Tantra voor vrouwen

Zowel vrouwen als mannen zijn van harte welkom voor een tantra massage bij Neptunus Well-being. Voor een eerste kennismaking met tantra, kun je als vrouw kiezen voor Kum Nye Tantra of “Sensualiteit van de godin”. 

Wat is een “Sensualiteit van de godin” massage?

Dit is een sensueel tantra ritueel, met nadruk op de sensualiteit van je zintuigen. Zachte aanraking, fijne geurende olie en energie opwekkende massage van onder andere je bekkengebied brengen je in contact met de godin in jezelf. Ik begeleid je hierin meditatie, en ademhaling die het openen van je zintuigen versterkt. Geleidelijk ervaar je meer levensenergie en seksuele energie door je lichaam stromen. Ik laat je deze energieën bewust voelen. Zo komt je steeds meer in verbinding met het goddelijke aspect van je vrouwelijke lichaam. De overgave aan het moment brengt je in contact met je vrouwelijke, ontvangende kwaliteiten. 

Wat is Kum Nye Tantra?

Tantra is oorspronkelijk ontstaan in India enTibet vanuit een religieuze behoefte aan meer vrijheid binnen de religie (zowel binnen het hindoeisme als het boeddhisme). Tantra ging oorspronkelijk niet om seksuele energie. Wel was het een ervaringsleer waarbij de persoonlijke goddelijke ervaring centraal staat in plaats regels. Rond 1700 werden verschillende boeddhistische tantra stromingen samengebracht door Sangye Gyanatso. Op basis van de vier grote tantra scholen (kagyu, nyingma, sakya en gelug) werden een nieuwe visie ontwikkeld, die Kun-nye is gaan heten. 

Waarin onderscheidt Kum-Nye Tantra zich van moderne tantra stromingen?

In de Kum-Nye tantra staat de levensenergie centraal, die vanuit je kruin je lichaam in stroom en via je kundalini (ruggenwervels) je bekken bereikt. Deze verstilde vorm van tantra is meditatief, intiem en zonder taboes. Kum-Nye tantra richt zich op prana, je levensenergie die zorgt voor rust, vrede en balans. En dus veel minder op seksuele energie dan andere, meer moderne vormen van tantra. Een Kum-Nye tantra massage zijn de masseur en gemasseerde beiden bloot, zodat alle schaamte en beperkingen losgelaten kunnen worden en er een gelijkwaardige basis is. 

Waarom adviseer je vrouwen om een massage van 2 uur te nemen?

Veel vrouwen hebben er behoefte aan om de massage wat langer te laten duren. Geleidelijk kom je steeds meer in de rust en de overgave. Je komt meer in jouw gevoel en dan kunnen er hele mooie dingen gebeuren. 

Wordt de vagina ook gemasseerd tijdens een tantra massage?

Als jij je bij mij helemaal op je gemak voelt en je vindt het fijn om je seksuele energie te laten stromen, kan ik als onderdeel van een tantra massage ook jouw yoni (vagina) masseren. Eerst wordt je hele lichaam in ontspanning gebracht. voordat het erogene gebied van je bekken wordt aangeraakt, zal ik nogmaals vragen wat je prettig vindt. 

Vooral bij een Kum-Nye tantra massage kan zijn dat je tijdens de massage in een hele diepe serene rust komt, waarbij je de stilte in jezelf ontdekt. Dan kan bij nader inzien een Yoni (vagina) massage niet op zijn plek zijn. Zachte strijkingen langs je liezen zorgen er dan voor dat je jouw subtiele levensenergie ervaart. 

Hoe voorkom je dat mijn grenzen worden overschreden? 

Het meldpunt voor tantramisbruik laat zien dat sommige mannelijke tantramasseurs snel te intiem masseren en over de grens van de vrouwelijke cliënt gaan. Ik hecht veel waarde aan een veilige sfeer, waarin jij helemaal jezelf kunt zijn. Mijn intentie is om de massage aan te laten sluiten op jouw behoeften. Daarom bespreken we tevoren wat jouw wensen en grenzen zijn. De grenzen die jij benoemt zijn een belangrijk uitgangspunt voor de massage, waar ik trouw aan blijf. We houden ons dus beiden aan die uitgangspunten, ook als je tijdens de massage toch andere behoeften voelt. In een volgende behandeling kan dan eventueel intiemer worden gemasseerd. Het kan zijn dat je niet zo goed weet waar jouw grens ligt en hoe ver je wilt gaan in het ontvangen van aanraking. In dat geval zal ik tijdens de massage steeds checken hoe jij je voelt en luister ik ook naar lichaamssignalen, die erop duiden dat je uit je lijf of in je hoofd gaat. 

Is het een bezwaar als ik seksueel opgewonden raak?

Het is een hele normale reactie van je lichaam als je seksuele opwinding en tintelingen in je erogene zones voelt. Ook is het normaal als je voorvocht krijgt en wellicht een verlangen voelt opkomen naar meer. Ik verwelkom jou als vrouw met alles wat zich aandient. Dat betekent niet dat ik het als uitnodiging zie om jou op intieme plekken aan te raken. Ik ontvang je opwinding en laat je seksuele levensenergie stromen, ik adem met jou mee en voel jouw sensaties. Ik zal me niet mengen in of gehoor geven aan jouw eventuele seksuele verlangens en behoeften. Waar het om gaat is dat je jouw eigen lichaamssensaties toe laat en voelt. Er kunnen dan processen in gang worden gezet, die je verrijken. Ik ben daar als masseur slechts dienend en faciliterend in.

Mag een vrouw jou als masseur aanraken tijdens een tantra massage?

Ik heb er geen bezwaar tegen als je behoefte hebt om tijdens de massage even mij hand of been vast te houden. Dit kan helpen om je te verbinden, je veilig te voelen en je open te stellen voor mijn aanraking. Maar het doel van de tantra massage is om helemaal in de overgave van het ontvangen te komen. Je voelt misschien je natuurlijke impuls om iets terug te geven, maar hier hoef je nu even geen gehoor aan te geven. Je wordt uitgenodigd om te ervaren hoe het is, om even niets te doen en alleen maar te ontvangen. Over het algemeen laat ik jouw aanraking toe, als ik merk dat je met je aandacht bij jezelf blijft. Als ik merk dat je jouw aandacht naar mij als masseur verlegt in plaats van je te richten op je eigen lichaamssensaties, dan zal ik je hand vriendelijk terug leggen en je vragen om je weer op jezelf te richten.

Is er bij tantra een risico op SOA’s of zwangerschap?

Wanneer zowel de masseur als de gemasseerde naakt zijn, is het belangrijk om wat extra aandacht te besteden aan veiligheid. Komt er voorvocht in contact met slijmvliezen van de ander, dan levert dit een kleine kans op besmetting. Daarom wordt bij een uitwendige en inwendige massage van de vagina gewerkt met vingercondoom of een dun handschoentje. Zo wordt voorkomen dat via de vingers vocht of slijm van vagina of anus, sperma of menstruatiebloed wordt overgebracht van de één naar slijmvliezen van de ander.

Gepubliceerd door

Tijs

Tijs Breuer is 50 jaar, gecertificeerd personal coach, lichaamswerker en masseur. Essentiecoaching is erop gericht dat je tot de kern komt van wie je werkelijk bent. Tijs werkt met persoonlijke aandacht, aanraking en aanwezigheid. Hij helpt je om lekkerder in je vel te komen.

4 gedachtes over “Tantra voor vrouwen”

  1. Dit weekend heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een tantra massage geboekt. Best spannend, durf ik me over te geven aan een man? Direct bij binnenkomst voel ik me op mijn gemak bij Tijs. Zijn aanraking is stevig en zacht tegelijk. Ik laat me mee voeren naar een innerlijke en zinnelijke reis en ontdek delen van mijn lichaam waar ik geen weet van heb. Steeds dieper daal ik af in mijn binnenste. Na afloop neemt Tijs nog de tijd om mij even vast te houden. Ik ben wat rillerig, alsof ik oude kou los laat, en voel me geborgen op zijn schoot. Nu, drie dagen later, voel ik nog een zachte tinteling onderin mijn lijf. Volgende maand ga ik weer!

  2. Gisteren een hele intieme en spannende tantramassage gehad. Vooraf hebben Tijs en ik besproken hoever we wilden gaan. Ik had weinig grenzen omdat ik al ervaring met tantramassages heb.

    Tijs houdt ook van stevige massages. Hier moest ik even aan wennen. De body to body was heel fijn. Dit is heel intiem maar ik heb van iedere minuut genoten. Tijs checkte ook steeds hoe ik mij voelde. Ik heb me erg op mijn gemak gevoeld bij hem.

    1. Beste Paulina, de meeste foto’s op deze website zijn van mijzelf. Helaas heb ik nog geen vrouwelijk model kunnen vinden voor foto’s. Ik ben een kleine ondernemer zonder personeel (zzp-er) dus er is niet een heel team van masseurs waaruit je kunt kiezen. Je bent van harte welkom. Eventueel kun je op de pagina “samenwerking” kijken als je liever een andere masseur zoekt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.