Myofascial Energetic Release (MER)

Een MER-behandeling is een holistische vorm van diep lichaamswerk, ontwikkeld door Satyarthi Peloquin. Het helpt om de oorzaak van pijn, bewegingsbeperking en blokkades in het lichaam aan te pakken, door chronische contracties in het weefsel te verzachten.

MER is onder andere gericht is op pijnbestrijding en het loslaten van emotionele ballast. De methode werkt dus niet alleen om je van chronische lichamelijke pijn te bevrijden. Het heeft juist ook een effect op de onderliggende emotionele en psychische pijn, waarvan je je vaak niet bewust was. Zo helpt het als je last hebt van depressiviteit, of als je op een punt van transformatie van je leven staat. MER helpt je om meer te worden wie je werkelijk bent.

MER werkt met een unieke synthese van diepe en zachte bindweefselmanipulatie, gewrichtsvrijgave, energie en ademwerk, myofasciaal ontspannen, lichaamsbewustzijnstraining en het vrijmaken van emoties. In de zachte bindweefsellagen van het lichaam komen we vastzittende plekken tegen in de vorm van verkort, verhard spierbindweefsel. Tijdens een behandeling gaan we samen op zoek naar die verkrampte plekken in je lichaam. Ik richt me samen met jou op het ontspannen van deze verhardingen en op activering van het natuurlijke herstelvermogen van het lichaam.

Door het geven van druk en warmte op deze plekken en het toepassen van ademhaling laten we dit smelten en ontspannen. De lichaamshouding, temperatuur en hardheid van je weefsel geven aan waar spanning, blokkades en reflexen te vinden zijn, die zorgen voor een disbalans. Een behandeling met MER resulteert in een betere verdeling van de energie en het wegblijven van de klachten.

Fascia is zacht bindweefsel in het lichaam dat zich om elk ander weefsel in het lichaam wikkelt. Het is een netwerk van weefsel dat alles met elkaar verbindt. Ook spieren bevatten veel bindweefsel, ook wel Myofascia genoemd. Dit weefsel heeft als kenmerk dat het herinneringen bevat van trauma’s, waarbij de spier in het verleden verkrampt raakte. Als dit weefsel samentrekt, comprimeert het pijngevoelige zenuwen en dat veroorzaakt pijn. Fascia heeft gevoeliger zenuwen dan enig ander weefsel in het lichaam. Wanneer het weefsel sterk is samengetrokken, verliest het juist zijn sensaties en raak je dus ongevoelig voor pijn, maar ook voor genot.

Tijs Breuer ziet MER als een unieke samensmelting van meditatie en aanraking. Ik raak je aan met aanwezigheid, acceptatie, liefde en eer voor de unieke persoon die jij bent. Daarmee raak ik niet alleen je lichaam aan, maar we ontmoeten elkaars bewustzijn via het lichaam. Door mijn warmte en jouw aandacht laat je de vasthoudpatronen in het lichaam los en openen we de ruimte in je lichaam voor meer aanwezigheid, meer zelfvertrouwen, levenslust en plezier.

Een gedachte over “Myofascial Energetic Release (MER)”

  1. Lieber Tijs, mit großem Interesse habe ich einige deiner Artikel zu Massage und Tantra gelesen. Besonders haben mir aktuell die Information zu MER gefallen. Ich entdecke mich darin wieder, wie ich und mein Körper schmerzhaft leidet. Liebe Grüße von Siegfried aus OB/NRW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.