Regelmatige sportmassage helpt

Sporten is gezond en om gezond te blijven is regelmatig bewegen van groot belang. Sport je regelmatig? Sportmassage is een waardevolle aanvulling op jouw training. Want onderhoud van je spieren van groot belang. En sportmassage kan je helpen om nog beter te presteren. Schaf nu een sportmassage bundel aan met korting.

Veel sporters denken pas aan massage na een blessure, om het herstel te bevorderen. Maar juist de algehele conditie van de spieren kan verbeterd worden door regelmatig een massage te ondergaan. Het komt jouw gezondheid en je welzijn als sporter en goede en zorgt voor zichtbaar betere sportprestaties.

Sportmassage is veel meer dan alleen maar ontspanning. Het is een gerichte vorm van massage om de doorbloeding en soepelheid van de spieren te verbeteren. Ook kan sportmassage gericht zijn op het behandelen van specifieke problemen die sporters kunnen ervaren.

Sportmassage is onmisbaar voor iedereen die op een hoog niveau sport beoefent. Het is een krachtige ondersteuning voor sporters van alle niveaus. Door regelmatig gebruik te maken van sportmassage kun je je prestatievermogen vergroten, je blessurekans verkleinen en een betere focus en mentale balans bereiken. 

Positieve effecten van een sportmassage

Betere Sportprestaties: Door regelmatig gebruik te maken van sportmassage vergroot je jouw prestatievermogen. Je prestaties worden beter door het bevorderen van een goede doorbloeding, de afvoer van afvalstoffen uit de spierweefsels, een sneller herstel, het verminderen van spierspanning en het verbeteren van de algehele flexibiliteit. Je zult merken dat je meer energie hebt, betere prestaties levert en langer op een hoog niveau kunt blijven presteren.

Verbeterde circulatie: Sportmassage stimuleert de bloedcirculatie, waardoor zuurstof en voedingsstoffen sneller naar de spieren worden getransporteerd. Dit bevordert het herstel en vermindert de kans op blessures.

Verlichting van spierspanning: Intensieve training kan leiden tot opgebouwde spanning in de spieren. Sportmassage helpt deze spanning te verminderen door knopen en verklevingen los te maken, waardoor de flexibiliteit en het bereik van beweging toenemen. En wanneer je vaak last hebt van kramp tijdens of na het sporten, kan dit betekenen dat jouw spieren te veel aangespannen blijven. Een massage zorgt ervoor dat de spieren na het sporten weer tot rust komen.

Preventie van blessures: Door regelmatig sportmassage te ondergaan, kun je de kans op blessures aanzienlijk verminderen. Door het bevorderen van de juiste spierbalans en het verminderen van spanning, kunnen blessures voorkomen worden. Dit betekent minder tijd aan de zijlijn en meer tijd om je vaardigheden te verbeteren.

Sneller herstel: Na een intensieve training of wedstrijd hebben je spieren tijd nodig om te herstellen. Sportmassage versnelt dit herstelproces door het afvoeren van afvalstoffen en het verminderen van ontstekingen.

Stressverlichting: Wedstrijden en trainingen kunnen zowel fysiek als mentaal veeleisend zijn. Sportmassage helpt bij het verminderen van stress en angst, waardoor je beter kunt ontspannen en je focus kunt verbeteren.

Hoe verloopt een sportmassage?

Eerst bespreken we jouw sportroutine, jouw doelen, eventuele blessures etc. Vervolgens worden je spieren in verschillende richtingen los en soepel gemaakt. Eerst worden overtollige afvalstoffen uit de spier gedrukt met intermitterend drukken. Daarna worden met amandelolie stevige strijkingen uitgevoerd in de lengterichting, waarbij de weefsels soepel en ontspannen worden gemaakt. Daarna worden in de dwarsrichting de spiercellen gestimuleerd, zodat ze meer kracht ontwikkelen. Vervolgens wordt – zonder olie – knedingen in beide richtingen uitgevoerd, die ervoor zorgen dat de spiercellen weer volledig in de ontspannen stand kunnen terugkeren.

Nieuw: Sportmassage bundel

Koop nu een bundel van 6 sportmassages voor €60,00 per behandeling in plaats van €70,00 per behandeling. Bovendien ontvang je (gratis) twee mindfulness sessies om met meer innerlijke rust je sportprestaties verder te verbeteren. Je kunt de bundel hieronder aanschaffen. Of vraag ernaar als je langs komt voor een behandeling.

Gepubliceerd door

Tijs

Tijs Breuer is 52 jaar, gecertificeerd personal coach, lichaamswerker en masseur. Essentiecoaching is erop gericht dat je tot de kern komt van wie je werkelijk bent. Tijs werkt met persoonlijke aandacht, aanraking en aanwezigheid. Hij helpt je om lekkerder in je vel te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.