Esalen massage

Esalen Massage  staat bekend als Californische ontspanningsmassage. Deze massagevorm is ontwikkeld op het Esalen Institute, dat in de massagewereld wordt beschouwd als wereldleider op het gebied van alternatieve en spirituele vormen van psychologie en lichaamswerk.  

Esalen massage spreekt mij erg aan vanwege de genezende werking van aandachtige, verzorgende aanraking. De massagetechniek combineert lange strijkingen met zacht schommelen en strekkende bewegingen. Ook wordt gebruik gemaakt van diepere spiermassagetechnieken en acupressuur. Esalen massage gaat echter verder dan alleen fysieke aanraking. Er is ook aandacht voor de energie-uitwisseling en het psychologisch welzijn van de cliënt. De massage zorgt voor een balans van geest en lichaam samen en een algemeen ​​gevoel van rust en vrede.

De massage begint met het luisteren naar de adem van de cliënt en het zachtjes schudden van het lichaam, dat helpt om in het moment te komen. Naast lange strijkingen over het hele lichaam worden er kleine  cirkelvormige bewegingen gemaakt rond gewrichten, wat een bevrijdend gevoel geeft.

Bedekt of bloot

Een Esalen massage is normaal gesproken naturistisch. Naturisme is in Amerika ongebruikelijk, maar dit is zo ontstaan door de aanwezigheid van warmwaterbronnen bij het Esalen Instituut. De gever en ontvanger zijn dus beiden zonder kleding. Meestal houd ik echter de eerste keer zelf mijn onderbroek / short aan, om geen verkeerde verwachtingen te wekken. Jij beslist zelf of je volledig naakt wilt zijn of liever je ondergoed aanhoudt. Geef gerust aan of je vertrouwd bent met naturisme of dat jij je prettiger voelt wanneer beiden de kleding aan houden. Tijdens de massage wordt je steeds (gedeeltelijk) bedekt met een doek, zodat je je altijd veilig, warm en op je gemak voelt.

This was the second time I got a Californian massage. Tijs is very friendly and helpful and full of surprises, because this time was again completely different, but very relaxing again. The massage is very holistic, with long strokes and not very pressuring. Just what I needed. The almost two hour long experience was wonderful worth it. I can recommend him and will be back as soon as I’m in Holland again (Elisabeth T).

“Door bloot op de massagetafel te liggen en aangeraakt te worden door iemand die bloot is, ben ik mijn lichaam meer gaan accepteren. Ik voelde en zag de schoonheid van mijn eigen lichaam. Toen mijn masseur zijn kleding uit deed, ervoer ik een sterke verbondenheid. Het is de kleding die ons verschillend maakt, bloot zijn we allen gelijk, dik en dun, jong en oud. “

Wil je een afspraak maken voor een Esalen massage van 90 minuten (achterkant en voorkant)? Klik dan op de knop hieronder met “Maak een afspraak voor een Esalen massage”. Wil je liever een sessie van 60 of 120 minuten? Klik dan op “Afspraak” in het menu bovenin. 

3 gedachtes over “Esalen massage”

  1. Wat een bijzondere ervaring heb je me gegeven met de massage van gisteren; intens maar helend. Dank voor “holding the space” waarin het kon gebeuren, dank voor alle liefde waarmee je in het contact met mij aanwezig bent.

  2. Thanks Tijs for your professional massage today. You have wonderful hands. You touch was very relaxing and refreshing. Cozy prqctice space in Amsterdam. I will arrange my next session soon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.