Tijs Breuer


Ik ben Tijs Breuer, life-coach, masseur en bodyworker. Ik ben 52 jaar en ik woon in Tienhoven (Utrecht) aan de Maarsseveense plassen. Hieronder lees je meer over mijn opleidingen en ervaring. 

Als masseur is Tijs Breuer klassiek geschoold, maar hij werkt met diverse moderne vormen van lichaamswerk, waaronder Alchemy of Touch, Myofascial Energetic Release en Deep muscular Techniques. Zijn belangrijkste uitgangspunt is aanwezigheid, rust en aandacht. Naast stevigheid en zachtheid zorgt hij ook voor verstilling en creëert hij een ruimte waarin je spanning en emoties kunt loslaten en blokkades kunt vrijmaken. Daardoor krijg je meer energie en voel je dat alles gaat stromen. Geniet van het leven. Zijn uitgangspunt: Genieten mag! 

“Als kind had ik al aanleg en belangstelling voor massage, mindfulness en persoonlijke ontwikkeling. Mijn moeder oefende massages op mij tijdens haar “gestalt” opleiding. Haar partner was meditatie-leraar, met hem heb ik uren gemediteerd. Hij leerde mij transformatiewerk, waaronder technieken als rebirthing en verbonden lichtmeditatie. Mijn vader was als organisatie-adviseur één van de eersten die zich bezig hield met leiderschapscoaching. Tijdens mijn studie Milieukunde deed ik vrijwilligerswerk bij een centrum voor massage en persoonlijke ontwikkeling en volgde ik cursussen meditatie, ademwerk, voetreflex- en shiatsu-massage.”

In de periode 2013-2014 ben ik me in mijn carrière als interim manager meer gaan richten op coaching. Ik volgde de ICM Coachingsopleiding en daarna de tweejarige Opleiding Essentiecoaching. Ik merkte hoe belangrijk het is om lekker in je vel te zitten. Bewustzijn en aandacht voor het lichaam werd voor mij een waardevolle ingang om mensen meer in contact te laten komen met zichzelf. 

Bij Ben Van Brugge in Antwerpen (Vlaamse School voor Massage en Ontspanning) leerde ik in 2014 de basis voor ontspanningsmassages. Bij André Broos (Touch Massage Amsterdam) volgde ik in de winter van 2014 en voorjaar van 2015 de basis- en vervolgcursus (TD1 en TD2) klassieke Zweedse massage. Toen ik regelmatiger ging masseren, merkte ik hoeveel plezier mij dit gaf en hoe werkzaam de energie van mijn handen is en hoe blij en energiek iedereen is na het geven van een behandeling.

Kort daarna nam ik deel aan de verdiepingscursussen Ontspannings-, Integratieve en Polariteitsmassage bij Robin van Wees (OMB Academie voor Ontspanning, Massage en Bewustwording).

In 2015 volgde ik de geaccrediteerde opleiding tot Wellness-masseur bij Anand met o.a. Raymond Besems (de opleiding is erkend door BMS, CRKBO, BATC, KTNO, LVNG en VBAG). Ook leerde ik de “Méthode AMAS” bij Aristos Bouïus in Montcombroux les Mines, Frankrijk.

In september 2017 behaalde ik mijn certificaat voor “Alchemy of Touch massage en bodywork” bij Tapesh Paradiso en Anouk Hornman (Alchemy of Touch Academy) op Ibiza.

In de periode van november 2017 tot februari 2018 volgde ik de trainingen Deep Muscular Techniques, Extremiteiten massage, werken met magnesium, manuele wervelcorrecties, tenniselleboog behandeling bij Alex van de Bilt en de training Cross Fiber Friction Techniques bij Mercedes Anwar (Van de Bilt Massage- en Opleidingsinstituut).

In mijn twintiger jaren volgde ik tantra trainingen bij de School voor Tantra, op Meeuwenveen (Havelte). Van 2015 tot 2017 heb ik me bekwaamd in tantra bij een aantal scholen, om kennis te maken met verschillende stromingen.  In 2018 ging ik in opleiding ging bij Armin Heining met o.a. de trainingen “Tantra Energy Masseur” en “Tantra Ecstasy Masseur” (Institut für MEDITATION & TANTRA) in Berlijn. Ook was ik assistent van Armin Heining bij Skydancing Tantra. Van 2020 t/m 2022 bleef ik me verder ontwikkelen op het tantra-vlak in de 2-jarige opleiding The Biggest Tantra Energy-Sex Program.

In het voorjaar van 2018 volgde ik de Kum-nye Tantra leer bij Ivar Mol en Monique Sleumer (Dharma Lotus, o.a. in retraitecentrum Ekãyano (Viel-Saint-Remy, Frankrijk). En ik leerde alle Active Meditations van Osho bij Swami Anand Anadi.

In 2019 heb ik nascholingen gevolgd in rouwverwerking en stervensbegeleiding (Après la Vie Academie), wandelcoaching (Atma Instituut) en HBO Medische Basiskennis (NCOI). Ik leerde verschillende ademtechnieken bij het Instituut voor Integratieve Ademtherapie en bij Art of Living van Swami Jyothirmayah en Rajshree Patel. Bij Kai Ehrardt (The Village, Berlin) volgde ik de extended weekend workshops “Authentic Eros” en “Core Erotic Theme”. Bij Franscis Trepels (One Studio), met wie ik samenwerk, nam ik deel aan de cyclus Orgasmic Yoga (mindful masturbation), de workshops “Anal Pleasure”, “Sexual Healing” en “Pelvic Floor Release”. Ook assisteerde ik bij zijn Yoga en Tantra Zomerweek in Spanje.

In 2019 en 2020 volgde ik de opleiding Myofascia Energetic Release (MER) van Roland Engelbracht en Mariëlle Spronck, nadat ik bij hen de training Balancing and Releasing the Pelvis had gevolgd. MER is een diepe weefsel massage gericht op het ontspannen van verkrampte delen in je spierbindweefsel en het verbeteren van je lichaamshouding. Ik ben sinds juni 2020 gecertificeerd MER-practitioner.

In 2020 name ik deel aan de Themadag Bodyreading (OMB-academie) bij mijn collega Robin van Wees. Ik oefende de basistechnieken van Crazy Monkey Movement in Amsterdam. Ook volgde ik, vanwege de lockdown, enkele online seminars: waaronder “Oncology Massage” (Niel Asher Education), “Slaap jezelf gezond (ICM).

In 2022 heb ik de online Mindfulness Teacher Training gevolgd (Tara Brach).

In 2021 leerde ik The Wheel of Consent toepassen bij Marielle Spronck. Ook heb ik bij haar de trainingen Zenuwstelsel gevolgd (2023) en leerde zij mij de kunst van Lingam / Yoni Self Release (2023).