Solidariteit voor Oekraïne

Het is oorlog in Europa. Ik herinner mij de overweldigende natuur en de openhartige gastvrijheid tijdens mijn reizen naar Oekraïne. Het is afschuwelijk om te zien hoe onze buren in Oekraïne worden omringd door bominslagen, mitrailleurs en granaten en op de vlucht moeten slaan. De toekomst is onzeker. Laten we ieder, binnen ons eigen vermogen kijken wat we kunnen doen. Elke steun, elk gebaar kan waardevolle bijdrage zijn.

Vluchtelingen, studenten en mensen met een minimum inkomen ontvangen bij Tijs Breuer een korting van 20% op de reguliere tarieven. In de periode van maart t/m juli 2022 heb ik tijdelijk gratis behandelingen gegeven aan vluchtelingen uit Oekraïne en Rusland.

Wereldvrede meditatie

Mijn reis door Oekraïne in 2005

Elke tweede zondagavond van de maand om 20:00 uur organiseer ik een meditatie voor de vrede. Wereldvrede meditaties worden sinds 1986 (o.a. door John Randolph Price) georganiseerd, met als doel om wereldwijd vrede in onszelf, onze omgeving en de wereld te vinden. Wil je meedoen, thuis of via Zoom? Geef je dan op via Meetup of stuur mij dan een bericht op +31626174884.

Onderdak

Oleksiy

Van maart tot juni 2022 gaf ik tijdelijk onderdak aan Oleksiy, een Oekranïense vriend die ik al 20 jaar ken. Ik dank mijn buren en andere betrokkenen voor alle liefdevolle gebaren en giften (zoals scheerzeep, fruit, welkomstkaartjes, zakgeld).

Gedicht van Max Rosochinsky

(uit de dichtbundel Words of War)

Geen gedicht in veertig dagen
Poëzie ging naar het graf
Wanneer op 23 november
Andriy Yurga, een jager van het “OUN” bataljon
Gesneuveld in de strijd bij Pisky
Hij kwam uit Lviv, bijnaam “Davyd”.
Poëzie werd zwart
Veertig dagen rouwkleding gedragen
Toen was het bedekt met aarde
dan met as
Veertig dagen poëzie zat in de loopgraven
Knijpt zijn tanden op elkaar en schiet terug in stilte
Poëzie wilde met niemand praten
Wat is er om over te praten?
Dood?
In die veertig dagen vielen er in de poëzie vele doden.
Poëzie zag bomen sterven.
Degenen die door de mijnenvelden van een val renden En nooit de winter haalden. Poëzie zag dieren sterven.
Gewonde katten en honden
Hun morsende ingewanden door de straten slepen
Alsof dit iets gewoons is
Poëzie wist niet wat te doen:
Heb medelijden en help ze sterven, of
Heb medelijden en laat ze leven.

Gepubliceerd door

Tijs

Tijs Breuer is 51 jaar, gecertificeerd personal coach, lichaamswerker en masseur. Essentiecoaching is erop gericht dat je tot de kern komt van wie je werkelijk bent. Tijs werkt met persoonlijke aandacht, aanraking en aanwezigheid. Hij helpt je om lekkerder in je vel te komen.

2 gedachtes over “Solidariteit voor Oekraïne”

  1. Blessings for you and your friend Tijs. Fantastisch hoe jij je inzet voor je medemens. Je bent een voorbeeld voor ons allen. Heel fijn en inspirerend dat je dit doet. Ik doe volgende week mee met de vrede meditatie. Knuffel!

  2. Een fenomenale behandeling mogen ervaren van Tijs in een sfeervol en ontspannen setting bij hem thuis. Een absolute aanrader als je jezelf quality time durft te gunnen. Tijs weet het lichaam te laten spreken waar jezelf dacht het verborgene onuitgesproken te laten. Met zijn rijk ervaren handen en armen weet Tijs elke spier te raken en te verlossen van de beknellingen des levens en de alomtegenwoordige verwarring.
    Zeer aanbevelingswaardig zullen alle behandelingen van Tijs zijn. Nog even nagenieten hier. Ik zie uit naar het vervolg. Trouwens heel sympathiek van je dat je korting geeft aan vluchtelingen, dat zouden meer mensen moeten doen, ook uit Arabische landen waar het niet voor iedereen veilig is om zichzelf te zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.