Waarom zou je kiezen voor een mannelijke masseur?

Het is vaak de eerste en meest ongemakkelijke vraag in een spa: Heb je liever een mannelijke of vrouwelijke masseur? Erg “woke” is deze vraag niet, maar hij wordt nog steeds gesteld. Verschillende gedachten kunnen door je hoofd dwarrelen.

Voor veel vrouwen roept het vragen rondom haar eigen lichaam en rond veiligheid met zich mee: zal een mannelijke masseur zich tot mij aangetrokken voelen? Wat als ik vergeten ben mijn benen te scheren? Straks ziet hij mijn zwangerschapslittekens. Voor veel mannen maakt het hen zelfbewust en mondig: is een vrouwelijke masseur wel sterk genoeg? Als ik een man kies, denkt hij dan dat ik homo ben? Wat als ik opgewonden raak?

Eigenlijk is dit artikel wat seksistisch van aard en kun je niet zeggen dat er voor- en nadelen zijn tussen mannelijke en vrouwelijke masseurs, alleen voor- en nadelen tussen individuen en hun talenten. Maar omdat het voor veel mensen toch een belangrijke afweging is, en de belangrijkste zoektermen naar mijn website de combinatie “man” en “masseur” zijn, leek het me toch goed om eens rond de vragen naar de reden om voor een mannelijke masseur te kiezen. Bedankt voor jullie openhartige reacties (die allemaal anoniem zijn gemaakt).

Voor mij was mijn religie het meest bepalend om te kiezen voor een mannelijke masseur. Het concept van negiah, dat ik als orthodoxe jood beoefen, beperkt fysiek contact tussen mensen van het andere geslacht die geen bloedverwant of huwelijk zijn. Overigens verbiedt de islam ook een man om een vrouw aan te raken die niet in zijn familie is, dus moslims zullen net als ik ook kiezen voor een masseur van het eigen geslacht (man, 29 jaar).

Eerlijk gezegd, toen ik voor het eerst bij je kwam, dacht ik na binnenkomst, had ik nu toch maar voor een vrouwelijke masseur gekozen. Ik merkte dat ik toch wel wat nerveus werd, omdat ik je een aantrekkelijke man vond. Daardoor werd ik kritisch over mijn eigen uiterlijk en kon ik in het begin minder goed ontspannen (vrouw, 62 jaar).

Mijn vorige masseur was een vrouw, met haar was het zoals bij de kapsalon, ik kon mijn hele hart luchten en ik lag lekker te kletsen tijdens de massage. Ik heb voor jou gekozen omdat een vriendin me vertelde dat jouw aanraking zowel liefdevol en zachtaardig kan zijn alsook met diepe druk. Die afwisseling vind ik fijn en dat heb ik nog niet bij een vrouwelijke masseur gevonden. De rust en stilte van een man tijdens de massage is eigenlijk ook fijner dan al dat gebabbel van vrouwen met elkaar (vrouw, 35 jaar).

De meest genoemde reden is dat masseurs sterker zijn en een diepere massage kunnen geven.

Ik sport intensief en ben vaak gemasseerd, maar wat een sportmassage wordt genoemd lijkt soms meer op ge-aai. Vooral bij vrouwelijke masseurs wordt gewoon te weinig druk uitgeoefend. Mannen zijn over het algemeen groter en hebben daarom meer fysieke kracht. Daarom wilde ik kijken of ik bij een man wel een stevige massage kon krijgen. Toen ik binnen kwam was ik wat teleurgesteld omdat je er niet uitziet als grote sterke man. Maar toch, de druk was goed en ik voelde de massage tot diep in mijn spierweefsel doorwerken en na een paar massages verbeterden mijn sportprestaties (man, 39 jaar).

Ik houd nu eenmaal van een zeer stevige massage en had al een tijdje last van meerdere hardnekkige knopen. Als fysiotherapeute weet ik dat dit vraagt om een diepere weefselstimulatie. Helaas had ik na een stevige massage van een collega fysiotherapeut de volgende dagen veel pijn, dus dat was weer wat teveel van het goede. Ik ben daarom op zoek gegaan naar iemand met meer massage-ervaring die stevige massages met beleid kan geven en zo kwam ik bij jou terecht (vrouw, 44 jaar).

Of het waar is dat alleen mannelijke masseurs dieper kunnen werken, is maar zeer de vraag. Echt goede massage gaat namelijk over de manier waarop je jouw lichaamsgewicht inzet, met hefboomwerking. Het maakt niet uit of je man of vrouw bent. Je moet gewoon goed zijn in het gebruiken van je hele lichaam tijdens het masseren.

Ik heb meerdere massages met vrouwen gehad en hoewel ze goed waren, waren ze gewoon niet bevredigend en was het lange termijn effect beperkt. Ik zette mijn ongemak opzij over naakt zijn met en aangeraakt worden door een man. En sindsdien heb ik niets anders dan mannelijke masseurs, niet alleen bij jou maar ook als ik in het buitenland ben. Ik geef de voorkeur aan diepe weefselmassages en mijn ervaring is dat mannelijke masseurs niet alleen sterker zijn, maar ook minder terughoudend en niet bang zijn om extra kracht te zetten en met hun volle gewicht op mij te hangen. Bij jou kan ik me helemaal laten gaan omdat je me altijd vraagt om het te laten merken als het te pijnlijk wordt. Tegenwoordig ga ik ook naakt op de tafel, want je hebt me ook geholpen om als mannen onder elkaar meer ontspannen te doen over naaktheid en dit los te zien van seksualiteit. Ik durf nu meer gewoon te genieten van de ervaring (man, 55 jaar).

De overgrote meerderheid van de masseurs, ook in Nederland, is vrouw. Juist om die reden kiezen sommigen voor een man.

Omdat de meerderheid van de masseurs een vrouw is, moeten mannen die in de massagebranche werken nog beter zijn en elke keer eersteklas klantenservice bieden om te overleven. Om een kans te krijgen, zullen ze veel ervaring moeten opbouwen en veel scholing volgen. Dat zag ik ook bij jou, met je indrukwekkende lijst aan opleidingen en mooie referenties. Na mijn eerste sessie was ik direct overtuigd, mannelijke masseurs zijn professioneler, vriendelijker en zorgzamer, ze doen meer hun best dan hun vrouwelijke collega’s (vrouw, 46 jaar).

Sommige mannen verwachten meer inlevingsvermogen bij een andere man dan bij een vrouw.

Ik doe als dakdekker veel fysiek zwaar werk. Ik zeg niet dat vrouwen deze taken niet kunnen uitvoeren, maar laten we eerlijk zijn, bij dit werk zijn bijna alleen maar mannen betrokken. Daarom verwachtte ik bij een mannelijke masseurs meer en beter begrip voor hoe ik me voel na een zware werkweek. Als ik binnen kom en je zegt: zo, jij kunt zo te zien wel een goede rugmassage gebruiken, dat weet ik dat ik in goede handen ben (man, 53 jaar).

De angst voor een stijve en gênante situaties kan ook een belangrijke reden zijn om te kiezen voor een mannelijke masseur.

Ik nam nooit massages omdat ik bang was om opgewonden te raken. Als ik door een man word gemasseerd voel ik me seksueel niet aangetrokken. Daarom leek mij de kans om opgewonden te raken een stuk kleiner te zijn. Toen tijdens de massage door jou mijn lichaam toch reageerde, stelde je mij direct gerust door aan te geven dat het bloed nu eenmaal meer gaat stromen, ook naar je edele delen. Door jouw relaxte houding kon ik erin ontspannen en de opwinding laten komen en gaan, dat was prettig (man, 37 jaar).

Ik heb de afgelopen jaren een paar keer een massage gehad van een vrouw, op mijn zakenreizen in het buitenland. Heel prettig, maar door bepaalde aanrakingen raakte ik snel sensueel geprikkeld. Dit riep een gevoel van schaamte bij me op, iets wat ik dan probeer weg te stoppen waardoor ik minder kon genieten van de massage. Na het lezen van je website hoopte ik bij een man deze schaamte naast me neer te kunnen leggen. En het was inderdaad puur genieten, fijn om mijn lichaam zo goed te kunnen voelen en echt tot ontspanning te komen (man, 31 jaar).

Preutsheid kan soms een belemmering zijn om je helemaal vrij te voelen en jezelf bloot te geven. Mannelijke masseurs die meer open-minded zijn worden uitgekozen om zonder taboe jezelf te kunnen zijn, ook als er opwinding is.

Het grootste voordeel van een man-op-man massage is dat ik niet afgedekt word, wat een vrouwelijke masseur wel altijd doet. Bloot op de massagetafel liggen geeft mij een vrijer gevoel en jij kunt gemakkelijker mijn hele lichaam bereiken. Vrouwen die het toestaan dat ik bloot wordt gemasseerd, komen niet in de buurt van spiergroepen die een erectie kunnen veroorzaken. Hierdoor blijven deze gebieden onbehandeld. Vaak zijn mijn bovenbenen gespannen en dit is ook een gevoelig gebied. Ik merk dat jij als mannelijke masseur er totaal geen probleem mee hebt om mijn liezen en adductoren te masseren, ook al raak ik er opgewonden van. Toen ik bij een vrouwelijke masseur een beetje opgewonden raakte, raakte ze gelijk van streek en ging heel krampachtig alles gelijk toedekken. Wat een onzin, die opwinding gaat heus wel weer weg als je naar andere lichaamsdelen gaat (man, 42 jaar).

Ik was heel blij om een mannelijke masseur te vinden bij wie ik me helemaal op mijn gemak voel. Ik ben een heteroseksuele man die vrij gemakkelijk opgewonden raakt en dat is niet omdat ik aan seks denk als ik een massage krijg. Als een vrouw me masseert, denkt ze vast dat ik meer van haar wil, maar mijn erectie heeft niets te betekenen. Een man als jij weet dat het heel normaal is, daarbij doet het er niet toe of je homo of hetero bent want ik kom gewoon voor een relaxmassage. Juist doordat er zo normaal over wordt gedaan en er geen opmerking wordt gemaakt als mijn penis af en toe gaat steigeren, kan ik me meer ontspannen. Mede dankzij het feit dat je discreet bent en alles bespreekbaar is, heb ik mijn onzekerheden en verlegenheid over mijn hoge libido overwonnen (man, 30 jaar).

Opwinding kan ook ingewikkeld zijn en de aandacht afleiden van de ontspanning. Dan is een wat meer afstandelijke houding zoals veel vrouwen juist wel prettig.

Ik hou van massages van zowel mannen als vrouwen. Bij vrouwelijke massagetherapeuten ben ik sneller ontspannen, omdat ik er van uit ga dat ze niet opgewonden raakt van het geven van een massage. Met een mannelijke massagetherapeut ben ik meer op mijn hoede, dat was ik in het begin bij jou ook. Toch kwam ik terug, al waren er stemmetjes zoals wat vindt hij van mijn lichaam? Ben ik te oud? Te zwaar? Vindt hij me aantrekkelijk? Wat als hij straks opgewonden raakt? Ik vond het ook wel een beetje spannend en misschien dat ik daarom toch terug kwam. Je kwam dichterbij dan vrouwelijke masseurs, wat fijn was maar waardoor ik me ook afvroeg: Hoe dicht zijn de handen bij mijn bekken, bij mijn borsten? Ik ga toch niet straks vochtig worden, dan wordt het laken ook vochtig. Maar ik kon het steeds weer loslaten. En ik sta mezelf toe dat ik mag genieten, ook van mijn fantasieën (vrouw, 60 jaar).

Aantrekkingskracht kan ook positief werken op de ervaring van de massage. Een mannenlichaam voelt nu eenmaal anders aan dan een vrouwenlijf, dus zeker bij meer intieme massages kan het een groot verschil uitmaken.

Veel van mijn vriendinnen vinden het raar dat ik naar een mannelijke masseur ga. Maar het is absoluut oké voor een vrouw om daarvoor te kiezen. Ik ga al jaren liever naar mannen voor een goede massage, dat voelt gewoon fijner. Ik heb in de loop der jaren veel masseurs geprobeerd en ben bij jou uitgekomen. Ik moet bekennen dat ik me meer op mijn gemak voel bij mannelijke dan bij vrouwelijke masseurs, mijn lichaam reageert anders, intenser. Ik ben vast niet de enige die er de voorkeur aan geeft om aanraking van het andere geslacht te ontvangen. Zo werkt de natuur en dat is helemaal oké (vrouw, 28 jaar).

Ik ben een getrouwde vrouw en ik wil me af en toe laten verwennen. Soms heb ik honger naar aanraking door een man. Inmiddels vertrouw ik je met mijn ogen dicht en ik hou er gewoon van om je stevige strakke lijf te voelen, gespierde armen die alle stress en pijn uit mijn lichaam verwijderen. Ik heb gemerkt dat ik meer geniet van een mannenlijf die me aanraakt. Mannelijke masseurs hebben niet alleen sterke handen en kracht. Ze hebben over het algemeen ook meer uithoudingsvermogen dan vrouwen. Zoals je weet boek ik liefst een behandeling van 3 uur en ik merk hoe fijn het is te merken dat je na 2,5 uur nog niet moe bent. Maar het belangrijkste is toch dat ik het heerlijk vind om de ervaring van mannelijke handen en een mannelijk lichaam tegen me aan te voelen. Het voelt steeds weer als avontuur om een man zijn lichaam te laten hanteren, bijvoorbeeld om een blote borst tegen me aan te voelen (vrouw, 56 jaar).

Ik heb een volledige lichaamsmassage van man tot man genomen omdat ik een keer wilde ervaren hoe het is om mijn intieme delen te laten masseren. Een man weet beter raad met de massage van een penis, lijkt mij. Bovendien leek dit mij ook wel opwindend. Het was voor mij de eerste keer dat een man mijn hele lichaam masseerde en daarbij niets oversloeg. Dat zou ik bij een andere vrouw dan mijn eigen vrouw niet willen. Zelfs mijn prostaat werd gemasseerd, mijn penis en hele bekkengebied werd heerlijk verwend en op onverwachte manieren aangeraakt, wat me bijna tot een hoogtepunt bracht maar net op tijd stopte je. Zo’n beheersing kan alleen een man, ik kan het iedereen aanraden, maar ja hier praat je niet zo gauw over bij de koffieautomaat op het werk. Het is elke keer super fijn om sterke handen op mijn geoliede lichaam te voelen. Een man weet gewoon beter wat een andere man lekker vindt en wat goed voelt (man, 35 jaar).

Bij thuismassages kan het best een drempel zijn om een man binnen in je huis te laten. Toch word ik regelmatig gevraagd voor thuisbehandelingen, zowel bij mannen als vrouwen.

Ik wilde graag een massage bij mij thuis ontvangen maar kon geen vrouwelijke masseur vinden die dat aanbiedt. Je werd aanbevolen door een goede vriend dus tenminste geen volslagen vreemde, maar ik was toch een beetje nerveus. Je kwam binnen met de massagetafel en zette deze in mijn slaapkamer neer. Dat voelde best wel privé, zeker toen ik je liet douchen in mijn badkamer en je daarna in onderbroek de badkamer uit kwam lopen. Ik ging met mijn gezicht naar beneden op de tafel liggen. Je trok met warme stevige handen mijn sokken uit en wreef mijn voeten warm. Door de streling van mijn voeten voelde ik een zachte sensatie in mijn kruis. Mijn hele achterkant werd grondig gedaan met een geurende olie en stevige handen en die sensatie nam alleen maar toe. Het voelde totaal anders dan massages die ik van vrouwen had ontvangen. Toen ik me moest omdraaien probeerde ik mijn stijve tot rust te brengen door aan vervelende dingen te denken maar dat hielp niet. Je stelde me gerust en drukte zacht op mijn borst, buik en armen. Het voelde heel liefdevol, iets wat ik niet van een mannenmassage had verwacht. Nu weet ik waarom veel mensen de voorkeur geven aan een mannelijke masseur (man, 56 jaar).

Als ik deze laatste reactie lees, denk ik niet dat het aan mijn man-zijn ligt, maar meer aan de liefdevolle aandacht, die de ervaring bijzonder maakt. Kortom: De klik met de masseur is van groot belang. Maar of de masseur nu een man is of een vrouw, het zit allemaal in de techniek die een masseur gebruikt, de aandacht die wordt gegeven en het talent dat ze hebben. Ik zal nooit proberen iemand te overtuigen om naar een man te gaan en ik hoop dat iedere cliënt zich beseft, dat het uiteindelijk geen echt verschil is tussen mannelijke en vrouwelijke masseurs.

Gepubliceerd door

Tijs

Tijs Breuer is 52 jaar, gecertificeerd personal coach, lichaamswerker en masseur. Essentiecoaching is erop gericht dat je tot de kern komt van wie je werkelijk bent. Tijs werkt met persoonlijke aandacht, aanraking en aanwezigheid. Hij helpt je om lekkerder in je vel te komen.

2 gedachtes over “Waarom zou je kiezen voor een mannelijke masseur?”

  1. Leuk om zulke verschillende reacties van andere cliënten te lezen. Ik herken er veel van mezelf in. Ook ik heb destijds bewust voor een man gekozen en ik voel me bij Tijs erg op mijn gemak. Toch blijft het lastig bespreekbaar onder vrienden, die alleen maar stoer willen opscheppen over flirts met vrouwen en aanraking door een andere man nichterig vinden.

  2. J’ai trouvé un excellent masseur masculin à Utrecht, aux Pays-Bas. Tijs est sympathique et accueillant. Son massage était fait sur mesure pour moi, car il a immédiatement trouvé mes points tendus et stressants. C’était incroyable. Wow, je me suis senti détendu après. Et j’ai eu un sommeil merveilleux après une semaine stressante, il semble que tout stress ait disparu le lendemain.

    I found a great male masseur in Utrecht, The Netherlands. Tijs is friendly and welcoming. His massage was tailored just for me, because he found immediately my tense and stress spots. It felt amazing. Wow, did I feel relaxed afterwards. And I had a wonderful sleep after a stressful week, it seems all stress was gone the next day.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.