Kadobonnen

Ben je enthousiast over een behandeling die je van mij hebt gehad? En vind je het leuk om iemand anders blij te maken met een kado? Bestel dan een kadobon bij mij, waarvan de waarde wordt verdubbeld. Dus voor €30 ontvang je een kadobon van €60, voor €40 een bon van €80 en voor €55 een bon van €110. Stuur een mailtje met je bestelling naar: info@neptunus-wellbeing.nl

Vrouwen, opwinding en orgasme

Bij een tantra massage wordt seksuele levensenergie opgewekt. Ook bij vrouwen zorgt dit vaak voor seksuele opwinding. De ontspanning en opwinding kunnen elkaar afwisselen en ook tegelijk voelbaar zijn. In dit artikel beantwoord ik vragen die ik vaak van vrouwen krijg, voorafgaand aan een tantramassage.

Wat gebeurt er in mijn lichaam bij seksuele opwinding?

Wordt je opgewonden, dan neemt je hartslag toen, je bloed wordt gestuwd naar je bekken en geslachtsdelen en je spierspanning neemt op bepaalde plekken toe, bijvoorbeeld in je liezen. Verder merk je dat je tepels stijver worden, je borsten groter, je vagina wordt vochtig, je clitoris zwelt, en je schaamlippen gaan iets uiteen. Vaak wordt je ademhaling wat sneller.

Waarom voelt de opwinding bij een tantramassage anders dan de gebruikelijke seksuele opwinding?

Tijdens een tantramassage werken we samen aan ontspanning en het verminderen van blokkades. De spierspanning neemt daardoor niet toe maar wordt juist minder. Doordat enegetische blokkades minder zijn, ga je meer in je lichaam voelen. Je bent je daardoor bewuster van andere effecten in je lichaam, zoals de gevoeligheid van je borsten en andere erogene zônes. Daardoor ervaar je een ander soort opwinding, met meer rust en meer gevoel. Het kan zijn dat je opwinding gepaard gaat met emotionele ontlading.  

Waarom richt een tantramassage zich op het bereiken van de plateaufase?

In de plateaufase van seksuele opwinding ervaar je een orgastisch, tintelend gevoel in je lichaam. Je keert helemaal naar binnen en word je bewust van al je lichaamssensaties. Dit gebeurt als je je voldoende vertrouwd voelt en je seksuele opwinding enige tijd samengaat met ontspanning van je lichaam. Door de intimiteit van de massage en de aanraking van je erogene zones neemt de seksuele energie in je lichaam toe. Er ontstaat een toestand van optimale bloeddruk, spanning van alle betrokken spieren, maximale zwelling van je schaamlippen, vaak met verkleuring tot diep rood. Ook komt er meer vochtafscheiding in je vagina en kun je een blos op je wangen en bovenlichaam krijgen.

Tijdens een tantra massage blijf je vaak langer in de plateaufase dan je bij seks gewend bent. De massage is niet gericht op het verkrijgen van een orgasme, maar juist op het orgastische gevoel van de seksuele energie, die tijdens de plateaufase door je lichaam stroomt. 

Is het een probleem als ik een orgasme krijg?

Vanuit de plateaufase kan het gebeuren dat er onverwacht een orgasme uitbreekt. Dit is geen enkel probleem, maar je zult je na het orgasme anders voelen, omdat je energie- en hormoonhuishoudng hierdoor verandert. Bij vrouwen is dit effect overigens minder sterk dan bij mannen. Tijdens een orgasme trekken bepaalde spieren zich onwillekeurig en ritmisch samen. Deze climax duurt meestal heel kort, je bloeddruk en ademhaling stijgt en veel vrouwen hebben enige vochtuitstorting. Daarna kom je in een diepe rust en ontspanning. 

Kan het zijn dat mijn lichaam gaat trillen, zoals bij een orgasme in mijn clitorus?

Tijdens een tantra massage kunnen tintelende, orgastische gevoelens of een orgasme op verschillende plekken in je lichaam ontstaan. Vaak gaat dit gepaard met dezelfde soort trillende, samentrekkende bewegingen als bij een orgasme in het gebied van je clitorus. Een orgasme kan dus op verschillende plekken in je lichaam ontstaan, niet alleen bij je clitorus. Daardoor kan een orgasme elke keer een ander gevoel geven. Laura Hiddinga omschrijft maar liefst 13 orgasmes, waaronder bijvoorbeeld de G-spot en de U-spot. De meeste vrouwen kunnen het makkelijkst klaarkomen in het gebied van de clitorus, want daar komen maar liefst 8000 zenuwuiteinden samen (een eikel heeft de helft minder). Maar je kunt op veel andere plekken ook een hoogtepunt ervaren. Juist tijdens een tantra massage worden andere delen van je lichaam aangeraakt dan je gewend bent, waardoor je onverwacht in je G-spot of U-spot een orgasme krijgen. 

Ook door bijvoorbeeld het stimuleren van borsten, tepels en je lippen kunnen orgastische samentrekkingen ontstaan. Op deze plekken zitten veel zenuwen, die heel gevoelig zijn voor aanraking en in directe verbinding staan met je geslachtsdelen. Dieper in je vagina zit je a-spot, aan de voorkant van de vaginawand richting je navel. Ook daar diep van binnen kan een spontane samentrekking van spiertjes ontstaan. Aan de achterkant van de vaginawant) kun je zogenaamd cervicaal orgasme krijgen. Dit vraagt om voorzichtigheid, want doordat dit gebied erg gevoelig is kan aanraking daar pijnlijk zijn.

Bij een bekkenbodem massage kan ook de anus inwendig gemasseerd worden. Als je gewend bent geraakt aan deze anale aanraking, kan je ook in het anusgebied tot een hoogtepunt komen. Dit geldt overigens ook voor mannen.

Welke vorm van orgasme komt vaak voor bij een tantramassage?

Misschien zou je het niet verwachten, maar veel vrouwen ervaren tijdens een tantramassage een orgasme in het gebied van de urinebuis, ook wel het U-spotorgasme genoemd. De urinebuis is omringt door de clitoris en wanneer die gestimuleerd wordt, zwelt ‘ie op, waardoor je klieren voorvocht beginnen aan te maken. Door het gebied tussen de clitorus en de vaginale opening te masseren, ontstaat vaak een zacht gevoel van genot en opwinding. Dit begin van de urinebuis is met het blote oog net te zien. De plasbuis wordt aan drie kanten omringd door zenuwuiteinden. Het zachte weefsel rondom je plasbuis kan opzwellen door massage. Na een tijdje ontstaat een prettige sensatie. De masseur maakt rustige en geleidelijk wat snellere cirkelvormige bewegingen.

Leestip: “Kom je ook?” (2019) – Laura Hiddinga / LotteLust Een handboek die je alles bijbrengt over het vrouwelijk orgasme. Hoe een orgasme werkt, de meest voorkomende orgasme-issues, wat te doen bij pijnlijke seks, de beste standjes, speeltjes en vooral veel nuttige tips.

Bekkenbodem klachten bij mannen

Klachten in het bekkengebied komen niet alleen voor bij vrouwen, maar ook bij mannen. Mannen zijn echter geneigd er minder aandacht aan te besteden of praten minder makkelijk over hun klachten. Met massage van de bekkenbodem en bewuste controle over de bekkenbodemspieren en de spieren in je buik, lage rug en bekken kan je van je klachten af komen.

Ik heb pijn in mijn bekkenbodem. Kan massage daarbij helpen?

Veel mannen denken dat problemen in de bekkenbodem alleen voorkomen bij vrouwen. Ze schamen zich als ze pijn in hun penis of anus hebben of last hebben van urineverlies. Toch komen deze klachten veel voor. Vaak ontvang ik clienten die door een bekkenfysiotherapeut of -specialist naar een masseur zijn doorverwezen.

Een bekkenbodemmassage kan helpen bij het voorkomen en oplossen van problemen rond de bekkenbodem. De spieren in uw lage rug, buik en bekken spelen een grote rol bij houding en beweging. De bekkenbodemspieren hebben een belangrijke taak bij plassen, vrijen en ontlasten. Die spieren kunnen te zwak zijn of juist te gespannen. Het komt ook voor dat ze niet op het juiste moment hun werk doen. We zijn niet gewend om de spieren in het bekkengebied bewust aan te spannen of te ontspannen. Vaak gaan we ze pas voelen als er eel pijn is.

Wat zijn mogelijke oorzaken van klachten in het bekkengebied bij mannen?

 • De bekkenbodemspieren kunnen te gespannen zijn door bijvoorbeeld te lang uitstellen van het plassen, eerdere problemen in buik- of bekkenbodemgebied of een bepaalde levensstijl.
 • De bekkenbodemspieren kunnen te zwak zijn bij de oudere man of doordat er bijvoorbeeld verkeerd getild wordt tijdens het werk, langdurig en veelvuldig persen bij de (verharde) ontlasting of door anale penetratie.
 • Bekkenbodemspieren kunnen ook op de verkeerde manier en verkeerd tijdstip aanspannen, bijvoorbeeld door mee persen tijdens het plassen, waarbij de spieren aanspannen in plaats van ontspannen.

Welke klachten kunnen aanleiding zijn voor een bekkenbodemmassage?

Spannings- en pijnklachten in de bekken

 • Pijn rond de anus, maar ook krampen in de anus en anale fissuren (scheurtjes)
 • Pijn in het scrotum (balzak)
 • Pijn in de penis
 • Stuit- of bekkenpijn
 • Liespijn of pijn in de onderbuik

Plasproblemen:

 • Vaak (aandrang om te) plassen en/of kleine beetjes plassen
 • Niet kunnen ophouden van de plas
 • Verminderde straal met plassen
 • Moeilijk op gang komen van het plassen
 • Telkens onderbreken van de plas
 • Urineverlies (bijv. na een prostaatoperatie)
 • Nadruppelen

Ontlastingsproblemen:

 • Vaak aandrang om te ontlasten
 • Vaak (kleine beetjes) ontlasten
 • Gevoel van niet kunnen ophouden of ontlastingsverlies
 • Verstopping (obstipatie) of niet goed/volledig kunnen ontlasten

Seksuele problemen:

 • Erectiestoornissen
 • Problemen met klaarkomen

Wat kan Tijs Breuer als masseur voor jou betekenen?

Tijdens een intakegesprek bespreken we jouw klachten. Aansluitend verkennen we tijdens een kennismakingsmassage waar jouw gevoelige en pijnlijke plekken zijn in het bekkengebied. Tijdens een vervolgbehandeling kan het accent liggen op vermindering van spierspanning, het loslaten van blokkades en emoties of bijvoorbeeld inwendige anale aanraking, waarbij middels palpatie wordt gevoeld naar de spanning, functies en kracht van de bekkenbodemspieren. Dergelijke behandelingen zijn vaak intiem. Daarom wordt steeds veel aandacht aan veiligheid en vertrouwen besteed.

Ritueel van de zintuigen

 • Ceremonie om je zintuigen te openen

Wil je eens wat anders ervaren dan een ” gewone” massage? Een ritueel van de zintuigen is geen massage, maar een bijzondere initiatie in de wereld van de tantra. Je ervaart dat tantra je kan helpen om op een fijne, zachte manier naar binnen te keren. En je ervaart dat tantra wat anders is dan een seksueel getinte sessie.

Deze ceremonie helpt je om het dagelijkse leven los te laten, je gevoeligheid te wekken en om je meer sensueel te maken. Je ervaart intimiteit, liefde en veiligheid terwijl je huid, je tong je ogen en oren worden gestreeld met zachte impulsen.

Om je beter op je innerlijke sensaties te kunnen richten, ontvang je een blinddoek. In een warme en sfeervolle ruimte wordt je meegenomen op een fantasiereis. Onderweg leer je een breed scala aan verrassende en heerlijk sensuele ervaringen kennen die veel verder gaan dan je dagelijkse indrukken. Je zult ontspannen, genieten van de kleine momenten van plezier en je hart meer en meer openen.

Nu: ritueel van de zintuigen met korting

Tot 1 april 2020 kun je kennismaken met dit ritueel voor de prijs van €80 (normaal €110). Je ontvangt dus €30 korting. Je hoeft je alleen even aan te melden voor de nieuwsbrief.

Winter Solstice Retreat

Solstice betekent “stilstaan”. In de dagen voor Kerstmis zorgen Mischa en Tijs voor tijd voor jezelf. Tijd om je te verbinden met de stilte in jezelf en je opnieuw te verbinden met je belichaming. Net wanneer de aarde zelf pauzeert om een nieuwe richting in te slaan, kun je stilstaan en nadenken over je leven en je richten op je richting voor het nieuwe jaar.

Samen met maximaal 5 mannen per dag vieren we de terugkeer van het licht en langere dagen zon. We doen dit met beweging, yin yoga, gezond (veganistisch) eten en – natuurlijk – onze geweldige massages. Meditatieve momenten en de omringende natuur geven je de ruimte en tijd om je geest en ziel te kalmeren.

U kunt ervoor kiezen om tijd met ons door te brengen voor een, twee, drie of zelfs vier dagen als u dat wilt. Elke dag bieden we een dagbegin met bewegende meditatie, een gedeelde lunch, een yogasessie en delen in de late namiddag en de mogelijkheid om overdag massages te ontvangen. Kies uit een mooie mix van behandelingen in combinatie met rust en lichaamsbeweging. Dit kan worden aangepast aan uw individuele behoeften en doelen. Ook overnachting en diner zijn optioneel. Je hebt genoeg tijd voor jezelf om te wandelen, fietsen, springen in de sauna of in het meer en wat sightseeing of kanovaren te doen. En als je in de stemming bent, kun je contact maken met de andere deelnemende mannen.

Deze retraite wordt verzorgd door Mischa van Dullemen en Tijs Breuer. Mischa’s yoga is nuchter, energiek en toegankelijk voor zowel beginnende als meer ervaren deelnemers. Zijn traditionele Thaise massages zullen je lichaam strekken in geweldige posities. Tijs ‘meditaties zijn opmerkzaam en belichaamd, met beweging. Zijn massages zijn diep, intiem en sensueel.

Praktische informatie

Aankomst, thee / koffie en introductie: 8:00 h – 9:00 h
Lunch: 12:00 – 13:00 h
Yin Yoga sessie en sharing: 16:30 – 18:00 h

Kosten: €35 per dag, incl. twee workshops en vegetarische lunch.
Massage behandelingen (90 min): €75 (tot €35 korting)
Optie overnachting: €35 (incl. breakfast)
Studenten 20% korting

Locatie lunch en behandelingen: Neptunus Wellbeing
Adres: Westbroekse Binnenweg 56a-c69; 3612 AJ Tienhoven (Ut)
Locatie aankomst, meditatie en yoga: Het huisje “Land van Dromen”
Adres: Westbroekse Binnenweg 20; 3612 AH Tienhoven (Ut)

Recente artikelen

Lees de nieuwste berichten

Regelmatig worden er nieuwe artikelen geplaatst, bijvoorbeeld naar aanleiding van veel gestelde vragen of nieuwe wetenschappelijke inzichten op het gebied van massage, coaching en lichaamswerk. Hieronder vind je de nieuwste berichten.