Samenwerking

Regelmatig werk ik samen met andere lichaamsgericht therapeuten. Ieder heeft zijn eigen kwaliteiten en specialisme, maar allen zijn gericht op het maken van contact met je lichaam, met je gevoel en met je zijn. Ze kunnen je helpen om een diepere verbinding te maken met jezelf via “embodiement”. We kennen elkaars werkwijze en professionaliteit. Door uitwisseling en intervisie leren we van elkaar en we geven elkaar feedback. Wanneer een cliënt baat kan hebben bij een bepaalde behandeling, verwijs ik door naar één van hen. Hieronder noem ik een aantal behandelaars waarvan ik uit eigen ervaring weet dat ze op een kwalitatief hoog niveau werken.  

Johannes Daniel Heinzerling – Shiatsu en acupunctuur (Utrecht)

Johannes heeft zo’n 30 jaar ervaring met Shiatsu en acupunctuur. Hij werkt vanuit oude Japans heelkunst met energetische dialoog zonder woorden, via aanraking en aandacht. Hij ziet jouw potentieel aan mogelijkheden, dat zich verder wil ontvouwen. Een crisis of ziekte kan een deur zijn die je dieper in contact brengt met je gehele levensbeweging. Johannes kan je helpen, verbinding te maken met de diepere onderstroom van je leven. Dit geeft je vertrouwen bij het integreren van tegenslagen en het vinden van nieuwe wegen. Johannes laat je in de behandeling ervaren wat een hand betekent die blijft. Hij brengt je bij jouw zelfregulerende vermogen om te helen. Zo ervaar je jouw unieke wezen en breng je jezelf tot expressie.

Wim Kijne – Hypnotherapie (Nijmegen / Amsterdam)

Wim werkt met een moderne vorm van hypnotherapie. Door een lichte vorm van trance kom je in een diepere laag van jezelf, maar tegelijk blijf je je bewust van jezelf. Daardoor is je denken minder geneigd tot zoeken naar antwoorden. Zo kom je tot inzicht in de oorzaken van je probleem en kunnen antwoorden naar boven komen vanuit je onderbewuste. Door meer toegang tot je  onderbewuste leer je beter om te gaan met emoties. Wim stelt de juiste vragen waardoor je binnen jezelf kunt ontdekken hoe het precies in elkaar steekt. Hij heeft een eigen aanpak ontwikkeld voor de specifieke problematiek van homo mannen.

Wilfried Sluys – Gestalttherapie en relatietherapie (Amsterdam)

Wilfried is een geregistreerd Gestalttherapeut en relatietherapeut met een praktijk voor relatie-, gezins- en individuele therapie in Purmerend en Amsterdam. Gestalttherapie is een vorm van psychotherapie , waarbij contact maken centraal staat. Hoe maakt de cliënt contact met zichzelf en daarmee ook met de omgeving. In de therapie wordt onderzocht waar dit contact verstoord is geraakt. Dit gebeurt door middel van het vergroten van het gewaar-zijn (bewustzijn vergroten op rationeel, gevoelsmatig en lichamelijk niveau) van de cliënt. De therapeut brengt in de sessie ook zijn eigen gewaar-zijn in. “Contact is the life blood of human  growth” (Polster).

Mischa van Dullemen – yoga en thaise yoga massage (Amsterdam)

Mischa heeft een dansachtergrond en is volledig omgeschoold tot yoga docent en Thaise yoga masseur. Ieder jaar gaat hij terug naar Thailand om zich bij te scholen. Hij werkt in een heel rustig tempo waardoor je samen in een meditatieve flow komt. Hij geeft een aangename, stevige druk op je spieren en energielijnen, waardoor je je na afloop heel vitaal en soepel voelt. Verharde plekken in het lichaam laat los, spanning vermindert en je wordt flexibeler.

Jean Smeets – Shiatsu en lichaamsmassage (Nijmegen)

Jean is geregistreerd Iokai Shiatsu therapeut en masseur met een praktijk in Nijmegen. Zijn behandeling richten zich op het verwijderen van blokkades en het stimuleren van de vrije stroom van levensenergie. Hij heeft een holistische benadering van genezing en streeft naar het herstel van het evenwicht in je lichaam, emoties en denkpatronen. Zijn 4-jarige shiatsu-training heeft hem geleerd om altijd contact te maken met hara, het energiecentrum in de onderbuik. Dit zorgt voor een solide, authentieke en rustgevende toets die op een dieper niveau werkt. Door het volgen van de Authentic Eros Year Training heeft hij zich meer geconcentreerd op het vrijmaken van sensuele en seksuele energie. Zijn aanraking is stevig, authentiek, rustgevend en werkt door op een dieper niveau.

Dennis Coenraad – Zelfverkenning (Utrecht)

Dennis gidst mensen door hun innerlijke landschap. Hij helpt je om je eigen seksualiteit en spiritualiteit te (her)ontdekken. Hij werkt met methoden uit tantra en sjamanisme, waarbij hij je laat ervaren hoe het denken, het voelen en het lichaam samen werken. Hij ziet jouw verbinding tussen instinct (verleden) en intuïtie (toekomst). Zijn aanraking brengt hem, net als in zijn werk als beeldhouwer, in een zachte trance. Door het openen van zintuigen ontstaat inzicht in je verlangens en wensen.  Dennis is co-trainer bij “Magie van seksualiteit“.

Denis de Vies – Massage (Nijmegen)

Denis is masseur met een focus op “Gewoon”. Aanraking is gewoon, alleen leren we in ons land vooral letters en cijfers belangrijk te vinden. Je prettig in je lijf voelen is ontzettend belangrijk. Een massage kan je daar bij helpen, maar is ook “gewoon” fijn. Denis wordt gewaardeerd om zijn zachte, liefdevolle massages met aandacht. Denis geeft verschillende vormen van ontspanningsmassage (verschillende vormen) en meer ervaringsgerichte vormen (tantra en lekker in je lijf). Daarbij richt hij zich hoofdzakelijk op vrouwen en niet op het behandelen van problemen of coachen. “Gewoon” ervaren en genieten dus.

Wim Meijerink – Haptonomie (Nijmegen)

Wim helpt je vanuit een holistische benadering goed in je lijf en leven te gaan voelen. Naast haptonomie en fysiotherapie maakt hij gebruik van verschillende lichaamsgerichte en belevingsgerichte therapieën, waaronder cranio-sacraaltherapie, viscerale manipulaties, “Focussen” en NLP. Zonder oordeel helpt hij om in je lichaam patronen te onderzoeken en veranderen. Daarbij kijkt hij breder, hij gaat emoties niet uit de weg en nodigt je uit om verbinding te maken.

Sebastian Holzhuber – Helende rituelen (Amsterdam)

Ingesleten denkpatronen, gewoonten en overlevingsmechanismen die we onderweg als ‘waar’ zijn gaan ervaren, hebben de kijk op onszelf vaak beperkt. Maar daarachter ligt een wereld die erom vraagt gezien en beleefd te worden. Het is in die onbekende wereld waar New Rituals zich begeeft en waar we in contact kunnen komen met onze ware aard, onze bestemming, dat ongeleefde leven. Om daar te komen is een ervaring nodig die ons in contact brengt met dat onbekende, het bezielde leven. Sebastian nodigt je uit voor een reis naar binnen en het ontdekken van het innerlijk landschap. Hij werkt met overgangs- en transformatierituelen, waarbij je beweegt in de richting van jouw eigen kern, jouw diepste wezen.

Een gedachte over “Samenwerking”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.