Dagworkshop in Utrecht – Taoïstische beweging en massage voor mannen

Wil jij je levensenergie voelen en door je lichaam laten circuleren? In deze workshop leer je hoe je dit kunt doen, terwijl we Qi-gong en Taoïstische massage beoefenen.

  • Datum: Zondag 10 maart 2023
  • Locatie: Awananda, Utrecht

In het taoïsme zijn beweging en aanraking van het lichaam belangrijk.

  • Energie: Het taoïsme beschouwt Chi als de universele levensenergie die door alles stroomt. Beweging en aanraking activeren de meridianen en stimuleren de stroom van Qi in het lichaam.
  • Yin en Yang: Sensuele aanraking en evenwichtshoudingen kunnen de balans tussen yin en yang in het lichaam bevorderen.
  • Natuurlijkheid: Het taoïsme benadrukt het belang van leven in harmonie met de natuur. Naaktheid en het aanraken van het hele lichaam zorgt ervoor dat je de schoonheid van je lichaam kunt ervaren als onderdeel van de natuur.

Qi gong
Op deze dag maak je kennis met Qi-gong, een eeuwenoude praktijk die zijn oorsprong vindt in het taoïsme en de traditionele Chinese geneeskunde. Het omvat een systeem van gecoördineerde lichaamsbewegingen, ademhalingsoefeningen en meditatie. Door middel van gecontroleerde bewegingen en ademhalingsoefeningen wil Qi Gong de Qi-stroom in het lichaam reguleren en versterken. Vanuit staande positie maken we zachte vloeiende bewegingen, maar ook meer dynamische bewegingen, die soms op Tai-chi lijken. Qigong-oefeningen zorgen voor meer flexibiliteit, kracht, balans en coördinatie, maar geven ook gevoelens van ontspanning en rust, een groter zelfbewustzijn en een gevoel van verbondenheid met jezelf en anderen.

Taoïstische massage
Deze vorm van massage combineert taoïstische principes met energetische technieken om je levensenergie te cultiveren en te laten circuleren. Het is een integratie van ademwerk, volledige lichaamsmassage en sensuele aanraking, inclusief genitale aanraking. Eeuwen geleden werd het ontwikkeld in de harems voor de Chinese adel. Omdat de koningen meerdere vrouwen hadden, moesten ze de Qi-stroom in het lichaam herstellen en de Ching (seksuele energie) activeren. De energiestroom in het lichaam wordt hersteld door een rustgevende aanraking van sensuele lichaamsdelen, zoals de penis, de anus en de bekkenbodem. In de jaren 80 combineerde Joseph Cramer deze tradities met de inzichten uit de westerse seksuologie, psychologie en neurobiologie. Op de Body Electric School voegde hij daar de “lingam-massage” (penismassage) aan toe. https://www.neptunus-wellbeing.nl/taoistische-massage/

Wat gaan we doen?
Gedurende de ochtend beoefenen we een aantal energetische principes en bewegingen van Qi-gong. Deze vorm van taoïstische beweging zal de perfecte voorbereiding zijn op de taoïstische massage.

Vóór de lunchpauze doen we een taoïstische ademhaling en oefenen we enkele sensuele massagebewegingen op het hele lichaam. Ook leren wij u enkele specifieke strijkjes voor de geslachtsorganen. In de middag oefenen we de taoïstische massage in trio’s. Twee mannen zullen de derde man een massage geven, waarna we rouleren.

Zelfontdekking en veiligheid
Deze dag kan een uitdaging zijn, maar ook een reis van zelfontdekking en verbinding, met focus op bewustzijnsverruiming, energiestroom en bevrijding. Je ervaart meer ruimtelijkheid en sensualiteit. Je krijgt meer levensenergie en voelt je intenser, met meer intimiteit en dieper genot. Samen zorgen we voor een veilige sfeer waarin iedereen die zich als man identificeert zichzelf kan zijn, ongeacht je lichaamsbouw, leeftijd of seksuele geaardheid.

Facilitator
Tijs Breuer is een ervaren en gecertificeerde (tantrische) lichaamswerker, life coach, mindfulness docent en masseur, gespecialiseerd in het verdiepen van lichaamswerk. Hij werkt met lichaamsbewustzijn, liefdevolle aandacht, directe ervaring en energiewerk zoals tantra. Hij geeft wekelijks workshops voor speelse ontdekking om verbinding te maken met jezelf en anderen.
Bram geeft ons een Qi-gong instructie. Hij beoefent sinds zijn jeugd vechtsporten als judo en Tai Chi. In 2019 rondde hij de Qigong-opleiding af en richt zich sindsdien op het bestuderen en onderwijzen van Eclectische Qigong-stijlen vanuit Taoïstisch en Boeddhistisch perspectief. Daniel is onze “space-holder” en hij assisteert zal de ruimte bewaken en assisteren wanneer dat nodig is.

Tijden
Deur open, koffie, thee: 9:30 uur
Starttijd: 10:00 uur
Lunchpauze: 13.00 uur (13.00 uur)
Eindtijd: 18.00 uur (18.00 uur)

Lunch – salade en potluck
Er is een pauze tussen het ochtend- en middagprogramma. We blijven in de zaal en lunchen samen. Er wordt een frisse, gezonde salade bereid, maar neem wel zelf bereide lekkernijen mee om te delen met de andere deelnemers.

Locatie
Awananda
Adres: Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht

Kosten
Regulier kaartje € 70,-. Onder de 35 jaar €55. Studenten / vluchtelingen €45
Tickets: https://www.neptunus-wellbeing.nl/nl/meetup-tickets
of koop het op Hipsy: https://hipsy.nl/neptunus-wellbeing
Vragen? Tijs Breuer. Mobiele telefoon: +31626174884.

Gepubliceerd door

Tijs

Tijs Breuer is 52 jaar, gecertificeerd personal coach, lichaamswerker en masseur. Essentiecoaching is erop gericht dat je tot de kern komt van wie je werkelijk bent. Tijs werkt met persoonlijke aandacht, aanraking en aanwezigheid. Hij helpt je om lekkerder in je vel te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.