Nieuwsbrief “Lichtpuntjes in donkere dagen” – december 2020

Je vindt het origineel van deze nieuwsbrief op Mailchimp. Je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan ontvang je direct een kortingsbon voor je volgende behandeling.

Vannacht is de langste nacht…Dit keerpunt in de natuur is voor mij altijd een bijzonder moment op bij stil te staan. We zijn nu het verst verwijderd van de zon. We staan het dichtste bij de donkere kant in onszelf. 

Via deze weg wil ik jou een mooie kerst- en nieuwjaarsperiode toewensen. Hopelijk omringd door liefde en warmte. En hopelijk houden we contact, ook in het nieuwe jaar.
YOU CAN READ THIS NEWSLETTER IN ENGLISH OR OTHER LANGUAGES
Vanochtend merkte ik weer hoeveel rust het geeft om in het donker te zijn. Het donker biedt ons de mogelijkheid om te kijken naar de schaduwkanten in onszelf. Ik kijk naar mezelf, naar mijn schaduwzijde, de gewoontes, gedachten en patronen die ik liever niet wil zien. Mijn dromen gaven mij vanochtend een inkijkje in die onbewuste en eigenaardige stukjes van mezelf, mijn onbeleefde behoeften en verlangens. Bij mij is dat bijvoorbeeld de behoefte om steeds omringd te zijn met mensen, de neiging om “nuttig bezig te zijn” en daardoor mijn agenda vol te plannen. Naar dit duistere stukje van mezelf kijken is leerzaam. Het zorgt ervoor dat ik mezelf accepteer met alles wat erbij hoort. En het maakt het verlangen naar licht en bevrijding in mij wakker. Bijvoorbeeld mijn verlangen naar tijdloosheid, nutteloos genieten, overgave in het moment, en ook het verbonden voelen met anderen als ik alleen ben. Hoe meer ik mij van mijn duistere kant bewust word, hoe meer ruimte ik kan geven aan dit licht.
Zonnewende spiraal
Op 23 december vanaf 15:30 uur leg ik een Yule zonnewende spiraal. Als je de spiraal in loopt, loop je bij jezelf naar binnen, de aarde in, naar jouw donkerste punt. Daar staat een kaars, het lichtpuntje wat je kunt vinden in het donker. Dit licht is voelbaar in jezelf, je draagt het met je mee naar buiten en je kunt dit licht delen met anderen. Kom gerust langs om jouw eigen ritueel vorm te geven. Tijd: tussen 15:30 -18:30 u. Locatie: in de tuin van het Huisje Land van Dromen. Adres: Westbroekse Binnenweg, 20, Tienhoven (Ut). 
Geen massages tijdens lockdown
Nederland is weer in lockdown, in ieder geval tot dinsdag 19 januari 2021. Contactberoepen zoals het geven van een ontspanningsmassage, lichaamswerk of tantra-sessie zijn niet toegestaan. Mijn praktijk is dan ook grotendeels gesloten. Wel geef ik coaching- en mindfulness-sessies, online sessies (met o.a. meditatie, tantra en self-touch) en online workshops. Lees meer…

Gratis thuisbezoek
Tijdens de lockdown worden we gevraagd, zoveel mogelijk thuis te blijven. Voor vaste klanten bied ik tijdelijk (tot 8 februari 2021) de mogelijkheid voor een behandeling bij jou thuis (bijv. een coaching sessie of, wanneer dit weer toegestaan is, lichaamswerk of massage). Deze aanbieding geldt voor thuisbezoek op maximaal 30 minuten reisafstand. Woon je verder weg? Neem dan even contact op om te overleggen wat redelijk is. Lees meer…

Online meditaties
De meest populaire app voor geleide meditaties en meditatiemuziek is InsightTimer. Je vindt er ook Nederlandstalige meditaties van mij. Volg mij via deze link of zoek naar Tijs Breuer in de app. Zo kun je luisteren naar mijn stem om voor jezelf een rustmoment te creëren.
Elke tweede zondag van de maand om 20:00 uur verzorg ik in mijn woonkamer en via Zoom een geleide zitmeditatie onder de noemer “Stadsverlichting”. Uit onderzoek blijkt dat als groepen mensen regelmatig samen stil zijn, dat dit zorgt voor harmonie en flow in de groep en daarbuiten. Stadsverlichting is een initiatief om een cultuur van verlichting te stimuleren. , Overal in het land stellen mensen hun huiskamer open voor meditatie of ontmoeting in stilte. Na afloop van de meditatie, om 20:45 uur, kun je meedoen met een online yogales verzorgd door Nicholas Wake en daarna delen we onze ervaringen.

Elke vierde zondag van de maand geef ik een bewegingsmeditatie via Zoom, eveneens gevolgd door online yoga. Meditatie door stil te zitten is best lastig voor de meeste mensen, omdat we gewend zijn om de hele dag blootgesteld te worden aan prikkels, terwijl je lichaam behoefte heeft aan beweging. Bewegingsmeditatie zorgt ervoor dat je snel je rust terugvindt en meer met je aandacht naar binnen gaat. Je maakt een innerlijke reis door een afwisseling van intensieve en subtiele beweging. Je kunt je deelname voor beide meditaties opgeven via de Meetup groep “Embodied”. Je vindt daar ook yoga- en ademlessen die worden verzorgd door mijn dochter Eva. 
Meetups voor mannen
Gelukkig komt na de regen weer zonneschijn en hopelijk mogen we elkaar over enige tijd weer aanraken. Vooral mannen zijn soms wat onzeker om elkaar aan te raken. De meetups van MeninTouchNL bieden mannen de gelegenheid om vertrouwd te raken met allerlei vormen van contact en aanraking in een ontspannen, veilige en speelse omgeving. Ik ben er trots op dat dit kleinschalige initiatief met een paar mannen inmiddels is tot bijna 1000 deelnemers. Ik kijk ernaar uit om weer workshops en meetups te organiseren, zoals de massage les- en oefenavonden, de maandelijkse Tantra Journey en YoungMeninTouchNL massage class. Nieuw zijn de meetups “Playful movement & Touch” in Amsterdam en “Beweging en aanraking voor Krasse Knarren” in Tienhoven. Op mijn website kun je met € 35,00 korting een “strippenkaart” voor 7 meetups kopen. 
Kadobon met extra korting
Wil je een vriend, collega of geliefde blij maken met een bijzonder kado? En tegelijk mij door de lockdown heen helpen? Je kunt nu tijdelijk met wel tot € 27,00 korting via mijn boekingssite een kadobon aanschaffen. Dan kan ook door een mailtje sturen (reply op deze e-mail) of een donatie te doen. Een kadobon van € 67,00 kost € 50,00Een kadobon van € 85,00 kost € 60,00 Een kadobon van € 117,00 kost € 90,00.

Gepubliceerd door

Tijs

Tijs Breuer is 50 jaar, gecertificeerd personal coach, lichaamswerker en masseur. Essentiecoaching is erop gericht dat je tot de kern komt van wie je werkelijk bent. Tijs werkt met persoonlijke aandacht, aanraking en aanwezigheid. Hij helpt je om lekkerder in je vel te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.