Sport en massage

Welk effect heeft een massage na het sporten?

Een massage helpt om je huid en spieren gezond te houden. Als je veel sport, hopen zich afvalstoffen op in je spier- en bindweefsel. Met een goede massage worden die stoffen afgevoerd, zodat je betere sportprestaties levert. Daarom krijgen veel topsporters dagelijks een massage.

 

Kan ik bij serieuze pijn worden gemasseerd?

Bij spierpijn en vastzittende spieren kun je gerust een massage ondergaan. Geef wel tevoren even aan welke klachten je hebt. Dan kan ik er extra aandacht aan kan geven en zo nodig bekijken of er iets anders aan de hand is. Ik ben echter niet gespecialiseerd in de behandeling van ernstige lichamelijke klachten. In dat geval zal ik je doorverwijzen naar de huisarts of een specialist.

 

Spierpijn

 

Hoe is een sportmassage opgebouwd?

Ik begin meestal met ‘intermitterend drukken’ op de achterkant, waarbij de afvoer van afvalstoffen uit het bindweefsel op gang wordt gebracht. Daarna masseer ik rug en schouders, ik maak de spieren soepel en kneed waar spanning vastzit. Daarbij voer ik ook het melkzuur af wat de spierpijn veroorzaakt (als je daar last van hebt) en pak ik knopen aan. Daarna de benen en meestal ook bilspieren, alles naar jouw wens en behoefte. Afhankelijk van de tijd doe ik voeten en voorkant, inclusief de armen.

Tijs_Massage_benen_Snapseed

Gepubliceerd door

Tijs

Tijs Breuer is 52 jaar, gecertificeerd personal coach, lichaamswerker en masseur. Essentiecoaching is erop gericht dat je tot de kern komt van wie je werkelijk bent. Tijs werkt met persoonlijke aandacht, aanraking en aanwezigheid. Hij helpt je om lekkerder in je vel te komen.

2 gedachtes over “Sport en massage”

 1. Im not that good in Dutch yet, but what I understand from your blogs really nice. I’m very interested in your approach about massages and would love to make an appointment. I’m quite busy now but as soon as I have some free time, ll go ahead and book a session. All the best!

 2. Mijn naam is Geert en ik kan en wil Tijs graag aanbevelen bij eenieder die een perfecte massage wil ervarenTop.
  Tijs neemt de tijd voor je, door zijn ontspannen houding en vakkennis, zul je snel tot ontspanning kunnen komen .
  Niet alleen fysiek maar ook wordt het rustiger in je hoofd, waardoor je jezelf makkelijk over kunt geven aan zijn vaardige handen.

  Voor mij persoonlijk was het een unieke ervaring, ben 2 x enkele seconden in slaap gevallen tijdens de massage, zo ontspannen was ik. Dit is me nooit eerder overkomen als controlefreak !

  Tijs bedankt en de volgende afspraak staat alweer gepland, zie er nu al naar uit

  Groet Geert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.