Stiltedagen – één of twee dagen voor jezelf

Innerlijke rust vind je dit weekend in de natuur. Aan de Maarsseveense Plassen, tussen de velden en de bomen, gaan we samen de stilte in. We openen onze zintuigen, we voelen de wind waaien over het meer, we horen de beweging van de boomtakken in de wind, we kijken naar de golven op het water en luisteren onze stilte van binnen. Deze innerlijke rust willen we graag met je delen.

Praktisch

  • Eerstvolgende stiltedagen: zaterdag 17 en zondag 18 juni 2023
  • Tijden zaterdag: Vanaf 8:00 uur (optioneel vanaf 9:30 of 12:30 uur) tot 18:00 uur
  • Tijden zondag: Vanaf 9:30 uur tot 18:00 uur
  • Kosten: vrijwillige bijdrage (bijv. € 50,00 per dag)

We zijn de hele dag stil, we zijn ons bewust van onze adem, we nemen momenten voor onszelf. We mediteren door stil te zitten, door te bewegen en met ademen. Deze dagen kunnen een goede manier zijn om erachter te komen welke vorm van meditatie voor jou het beste werkt, zodat je je eigen ritme van ‘mindfulness’ kunt creëren, waarin je leert accepteren en waarderen wat er in het leven komt. Op zondag staat yoga op het programma.

Dit is een kleinschalig gemengd evenement, dus iedereen is welkom, alle geslachten en oriëntaties. Je kunt één of twee dagen meedoen. Kom gerust om 8:00 uur (voor de vroege vogels) om 9:30 uur voor koffie/thee, of om 12:30 uur. Er is geen avondprogramma, maar overnachten is wel mogelijk. Elke dag zullen er vier meditaties zijn. Op zondag is er om 10:00 uur een yoga les. Tussendoor kun je wat lezen, wandelen, knuffelen of gewoon relaxen.

Iedereen is welkom. We staan ​​open voor alle geslachten (inclusief niet-binaire of transgenders) en alle oriëntaties. Enige ervaring met meditatie en yoga is welkom maar niet noodzakelijk. De bijeenkomst wordt zowel in het Nederlands als in het Engels gesproken.

Locatie
Bij Tijs Breuer thuis.
Adres: Chalet 69;
Westbroekse Binnenweg 56a;
3612 AJ Tienhoven (Ut)
Kaart: https://goo.gl/maps/GAyuvXkU63VsZwqLA

Begeleiders
De meditaties worden begeleid door Tijs Breuer, die al sinds zijn 15e mindfulness en verschillende vormen van meditatie beoefent.

Eva Breuer is gediplomeerd yogadocent en heeft ongeveer tien jaar yoga-ervaring. Haar enthousiasme voor yoga deelt ze graag via wekelijkse online lessen. Voor haar gaat yoga echt over de staat van eenheid met alles wat is. Eva’s yogalessen zijn divers, met een mix van ademwerk, flexibiliteit, speelsheid en expressie.

Programma op zaterdag
8:00 uur loopmeditatie (voor vroege vogels).
De beoefening van mindful wandelen is ontwikkeld door Thich Nhat Hanh. Het is een diepgaande en plezierige manier om onze verbinding met ons lichaam en de aarde te verdiepen. De aarde is heilig en we raken haar bij elke stap aan. We ademen, zetten een bewuste stap en komen terug naar ons ware thuis.

9:30 uur Aankomst / thee / koffie

10:00 uur Stilte meditatie
De aard van je geest is om gedachten voort te brengen. Net als de oceaan heeft het zijn eigen ritme en stroom. Het moet worden gerespecteerd, niet gevreesd of bestreden. Als je eenmaal stopt met vechten tegen je gedachten en het op natuurlijke wijze laat stromen, kun je je beginnen terug te trekken in de diepten van je innerlijke zelf voorbij de chaos en afleiding.

12:30 uur Lunch (er wordt een salade geserveerd, neem gerust eten mee om te delen).

13:00 uur Ademmeditatie
Verbinding maken met je adem kan stress dempen en een deur openen naar een gezondere en bewustere levensstijl. Een van de gemakkelijkste manieren om stress te verminderen, is door simpelweg je aandacht op je ademhaling te richten. U zult een onmiddellijk gevoel van ontspanning opmerken dat na verloop van tijd uw gezondheid kan helpen beschermen. Er zijn veel vormen van ademmeditatie waarbij je bewust het ritme, de snelheid of de diepte van je ademhaling verandert.

15:30 uur Thee

16:00 uur Bewegingsmeditatie
Stilzitten is voor de meeste mensen best lastig omdat we gewend zijn de hele dag aan prikkels blootgesteld te worden, terwijl je lichaam beweging nodig heeft. Bewegingsmeditatie zorgt ervoor dat je snel je rust vindt en met je aandacht weer terug gaat. Je maakt een innerlijke reis door een afwisseling van intensieve en subtiele beweging. Door de aandacht op je lichaam te richten, ervaar je wat er in je omgaat.

17:00 uur Deelrond / closing circle (je mag delen hoe je je voelt).

17:30 uur Einde

Yoga op zondag
Zondag is het programma hetzelfde, maar in plaats van stiltemeditatie is er om 10:00 uur yoga. Yoga met Eva gaat niet alleen over yogahoudingen. Ik zie yoga als een manier om verbinding te maken met je innerlijke zelf, je stem van wijsheid diep van binnen. Kennis zit in je lichaam. Door je verbinding met je lichaam te verdiepen, kom je steeds meer thuis in jezelf en in de verbinding met die innerlijke stem van de waarheid. Dit is ook waar je vertrouwen vindt, dat alles precies is zoals het bedoeld is en je wordt gedragen door het leven. We beginnen de les met een geleide meditatie, voordat we gaan ademen (pranayama). Hierdoor kunnen we dieper focussen en energetische blokkades opheffen. Door te schudden gaat de energie door ons hele lichaam. Dan zullen de yogahoudingen (asana’s) je helpen om flexibeler te worden, meer kracht te krijgen en verbinding te maken met je lichaam. Aan het einde is er ontspanning in stilte.

Donaties
De stiltedagen zijn op donatiebasis, dus een vrijwillige bijdrage (bijv. €50 per dag) wordt op prijs gesteld.
https://www.neptunus-wellbeing.nl/donaties/
https://www.paypal.me/neptunus
Vragen? Bel of sms Tijs Breuer, +31626174884

Opgave: op Meetup via onderstaande link (klik op de afbeelding). Of stuur een mailtje naar Tijs.

Gepubliceerd door

Tijs

Tijs Breuer is 52 jaar, gecertificeerd personal coach, lichaamswerker en masseur. Essentiecoaching is erop gericht dat je tot de kern komt van wie je werkelijk bent. Tijs werkt met persoonlijke aandacht, aanraking en aanwezigheid. Hij helpt je om lekkerder in je vel te komen.

Een gedachte over “Stiltedagen – één of twee dagen voor jezelf”

  1. Het was een heerlijke dag, de stiltedag. Een kleine groep deelnemers, precies een goed aantal voor het kleine knusse huisje van Tijs. Een groep vrouwen en mannen van verschillende leeftijden, achtergronden, in het begin wat onwennig maar de sfeer was heel fijn en aan het eind van de dag voelde ik me met iedereen verbonden. Binnen was het de hele dag stil, we volgden de geleide meditaties die Tijs gaf, elke meditatie was weer anders. Het hielp om te ontdekken wat voor meditatie ikzelf eigenlijk prettig vind. Buiten kon je wel praten als je dat wilde, dus ik ben met één van de andere deelnemers even gaan wandelen en daarna zijn we ook nog even gaan zwemmen, daar was voldoende tijd voor. Prettig dat het allemaal niet zo rigide is terwijl je toch aan het eind de stilte in jezelf ervaart. Met een gevoel van balans en innerlijke rust keerde ik huiswaarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.