Adem- en energiewerk

Heb je behoefte aan inspiratie, rust en balans? Wil je van binnenuit groeien, herstellen of ontwikkelen? Energiewerk helpt je om het contact met je zintuigen te verdiepen en verfijnen. Je leert subtieler waarnemen. Je wordt hierdoor niet alleen bewuster van je energie, maar ook van je lichaam, emoties, gevoelens en gedachten.

Bij ademwerk gebruik je ademhaling om contact te maken met jezelf, zowel lichamelijk, mentaal als emotioneel. Ook daarbij ervaar je energie in jezelf en om je heen. Bewuste, vollere en verbonden ademhaling brengt meer zuurstof in je lichaam, waardoor er energie gaat stromen.

Adem- en energiewerk wordt door mij meestal gecombineerd met aanraking, massage of andere vormen van direct contact.

Zelfonderzoek

Bij adem- en energiewerk, zoals een energetische massage, stimuleer ik zelfonderzoek. Dit vraagt van ons beiden om je open en kwetsbaar op te stellen naar de ander. Je verkent je gevoelens, diepere emoties en verlangen. Door ademhaling, bewuste contact maken met je energiestroom en door subtiele aanraking ga je meer ruimtelijkheid en sensualiteit ervaren. Je merkt hoe het echt met je gaat: bijvoorbeeld vreugdevol en verdrietig tegelijk en vol van levensenergie.

Tantrische traditie

Adem- en energiewerk heeft een oorsprong in de tantrische traditie. Hierin staat bewustwording (Shiva) en energiestroming (Shakti) centraal. Het reikt methoden aan om je open te stellen voor een diepere ervaring van jezelf. Hierdoor kun je het leven meer toelaten en je bewustzijn versterken. Je krijgt een rijker gevoelsleven.

Door een beter contact met je lichaam wordt ook je beleving van seksualiteit en intimiteit sterker en worden je relaties met anderen oprechter. Voor de duidelijkheid: je kunt opwinding ervaren, maar adem- en energiewerk is geen sekswerk, ook al leggen sommigen een direct verband tussen tantra en seksualiteit

Meer informatie over de relatie tussen tantra en adem- en energiewerk.

Tantrawijzer

Neptunus Wellbeing is aangesloten bij het landelijk platform Tantrawijzer en onderschrijft de ethische gedragscode. Daarmee zorgen we voor een vertrouwde, veilige en discrete setting waarbinnen je helemaal jezelf kunt zijn. Binnen Tantrawijzer werken we samen aan een transparant, professioneel en verbindend werkveld van adem- en energiewerk. Zo komen we bij elkaar voor intervisie en netwerkbijeenkomsten.

Alle vormen van adem- en energiewerk, massage en lichaamswerk vallen buiten de reikwijdte van de StiR (kwaliteitskeur voor professioneel begeleiders) waarbij Tijs Breuer als coach is aangesloten.

Vormen van adem- en energiewerk

Er zijn allerlei vormen van adem- en energiewerk afkomstig uit de tantrische traditie: meer gericht op energiestromen, in jezelf (chakra’s) of in het contact (energiecirkels). Of meer gericht op intimiteit (bijv met body-to-body aanraking) sensualiteit (prikkelen van je zintuigen of een ritueel). Ook kun je je seksualiteit verder ontdekken of emotionale blokkades loslaten.

Mogelijkheden

Niemand is hetzelfde en daarom is geen enkele sessie met adem- en energiewerk hetzelfde. Belangrijk is om bij jezelf na te gaan wat je intentie is, wat je graag zou willen ervaren. Wat maakt dat je in adem- en energiewerk geïnteresseerd bent? Ben je vooral op zoek naar sensualiteit, intimiteit, genegenheid, warmte, liefde, meer levensenergie? Daarover gaan we eerst in gesprek, dan gaan we de ervaring in.

Lees meer over de volgende behandelingen:

21 gedachtes over “Adem- en energiewerk”

 1. Tijs heeft mij een bijzonder prettige massage gegeven. Een mix van tantra energie- en ontspanningsmassage, met een inderdaad heerlijk diep ontspannende werking. En energie van gekregen!

 2. Tijs heeft mij recent enkele keren een tantra massage gegeven. Hij heeft een fijne, ontspannen uitstraling, je voelt je snel op je gemak. Hij schroomt niet om je uit te nodigen, dieper adem te halen en ook gaat hij de intieme plekken niet uit de weg. Het is steeds weer een diepe, meditatieve en tegelijk extatische ervaring.

 3. Ik ben al een paar keer gemasseerd door Thijs. Hij heeft een rustig, kalm, vertrouwde energie. Als je lichaam wat energie werkt nodig hebt om wat blokkages weg te werken, raad ik zijn services aan. Heel ontspannen en je energie vloeit weer zoals dat hoort. X

 4. Tijs gaf mij een prettige massage. Was een bijzonder intense ervaring. Vanaf het begin voelde alles zeer betrouwbaar, respectvol en alles vloeide perfect. Echt aan te raden. Bedankt Tijs, je massage deed me goed.

 5. Tijs heeft mij kennis laten maken met een ervaring die ik nog niet kende. Ik had in het begin moeite om mij helemaal over te geven maar je hebt mij perfect op mijn gemak gesteld en de juiste aanwijzingen gegeven voor een heerlijke, ontspannende sessie. Je neemt de tijd om het allemaal uit te leggen. En daarbij nog:
  de juiste ambiance d.m.v. muziek, zalige olie en jouw magische handen zorgen voor een geweldig resultaat. Ik kan je dan ook van harte aanbevelen en weet zeker dat ik weer bij je terug kom.
  Bedankt en tot ziens Tijs!

  1. Hoe gaan jullie met de ademhalingen om als men het niet kan horen ivm doofheid?

   Ben er wel nieuwsgierig over.

   Alvast dank!

   1. Dank je voor je bericht over tantra en ademhaling. Doofheid hoeft geen enkel bezwaar te zijn voor een tantrabehandeling. De adem is goed waar te nemen door bijvoorbeeld de hand op de borst te leggen. Ik kan jouw hand op mijn borst leggen, zodat je mijn ademritme kan voelen en in hetzelfde ritme kunt mee ademen. Dat is maar een voorbeeld van de vele mogelijkheden die er zijn.

 6. Due to a genuine and caring touch ,
  I felt welcomed to open up with body and mind.
  Through the release of tension, the flow of energy increased and I went home vital, at ease and full of live.

 7. Ben vaker bij tijs geweest voor een tantra massage. Tijs begrijpt het mannenlichaam en masseert geweldig hij verstaat zijn vak en voor mij zijn zijn handen goud. Ik raad hem zeker aan maar ik eerst.

  Tijs bedankt je zult me snel weer zien.

 8. Zo fijn dat twee mensen hun ademhaling kunnen synchroniseren, elkaars energie kunnen voelen, het seksuele gevoel kunnen laten stromen, de remmingen kunnen loslaten, zich kunnen openen om genot te ontvangen … het was een fantastische ervaring.

  1. Beste Rob, Leuk dat je geinteresseerd bent in tantra. Ik geef maandelijks samen met Bart Boeve een tantra worshop op donderdagavond in Utrecht. De eerstvolgende is op 24 september a.s. Je vindt alle info via onderstaande link: https://www.meetup.com/MenintouchNL/events/272079725/
   Naar verwachting starten we in oktober weer met de tantra workshop op zondagmiddag. Je vindt die informatie in dezelfde meetup groep.
   Neem gerust contact met mij op als je vragen hebt: 0626174884
   Hartelijke groeten,
   Tijs Breuer

   1. Tijs heeft mij ook een paar keer gemasseerd. Het was super. Hij heeft o.a. mijn anus uitgebreid gemasseerd en daar alle spanning weggenomen. Dat voelde eerst zacht tintelend en daarna nog twee weken heel ontspannen. Hij west zich ook goed raad met mijn “lingam”, zo was ik nog niet eerder verwend. Het was eigenlijk niet de bedoeling, maar ik kon het niet inhouden en ben superlekker klaargekomen. Ik ga zeker terugkomen.

 9. Goedemorgen Tijs, dit had ik echt niet verwacht. Ik kwam bij je met een gemis en een gevoel dat ik waarschijnlijk nooit meer zou genieten van mijn lijf. Ik heb nog nooit zo genoten! Nu voel ik juist een diepe verbinding met mijn lichaam, eindelijk uit mijn hoofd. Kan het zijn dat ik na jouw sessie vrijdag last heb van bijwerkingen? Sinds vrijdagavond ben ik continu ‘in the mood’. Word opgewonden van elke man die voorbij komt. Best lekker gevoel eigenlijk, het mag van mezelf. En het hele leven lijkt een stuk lichter en minder zorgelijk. Nou ja, het zal wel langzaam wegebben.

   1. Ja ik ben een vrouw. Ik kan Tijs absoluut aanbevelen aan andere vrouwen. Hij werkt zorgvuldig, liefdevol en stemt goed af. Hij weet hoe hij vrouwen kan laten genieten van hun lichaam.

 10. Ik heb al eerder tantra mogen ontvangen bij andere masseurs, maar mijn bezoek aan Tijs eind vorig jaar is de beste ervaring tot nu toe. Voelde me gelijk op mijn gemak, rustige intake, mooie lange strijkingen, ruimte voor de vrijkomende energie, prachtige samensmelting van kracht. Voelde me enorm op mijn gemak in een serene met warme handen. Nu even wachten tot na de lockdown en dan kom ik graag terug. Namaste!

 11. Ik heb een paar keer een geweldige behandeling gehad van Tijs. Zoiets had ik nog nooit meegemaakt! Je moet het zelf ervaren om het te begrijpen. Ik dacht aaltijd dat ik een happy ending wilde maar nu weet ik dat het juist heel fijn is om je seksuele energie niet kwijt te raken, maar alle golven van energie door je heen te laten stromen. Het was alsof ik eindelijk weer contact kon maken met mijn hart.

 12. Nogmaals bedankt voor de bijzondere ervaring Tijs. Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet. Het voelt als een begin van een liefdevolle her-ontdekking van mezelf, mijn vrouwelijkheid. Waarin alles er mag zijn, zowel de zachte tinteling die ik nog voel, de helende intimiteit maar ook de verwarring die nabijheid kan veroorzaken. Wordt vervolgd…

 13. Wat een bijzondere ervaring. Ik kan het elke vrouw aanraden. Ik voelde echt dat er heel wat is aangeraakt in mijn lijf. Maar ik voelde me ook emotioneler. Het was net alsof mijn harde buitenlaag smolt, waardoor mijn zachtheid en kwetsbaarheid te voorschijn kwam. Dat zorgde even voor wat tranen, maar daarna genoot ik van elk moment. Kortom tantra was een geweldige nieuwe ervaring voor mij.

 14. Tijs heeft mij afgelopen week gemasseerd. Het was in een woord geweldig. Hoewel ik met Tantra massage bekend ben heb ik de Taoistische massage ondergaan. Na eerst een heerlijke massage ondergaan te hebben heeft hij o.a. mijn lingam uitgebreid gemasseerd. Dat voelde eerst zacht tintelend maar na enkele minuten wist ik niet wat er in mijn lichaam gebeurde. Woorden zeggen niets in deze maar het ondergaan en meemaken is iets geweldigs. Ik voelde me na afloop een geheel met mijn lichaam. Tijs kent het mannenlichaam en masseert geweldig, zijn handen zijn goud. Ik was na afloop moe van datgene wat ik had ondergaan maar weet nu wat een geweldige keuze ik gemaakt had. Tijs: bedankt, ik kom zeker terug voor een vervolg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.