Buikmassage

Een buikmassage kan een heel aangename en intieme ervaring zijn.  Wil je zo’n massage ontvangen maar heb je twijfel? Dan vind je hier veel gestelde vragen.

Kunnen er tijdens een massage emoties vrijkomen? 

Het komt vaak voor dat er tijdens een massage emoties vrijkomen. Het loslaten van emoties is een natuurlijk proces. Vooral als er energieblokkades in het lichaam worden aangepakt, kan oude spanning loslaten en een energiestroom op gang komen. Die energiestroom uit zich soms tinteling, blijdschap, extase. Maar vaak ook met tranen of verdriet.

Vooral bij een (abnominal / deep tissue) buikmassage kan veel opgeslagen emotie en spanning vrijkomen in de vorm van energiepakketjes.

Hoe ontstaat een energieblokkade?

Deze energieblokkering kan op diverse plekken in het lichaam ontstaan, met name rond interne viscerale organen. Denk daarbij aan het buik en borstgebied: het hart, de longen, de lever, de maag, de alvleesklier en de darmen.

De energiestroom is ooit geblokkeerd toen je te maken kreeg met zorgen, negatieve gevoelens of een onverwerkte situatie.

Deze opgekropte gevoelens zijn we ons vaak niet van bewust, maar in het lichaam kan er een harde plek zijn ontstaan. Het negeren hiervan kan op de lange termijn leiden tot het minder goed functioneren van je organen, diverse aandoeningen in het buikgebied en viscerale onbalans. Dus als je geïrriteerd of gespannen voelt, kan een buikmassage energieblokkades helpen loslaten.

Hoe ga je om met emoties tijdens een buikmassage?

Een buikmassage vraagt om een zorgvuldige, therapeutische aanpak waarbij je je veilig en vertrouwd voelt, en waarbij er alle ruimte is om emoties te uiten.

Uitgangspunt bij elke massage is aandachtige aanwezigheid. Door als masseur er volledig voor je te zijn ontstaat een sfeer waarin je jezelf kunt zijn. Wanneer een plek waar een blokkade zit voorzichtig wordt losgemaakt komen vaak oude herinneringen en emoties omhoog. Bij verdriet zorg ik voor troost en warmte. Meestal duurt dit niet langer dan 1,5 minuut. Daarna stroomt de losgelaten emotie als electriciteit door je lichaam en na afloop voel je je vitaler, soepeler en je organen gaan weer beter functioneren.

Gepubliceerd door

Tijs

Tijs Breuer is 52 jaar, gecertificeerd personal coach, lichaamswerker en masseur. Essentiecoaching is erop gericht dat je tot de kern komt van wie je werkelijk bent. Tijs werkt met persoonlijke aandacht, aanraking en aanwezigheid. Hij helpt je om lekkerder in je vel te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.