Sportmassage

Sportmassage draagt bij aan gezond en verantwoord sporten.

Als je spierpijn hebt door een verkeerde beweging in de rug, de nek of ergens anders in het lichaam, is een sportmassage weldadig. Na een zware inspanning, zoals een sportweekend, kan je stijve en pijnlijke spieren hebben of je bent tijdens de wekelijkse sport training iets te enthousiast geweest, kan een sportmassage helpen herstellen.

 

Als sporter bereid je je geestelijk en lichamelijk voor op de volgende wedstrijd. Hierbij kom je tot rust en de spieren worden losgemaakt. Er ontstaat onder andere een betere doorbloeding, waardoor je beter zal bewegen en het sporten langer vol kan houden. Vermoeidheid en spierpijn worden namelijk voorkomen. Je coördinatie wordt verbeterd, waardoor de kans op letsel en ongevallen verkleind wordt.

 

Een sportmassage helpt bij het herstellen van de normale toestand door afvalstoffen af te voeren. Met behulp van verschillende massage technieken wordt de conditie van de spieren verbeterd. Sportmassage zorgt voor een betere doorbloeding en stimulerende prikkels zetten aan tot extra stofwisseling. De spieren zijn daardoor beter bestand tegen grote kracht die er tijdens het sporten op uitgeoefend wordt. De techniek wordt bepaald door te kijken naar de sport en jouw  wensen en eventuele fysieke klachten.

Afgelopen vrijdag eindelijk eens langs geweest voor een Sportmassage!! Ik kan zeggen dat het goed is bevallen. Wat  een aardige vent die zijn vak verstaat. Hij stelt je op je gemak en neemt de tijd voor je. Ook heeft hij een mooie ruimte, waar na de massage gebruikt gemaakt kan worden van de douche. En de prijs kwaliteit verhouding is zeker goed te noemen. Dus heb je last van spierpijn bv van na het sporten is deze masseur zeker een aanrader (Johan M).

Ik herken een beginnende blessure. Daarnaast kan ik advies geven over gezond en veilig sporten, actief bewegen, sportkleding, voeding, schoeisel en hygiëne. Als masseur beperk ik me in principe tot het masseren van ‘gezonde weefsels’. De behandeling van blessures wordt meestal aan artsen en/of fysiotherapeuten overgelaten. Bij ongevallen en letsels beperkt de bevoegdheid van de masseuse zich tot het verlenen van zorg bij acuut sportletsel.

Een sportmassage mag nooit toegepast wordt in de volgende gevallen: In de eerste dagen of weken nadat je spier is gescheurd. Bij een ontsteking of wond van de huid. Als iemand koorts heeft. Als je spieren heel zwaar belast zijn, is het beter om de sportmassage enkele dagen uit te stellen. De massage wordt uitgevoerd met massage-olie op de blote huid.

2 gedachtes over “Sportmassage”

  1. Heb een heerlijke sportmassage gehad, na een zware training. Tijs nam goed de tijd om alle spieren weer soepel en los te maken. Mijn sportprestaties waren de week erna merkbaar beter. Zeker voor herhaling vatbaar dus ik heb alweer een nieuwe afspraak staan. Bedankt Tijs!

  2. Kom regelmatig bij Tijs voor een heerlijke sportmassage en kan deze dan ook echt aanraden. Relaxed en ontspannen sfeer en geweldig resultaat, merk na de massage dat dit ook echt een positief effect heeft op mijn prestaties wat ik bij veel massages gemist heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.