Klassieke ontspanningsmassage

Heb je een druk leven? Dan staat ons lichaam en onze geest continu onder spanning, vaak zonder het zelf in de gaten te hebben. Een klassieke Zweedse massage is een ontspannend moment in een drukke week. Wanneer door de massage jouw lichaam wordt uitgenodigd om te ontspannen, verdwijnt de stress, laat je alle gedachten even achter je en krijg je weer nieuwe energie.

 

De Zweed Per Hendrik Ling ontwikkelde in 1812 de massagetechnieken zoals intermitterend drukken, effleurage, petrissage, tapotage, wiegen en fricties. Deze “Zweedse” ontspanningsmassage wordt als de basis voor de meeste westerse vormen van massage beschouwd.

Een klassieke ontspanningsmassage is gericht op totale rust en ontspanning. Tijdens de massage wordt het hormoon “oxytocine” aangemaakt, dat ervoor zorgt dat je beter kunt ontspannen. Dit “knuffelhormoon” is de tegenpool van adrelanine en noradrenaline en gaat de stress te lijf. Je komt lekker in je vel te zitten en je voelt minder stress en vermoeidheid. Ook sporters hebben, na de fysieke inspanning, veel plezier van een fijne ontspanningsmassage.

Een ontspanningsmassage zorgt daarnaast voor een betere doorbloeding, diepere ademhaling en versoepeling van spieren en pezen op. De afvoer van afvalstoffen wordt door een ontspanningsmassage gestimuleerd. Ondertussen kom je volledig tot rust en laat je spanning van je af vloeien.

 

Hoe voorkom je stress? In een druk leven liggen stress en alle bijbehorende fysieke en geestelijke klachten altijd op de loer. Het lichaam geeft op allerlei manieren signalen af als het “genoeg” is geweest. Het is verstandig om hier naar te luisteren en er iets aan te doen, maar het is eigenlijk nog veel beter om er voor te zorgen dat je die klachten voor bent.

 

Door bijtijds de tijd te nemen voor ontspanning. Een ontspanningsmassage is hierbij een effectief hulpmiddel. Je komt beter in je vel en bent beter in staat om naar je lichaam te luisteren.

 

Wil je een afspraak maken voor een Zweedse / klassieke ontspanningsmassage (achterkant en voorkant) van 90 minuten?  Klik dan hieronder op de knop met “Maak een afspraak voor een ontspanningsmassage”. Wil je liever een sessie van 60 of 120 minuten? Klik dan op “Afspraak” in het menu bovenin. 

16 gedachtes over “Klassieke ontspanningsmassage”

 1. Ik heb afgelopen week een hele fijne massage van Tijs ontvangen. Prettig dat hij natuurlijke olie gebruikt en veel tijd en aandacht besteed om alle lichaamsdelen te behandelen. Ik voelde me volledig ontspannen en verwend door zijn magische handen.

 2. Gisterenmiddag voor het eerst met Tijs kennisgemaakt. Een 1,5 uur even niets anders dan verzorgd worden. Helemaal passend qua stevigheid met fijne muziek zonder dat ik dit hoefde toe te lichten. Ik ging psychisch en lichamelijk lichter de deur uit dan ik kwam en voel het nog. Bedankt en tot gauw!

 3. Gisteren bij Tijs geweest, wat een massage! Tijs is een masseur die het lichaam van de man verstaat. Ik kwam als herboren van de massagetafel, nadat hij mijn hele lichaam had gemasseerd, van top tot teen. Een ontspanningsmassage bij Tijs kan ik iedereen aanraden. Tot gauw, Tijs!

 4. Wow.. in een woord wow!

  Hij wist alle plekken op de juiste manier te behandelen en het was een geweldige sfeer. Erg blij dat ik gegaan ben en ik zal snel nog eens gaan. Super bedankt!!

 5. Super!! Ik hoef niet veel te zeggen. Hij ziet en voelt met zijn handen goed wat waar ik rot en pijn voel. Hij weet op de juiste manieren te behandelen. Nu voel ik me echt goed in mijn vel. Ik kom graag nog eens terug!! Echte aanrader!! Bedankt!!

 6. Soms dekt de lading de verwachtte inhoud niet, zo kan ik mijn massage ervaring het beste omschrijven, het bleek zoveel meer te zijn, een zeer vertrouwd aanvoelende betrokkenheid bij mijn persoon en een grote interesse in mijn verleden, welke dan weer meegenomen zijn in de massagetechnieken welke uiterst professioneel uitgevoerd worden, het resultaat is steeds weer een fijne fysieke ervaring, zich uitend in ontspanning en welbehagen, maar verder ook een innerlijke beleving, de lichamelijke aanraking en reactie sluit aan in wat er op de website staat, soms zegt het lichaam meer dan woorden, blokkades komen aan de oppervlakte en worden zichtbaar en daardoor behandelbaar, kort en goed je gaat met een goed gevoel naar huis zowel lichamelijk als mentaal !!

  Gabriel

 7. Ik heb enorm genoten van een ontspanningsmassage bij Tijs.Hij werkt integer, vol aandacht en liefde en bovenal met de juiste intentie. Dat geeft vertrouwen, waardoor ik me helemaal kon overgeven aan zijn handen.
  In zijn aanraking volgt hij zijn intuitie, waardoor ik het gevoel kreeg dat hij precies geeft wat ik nodig had. Dat was heel bijzonder. Zo gauw ik weer tijd en geld heb kom ik weer langs.

 8. Super fijne massage ervaren bij Tijs.
  Fijn hoe hij zijn ervaring en intuïtie inzet tijdens de massage en precies weet aan te sluiten met de juiste aanrakingen bij mijn lichaam. Ik sloot mijn dag erg relaxed af en kom graag nog eens. Groet Boris

 9. Eind juli heb ik een 4-handenmassage uitwisseling ervaren die Tijs begeleidde. Een gezamenlijke sessie met mijn partner Ton. Wat een heerlijke sfeer weet je te creëren, Tijs. Het was fijn hoe je ons subtiel meenam in je massage stijl zonder dwingend te zijn. Het ontvangen was een heerlijke tintelende reis, puur genieten. Maar ook het samen met Tijs geven van een vierhanden massage was leerzaam en tegelijk heel bijzonder. Ik voelde de energie tussen ons en naar Ton stromen in het samenspel met hem. Na afloop voelde ik me nog weer meer verlicht. Bedankt Tijs, voor de mogelijkheid die je ons bood, een verrijking voor onze relatie.

 10. Een ontspanningsmassage bij Tijs voelde vooral als weer thuiskomen. Thuiskomen in mijn lijf en bij mezelf. Heerlijk! Met recht dus: right time, right place 🙂

 11. Tijs ’the day after’:
  Naast dat ik sinds langere tijd weer eens goed heb geslapen voel ik na de ontspanningsmassage van gisteravond vandaag vooral veel lichtheid en vitaliteit. Alsof er een zware lading moeheid van me afgevallen is. (Opnieuw) weer veel dank voor je zorgzaamheid en zorgvuldigheid bij de massage!
  .

 12. Sinds oktober vorig jaar heb ik regelmatig een ontspanningsmassage van Tijs gehad. Ik ben al lange tijd regelmatig bij verschillende (goede) masseurs geweest. Maar Tijs is de beste! Tijs luistert naar je lichaam en sluit daar zijn massage op aan. Hij weet de knopen en spanningen in je spieren en bindweefsel te vinden en lost die op. Hij vraagt regelmatig feedback zodat de massage helemaal op jou kan aansluiten.
  Naast een uitstekende masseur is Tijs een zeer prettig, betrokken en warm mens, die je meteen op je gemak stelt.
  Ik ga elke keer weer opgewekt en verjongd naar huis.
  Tijs, bedankt voor jouw massages tot dusver. Ik hoop nog zeer vaak bij jou terug te komen.
  T

 13. Bedankt voor de massage vorige week. Een combinatie van stevige en zachte bewegingen vond ik erg fijn. En ik heb steeds je zorgzame aanwezigheid ervaren, wat zorgde voor een veilige setting waarin ik helemaal mezelf kon zijn. Ik had niet verwacht dat ik ook wat opwinding zou ervaren, en ik vond het prima hoe je ermee omging. De volgende dag werd ik zo ontspannen (met flinke boner) wakker dat ik moeite had om mijn bed uit te komen. Ik ben gewoon nog lekker wat langer in bed gebleven, het voordeel van thuis werken. Heb mij de rest van de week een stuk meer ontspannen gevoeld. Ook minder last van mijn rug en schouders, het thuis werken gaat me veel beter af nu.

 14. Mijn eerste massage was erg goed Tijs wist precies de punten die vast zaten en zitten te vinden. Soms even stevig dan weer wat zachter. Ben enorm opgeknapt en kijk uit naar de volgende massage. Tijs is een prettig persoon met veel begrip en ook een luisterend oor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.