Deep Muscular Techniques

Heb je regelmatig last van nek-, schouder of rugklachten? Heb je terugkerende hoofdpijn, RSI of stressgerelateerde klachten? Dan kunnen Deep Muscular Techniques verlichting bieden. Deze vorm van lichaamswerk staat ook wel bekend als deep tissue massage.

Chronische fysieke klachten kunnen diverse oorzaken hebben:

 • Stress en overbelasting
 • Repeterende bewegingen
 • Een verkeerde lichaamshouding
 • Letsel na een ongeluk of medische ingreep
 • Sportletsel of sportgerelateerde klachten

Bij Deep Muscular Techniques worden krachtig en diep druk uitgeoefend, vooral op het spierweefsel. Dit helpt om de bloedsomloop en energiehuishouding meer in balans te brengen. Er wordt gebruik gemaakt van langzame, diepe bewegingen. Wanneer je spieren verkrampt en verdicht zijn, is de circulatie van zuurstof en bloed plaatselijk geblokkeerd. Een deep tissue massage helpt die blokkade op te heffen.

Door de druk wordt de bloedtoevoer naar de spieren hersteld. Ook vloeit langdurig opgehoopte stress en spanning weg. De druk kan soms tegen de pijngrens aan zitten, daarom vraagt het om veel aandacht en zorgvuldigheid.

Tijs is een rustige, warme, open persoon die je meteen op je gemak stelt. Zijn aanraking is prettig, stevig en aandachtig en ik voelde me goed verzorgd. Een deep tissue massage is soms behoorlijk tegen de pijngrens, maar Tijs werkt daarbij heel zorgvuldig. Na afloop voelde ik me als herboren! (Koos H).

De effecten en doorwerking van de massage zijn vooral na 2 dagen goed voelbaar. Na een deep tissue massage moet je heel veel water drinken vanwege de afvoer van opgehoopte afvalstoffen die zijn vrijgekomen. Naast massagetechnieken wordt gebruik gemaakt van andere technieken om deze klachten te behandelen, o.a.: bindweefseltechnieken, mobilisaties, manipulaties en triggerpoint behandeling.

3 gedachtes over “Deep Muscular Techniques”

 1. Ik had bij Tijs een klassieke ontspanningsmassage geboekt, vooral omdat ik niet genoeg kennis heb om de juiste massage te kiezen. Na overleg heeft Tijs mij een deep tissue massage gegeven. De massage was steviger dan ik gewend was en ik voelde mijn lichaam warmer worden. Het laatste gedeelte van de massage was heerlijk ontspannen. Ik voelde mij beter en de volgende ochtend merkte ik dat mijn rugpijn minder was en ik meer energie had. Ik ga dit zeker herhalen. Bedankt.

 2. Combinatie van ontspanningsmassage en deep tissue massage gehad bij Tijs.
  Het was stevig, zeer professioneel en ik heb er veel baat bij gehad, mijn klachten waren verholpen.
  Het is zeker voor herhaling vatbaar. Dit keer ga ik voor een 4-handenmassage. Tijs bedankt!

 3. Vanwege rug- en heupklachten ben ik bij Tijs gekomen voor deep tissue massage. Hij heeft een hele goede, fijne massage gegeven om spieren die helemaal vastzaten door verkeerde houding en opgekropte negatieve emoties, helemaal los te masseren in 120 minuten. Daarnaast heeft hij advies gegeven over mijn werkhouding en loophouding, ter preventie van nieuwe heup- en rugklachten. Hij luistert goed en heeft veel kennis over de wisselwerking tussen lichaam en geest. Echt een hele fijne massage en deskundig advies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.