City Retreat – Yoga & Massage weekend in Amsterdam

Data: zaterdag 27 en zondag 28 augustus 2022
Tijden: welkom om 9:30 uur; workshop van 10:00 tot 18:00 uur.
Locatie: Heart Center Amsterdam
Adres:
Veenendaalplein 147; 1106 CS Amsterdam
Kosten: €180 (2 dagen) of €125 (1 dag) incl lunch/warme maaltijd en drinken.
Tickets: https://www.neptunus-wellbeing.nl/meetup-tickets/

Opgave: op Meetup via de link (klik op de afbeelding hieronder). Of stuur een mailtje naar Tijs.

https://www.meetup.com/embodied/events/287261116/

Wil je een weekend helemaal tot rust komen, zonder ver te hoeven reizen? Heb je behoefte aan tijd voor diepe ontspanning, aan tijd voor jezelf om de dagelijkse stress los te laten? Christian en Tijs bieden jou een weekend city retreat om jezelf dit cadeau te geven. Het is een ideale gelegenheid om je te verbinden met je lichaam, te genieten van aanraking en om rust en stilte te vinden in je hoofd. Je wordt helemaal in de watten gelegd met leuke yoga oefeningen en we geven elkaar heerlijke ontspannende massages. Zo ga je het najaar in met een gezonde innerlijke harmonie.

Je komt dit weekend dieper in contact met jezelf. De combinatie van massage en speelse yoga brengen je meer balans voor je lichaam en geest. Je opent je zintuigen, je ervaart hoe fijn het is om je lichaam te bewegen, uit te rekken, te zweten en warm en vol van energie te maken. En je ontdekt ook hoe prettig aanraking is, in een sfeer van vertrouwen en verbinding. Naast yoga en massage wordt er gewerkt met contact- en aandachtoefeningen. Ook ons innerlijk reinigen we met gezonde voeding die helpt bij het “ontslakken” van onze lijven.

Yoga
Yoga geeft niet alleen rust in het hoofd, het helpt je ook om los te laten. Sommige yoga houdingen geven je organen een innerlijke massage, terwijl andere houdingen je spieren en pezen verlengen. Christians speelse, onderzoekende en interdisciplinaire vorm van yoga is geïnspireerd op ashtanga en vinyasa yoga. Met meditatie, ademoefeningen en houdingen werken we aan meer lichaamsbewustzijn, kracht, flexibiliteit en laten we onze energie stromen. Sommige oefeningen zijn in koppels, om verbinding met elkaar te creëren.

Massage
Op zaterdag zorgt de vloeiende massage vooral voor ontspanning. We werken met Zweedse en Californische massagestijlen en deep tissue technieken. Op zondag laten we alles los en gebruiken we massagetechnieken die alle afvalstoffen uit het spier- en bindweefsel afvoeren en energetische ballast los te laten. We doen dit met Alchemy of Touch massage en Myofascial Energetic Release.

Sharing
Op verschillende momenten in het weekend is er ruimte voor integratie, door middel van meditatie en het delen van je ervaringen met anderen.

Facilitators
Tijs Breuer is als life-coach en masseur gespecialiseerd in diepgaand lichaamswerk. Hij werkt veel met mindfulness, lichaamsbewustzijn en de kracht van liefdevolle aandacht. Tijs geeft wekelijks workshops waarin speels ontdekken en verbinding met jezelf en de groep centraal staan.
Christian Wicke werkt als huisarts en yogadocent, in ashtanga en vinyasa yoga. Zijn inzichten over en uit yoga deelt hij graag met anderen, in groepslessen en 1-op-1 settings. Naast het doceren van de praktische aspecten van yoga, bestudeert en debatteert hij ook graag over yogafilosofie en de implicaties daarvan voor ons dagelijks leven.

Eten en overnachten
Op zaterdag verzorgen wij lunch en diner en op zondag de lunch. De workshop vindt alleen overdag plaats, op zaterdag en zondag. Wil je ter plekke overnachten? Dan kun je een logeerkamer huren voor €30. Of je kiest voor een Bed & Breakfast in de buurt.

Iedereen is welkom. Deze workshop staat dus open voor alle genders (ook niet-binair of transgender) en alle geaardheden. Yoga- of massagevaardigheden zijn welkom, maar niet noodzakelijk. We hebben een notaflof-beleid, dus als je wilt deelnemen maar geen geld hebt, neem dan direct contact met ons op.

Locatie: Heart Center Amsterdam

  • District: Gaasperdam, Amsterdam Zuid-Oost, Amsterdam
  • Adres: Veenendaalplein 147; 1106 CS Amsterdam
  • Kaartje: op Google Maps

Heart Center Amsterdam is een nieuwe venue in de rustige buurt Gein (Gaasperdam, Amsterdam). Er is een fijne sfeervolle groepsruimte en twee praktijkruimtes. Verder beschikt de locatie over een voor- en achtertuin met redelijk wat privacy, een eenvoudige keuken en drie toiletten.

De ruimte is recent ingericht en wordt verhuurd door Auke Jan Ebbinge en zijn vriendin Camille. Zij zorgen voor een gastvrije sfeer waar iedereen zich welkom voelt, wat je geslacht, afkomst of (seksuele) voorkeur ook is. In de groepsruimte worden dat van workshops gegeven op het gebied van meditatie, embodiment, ademwerk, tantra etc. Tijs Breuer heeft hier elke vrijdag zijn praktijk.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer: Stadsbus 47, halte Wamelstraat (2 min lopen). Metro 50 of 54 naar halte Gein (5-10 min lopen). Auto: Goede bereikbaarheid vanaf A9, A10 en A2. Gratis parkeren voor de deur.

Gaasperplas

Op slechts enkele minuten lopen van Heart Center Amsterdam is de Gaasperplas en het Gaasperpark. Dit is een groot recreatiegebied waar je kunt hardlopen, fietsen, (met of zonder hond) wandelen en fitnessen.

In het diepe meer is heel schoon water, dus je kunt er goed zwemmen. Er zijn verschillende strandjes, o.a. een naaktstrand.

Gepubliceerd door

Tijs

Tijs Breuer is 51 jaar, gecertificeerd personal coach, lichaamswerker en masseur. Essentiecoaching is erop gericht dat je tot de kern komt van wie je werkelijk bent. Tijs werkt met persoonlijke aandacht, aanraking en aanwezigheid. Hij helpt je om lekkerder in je vel te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.