Verdieping van jullie relatie

Alle tijd nemen voor elkaar. Even helemaal in een andere wereld zijn. Elkaar met nieuwe ogen zien en met nieuwe handen aanraken. Met elkaar nieuwe ervaringen opdoen kan vaak meer betekenen voor de relatie dan lange gesprekken. Willen jullie je relatie verdiepen of zoeken jullie meer intimiteit in jullie relatie? Door het samen doen van adem- en energiewerk geef je elkaar een onvergetelijk cadeau.  

De meer dan 5000 jaar oude hindoeïstische praktijk en de moderne inzichten van mindfulness en neo-tantra bieden tal van mogelijkheden om meer in contact te komen met je lichaam en geest en met elkaar. De kunst van ‘het weven en uitbreiden van energie’ is een tantrische traditie. Energetische oefeningen vormen hiervoor de basis, waarbij je de verbinding tussen lichaam en geest versterkt. We combineren dit met ademwerk en contactoefeningen, aanraking en massage. Het ervaren van een ruimer bewustzijn en intense verbinding kan aanvoelen alsof je elkaar voor het eerst ontmoet.

Meer in verbinding met je lichaam

We gaan niet doelgericht maar ervaringsgericht te werk. Je mag helemaal ontspannen en je hoeft dus niet hard te werken om er te zijn voor de ander. In het moment van hier en nu kun je een gevoel van verlichting ervaren. Je laat je gedachten varen en tegelijk overstijg je jouw lusten om vanuit je hart contact te maken. Je leert om een diep meditatieve, spontane, energetische en intieme verbinding te maken met elkaar. Daarbij kun je gebruik maken van al je zintuigen. Met adem, beweging, stemgeluid en aanraking breng je energie in beweging en dat is voelbaar. Je geniet van jezelf en je laat de ander genieten van jouw aanwezigheid.

De oefeningen die we doen helpen je om meer afgestemd te zijn op je lichaam en geest. Je ontdekt wat jou een fijn gevoel, plezier en genot geeft. Hoe je dieper kunt ontspannen of je juist energieker kunt voelen. Hierdoor kun je beter luisteren op de wensen en behoeften van jouw lichaam. Als je hierover met je partner communiceert, kun je ervoor zorgen dat jullie behoeften beter worden vervuld.

Versterking van jullie liefdesleven

Tijdens een partner-sessie begeleid Tijs Breuer jullie om jezelf en de ander opnieuw te ontdekken. Je ervaart de ander via lichaamssensaties, elkaars ademhaling, jullie aanraking en de uitwisseling van jullie energieën. Door te vertragen en aandachtig samen te zijn, word je je bewuster het moment en kun je meer genieten het contact met elkaar. Zo doorbreken jullie de gewoonten. Bijvoorbeeld de gewoonte om met andere dingen bezig te zijn als je samen bent. Of om in bed direct in slaap te vallen of gericht te zijn op snelle seks en klaarkomen. Een “tantrische” ontmoeting is het tegenovergestelde van een vluggertje, maar is juist gericht op het vergroten van de intimiteit.

Of je adem- en energiewerk nu alleen, met een “tantrische” masseur of met je partner beoefent, in alle gevallen wordt je gevoeliger en ga je meer genieten. Je ontdekt de schoonheid van jezelf en wat je fijn vindt. Dus ook een energetische massage van een professionele masseur komt het seksleven met je partner ten goede. Bijvoorbeeld doordat je jouw ervaringen deelt, of dat je meer de tijd gaat nemen voor samen-zijn en voor seks met je partner. Je zult merken dat de intensiteit van jullie contact toeneemt en dat je krachtiger orgasmen ervaart.

Wanneer kan een partner-sessie nuttig zijn?

Als de intimiteit of de seks grotendeels uit jullie relatie is verdwenen, kan adem- en energiewerk vanuit de tantrische en boeddhistische traditie of vanuit moderne mindfulness inzichten een nieuwe impuls geven. Je ziet elkaar met nieuwe ogen, je laat gewoontes los en ontdekt elkaar alsof je elkaar voor het eerst ontmoet. Door met elkaar te delen wat je ervaart, wat je prettig vindt en wanneer je weerstand ervaart, vindt je nieuwe diepgang met elkaar.

Als je na het beoefenen van de geleerde technieken samen gaat vrijen, is dit meestal intenser dan je gewend bent. Jullie ervaren een hogere vorm van extase met elkaar. Als een “vluggertje” de seksuele equivalent is van een afhaalmaaltijd, dan is het vrijen dergelijke oefeningen een maaltijd met een Michelin-ster, langzaam en liefdevol bereid en des te lekkerder dankzij de zorgvuldige (voor)bereiding.

Jullie kunnen je samen richten op het ervaren van een hogere staat van bewustzijn in lichaam en geest. Of je kunt je richten op het creëren van een diepere, meer harmonieuze band met elkaar. Of om te leren fysiek bewust en spiritueel aanwezig te zijn, elkaar energie te geven en elkaar te laten genieten van jouw aanwezigheid en aanraking. Of om alle aspecten van elkaars persoonlijkheid te verkennen, zodat je elkaar beter leert begrijpen en je beter kunt inspelen op elkaars gedragspatronen. Je leert de ander hernieuwd van binnen en van buiten kennen.

Overweeg eens een partner-sessie als één van deze situatie voor jou herkenbaar is:

 • Je merkt dat je minder (vaak) van elkaar geniet.
 • Je mist diepgang in het contact met elkaar.
 • Je wilt nog intiemer worden met je partner.
 • Jullie willen proberen opnieuw contact te maken.
 • Jullie zijn op zoek naar iets nieuws om met elkaar te ervaren in bed.

Opzet partner-sessie

Elke partner-sessie is anders. Er wordt ingespeeld op jullie situatie, wensen en behoeften. Het is dus individueel maatwerk en er is ook voor de thema’s die binnen jullie relatie spelen. Geen stel is hetzelfde en bovendien staat iedereen anders in het leven. De ene heeft meer behoefte aan praktische tips, een ander wil iets nieuws ervaren en weer een ander wil de interactie beter begrijpen. Zo kan het accent liggen op contact maken, energie-uitwisseling, aandacht aan elkaar schenken, elkaars behoeften beter begrijpen, het verkennen van andere vormen van aanraking, meditatief samen-zijn en spirituele connectie. Een sessie kan het karakter hebben van een “uitje”, een lichamelijke ontdekkingstocht of meer een coachende of therapeutische vorm aannemen.

Zo kan een partner-sessie eruit zien.

 1. We nemen voldoende tijd, minimaal 2,5 en liefst 3 uur. Dat kan overdag of ’s avonds. We ontmoeten elkaar bij jullie thuis of in de intieme sfeer van mijn huisje aan de Maarsseveense Plassen.
 2. We drinken thee en delen samen elkaars verwachtingen. We praten over jullie relatie en hoe jullie het samen-zijn, de intimiteit en het vrijen ervaren. Wat je fijn en lastig vindt. Ik luister, stel vragen en daag jullie uit om open en oprecht te zijn.
 3. Jullie frissen je beiden op en kleden je mooi aan. We komen samen en kijken elkaar aan. We openen ons hart met een adem- en mindfulnessoefening. Jullie worden je bewust van wat er zich in je lichaam en in je gevoelswereld afspeelt.
 4. We voeren samen een ritueel uit. dit kan bijvoorbeeld een uitkleedritueel zijn, een dansritueel of een ritueel van de zintuigen. We ervaren de uniciteit en schoonheid van onszelf en de ander.
 5. Ik leer jullie om elkaars lichaam wakker te maken met zachte aanraking, streling, kieteling, adem en geluid. Als gever neem je waar wat de ander opwindt, prikkelt en prettig vindt. Als ontvanger ervaar je jouw huid, je tastzin. Je wordt gevoeliger voor je levensenergie en subtielere energiestromen.
 6. Jullie worden begeleid om elkaar een heerlijke energetische massage te geven. Als masseur toon ik jullie verschillende vormen van aanraking, streling, effleurages en diepere strokes. De partner kan dit nadoen of gelijktijdig meedoen, zodat we samen een vierhanden massage geven. Je leert massagevormen die je later thuis kunt toepassen.
 7. Als jullie al wat meer bekend zijn met tantra, kan ik jullie ook meer ademoefeningen, mindfulness, meditatie of gevorderde “tantrische” technieken leren, zoals energiecirkels en kamasutra houdingen.
 8. Na afloop laat ik jullie alleen, zodat jullie de tijd hebben om samen na te genieten. Jullie kunnen verder gaan met de aanraking. Je kunt knuffelen, elkaar omarmen, vrijen of mediteren. Tenslotte praten we nog even na over jullie ervaringen.

3 gedachtes over “Verdieping van jullie relatie”

 1. Nogmaals bedankt voor de unieke en fijne partnersessie van gisteravond. Wij vonden het allebei ongelooflijk hoe fijnzinnig en effectief jij masseert en ons meeneemt op een reis naar binnen en naar elkaar. Het is ook prettig om te voelen hoeveel plezier je eraan beleeft om met mij en mijn partner samen te zijn en deelgenoot te zijn van onze liefde en onze zoektocht naar meer oprecht samen-zijn. Graag tot een volgende keer weer!

  1. English: In a partner session, one of the two can be massaged or both partners can be massaged in turn. You can also choose to massage as a partner. Or you can only be present as a witness. I do not speak Turkish.

   Turkish: Bir partner seansında, ikisinden birine masaj yapılabilir veya sırayla her iki partnere de masaj yapılabilir. Partner olarak masaj yapmayı da tercih edebilirsiniz. Ya da sadece tanık olarak hazır bulunabilirsiniz.Türkçe konuşamıyorum.

   Nederlands: Bij een partner sessie kan één van de twee gemasseerd worden of beide partners worden om de beurt gemasseerd. Ook kun je ervoor keizen om als partner mee te masseren. Of je kunt alleen als getuige aanwezig zijn. Ik spreek geen turks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.