Intake en kennismaking voor massage of lichaamswerk

Iedere massagebehandeling en iedere vorm van lichaamswerk is anders, omdat er zoveel mogelijk wordt aangesloten op jouw behoeften en wensen. Een intake en kennismaking is bedoeld om jouw wensen, behoeften, eventuele klachten en beperkingen in beeld te brengen. Kom je voor het eerst voor een massage? Dan vindt er altijd een intake en kennismaking plaats. De kennismaking kan kort (enkele minuten) of wat langer (15 min) duren, afhankelijk van de aanleiding en het soort behandeling. Vaak wordt een intake en kennismaking gecombineerd met een proefbehandeling.  

Kom je voor een massage omdat je (fysieke) klachten hebt?

Dan zal het intakegsprek vooral gaan over jouw gezondheid. De vragen die gesteld worden gaan over jouw huidige medische conditie en de ontwikkeling van de afgelopen tijd.  Een massage kan zich richten op het aanpakken van de oorzaken of het verlichten van pijn. In andere gevallen dienen bepaalde zones op het lichaam juist vermeden te worden. Daarnaast kan het zinvol zijn om meer te weten over jouw leefgewoontes

Kom je voor ontspanning, rust of om te genieten?

In dat geval richt het intakegesprek zich naast jouw wensen, ook op jouw behoeften. Soms wordt doorgevraagd naar de achtergrond, je eigenlijke of onderliggende behoeften. Vaak wordt ook gevraagd naar je verwachtingen en eerdere ervaringen met massage.

Kom je voor een tantra massage of andere energetische behandeling?

Onder andere bij een tantra massage, maar ook bij een bekkenbodem- of  knuffelbehandeling is er sprake van intieme nabijheid. Er kan (seksuele of levens-)energie en emoties opgewekt worden.  En vaak wordt het hele lichaam aangeraakt, ook de erogene zones. Dit gebeurt alleen nadat jij daar toestemming toe hebt gegeven. Daarbij is het voor de masseur ook belangrijk om te weten wat jouw grenzen zijn. Waar word je wel en waar word je niet graag aangeraakt? En wat zijn jouw ervaringen tot nu toe met dergelijke vormen van intimiteit?

Weet je wat jouw grenzen zijn?

Ter voorbereiding kun je bij jezelf nagaan wat voor jou de aanleiding was om een afspraak voor een massage te maken.  En bedenk ook wat je vooral fijn en niet fijn vindt. Als je eigenlijk niet precies weet wat jouw grenzen zijn, kun je dat ook aangeven. Er kan bijvoorbeeld een codewoord worden afgesproken, dat je uitspreekt als iets niet prettig aanvoelt. Ook de masseur zal zo nodig zijn grenzen kenbaar maken. Bijvoorbeeld dat er geen seksuele handelingen worden verricht en dat aanraking van de masseur beperkt blijft. We maken dus samen vooraf duidelijke afspraken, zowel over mentale als fysieke grenzen. Het is overigens een misvatting dat jij en de masseur bij een tantra massage altijd naakt bent. Ook dat is een wederzijdse keuze.

Gepubliceerd door

Tijs

Tijs Breuer is 52 jaar, gecertificeerd personal coach, lichaamswerker en masseur. Essentiecoaching is erop gericht dat je tot de kern komt van wie je werkelijk bent. Tijs werkt met persoonlijke aandacht, aanraking en aanwezigheid. Hij helpt je om lekkerder in je vel te komen.

Een gedachte over “Intake en kennismaking voor massage of lichaamswerk”

  1. Goedemorgen Tijs, ik ben nog aan t verwerken wat de proefbehandeling van jou gisteren met me deed. Ik ben blij dat ik een half uur extra had geboekt, waardoor er voldoende tijd was ook om mijn verhaal aan je kwijt te kunnen. De intensiteit van je aanraking was overweldigend en heeft me diep geraakt. Het voelt nog wat labiel vandaag, onwennig vanwege de verschillende gevoelens waarmee ik in contact ben gekomen. Maar ik vind het erg fijn dat je me erbij helpt om daarmee in contact te komen op een rustige intieme en integere manier, dat voelde direct vertrouwd. Hier wil ik graag mee verder, ik ben benieuwd wat mijn lichaam me nog meer te vertellen heeft. Heel erg bedankt, kijk uit naar een volgende sessie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.