De Kamasutra van Vatsayayana een beroemde hindoe-tekst, die algemeen wordt beschouwd als een klassiek werk over menselijk seksueel gedrag. Bij veel mensen zijn de illustraties uit de Kamasutra bekend. Ze worden vaak als inspiratiebron gebruikt voor verrijking van het liefdes- en seksleven van paren. Ook in de tantra worden Kamasutra houdingen gebruikt. 

Wat is de Kamasutra?

De Kamasutra is werd oorspronkelijk in het Sanskriet geschreven door Vatsyayana. Een deel van de literatuur bestaat uit praktisch relatie-advies, maar ook bevat het veel adviezen over geslachtsgemeenschap. De tekst is grotendeels in proza- of poëzievorm geschreven, “Kama” wordt beschouwd als van de drie Hindoe-uitgangspunten, nameijk een sensueel leven. “Sutra” betekent zoiets als ” rode draad”, de lijn die dingen bij elkaar houdt. De Kamasutra wordt vaak gebruikt als seksueel handboek, maar het is feitelijk een gids voor een deugdzaam en gracieus leven, het uiten van liefde, het aangaan van relaties, een waardevol gezinsleven en genieten van het leven.

Wat is de Kamasutra?

De Kamasutra is een van de meest opvallende stukken tekst uit een groep teksten die bekend staat als Kamashastra). Traditioneel wordt de eerste overdracht van Kama Shastra of “Discipline of Kama” toegeschreven aan de heilige stier van Shiva. Hij was zijn portier en staat bekend onder de naam Nandi. Hij hoorde het vrijen van de Heer Shiva en zijn vrouw Parvati en legde later zijn uitspraken vast ten behoeve van de mensheid. Historici suggereren dat Kama Sutra (Kamasutra) ergens tussen 400 voor Christus en 200 na Christus werd gecomponeerd. John Keay gelooft dat de Kama Sutra (Kamasutra) een compendium is dat in de 2e eeuw na Christus werd verzameld in zijn huidige vorm. Hieronder geven we een Engelse vertaling van de Kama Sutra (Kamasutra) door Sir Richard Burton.

Is de Kamasutra alleen geschikt voor heteroseksuele paren?

De Kamasutra werd al in de oudheid gebruikt voor alle vormen van geaardheid. Zo was Noord-India onder islamitische overheersing een toevluchtsoord voor homoseksuele liefde. Mahmud van Ghazni was een toonbeeld voor de ideale mannenliefde en hij paste Kamasutra toe met zijn slaaf Ayaz. In een veelzeggende anekdote vraagt Mahmud aan Ayaz, “wie is de machtigste heerser ter wereld?”. Ayaz antwoordde “Ik ben de meest krachtige,. De verwarde koning vraagt zijn slaaf om uit te leggen. “Jij, Mahmud, bent de machtigste van alle koningen,” zegt Ayaz. “Maar omdat ik je hart beheer, ben ik nog krachtiger.”

Hoe ziet een Kama Sutra behandeling eruit?

Het toepassen van Kama Sutra kan met je partner tijdens het vrijen of het bedrijven van seks. Maar een Kamasutra behandeling ziet er anders uit. Er is geen penetratie of seksuele handelingen. Wel breng ik je in houdingen waarbij we heel dicht bij elkaar zijn en elkaars lichaam voelen. Je kunt er op verschillende manieren tegenaan kijken.

Een tantra behandeling met Kamasutra houdingen leent zich heel goed voor het toepassen van Energiecirkels. Daarom worden deze twee technieken vaan gecombineerd toegepast tijdens een diepgaande tantra behandeling. 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.