Alchemy of Touch

Sinds september 2017 ben ik gecertificeerd practitioner voor het geven van Alchemy of Touch behandelingen. The Alchemy of Touch is een bijzondere en meditatieve vorm van lichaamswerk. Het is een combinatie van Rebalancing en recente wetenschappelijke inzichten. De werkwijze is ontwikkeld door Tapesh Paradiso samen met Anouk Hornman.

De methode is gericht op het vrijmaken van blokkades in je (myofasciale) bindweefsel. Uit recent onderzoek blijkt dat onze “fascia” een cruciale rol speelt in de energiehuishouding. De weerstand in je meridianen is meetbaar en kan verlaagd worden door vloeiende golfbewegingen (Fluid touch).

Bekijk hieronder op Youtube een video over Alchemy of Touch.

Tapesh Paradiso is door Osho geschoold in Rebalancing. Daarna heeft hij deze professionele techniek doorontwikkeld tot een massagevorm met olie, waardoor een meer fluïde, artistieke en meditatieve werkwijze is ontstaan.  Eén van de technieken die wordt gebruikt is “Fluid Touch”. Daarbij worden golvende bewegingen gemaakt, waardoor energie door het lichaam kan trillen. Zo worden de vloeibaarheid en de zuurstofstroom verbeterd.

I needed a good massage after stressing days at work and I found Tijs through this site. He’s very very kind and very very professional. He took away all my stress with his relaxing Alchemy of Touch massage, he knew also a lot of different dynamic techniques to make my body move in waves. That was a very special experience. He also takes the time and made me feel comfortable. Looking forward to my next treatment with Tijs. Thumbs up! (Joanna S).

Samen met Anouk Hornman heeft hij deze methode geïntegreerd in een breed scala aan massage- en lichaamswerk, waarin veel aandacht is voor het vrijmaken van “myofasciale energie“. Door haar inbreng als trauma- en stresstherapeut, gericht op synergie tussen lichaam en geest, is een totale holistische benadering ontstaan, die leidt tot mentale en emotionele rust.

Een van de belangrijkste aspecten van Alchemy of Touch is het holistische uitgangspunt van de onderling verbondenheid van lichaam, geest en ziel. Het vrijmaken van spanning opent subtiele energiekanalen en meridianen, waardoor de “qi” of levensenergie krachtiger door het lichaam gaat stromen.  De balans tussen lichaam en geest wordt hersteld, wat een diep gevoel van  harmonie en ontspanning geeft.

Dit klinkt misschien zweverig, maar wetenschappelijke inzichten vormen de basis voor de werkwijze. Naast kennis van anatomie vereist dit inzicht in de wisselwerking tussen ons circulatoire stelsel en zenuwstelsel. Door soepele bewegingen zoals “Fluid Touch” worden gewrichten, pezen en spieren uitgenodigd tot meer ruimte. Daarbij komt elektriciteit vrij, die via vloeistoffen in de Fascia (het bindweefsel) wordt doorgegeven.  Lees hier meer over de Fascia.

Bij Alchemie van Touch Massage worden o.a. de volgende technieken gebruikt:

Rebalancing, Deep Tissue Massage, Myofasciale Chi-Release, Joint Mobilisation, Yoga Thai Stretches, Digitale Druk Massage, Holistische Massage, Visceraal lichaamswerk, Meditatie en Energie Werk, ‘Fluid Touch’.

De Alchemy of Touch Massage Academy is een geaccrediteerde opleiding van IPHM, International Practitioners of Holistic Medicine.

Wil je een afspraak maken voor een Alchemy of Touch massage? Voor een behandeling van 120 minuten klik je hieronder op “Maak een afspraak voor Alchemy of Touch”. Voor een kortere sessie klik je in het menu bovenin op “Afspraak”.

8 gedachtes over “Alchemy of Touch”

 1. Een hele bijzondere massage, verstild, stevig, dan weer vloeiend en in beweging. Ik ontdekte spanningen waar ik me niet bewust van was. Het laatste half uur had ik het gevoel op een compleet andere planeet te zijn, zo’n diepe rust en ontspanning voelde ik van binnen. Tijs heeft magische handen, dat kan ik bevestigen. Een alchemy of touch massage is een echte aanrader!

 2. Dank je wel voor de fijne invoelende massage. De combinatie van verschillende technieken maakt dat Tijs goed kan invoelen en inspelen op mijn behoeftes. De afwisseling van zachte, krachtige en diepe aanrakingen zorgde bij mij voor een diepe ontspanning die ik nog dagen heb kunnen voelen.
  Bedankt voor de massage
  Thorsten

 3. Nooit zo een heerlijke massage gehad! Ik kan deze massage iedereen aanraden. Ik voelde me dagen lang compleet ontspannen. Verstilling, vertraging, gewiegd worden afgewisseld met stevige aanraking. Steeds met deskundige aandacht en betrokkenheid. De ziel kan vrij stromen – meditatief en helend.

 4. Bedankt Tijs voor de unieke ervaring. Ik heb de hele week een ander gevoel in mijn lijf. Een gevoel van rust en zachte tinteling in mijn bekken en mijn ruggenwervel. De combinatie van krachtige en zachte strijkingen, knedingen, golvende bewegingen en rust maakten de massage heel bijzonder. En jouw warme aandacht en betrokkenheid heeft me ontroerd.

 5. Ik ervaar de massages bij Tijs als enorm prettig en vertrouwd . Hij heeft me geholpen om weer meer vertrouwd met mijn lichaam te zijn en me meer zelfverzekerd te voelen . Een echte aanrader, zeker de Alchemy of Touch behandelingen.

  1. Hola soy Pamela creo que su maestría y experiencia es única. Yo estoy con una pequeña base en Alquimia ay me encantaría aprender más de ella profundizar así dar mejor bienestar a mis consultantes.
   Hallo, ik ben Pamela, ik denk dat je expertise en ervaring uniek is. Ik heb een kleine basis in Alchemy of Touch en ik zou er graag meer over willen leren, het verdiepen en zo mijn cliënten een beter welzijn geven.

   1. Beste Pamela,
    Ik geef regelmatig massage workshops. Daarbij leer ik deelnemers ook technieken van Alchemy of Touch. Als je wilt kun je deelnemen. Kijk daarvoor in de Meetup-group “Embodied”. Je kunt ook langskomen voor een individuele les op maat.
    Querida Pamela,
    Regularmente doy talleres de masaje. También enseño a los participantes técnicas de Alchemy of Touch. Puedes participar si quieres. Búscalo en el grupo de Meetup “Embodied”. También puedes venir para una lección individual hecha a medida.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.