Lichaamsegerichte mindfulness

Bij lichaamsgerichte mindfulness helpt Tijs je om meer in contact te komen met je lichaam. Naast meditatie wordt gewerkt met je houding, met beweging en met uiting van jezelf als instrumenten. Door een dieper contact met je lichaam kom je ook onbewuste en geblokkeerde delen in jezelf tegen. Door direct je lichaam te ervaren word je je bewust van spanning, ontspanning en beweging in je lichaam en kom je ook in contact met emoties. Dit biedt de basis voor transformatie.

Onder je directe behoeften en impulsen liggen vaak diepere drijfveren en verlangens, die je persoonlijkheid vormen. Ik help je deze herkennen, waarna je ze voor jezelf kunt verwoorden en uitspreken. Je hebt dan de keuze om ze te accepteren en in overeenstemming daarmee te handelen. Zo kom je dichter bij jezelf en kun je beter uiting geven aan wie je in wezen bent.

Enkele cliënten aan het woord

Maarten: ”De diepgaande behandeling op de mat heeft veel bij mij teweeg gebracht. Diep in mijn bindweefsel, diep in mijn onderdrukte verlangens. De intensiteit van de behandeling overrompelt mij wel eens. Maar het is ook heel intiem, bij iedere behandeling vloeien mijn tranen. Tijs ziet het, hij luistert, hij voelt mee. Het lukt mij dan ook bijna altijd om mij in blind vertrouwen over te geven aan de behandeling, ook als het pijn doet . En de enkele keer dat het niet lukt, praten we er eerlijk over. Want tegen Tijs kan ik alles zeggen, bij hem ben ik openhartiger dan naar wie ook.”

Ellen: “Door de verassende en speelse aanpak van Tijs weet ik mezelf steeds verder uit te dagen en over de streep te trekken. Ik kan mijn lichaam nu ervaren als bron van wijsheid, genot, ontspanning en welzijn.”

Gerard: “De eerste behandeling zorgde voor een overweldigende sensuele ervaring. Door de oprechte betrokkenheid en het intieme persoonlijke contact kon ik helemaal mezelf zijn. Mijn levensenergie en sensualiteit was wakker geschud, mijn lichaam opende zich en alles ging vrij stromen.

“Snel naderhand raakte ik in grote verwarring. mijn gevoelens en gedachten kwamen in een ruige stroomversnelling. Het was alsof pakketjes onverwerkte emoties zich bliksemsnel (weer) hadden vastgezet in mijn lijf en hun plek aan de oever niet wilden opgeven! Er was werk aan de winkel! Mijn lichaam en geest waren uit balans. Wat onderdruk ik? Wat verlang ik? Wie ben ik eigenlijk? En wat durf ik?

“Vanuit een lichaamsgerichte aanpak werken we doelgericht aan ontdekken, loslaten, vrij maken, en toestaan van weggestopte gevoelens en verlangens, zodat ze zichtbaar worden, mee mogen doen en hun gewaardeerde plaats krijgen binnen mijn persoonlijkheid. Hard werken, heftig soms, spannend maar o zo de moeite waard!

“Tijs moedigt me aan nieuwe ervaringen op te doen en ik heb al vele stapjes durven zetten. Ik voel me lichter en bevrijd. Dit is mijn 2e coming out (de eerste was lang geleden). Blijkbaar zat er nog een diepere laag die we nu omploegen tot een vruchtbare voedingsbodem. Met Tijs gaat dat lukken: uiterst vakbekwaam als masseur en coach én… een mensenmens pur sang! Hij is heel nabij en heeft alle respect voor wie je was, voor wie je bent en voor wie je worden wil! In zo’n veilige omgeving kunnen er – inderdaad Tijs – mooie dingen ontstaan. Voor mij en mijn omgeving! Heel regelmatig hoor ik in mijn hoofd het deuntje uit The River met de zin: “Here’s where I belong”. Zo voelt het. Thuiskomen.”

5 gedachtes over “Lichaamsegerichte mindfulness”

 1. Afgelopen week evaluatie gehad van mijn individueel lichaamsgerichte coaching. Met mijn partner erbij! Het tekent de werkwijze van Tijs. Hij focust niet alleen op het individuele proces, maar betrekt, desgewenst natuurlijk, ook de sociale omgeving erbij. Professioneel, ter zake én persoonlijk betrokken! Fijn om zo mijn persoonlijke proces openlijk met mijn relatie te verbinden.
  Inmiddels weet ik dat antwoorden steeds weer nieuwe vragen oproepen. Het is nooit klaar… en toch verrast me dat elke keer weer. Ook nu waren er speldenprikken die vooral naderhand pijn doen. Nee, coaching bij Tijs is niet voor zeurpieten, doorbijten hoort erbij maar dan werkt het wel!
  Hij weet wat hij doet en doet dat niet met de botte bijl, wel doortastend en liefdevol.
  In goede handen dus. Op naar een vervolg…

 2. Hey Tijs, daar ben ik dan. Na vier jaar zelfgekozen internet-ballingschap. Bevrijd dankzij een toevallige ont-moeting bij Sebastian. Wist ik veel. Ik heb maar 2 seconden nodig om iemand te her-kennen !
  Aangezien ik nu na 2 x al bijna alle hierboven beschreven ervaringen van harte kan delen, kies ik toch maar voor coaching, als zijnde iets waarin ik niet alleen hoef te ondergaan, wat zonder meer zalig was, maar er ook de andere kant op iets kan gebeuren.
  Love Wim

 3. Terugblik individueel lichaamsgerichte coaching

  Dit najaar heb ik mijn coachingstraject bij Tijs afgesloten. Terugkijkend zeg ik: wat heeft me dit veel opgeleverd! Super! Gedurende bijna een jaar had ik ongeveer maandelijks een sessie en in de laatste heb ik een zelfbedacht ritueel mogen uitvoeren, waarin ik de ‘oude’ en ‘nieuwe’ Gerard met elkaar heb geïntegreerd. Dat voelde heel goed. Ik markeerde zo dat mijn leven een nieuwe fase is ingegaan. Ik voel me echt een ander mens; een nieuwe en mooiere versie van mezelf. Sterker, energieker. Ik bekijk me nu met andere ogen, zie en voel! dat het goed is en kan daar ook in mijn gedrag uiting aan geven. Niet alleen weten, maar er ook iets mee doen!
  Is het nu klaar? Nee, natuurlijk niet, maar ik ben nu beter toegerust mijn eigen pad te bewandelen. In het allereerste begin was dat best lastig, zonder de steun van Tijs. Maar ik ben gesterkt en vastberaden niet weer terug te vallen in de – o zo makkelijke – oude (gedrags)patronen. Het gaat ‘gewoon’ lukken. Met vallen en opstaan, dat hoort erbij. En mocht ik weer een keer echt vastlopen? Dan weet ik Tijs te vinden!

  Loopt iets niet lekker in je leven? Wil je veranderen, maar lukt het alsmaar niet? Durf te doen wat ik heb gedaan: coaching bij Tijs. Realiseer je dat je het wel zelf moet doen, maar het hoeft niet alleen: bij Tijs ben je in goede handen!

 4. Ik kwam bij Tijs met de wens om dieper in contact te komen met de onderste delen van mijn lichaam en in het bijzonder met mijn buik.

  Het contact was meteen heel open en gelijkwaardig. Tijs zette een mooie combinatie van verschillende disciplines in en voelde naadloos aan wat nodig was. De ondersteunende woorden sloten perfect aan, maakten vaak diepe indruk en lieten kwartjes vallen.

  De sessies hebben me geholpen om meer aanwezig te komen in mijn lichaam en daardoor in het moment. Ik heb hierdoor meer rust gekregen rondom thema’s in mijn leven. Ik blijf minder hangen in de verhalen in mijn hoofd, ik heb geleerd dat het leven tegemoet treden vanuit mijn lichaam mij een veel stevigere basis geeft. Hierdoor lukt het mij eindelijk om los te komen van al die gedachten en ‘gewoon’ in het leven te staan, met weer een stukje meer (zelf)vertrouwen.

  Dankjewel Tijs!

 5. Tijs heeft me door een moeilijke periode heen geholpen. Al ben ik begin 30, als doelen en dromen kapot gaan zorgt dit voor veel stress en onzekerheid. Ik had een soort van burn-out symptomen en ik was er hard aan toe om meer te ontspannen en beter naar mezelf te luisteren. Tijs heeft me in een paar sessies geleerd om weer in contact te komen met mijn lichaam. Hij deed onverwachte vormen van lichaamswerk, daarbij kwamen er steeds best hevige emoties omhoog, van verdriet tot sterke genotsgevoelens. terwijl ik al jaren nauwelijks emoties had gevoeld. Ik ging in het dagelijks leven ook weer dingen voelen en het leven kreeg meer kleur, ook meer pieken en dalen, dat was wel even wennen. De sessies leken soms een grote schoonmaak van binnen, ik kon contact maken met oude pijn en die ook los laten, wat heel bevrijdend voelde. En bijkomend voordeel: Ik heb nog nooit zulke goede seks met mijn vriendin gehad als sinds de sessies met Tijs, alles lijkt meer te stromen in mij. Wat kan het leven mooi zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.