Naturisme en massage

Je bent naturistisch en je vindt het fijn als we beiden bloot zijn. Kan dat? Ik geef inderdaad weleens naturistische massages waarbij zowel de client als de masseur beiden bloot zijn. Maar of ik hier open voor sta hangt af van de intentie achter die vraag. Want bloot en massage wordt nogal eens met seks geassocieerd. Vandaar dat ik voorzichtig ben.

Nogal wat massagepraktijken en -scholen doen erg moeilijk over het blote lichaam.  Ik zie het blote lichaam als een natuurlijk gegeven en voor mij staat voorop dat je in de gelegenheid bent om optimaal van de massage te genieten.

Binnen het naturisme is bloot masseren heel gebruikelijk. Op de naturisme camping waar ik vaak kom ben ik gewend om bloot te masseren. Het voordeel is dat degene op de massagetafel zich gelijkwaardig voelt aan de masseur. Want om de billen, de bovenbenen en het borstgebied te masseren is kleding bij op de massagetafel onhandig. In je blootje masseren en gemasseerd worden is dus fijn bij de juiste intentie.

Sommige mensen hebben juist erotische gedachten bij bloot en hopen soms op ‘meer’. Of ze willen dat de masseur bloot is, omdat zij dit opwindend vinden. Veel mannen hopen bij een “nudistische massage” op een happy ending en ze beschouwen een blote massage (en al helemaal een blote masseur) als een uitnodiging tot wederzijdse aanraking of seksuele handelingen. Terwijl vrouwen juist seksuele intimidatie vrezen. Dit is allebei niet de bedoeling in mijn massage-praktijk. Intieme aanraking door de cliënt is niet de bedoeling. Voor seksuele activiteiten verwijs ik graag door naar escorts.

Om die reden houd ik, zeker bij een vermoeden van dergelijke intenties, tijdens de eerste massage-sessie meestal mijn kleding aan. Ik schrik niet gauw van seksuele intimidatie, maar ik wijs dergelijke toenaderingen wel af. Ik ga op een integere, professionele en discrete manier om met jouw wensen en eventuele verlangens. Bij ongewenst gedrag loop je de kans dat de behandeling vriendelijk maar voortijdig wordt beëindigd.

 Wat hebben naturisme en wellness / massage met elkaar te maken?  Dat is de overlap in doelgroep. Maar het zijn wel verschillende zaken. 

Wellness is oorspronkelijk een Amerikaanse ‘uitvinding’ die zich richt op de combinatie van wellbeing en fitness. Dus op een gezonde leefstijl, op aandacht voor gezondheid en ontspanning voor lichaam en geest.

Ook naturisme heeft aandacht voor welzijn, een gezonde leefstijl en ontspanning van lichaam en geest. Naturisten doen dit  zoveel mogelijk in evenwicht met de natuur. Men laat de natuur zo onaangetast mogelijk, en gaat zo veel mogelijk ‘puur op reis’. Bij het naturisme is bloot iets vanzelfsprekends, dat voortkomt uit het streven naar gelijkheid en dat vorm geeft aan het ‘open staan naar anderen’, ‘jezelf bloot geven’ en ‘één met de natuur’.

Gepubliceerd door

Tijs

Tijs Breuer is 52 jaar, gecertificeerd personal coach, lichaamswerker en masseur. Essentiecoaching is erop gericht dat je tot de kern komt van wie je werkelijk bent. Tijs werkt met persoonlijke aandacht, aanraking en aanwezigheid. Hij helpt je om lekkerder in je vel te komen.

6 gedachtes over “Naturisme en massage”

 1. Nadat ik eerder van Tijs een ontspanningsmassage heb ontvangen, waarbij hij mij afdekte met een doek en hij zelf in korte broek met tanktop gekleed was, vroeg ik hem of hij open stond voor een massage waarin we beiden bloot zijn. Hij vroeg door naar de achterliggende reden van die wens en al snel hadden we een diepgaand gesprek, waarbij ik mijn emoties niet kon beheersen. Ik ontdekte een sterk gemis van aanraking gebaseerd op gelijkwaardigheid en realiseerde mij ook dat mijn opvoeding daarin niet positief heeft bijgedragen. De naturistische massage die hij mij de keer daarop heeft gegeven, was een openbaring voor me. Ik voelde me met andere ogen gezien. De aanraking kwam emotioneel dieper bij me binnen en ik kwam een onontdekt deel van mezelf tegen. Ik had nooit verwacht dat ik me bij een andere man zo open en kwetsbaar zou durven opstellen en zo’n diepe verbinding zou kunnen ervaren. Bedankt Tijs! Groet, Gert-Jan

 2. Hoi Gert Jan,

  Ik had precies de zelfde vraag aan Tijs als jij hebt gesteld. En mijn ervaring, samen met Tijs, was overweldigend. We waren gelijkwaardig en samen naakt, het leek erop of Tijs nog intenser aanwezig was en ik me nog opener kon opstellen. Het was TOP. En voor herhaling vatbaar wat ik zeker zal doen.

  Groet Eddy.

 3. Magic hands (that Tijs really has) would be underestimating. Probably my best experience, a big value both for body and mind. Both being naked made me feel free, equal and relaxed from the start. Tijs is caring and sharing his love for all the mankind, you can feel that. Something that goes over the wonderful naturist massage you can get! Thanks again Tijs, you are a light for every person getting in touch with you.

 4. Buenas tardes mí nombre es Gustavo me gustaría saber precio de una sesión naturista sin interés de algo sexual solo que me encanta el naturismo y me resulta incómodo cuando uno no está en igualdad de condiciones frente al masajista gracias.

  Goedemiddag, mijn naam is Gustavo, ik zou graag de prijs willen weten van een naturistensessie zonder interesse in iets seksueels, alleen dat ik van naturisme hou en ik het ongemakkelijk vind als men niet op gelijke voet staat tegenover de masseur, bedankt.

  1. Hola Gustavo, eres muy bienvenido para un masaje de relajación naturista. Durante un masaje de este tipo, ambos estamos desnudos, lo que puede resultar muy relajado y natural. El masaje no tiene orientación sexual. El precio de un masaje de relajación, con o sin ropa, es de 90 € por 90 minutos, 120 € por 120 minutos o 60 € por un masaje de prueba (masaje de espalda de 60 minutos).

   Hoi Gustavo, je bent van harte welkom voor een naturistische ontspanningsmassage. Bij zo’n massage zijn we beiden bloot, wat heel ontspannen en natuurlijk kan aanvoelen. De massage is niet seksueel getint. De kosten voor een ontspanningsmassage, gekleed of bloot, is €90 voor 90 minuten, €120 voor 120 minuten of €60 voor een proefmassage (rugmassage van 60 minuten).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.