Vragen

Ritueel van de zintuigen

 • Ceremonie om je zintuigen te openen

Wil je eens wat anders ervaren dan een ” gewone” massage? Een ritueel van de zintuigen is geen massage, maar een bijzondere initiatie in de wereld van de tantra. Je ervaart dat tantra je kan helpen om op een fijne, zachte manier naar binnen te keren. En je ervaart dat tantra wat anders is dan een seksueel getinte sessie.

Deze ceremonie helpt je om het dagelijkse leven los te laten, je gevoeligheid te wekken en om je meer sensueel te maken. Je ervaart intimiteit, liefde en veiligheid terwijl je huid, je tong je ogen en oren worden gestreeld met zachte impulsen.

Om je beter op je innerlijke sensaties te kunnen richten, ontvang je een blinddoek. In een warme en sfeervolle ruimte wordt je meegenomen op een fantasiereis. Onderweg leer je een breed scala aan verrassende en heerlijk sensuele ervaringen kennen die veel verder gaan dan je dagelijkse indrukken. Je zult ontspannen, genieten van de kleine momenten van plezier en je hart meer en meer openen.

Nu: ritueel van de zintuigen met korting

In de maanden november en december 2019 kun je kennismaken met dit ritueel voor de prijs van €75 (normaal €110). Je ontvangt dus €35 korting. Je hoeft je alleen even aan te melden voor de nieuwsbrief.

Winter Solstice Retreat

Solstice means “to stand still.” During the days before Christmas, Mischa and Tijs will provide you time for yourself. Time to connect with the stillness within you and to re-connect with your embodiment. Just when the earth itself pauses to turn in a new direction, you can stand still and reflect on your life and focus on your direction for the new year.

Together with maximum 5 men per day, we celebrate the returning of the light and longer days of sun. We do this with movement, yin yoga, healthy (vegan) food and – of course – our amazing massages. Meditative moments and the surrounding nature will give you the space and time to quiet your mind and soul.

You can choose to spend time with us for one, two, three or even four days if you wish. Every day we offer a day start with moving meditation, a shared lunch, a yoga session and sharing in the late afternoon and the option to receive massage treatments during the day. Choose from a nice mix of treatments in combination with rest and exercise. This can be adjusted to suit your individual needs and goals. Also overnight stay and dinner are optional. You will have plenty of time for yourself to make walks, ride a bike, jump in the sauna or in the lake and do some sight-seeing or canoeing. And if you’re in the mood, you can connect with the other participating men.

This retreat is provided by Mischa van Dullemen and Tijs Breuer. Mischa’s yoga is down-to-earth, energizing and accessible for both starting and more experienced participants. His traditional Thai massages will stretch you body in amazing positions. Tijs’ meditations are mindful and embodied, with movement. His massages are deep, intimate and sensual.

Practical information

Arrival, tea / coffee and introduction: 8:00 – 9:00 h (make sure to be there at 8:30 h)
Lunch: 12:00 – 13:00 h
Yoga session and sharing: 16:30 – 18:00 h

Costs: €35 per day, incl. two workshops and a healthy lunch
Massage sessions (90 min): €75 (up to €35 discount per session!)
Optional overnight: €35 (incl. breakfast)
Student or under 35 years old: 20% discount

Location: Neptunus Wellbeing
Address: Westbroekse Binnenweg 56a-c69; 3612 AJ Tienhoven (Ut)
Part of the sessions will be in het huisje “Land van Dromen”
Address: Westbroekse Binnenweg 20; 3612 AH Tienhoven (Ut)

There is an additional refund and cancellation policy.
More info: https://www.neptunus-wellbeing.nl
Questions? Tijs Breuer: +31626174884.

Recente artikelen

Lees de nieuwste berichten

Regelmatig worden er nieuwe artikelen geplaatst, bijvoorbeeld naar aanleiding van veel gestelde vragen of nieuwe wetenschappelijke inzichten op het gebied van massage, coaching en lichaamswerk. Hieronder vind je de nieuwste berichten. 

Embodied retraites

Voel elke sensatie, elke emotie, elke vibratie in je lichaam. Luister naar wat je lichaam je vertelt. Volg je lichamelijke impulsen en zorgt goed voor je lichaam. Je werkelijke zelf en je lichaam zijn één. 

“To embody” betekent belichaming ofwel het geven van een concrete vorm en het verpersoonlijken. In een meer spirituele zin wordt het werkwoord gebruikt om in je lichaam te komen, om te incarneren en om lichamelijk te worden. Je kunt je geest belichamen. De individuele retraites die Tijs Breuer aanbiedt, inspireren je om meer belichaamd te worden.

Jouw weg naar “embodiment”

Tijs Breuer ondersteunt je pad om meer belichaamd te worden, om meer in te dalen in je lichaam. Niet alleen door goed voor je lichaam te zorgen, met gezond voedsel en sport. Embodiment gaat verder dan dat. Ontwikkel je persoonlijkheid met meer lichaamsbewustzijn. Dit geeft je een vol-ledig, compleet gevoel. Daarom vind je naast losse behandelingen nu ook individuele retraites op deze website. tijdens zo’n retraite heb je alle tijd voor jezelf om dichter bij jezelf te komen en meer verbonden zijn met je lichaam.

Relaties en zelfinzicht

Ik mag me gelukkig prijzen met liefdevolle, langdurige en mooie relaties met zowel vrouwen als mannen en een fijne groep vrienden om mij heen. Soms zijn er ook pijnlijke momenten, wanneer een relatie wordt beëindigd of een andere vorm krijgt. Op die momenten merk ik dat ik mezelf en de ander steeds opnieuw uitvind.

Zowel bij vaste relaties als bij langdurige vriendschappen ervaar ik hoe verrijkend deze contacten zijn voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Want de ander houdt je continu een spiegel voor. Ik zie direct het effect van mijn eigen houding en gedrag in de reactie van de ander. Dat is niet altijd leuk, maar wel enorm leerzaam.

In mijn coaching praktijk werk ik vaak met relatie thema’s. Daarbij doet het er niet toe of het gaat om relatie met familie, waardevolle vriendschappen, open relaties of een huwelijk. Relateren begint met zelfinzicht. Want door te werken aan je contact met de ander, werk je aan jezelf… en omgekeerd!

Tips voor een duurzame en gezonde relatie

Ons verlangen naar verbinding komt voort uit ons oerverlangen naar heelheid en eenheid. Die eenheid ervaar je door je te verbinden met je partner.  Je partner spiegelt aspecten van jezelf. Dat roept een gevoel van herkenning op, maar zorgt ook voor weerstand en confrontatie. Partners die zichzelf durven zijn en hun gevoelens delen, houden het langer vol met elkaar, zo blijkt uit onderzoek. Hieronder volgen zes gouden tips om je relatie gezond te maken en te houden.

 1. Houd van jezelf
 2. Accepteer jezelf en de ander
 3. Neem verantwoordelijkheid
 4. Vertrouw je partner
 5. Wees warm voor elkaar
 6. Geniet van het moment

1. Houd van jezelf

Om van een ander te kunnen houden is het absoluut noodzakelijk dat jij met jezelf door één deur kunt.  Zelfliefde is daarom de basis voor een gezonde relatie. Kan jij alle plussen en minnen van jezelf accepteren, dan levert dat veel minder gedoe op in de relatie. Maar vaak worden we gehinderd door allerlei kritische stemmetjes in onszelf en vinden we onszelf niet goed genoeg. Mag jij van jezelf werkelijk zijn wie je bent en kun je jouw eigen “zwakke plekjes” omarmen? Als je de schoonheid van jouw uniek zijn ziet, kan de ander jou ook meer liefhebben.

2. Accepteer jezelf en de ander

Als je jezelf accepteert wordt het een stuk makkelijker om de ander, met al zijn eigenaardigheden, te accepteren. Je herkent je eigen onhandigheden en kunt dan met een glimlach ook de – soms kinderlijke – gedragingen van de ander aanschouwen. Je herkent wat er in ons allemaal leeft: de behoefte om gezien en geaccepteerd te worden. Als jij in je centrum, in je kracht bent, ben je niet meer bezig met kritiek op de ander en hoef je de ander ook niet te veranderen. Als jij jezelf laat zien zoals je bent, met je kwetsbaarheid, je behoeften en verlangens, ben je meer authentiek. Iedereen weet intuïtief direct als hij met een authentieke persoon te maken krijgt, want je voelt je gelijk op je gemak.

3. Neem verantwoordelijkheid

Als jij je geluk steeds afhankelijk laat zijn van een ander, kan die ander je ook ongelukkig maken. Merk je dat je steeds met de ander bezig bent, dan is het tijd om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven. Stop met jezelf afhankelijk op te stellen, want dit is voor jou en voor de ander niet fijn. Zorg liever goed voor jezelf in plaats van dit van de ander te verwachten. Als je weet wat jij nodig hebt, ga je beter voor jezelf zorgen en meer van het leven genieten. Je wordt je bewust van jouw eigen grenzen en verlangens. Als je die uitspreekt, kan de ander daarop aansluiten. Zo kun je geven vanuit overvloed in plaats van vanuit een tekort.

4. Vertrouw je partner

Vertrouwen ligt aan de basis van een gezonde relatie. Zonder vertrouwen is er geen echte intimiteit, liefde en vervulling mogelijk. Maar hoe geven en verdienen we vertrouwen als dit door eerdere situaties is beschaamd? En hoe zorgen we ervoor dat we vertrouwen niet verwarren met het opleggen van eisen, verwachtingen en verlangens aan de ander? We willen vaak niet toegeven dat er in je relatie iets aan dat fundament van vertrouwen mankeert. Het punt is dat het een alles-of-nietskwestie is: óf je vertrouwt iemand volledig óf je vertrouwt ’m niet. Je kunt je geliefde niet een béétje vertrouwen.

5. Wees warm voor elkaar

Je voelt je warm, beschermd en gekoesterd als er zorg voor elkaar en intimiteit in de relatie is. Neem de tijd om bewust samen te zijn, niet alleen dingen samen te doen maar ook om simpelweg te zijn. Voel bewust de verbinding tussen jouw hart en dat van je partner. Voel een liefdevolle verbinding, waarin aandacht voor elkaar en ook vrijheid is.  Geen dwangbuis maar een samenzijn waarin levensenergie wordt uitgewisseld. Tantra oefeningen kunnen helpen om dit bewuster samen te ervaren. Als je jouw weerstand loslaat, ontstaat er ruimte voor een diepere verbinding en laat je de harde schil om je heen wegsmelten. In stilte en in openheid mag ook de kwetsbaarheid en de emotie er zijn. En soms heb je juist behoefte om even alleen te zijn. Wees je bewust van die balans, bij jezelf en de ander. En voel je niet afgewezen als de ander even de ruimte vraagt om alleen te zijn.

6. Geniet van het moment

Veel mensen zijn bang om de ander te verliezen. Of ze ervaren druk om aan allerlei verwachtingen van de ander te moeten voldoen. Wanneer je jezelf toestaat, om in het moment durven zijn, vallen al deze angsten weg. Wees je ervan bewust dat je nu samen bent. Niet gister, niet morgen, maar nu. De toekomst is onzeker, morgen kan het allemaal anders zijn. Morgen kan het zelfs voorbij zijn. Laat morgen maar los, gewoon op dit moment, zonder angst over wat er kan komen. En toon de ander wat jij op dit moment voelt. Dat vraagt om openheid en kwetsbaar durven zijn. Dat gaat makkelijker als je samen een moment van  rust en ontspanning creëert. Een moment zonder verwachtingen en automatische reactiepatronen.

Relatieshit

Marit de Jong interviewde diverse inspirerende persoonlijkheden over relaties, onder de titel “Inzichten in Relatieshit”. Het onderhouden van een relatie is nu eenmaal niet altijd makkelijk en soms voelt het als een kwelling. Haar missie is: een nieuw ideeëngoed over relatievaardigheden ontwikkelen. Hieronder vind je een interview door Marit de Jong met Lenne Gieles over zelfonderzoek in relaties. Bekijk al haar videos op haar YouTube kanaal.

Relateren kun je leren

Een belangrijke inspiratiebron bij het begeleiden van stellen is het boekje ” Relatieren kun je leren” van relatietherapeute en coach Patricia van Lingen. Ze was jarenlang op zoek naar de sleutel tot een liefdevolle relatie, tot ze ontdekte dat die in zichzelf lag. Want pas als je zelf in balans bent, kun je ook een partner in balans aantrekken. Het boek ” Relatieren kun je leren” leert je op een volledig andere manier naar jezelf en je relatie te kijken en om vastgeroeste patronen te doorbreken. Door de communicatie in je relatie te verbeteren en je innerlijke balans te vinden wordt je relatie liefdevoller en harmonieuzer.

reiniging door massage en dieet

Tijdens het massage- en yogaweekend “Refreshing Spring” hebben deelnemers een reinigende massage geleerd. Met deep tissue technieken wordt het afval uit de spieren en het bindweefsel afgevoerd. Door lymfedrainage werd het afvoerend lymfesysteem gestimuleerd. Dit in combinatie met een reinigend dieet zorgt ervoor dat je lichaam toxische stoffen afvoert en je je vitaler gaat voelen. Een verfrissende start van de lente.

Wat is het nut van lichaamsreiniging?

Veel langdurige kwalen en klachten zijn het gevolg van ophoping van afvalstoffen in het lichaam. Voorbeelden van zulke klachten zijn hoofdpijn en migraine, huidproblemen, vermoeidheid, slechte weerstand en darmklachten.

Al eeuwen besteden mensen vooral in de lente aandacht aan het ontgiften van het lichaam. hierdoor krijgt je een sterker, veerkrachtiger lichaam. En als er sprake is van balans, zal ook de weerstand tegen indringers als virussen en schadelijke bacteriën hoger zijn en neemt het zelf herstellend vermogen van je lichaam toe. Er zijn diverse manieren om het lichaam te reinigen. Een combinatie van deze verschillende manieren maakt lichaamsreiniging effectief en geeft je een beter gevoel.

Welke voedingsmiddelen werken reinigend?

Een aanvullend dieet kan het reinigende effect versterken. Een ontslakkings- of detoxkuur is een tijdelijk dieet, waarbij alle mogelijk schadelijke stoffen worden vermeden. Niet alleen wordt roken, koffie, alcohol en vetten vermeden, maar ook om producten die niet per se ongezond zijn, maar bij de afbraak wel capaciteit van afvalopruimende processen vragen. Zorg dus voor gezonde voeding en vermijd tijdelijk zwaar verteerbaar voedsel, zoals granen, suikers en vetten. En zorg voor voldoende mineralen en vitaminen. Bepaalde kruiden, vruchten en tabletten helpen nog extra bij het “ontslakken” van je lichaam.

De volgende voedingssupplementen hebben een afvoerend effect op je vocht- en vet- huishouding en verbeteren je stoelgang.

 • Brandnetelthee (vochtafvoerend kruid)
 • Roosvisé lax (laxerende vruchten)
 • Raspberry Ketones (vetafvoerend, zorgt voor gewichtsverlies)
 • Dr. Stuarts Lax Plus Thee (verbetert de stoelgang)
 • Citroen of citroenolie (reinigt darmen en zuivert bloed)

Heeft massage een reinigend effect?

In feite kan iedere vorm van massage een reinigende werking voor het lichaam hebben. Massage stimuleert de doorbloeding van de huid en die stimulans werkt door op de stofwisseling. De bloedvaten verwijden zich waardoor er meer bloed door het onderhuidse weefsel stroomt. Daarmee worden meer voedingsstoffen en zuurstof aangevoerd. Die zuurstof en voedingsstoffen gebruiken de weefsels voor allerlei lichaamsprocessen, waarbij afvalstoffen worden opgeruimd en via het bloed afgevoerd. De lever breekt de afvalstoffen af en zorgt dat deze via de nieren uitgescheiden worden of omgezet in nuttige stoffen.

Welke massage-olie werkt reinigend?

Reinigende massage olie is te koop onder de naam ” detox” en bevat vaak gember, jeneverbes, peterselie, grove den en/of citrusvruchten. Gember reinigt niet alleen, het werkt verwarmend, geeft kracht en energie, stimuleert en verkwikt lichaam en geest. Jeneverbes werkt ontslakkend en versterkt de immuniteit. Ook citroenolie werkt reinigend voor de huid, het gaat niet alleen huidschimmels te lijf, het helpt ook tegen cellulitis en verstevigt de huid. Bij een vette huid of kleine pukkeltjes zorgt het ervoor dat de talgklieren tot rust komen.

Recepten

Brandnetel-soep (voor een reinigingskuur):
Pluk twee koppen uit de toppen van jonge brandnetels; gebruik zo weinig mogelijk stengels. Laat deze thuis in een emmer met water staan. Was de brandnetels goed. Snijd twee middelgrote aardappelen, één wortel en 1 kleine ui in stukjes. Meng de ingrediënten; voeg tweemaal zoveel water en bouillonbasis toe. Kook het mengsel tot de aardappelen gaar zijn. Pureer het mengsel in de keukenmachine. Voeg evt. wat crème fraiche naar smaak toe.

Brandnetel-tonicum (voor je huid):
Snij of pureer geplukte toppen van jonge brandnetels in de keukenmachine. Doe het mengsel in een schone jampot. Voeg graanjenever toe, zodat de stukjes blad genoeg ruimte hebben om te ‘zwemmen’ en goed onder de jenever staan. Zet de goed afgesloten pot op een donkere plek, bijvoorbeeld in een kast. Elke dag even schudden. Nadat dit aftreksel drie weken lang in een kast heeft gestaan, moet hij gezeefd worden. Doe de tinctuur in een schone pot met een etiket en zet hem in de koelkast.

Lymfedrainage

Heb je behoefte aan een voorjaarsreiniging van je lichaam? Dan kan in combinatie met reinigende voeding een lymfedrainage uitkomst bieden. Door je lymfeklieren en lymfebanen te stimuleren, zorg je ervoor dat je lichaam versneld afvalstoffen gaat afvoeren. Tijdens het massage- en yogaweekend “Refreshing Spring” hebben we gewerkt met lymfedrainage technieken. Hier lees je meer over deze werkwijze.

Wat is lymfedrainage?

Manuele lymfedrainage is een zachte massage waardoor het lymfestelsel gestimuleerd wordt om het (te veel aan) lymfevocht af te voeren.

Ons lichaam bestaat voor 2/3 uit vocht. Dit vocht bevindt zich o.a. tussen en in de cellen, bloedbanen, en lymfebanen. Lymfevocht zorgt onder meer voor het vervoeren van schadelijke stoffen (zoals virus, bacterie) en het geleiden van zenuwprikkels. Het lymfestelsel (lymfeknopen en lymfevaten) is het afvoer systeem van het lichaam. Lymfe voedt, zuivert en draineert en heeft een belangrijke reinigende functie. Lymfedrainage is een natuurlijk proces van het lichaam waarbij normaal gesproken geen hulp bij nodig is. Dit proces kan echter verstoord raken door ziekte, stress of een ongeval.

In 1932 ontwikkelde Dr. Emil Vodder, een Deense bioloog een voor die tijd revolutionaire therapie, de Manuele Lymfedrainage (MLD). Deze subtiele massage methode brengt de vochthuishouding van het lichaam weer in balans. Deze methode wordt vaak in de benen, het gezicht en de armen toegepast.

Zo’n behandeling kan worden gecombineerd met een algemene reinigende massage, een ondersteunend afvoerend dieet en met oedeemtherapie. Enkele voorbeelden hiervan zijn zwachtelen van ledematen (ambulante compressietherapie), oedeem- en fibrosegrepen, elastische kousen en lymfetaping (door het aanbrengen van een soort pleisterstrips wordt de lymfeafvoer stimuleerd).

Wanneer is lymfedrainage nuttig?

Het lymfestelsel neemt onder andere overtollig weefselvocht, eiwitten en cellen uit je weefsels op en voert deze af. Op plaatsen waar een overschot aan vocht en/of afvalstoffen in het weefsel zit, kan lymfedrainage worden toegepast. Er zijn verschillende aandoeningen die baat kunnen hebben bij lymfedrainage. Bijvoorbeeld bij lymfoedeem en lipoedeem kan het een positieve bijdrage vormen. Bij ontstekingen dient eerst de ontsteking behandeld te worden, voordat er gestart wordt met lymfedrainage.

Hoe werkt manuele lymfedrainage?

Bij de Manuele Lymfedrainage wordt ritmisch een heel zachte, pompende druk uitgeoefend op de huid en het onderhuidse bindweefstel. Hierbij wordt de natuurlijke stroom van het lymfevocht gevolgd. Het doel is het lymfestelsel activeren waardoor vocht en afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Bovendien wordt door deze massage het afweersysteem verbetert. Daarnaast brengt een manuele lymfedrainage het zenuwstelsel in balans. Het heeft een zeer ontspannend en pijn dempend effect.

Welke klachten worden met lymfedrainage behandeld?

De Manuele Lymfedrainage, volgens de Dr Vodder techniek wordt gebruikt bij de volgende klachten en aandoeningen:

 • Zwellingen (oedeem, bij zwangerschap, na operatie, ongeval)
 • Verstuikingen.
 • Bloeduitstortingen.
 • Spierpijnen en spierletsel.
 • Migraine.
 • Stress gerelateerde klachten (slapeloosheid, hoofdpijn, concentratieverlies enz.)
 • Constipatie.
 • Bloedcirculatieproblemen.
 • Hoofdpijn.
 • Chronisch eczeem.
 • Huidproblemen.
 • Reinigingskuren (afvallen en detoxen).
 • Bloeduitstortingen.
 • Verstuikingen.
 • Spierpijnen.
 • Zenuw gerelateerde klachten (M.S., migraine).
 • Fibromyalgie.

Hoe verloopt een lymfedrainage behandeling?

Een lymfedrainage behandeling is zacht en nagenoeg pijnloos. Eerst worden de lymfeklieren in de hals gemasseerd, waarbij ook de zenuwbanen die het lymfesysteem reguleren worden gestimuleerd. Daarna worden de lymfeklieren en lymfebanen op andere plaatsen gemasseerd. Welke dat zijn, is afhankelijk van je probleem of behoefte. De massagedruk is zacht en spiraalvormig. Doordat het overtollige vocht goed moet worden afgevoerd is het ritme van de massage heel belangrijk.

Wat kunt je verwachten na de behandeling?

Na de behandeling is het mogelijk dat je meer moet plassen, omdat verspreid vocht wordt afgevoerd tijdens de behandeling. De massage heeft tot resultaat dat het opgeblazen lichaamsdeel, dat overtollig vocht bevat, in omvang neemt. Hierdoor zal de beweeglijkheid toenemen en zal eventueel aanwezige pijn afnemen.

Prikbord

Regelmatig vragen cliënten en vrienden of zij via mijn netwerk bekendheid mogen geven aan een activiteit, een initiatief of een product. Hoe sympathiek ik dit ook vind, ik wil niemand lastig vallen met reclame via mijn nieuwsbrief of via de meetup groepen die ik beheer. Daarom heb ik deze pagina gemaakt, met een prikbord voor iedereen die iets bekend wil maken. Gebruik het als marktplaats of plaats hier een oproep.

Men in touch al meer dan 300 leden

4 maart 2019 – Vandaag heeft onze Meetup groep “Men in Touch NL” de grens van 300 leden gepasseerd. Reden voor een traktatie!

 • Morgenavond bij de Meetup in Tienhoven (Utrecht) breng ik wat lekkers mee. 
 • Wie zich vanmiddag of vanavond (4 maart 2019) inschrijft voor één van de activiteiten en mij een persoonlijk bericht stuurt, ontvangt een tientje korting! 

Dit is dus het moment om jezelf over de streep te trekken en mee te doen. In deze nieuwsbrief lees je tips over nieuwe activiteiten, die we binnenkort organiseren. Voor mannen als jij en ik, die van aanraking houden. 

Refreshing Spring – massage en yoga weekend

12-14 april 2019 (je kunt losse dagen deelnemen)

Maak van de lente een heerlijke frisse start, door goed voor je lijf te zorgen. De combinatie van massage en speelse yoga brengen je meer in je lichaam en in verbinding met elkaar. Mischa van Dullemen en Tijs Breuer bieden je een avond en twee dagworkshops op unieke locaties in Amsterdam. De workshops zijn apart of gecombineerd te volgen. De thema’s “reinigen” en “verkwikken” staan centraal. 

Workshops:

Spelen – vrijdagavond 12 april 2019
Reinigen – zaterdag 13 april 2019, hele dag
Verkwikken – zondagochtend en -middag 14 april 2019

Massage-dans – 31 maart 2019

Tijdens de massage-dans avond in Nijmegen kun je met andere mannen, in een afgestemde dans, elkaar sensueel en passievol aanraken. De avond wordt begeleid door Leo van Vliet en Hans Roothaert. Massagedans is een verstilde dans waarin we elkaar met ons hele lichaam in een liefdevolle beweging strelen en of masseren. Dit doen we met gelijkgestemden in een warme, gemoedelijke, veilige setting. 

Playfight Ritual – 7 april 2019

Een unieke gelegenheid voor mannen om elkaar fysiek en op een speelse manier te ontmoeten, één op één. In een krachtmeting die soms het karakter van een dans, soms meer knuffelig of sensueel en soms vol speelse agressie is. De kring van getuigen is minstens zo belangrijk als de mannen in de cirkel. Je ervaart je tegenstander in zijn kwetsbaarheid, schoonheid en kracht. 

En verder…

In Tienhoven (Utrecht) en Nijmegen is er maandelijks een massage avond, steeds rond een ander thema. Zo kun je op 2 april 2019 kennis maken met de basisprincipes van Zen Shiatsu, een eeuwenoude Oosterse massage stijl. 

In het sfeervolle atelier van Sebastian Holzhuber in Amsterdam is er elke maand een speelse Massage & Play meetup rond aanraking. Intimiteit, bewust voelen en creativiteit komen samen tijdens deze avonden. Je maakt contact met jezelf en de ander en geeft uiting aan wat er in jou leeft.

De Utrechtse Tantramassages organiseert op zondags massage-middagen. En op vrijdagavond zijn er de Tantra meetups. Tantra gaat over het ontdekken van je eigen sensualiteit. Dit geeft plezier, intimiteit én diepgang, elke maand met een verassende avond.

Wil jij ook iets organiseren dat binnen de doelstelling van “Men in Touch” past? Laat het ons weten!

Hartelijke groeten,

Tijs Breuer (Neptunus Well-being)

Tantra voor vrouwen

Zowel vrouwen als mannen zijn van harte welkom voor een tantra massage bij Neptunus Well-being. Voor een eerste kennismaking met tantra, kun je als vrouw kiezen voor Kum Nye Tantra of “Sensualiteit van de godin”. 

Wat is een “Sensualiteit van de godin” massage?

Dit is een sensueel tantra ritueel, met nadruk op de sensualiteit van je zintuigen. Zachte aanraking, fijne geurende olie en energie opwekkende massage van onder andere je bekkengebied brengen je in contact met de godin in jezelf. Ik begeleid je hierin meditatie, en ademhaling die het openen van je zintuigen versterkt. Geleidelijk ervaar je meer levensenergie en seksuele energie door je lichaam stromen. Ik laat je deze energieën bewust voelen. Zo komt je steeds meer in verbinding met het goddelijke aspect van je vrouwelijke lichaam. De overgave aan het moment brengt je in contact met je vrouwelijke, ontvangende kwaliteiten. 

Wat is Kum Nye Tantra?

Tantra is oorspronkelijk ontstaan in India enTibet vanuit een religieuze behoefte aan meer vrijheid binnen de religie (zowel binnen het hindoeisme als het boeddhisme). Tantra ging oorspronkelijk niet om seksuele energie. Wel was het een ervaringsleer waarbij de persoonlijke goddelijke ervaring centraal staat in plaats regels. Rond 1700 werden verschillende boeddhistische tantra stromingen samengebracht door Sangye Gyanatso. Op basis van de vier grote tantra scholen (kagyu, nyingma, sakya en gelug) werden een nieuwe visie ontwikkeld, die Kun-nye is gaan heten. 

Waarin onderscheidt Kum-Nye Tantra zich van moderne tantra stromingen?

In de Kum-Nye tantra staat de levensenergie centraal, die vanuit je kruin je lichaam in stroom en via je kundalini (ruggenwervels) je bekken bereikt. Deze verstilde vorm van tantra is meditatief, intiem en zonder taboes. Kum-Nye tantra richt zich op prana, je levensenergie die zorgt voor rust, vrede en balans. En dus veel minder op seksuele energie dan andere, meer moderne vormen van tantra. Een Kum-Nye tantra massage zijn de masseur en gemasseerde beiden bloot, zodat alle schaamte en beperkingen losgelaten kunnen worden en er een gelijkwaardige basis is. 

Waarom adviseer je vrouwen om een massage van 2 uur te nemen?

Veel vrouwen hebben er behoefte aan om de massage wat langer te laten duren. Geleidelijk kom je steeds meer in de rust en de overgave. Je komt meer in jouw gevoel en dan kunnen er hele mooie dingen gebeuren. 

Wordt de vagina ook gemasseerd tijdens een tantra massage?

Als jij je bij mij helemaal op je gemak voelt en je vindt het fijn om je seksuele energie te laten stromen, kan ik als onderdeel van een tantra massage ook jouw yoni (vagina) masseren. Eerst wordt je hele lichaam in ontspanning gebracht. voordat het erogene gebied van je bekken wordt aangeraakt, zal ik nogmaals vragen wat je prettig vindt. 

Vooral bij een Kum-Nye tantra massage kan zijn dat je tijdens de massage in een hele diepe serene rust komt, waarbij je de stilte in jezelf ontdekt. Dan kan bij nader inzien een Yoni (vagina) massage niet op zijn plek zijn. Zachte strijkingen langs je liezen zorgen er dan voor dat je jouw subtiele levensenergie ervaart. 

Hoe voorkom je dat mijn grenzen worden overschreden? 

Het meldpunt voor tantramisbruik laat zien dat sommige mannelijke tantramasseurs snel te intiem masseren en over de grens van de vrouwelijke cliënt gaan. Ik hecht veel waarde aan een veilige sfeer, waarin jij helemaal jezelf kunt zijn. Mijn intentie is om de massage aan te laten sluiten op jouw behoeften. Daarom bespreken we tevoren wat jouw wensen en grenzen zijn. De grenzen die jij benoemt zijn een belangrijk uitgangspunt voor de massage, waar ik trouw aan blijf. We houden ons dus beiden aan die uitgangspunten, ook als je tijdens de massage toch andere behoeften voelt. In een volgende behandeling kan dan eventueel intiemer worden gemasseerd. Het kan zijn dat je niet zo goed weet waar jouw grens ligt en hoe ver je wilt gaan in het ontvangen van aanraking. In dat geval zal ik tijdens de massage steeds checken hoe jij je voelt en luister ik ook naar lichaamssignalen, die erop duiden dat je uit je lijf of in je hoofd gaat. 

Is het een bezwaar als ik seksueel opgewonden raak?

Het is een hele normale reactie van je lichaam als je seksuele opwinding en tintelingen in je erogene zones voelt. Ook is het normaal als je voorvocht krijgt en wellicht een verlangen voelt opkomen naar meer. Ik verwelkom jou als vrouw met alles wat zich aandient. Dat betekent niet dat ik het als uitnodiging zie om jou op intieme plekken aan te raken. Ik ontvang je opwinding en laat je seksuele levensenergie stromen, ik adem met jou mee en voel jouw sensaties. Ik zal me niet mengen in of gehoor geven aan jouw eventuele seksuele verlangens en behoeften. Waar het om gaat is dat je jouw eigen lichaamssensaties toe laat en voelt. Er kunnen dan processen in gang worden gezet, die je verrijken. Ik ben daar als masseur slechts dienend en faciliterend in.

Mag een vrouw jou als masseur aanraken tijdens een tantra massage?

Ik heb er geen bezwaar tegen als je behoefte hebt om tijdens de massage even mij hand of been vast te houden. Dit kan helpen om je te verbinden, je veilig te voelen en je open te stellen voor mijn aanraking. Maar het doel van de tantra massage is om helemaal in de overgave van het ontvangen te komen. Je voelt misschien je natuurlijke impuls om iets terug te geven, maar hier hoef je nu even geen gehoor aan te geven. Je wordt uitgenodigd om te ervaren hoe het is, om even niets te doen en alleen maar te ontvangen. Over het algemeen laat ik jouw aanraking toe, als ik merk dat je met je aandacht bij jezelf blijft. Als ik merk dat je jouw aandacht naar mij als masseur verlegt in plaats van je te richten op je eigen lichaamssensaties, dan zal ik je hand vriendelijk terug leggen en je vragen om je weer op jezelf te richten.

Is er bij tantra een risico op SOA’s of zwangerschap?

Wanneer zowel de masseur als de gemasseerde naakt zijn, is het belangrijk om wat extra aandacht te besteden aan veiligheid. Komt er voorvocht in contact met slijmvliezen van de ander, dan levert dit een kleine kans op besmetting. Daarom wordt bij een uitwendige en inwendige massage van de vagina gewerkt met vingercondoom of een dun handschoentje. Zo wordt voorkomen dat via de vingers vocht of slijm van vagina of anus, sperma of menstruatiebloed wordt overgebracht van de één naar slijmvliezen van de ander.