Een stijve

Wat als ik tijdens de massage opgewonden raak?

Vooral mannen maken zich soms zorgen, dat ze bang zijn om opgewonden te raken. Het is echter geen enkel probleem wanneer je “een stijve” krijgt tijdens de massage. In elke massagestudio, massageschool, etc. komt dat voor, zowel bij hetero’s als homo’s.

Daar wordt nooit moeilijk over gedaan, want het betekent gewoon dat je lichaam na een periode van spanning zich ontspant. En dat je geniet van de massage is geen schande, integendeel!

 

Een massage is vooral bedoeld om lekker te ontspannen en je vitaler te voelen. Zonder het zelf in de gaten te hebben, kun je behoorlijke spanning hebben op allerlei plekken in je lichaam. Het voelt als een verlossing als die losgemaakt wordt.

Wat als ik een stijve krijg?

De energie die daarbij vrijkomt, kan maken dat je je even opgewonden voelt. Gevoelens kan en hoef  je niet te onderdrukken, net als huilen. Schaam je dus niet als je seksueel opgewonden raakt, het mag. Het wordt alleen niet op prijs gesteld als je zelf seksueel actief wordt of de masseur betast, zonder dit tevoren te vragen.

Gepubliceerd door

Tijs

Tijs Breuer is 50 jaar, gecertificeerd personal coach, lichaamswerker en masseur. Essentiecoaching is erop gericht dat je tot de kern komt van wie je werkelijk bent. Tijs werkt met persoonlijke aandacht, aanraking en aanwezigheid. Hij helpt je om lekkerder in je vel te komen.

2 gedachtes over “Een stijve”

  1. Leuk dat je massage meetups voor mannen (en gemengd) organiseert. De bijeenkomsten zijn heel leerzaam en je zorgt voor een goede sfeer. Ik hoorde erover van en kennis en ben onlangs voor het eerst zelf geweest. Het was een bijzondere ervaring. Ik ga zeker vaker deelnemen.

  2. Ik ben 26 jaar en over het algemeen heb ik best wel snel een stijve penis, daardoor durfde ik eerder nooit naar een massagesalon. Gek genoeg vond ik het bij een mannelijke masseur bijna nog spannender of in ieder geval gênant, daarom vroeg ik Tijs via e-mail of hij het erg of ongepast vindt als ik een stijve zou krijgen. Ik wilde dit graag van te voren weten, zodat ik zeker wist dat het niet gek of raar voor hem overkomt als dat gebeurt. Tijs stelde me in zijn antwoord al gerust, hij schreef dat het heel normaal was, zeker bij een tantra massage. Ik ben toch maar gewoon voor een sportmassage gegaan in de hoop dat ik dan minder snel stijf zou worden. Maar toen hij mn bilspieren stevig aanpakte gebeurde het toch. Hij had het direct in de gaten en zei dat ik gewoon kon ontspannen. Dat luchtte op en eindelijk kon ik me helemaal overgeven aan de massage en gewoon lekker genieten, zonder gène. Volgende keer misschien toch maar eens een tantramassage proberen, wie weet trek ik de stoute schoenen aan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.