Energiewerk voor gay-mannen

Wie op zoek gaat naar energiewerk, komt al snel uit op het aanbod vanuit de tantrische traditie. Dat aanbod bestaat hoofdzakelijk uit vrouwen die behandelingen geven aan mannen en mannen die behandelingen geven aan vrouwen. Of men richt zich op hetero-stellen. Veel mannen geven de voorkeur aan energiewerk met een andere man en komen zo bij Tijs Breuer terecht. Tijs maakt geen onderscheid, het doet er niet toe of je jezelf identificeert als homo, biseksueel, hetero, transgender of als een non-binary persoon. Het tantrische werk is voor elke gender en elke geaardheid van waarde en Tijs heet iedereen welkom.

Bij het ervaren van de stroming van levensenergie gaan sommigen er nog steeds vanuit, dat deze energie altijd van mannen naar vrouwen stroomt. Dit is een achterhaalde zienswijze, waarbij de oude tantrische teksten verkeerd zijn geïnterpreteerd. Overal vindt uitwisseling van energie plaats. Elke persoon heeft zowel mannelijke (gevende) en vrouwelijke (ontvangende) energie. Je kunt dus net zo goed een behandeling ontvangen van een vrouw, een man, transgender of een non-binary persoon.  

GAY-TANTRA® is ook een specifieke vorm van Tantra, die hiervoor speciaal ontwikkeld is door Armin Heining. Homomannen of mannen met biseksuele gevoelens hebben specifieke aandachtspunten en behoeften. Bij  deze Tantra behandelingen is er alle ruimte om alles in jezelf toe te laten en helemaal jezelf te zijn. Daarbij wordt een brug geslagen tussen spiritualiteit en seksualiteit, wat zorgt voor een gevoel van bevrijding. 

Acceptatie van homo mannen in een hetero-normatieve omgeving

In onze samenleving is homoseksualiteit weliswaar volledig geaccepteerd, toch zie je soms bepaalde dogma’s over mannelijkheid en vrouwelijkheid opduiken, die ervoor zorgen dat veel homo mannen zich niet welkom voelen in groepen voor persoonlijke ontwikkeling. Hoewel de beweging van Margot Anand vanaf het begin non-conformistisch was, bleek er in deze groepen geen plek te zijn voor mannen die zich aangetrokken voelen tot andere mannen. Terwijl energie-uitwisseling met iemand van hetzelfde geslacht in de tantrische tradities nooit een probleem is geweest. Om die reden is Armin Heining in 1992 gestart met GAY-TANTRA® als een reactie hierop. GAY-TANTRA® is een doorvertaling van de werkwijze van SkyDancing-Tantra® naar de wereld van liefhebbende mannen van hetzelfde geslacht.

Gelukkig zijn bij SkyDancing-Tantra® de inzichten in de loop der jaren veranderd. “Omdat binnen onze beweging veel mensen op zoek zijn naar een betere seksualiteit of relatie met elkaar, is het misverstand ontstaan dat de vereniging tussen Energie en Bewustzijn altijd moet plaatsvinden door middel van een rituele meditatie tussen een vrouw en een man. Dit is niet waar en verlichting kan net zo goed eenvoudigweg worden bereikt door middel van meditatie met jezelf of met iemand van hetzelfde geslacht. Bijvoorbeeld wanneer je diep duikt in het opkomende en huiverende gevoel van verlangen of vreugde. Of wanneer je de oneindige ruimte ontdekt die ligt tussen de inademing en de uitademing.”

Tijs Breuer is gecertificeerd GAY-TANTRA® energy-masseur en extacy-masseur. Hij neemt daarbij geen afstand van andere vormen van Tantra, maar integreert verschillende stijlen en werkwijzen van adem- en energiewerk, om op jouw behoeften aan te sluiten. Want extase en verlichting gaan verder dan oriëntaties en voorkeuren. De oude tradities en leringen uit de tantra zijn een mooie inspiratiebron voor het verruimen van je bewustzijn en het versterken van je levensenergie. Maar ze moeten nooit worden gebruikt om welke relationele of seksuele voorkeur, geaardheid of gedrag te rechtvaardigen. Ik nodig je daarom uit om verder te kijken dan je (homo-)identiteit.

Gepubliceerd door

Tijs

Tijs Breuer is 52 jaar, gecertificeerd personal coach, lichaamswerker en masseur. Essentiecoaching is erop gericht dat je tot de kern komt van wie je werkelijk bent. Tijs werkt met persoonlijke aandacht, aanraking en aanwezigheid. Hij helpt je om lekkerder in je vel te komen.

8 gedachtes over “Energiewerk voor gay-mannen”

 1. Enorm bedankt voor de prachtige sessie van vanmorgen. Toen ik thuis kwam moest ik even een paar uurtjes rusten. De dagen daarna voelde ik me enorm energiek. De sessie ging heel diep en was helend voor mij. Ik voelde meer acceptatie van mezelf, meer liefde voor mijn eigen lichaam, ik voel een diepere verbinding met mezelf. Bedankt!

 2. Ik heb een fantastische tantra ervaring bij Tijs mogen beleven. Ik ben nu geinteresseerd in life tantraopleiding. Eerst maar eens aan de tantra meetups deelnemen wanneer die weer van start gaan.

  1. Hoi Alain, leuk dat je geïnteresseerd bent in tantra. Ik organiseer maandelijks tantra workshops en meetups voor mannen. Maar ik heb geen eigen tantra opleiding. Je kunt overwegen om de jaartraining gay-tantra te doen bij Fred en Kanrad in Nederland of bij Armin Heining in Berlijn.

 3. Goedenavond. Ik ben op zoek na een masseur voor mannen. De vraag is ….
  Een goede kennis van me is een man van 72. Het is een man die lichtelijk invalide is. Hij wil graag in contact komen met een homo-masseur voor thuis. Wij zijn zelf een hetero stel die voor onze vriend op zoek zijn naar iemand in de buurt. Het gaat om een man die zich tip-top verzorgt. Hoop bij deze iemand te vinden voor deze lieve spontane en zeer vrolijke man. Hij woont in het zuiden van Limburg. Mocht er iemand zijn dan hoor ik het graag. Met vriendelijke groet van Chrit.

 4. Als hetero man vond ik het best spannend om door een andere man zo intiem aangeraakt te worden. Maar gek genoeg voelde ik me gelijk op mijn gemak, het voelde heel vertrouwd en natuurlijk aan. Ik durfde ook mijn wens uit te spreken om te willen ervaren wat knuffelen met me doet. Ook dat was een hele nieuwe ervaring voor me, het voelde “nourishing”, hartverwarmend. Het was fijn elkaars blote lijf te zien, te voelen en aan te raken. Fijn ook dat Tijs me de kans gaf te experimenteren. Het aanraken van een andere man is voor mij al een hele overwinning. De massage voelde goed, warm en ontspannend. En hij liet mijn seksuele energie stromen zoals ik dat bij seks met een vrouw nog niet had meegemaakt, het stroomde door mijn hele lijf heen. Ik kijk terug op een bijzondere ervaring en wil
  graag verder in deze ontdekkingsreis naar mezelf. Ik ben een stapje verder gekomen in het contact maken met mijn gevoelswereld. Graag tot een andere keer, Tijs.

 5. Desidererei muovermi alla scoperta di me stesso..e prendere contatto con il mio mondo emotivo, a livello maschile condividendo emozioni e quant altro.

  Ik wil graag mezelf ontdekken.. en contact maken met mijn gevoelswereld, op mannelijk niveau door emoties te delen en ga zo maar door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.