Wekelijkse meditaties

Wil je samen mediteren? Je kunt wekelijks deelnemen aan een geleide meditatie. Dat kan zowel online via Zoom als op locatie, bij Tijs thuis. Kies uit de volgende meditaties:

  • Innerlijke vrede en wereldvrede meditatie (Tweede zondag van de maand)
  • Bewegingsmeditatie (3e zondag van de maand)
  • Ademmeditatie (4e zondag van de maand)

Innerlijke vrede en wereldvrede meditatie (Online & Tienhoven)

Laten we samen mediteren voor innerlijke vrede en voor wereldvrede.

Wereldvredesmeditaties worden sinds 1986 georganiseerd (oa door John Randolph Price), met als doel vrede te vinden in onszelf, onze omgeving en de wereld wereldwijd. Op Wereldvredesdag creëerde hij een moment van eenheid om het gevoel van afgescheidenheid op te lossen en de mensheid terug te brengen naar de godheid. Honderden miljoenen mensen deden mee, van alle achtergronden en religies, en wat ieders opvatting ook was, het markeerde een nieuw begin in het herstel van deze wereld naar gezond verstand.

Stadsverlichting

Cities of Light is een soortgelijk Nederlands initiatief, om een ​​cultuur van verlichting te bevorderen. Elke tweede zondag van de maand mediteren mensen in huiskamers over de hele wereld.

Tijn Touber, initiatiefnemer van “Stadsverlichting”: “Op de vraag hoe lang je dagelijks moet mediteren, antwoord ik: een half uur, tenzij je het druk hebt, dan een uur. Toen ik een yogi vroeg waarom hij elke dag mediteerde, keek hij me verbaasd aan en zei: Jij gaat toch ook elke dag douchen? Juist nu is het belangrijk om bewust aan innerlijke hygiëne te werken.” https://citiesoflight.org/nl/living_rooms/1987

Bewegingsmeditatie

Neem voordat je aan je drukke week begint even de tijd om samen te mediteren. Je kunt online of ter plaatse meedoen. Voor en na de mediation vertellen we hoe we ons voelen.

Stilzitten is voor de meeste mensen best lastig omdat we gewend zijn de hele dag aan prikkels blootgesteld te worden, terwijl je lichaam beweging nodig heeft. Bewegingsmeditatie zorgt ervoor dat je snel innerlijke rust vindt en met je aandacht weer naar jezelf gaat. Je maakt een innerlijke reis door een afwisseling van intensieve en subtiele beweging. Door de aandacht op je lichaam te richten, ervaar je wat er in je omgaat.

Na de meditatie kun je vertellen hoe je je voelt. Er is ook de mogelijkheid voor speelse self-touch achteraf. Dit gebeurt in een aparte break-out room en wordt niet begeleid. Door jezelf bewust aan te raken, creëer je een gevoel van ontspanning, zelfliefde en plezier.

Ademmeditatie

Verbinden met je ademhaling kan stress verminderen en de deur openen naar een gezondere en bewustere levensstijl. Een van de gemakkelijkste manieren om stress te verminderen, is door je aandacht gewoon op je ademhaling te richten. Je merkt onmiddellijk een gevoel van ontspanning die er op den duur voor kan zorgen dan je je gezonder en fitter voelt.

Er zijn veel andere vormen van ademhalingsmeditatie waarbij je bewust luistert naar je adem of waarbij je het ritme, de snelheid of de diepte van je ademhaling verandert. Deze vormen van ademmeditatie kunnen een ingang zijn naar de beoefening van ‘mindfulness’, waarin je leert accepteren en waarderen wat er in het leven komt en stopt met vechten tegen je eigen gedachten en gevoelens.

We gaan samen ademen en luisteren daarna naar de stilte. Na afloop is er een deelcirkel. Er is dan gelegenheid om te delen we hoe je je voelt en wat er in je leven speelt.

Praktische informatie

In de knusse huiskamer van Tijs aan de oever van de Maarsseveense Plassen kun je meedoen en meegenomen worden in de wereld van mindfulness en innerlijke verstilling. Je kunt ook online deelnemen via Zoom. De meetups zijn gemengd (iedereen is welkom, alle geslachten, alle oriëntaties, alle leeftijden, ervaren of niet) en kleding-optioneel, dus je kunt beslissen of je wilt deelnemen met korte broek, legging, ondergoed of naakt.

Online deelname

Link naar Zoom Videomeeting: https://us02web.zoom.us/j/8996586301?pwd=ekkxM2FMZ2ZkVWx3NVB3aVRWdVRjdz09

Meeting-ID: 899 658 6301

Toegangscode: embodied

Klik vijf minuten voor aanvang van de meetup op bovenstaande link. Je camera en microfoon moeten aanstaan ​​als je de online vergaderruimte binnenkomt, om voor iedereen een veilige sfeer te creëren.

Wees alsjeblieft op tijd! Na 20:05 uur word je niet meer toegelaten. Voorafgaand aan de meditatie zeggen we hallo en checken we bij elkaar in. Dus zet je camera aan en test je microfoon.

Deelname op locatie

Ook kun je ter plekke, in huiselijke sfeer, meedoen in de huiskamer van Tijs. Gelieve op voorhand te bevestigen dat je ter plekke wilt deelnemen. Kom alleen als je je gezond voelt.

Adres: Westbroekse Binnenweg 56a-c69; 3612 AJ Tienhoven (Ut).

Opgave

Geef je tevoren op via de Meetup groep “Embodied“.

Bijdrage

Een vrijwillige bijdrage (d.w.z. € 10) wordt op prijs gesteld. https://www.neptunus-wellbeing.nl/donaties/ of https://www.paypal.me/neptunus

Vragen?

Bel of sms Tijs Breuer, +31626174884

De bijeenkomsten worden meestal in het Engels gesproken.

Iedere stap is vrede

Een goede vriend schreef mij: Het boek met deze titel van zenleraar en vredestichter Thich Nhat Hanh ( voorgedragen voor de Nobelprijs voor de Vrede ) ligt voor me. Hij onderwees mij mindfulness en ik kon hem bijna aanraken begin jaren negentig, toen hij een meditatiecentrum in Nederland bezocht. Hij leerde mij mediteren en de leer van de Boeddha. Onlangs ontving de wereld het bericht dat hij is overgegaan in zijn thuisland Vietnam. De wereld is opgeroepen deze week  intensief meditatie te beoefenen als eerbetoon aan hem. Ik nodig je uit om in gedachten samen met me te mediteren of op jouw manier in stilte te zijn. Bijvoorbeeld met een loopmeditatie als eerbetoon aan mijn leermeester Thich Nhat Hanh. Ik hoop dat ik je kan uitnodigen je om in stilte te zijn op jouw manier Enjoy your breathing / Peace is every step. Met liefdevolle groet, Bart”

Gepubliceerd door

Tijs

Tijs Breuer is 52 jaar, gecertificeerd personal coach, lichaamswerker en masseur. Essentiecoaching is erop gericht dat je tot de kern komt van wie je werkelijk bent. Tijs werkt met persoonlijke aandacht, aanraking en aanwezigheid. Hij helpt je om lekkerder in je vel te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.