Bloot of gekleed

Is een massage bloot of met kleren aan?

Dat bepaal je zelf. Bepaalde massages, zoals een stoel(rug)massage, een polariteitsmassage of een Thaise massage, kunnen prima met kleren aan gegeven worden. Een Zweedse oliemassage wordt op de blote huid gegeven, maar ondergoed kan daarbij aan blijven, als je je daarbij prettiger voelt.

 

De meeste klanten geven er de voorkeur aan om bloot op de massagetafel te liggen, omdat je goed afgedekt wordt met laken en deken. Als het fris is, leg ik een elektrische deken op de tafel, zodat je lichaam warm blijft. Mannen doen ook hun onderbroek meestal uit, zodat ik ook hun onderrug, billen en benen goed kan masseren. Veel vrouwen houden hun onderbroek aan, maar doen wel hun bh uit.

Gepubliceerd door

Tijs

Tijs Breuer is 52 jaar, gecertificeerd personal coach, lichaamswerker en masseur. Essentiecoaching is erop gericht dat je tot de kern komt van wie je werkelijk bent. Tijs werkt met persoonlijke aandacht, aanraking en aanwezigheid. Hij helpt je om lekkerder in je vel te komen.

2 gedachtes over “Bloot of gekleed”

  1. Gelukkig kon ik ook nu in de corona tijd voor een massage terecht. Ik ben altijd wat krampachtig geweest met bloot. Het leek me echt heel ongemakkelijk als ik bloot op de tafel lig en een geklede man gaat mij masseren. Daarom vroeg ik Tijs of ik een keer een massage kon ontvangen waarbij we beiden bloot zijn. Dat was voor Tijs geen probleem. Het voelde direct alsof het de gewoonste zaak van de wereld was en alsof ik al jaren bij hem voor massages kwam. Heel gemoedelijk en relaxt, geen schaamte of ongepaste erotiek. Tijdens de massage kon ik me helemaal op mijn eigen lichaam concentreren, op de aanrakingen en het loslaten van alle spanning. Soms voelde ik zijn lichaam tegen me aan komen, zijn lichaamsbeharing en zijn edele delen. Maar ook dat voelde juist wel ok en heel natuurlijk.

  2. Português: Adoro seu estilo de massagem, Tijs. Espero vê-lo novamente quando voltar à Holanda. Eu tbm adoro ficar totalmente nua na massagem relaxante, roupa íntima é desnecessária. Não gosto nem de toalha, gosto de me sentir solta e natural. Isso é relaxar como um banho. Não existe motivo pra vergonha, nudez na massagem é natural e as pessoas devem se acostumar com isso.

    English: I love your style of massage, Tijs. I hope to see you again when I’m back in The Netherlands. I also love being totally naked during a relaxing massage, underwear is unnecessary. I don’t even like a towel, I like to feel loose and natural. This is relaxing like a bath. There is nothing to be ashamed of, nudity in massage is natural and people should get used to it.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.