Geen massages tijdens lockdown

UPDATE COVID-19 – 12 januari 2020

De strenge lockdown in Nederland is met drie weken verlengd t/m 9 februari 2020. Omdat contactberoepen gesloten zijn, kunnen er geen behandelingen worden gegeven met massage, lichaamswerk of tantra. De praktijk blijft gewoon open voor intakegesprekken, coaching, online sessies en mindfulness.

UPDATE COVID-19 – 15 december 2020

Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. De afgelopen weken zien we een snelle toename in het aantal besmettingen, tot zo’n 9.000 per dag. Daarom is Nederland tijdens de kerstperiode – vanaf dinsdag 15 december 2020 tot dinsdag 19 januari 2021 – in de strengste lockdown tot nu toe. Contactberoepen zoals het geven van een ontspanningsmassage, lichaamswerk of tantra-sessie zijn ook nu weer niet toegestaan. De praktijk is dan ook grotendeels gesloten, met uitzondering van coaching sessies.

Coaching is wel toegestaan

Coaching valt niet onder de contactberoepen. Tijdens de lockdown kunnen er dus nog steeds coaching sessies worden gegeven. Bij alle vormen van coaching (zoals life coaching, leiderschapscoaching, stress- of burn-out coaching, bedrijfsgerichte coaching) gelden de algemene Coronamaatregelen.

Momenteel mag je niet meer langsgaan in de praktijkruimte, omdat dit een publieke ruimte is. Wel is een gesprek bij mij thuis of een bezoek aan huis mogelijk en tijdens de lockdown tijdelijk gratis (max 30 min reistijd). Het is dan verplicht om een mondkapje te dragen. Ook blijft Online coaching of wandelcoaching (in de buitenlucht) mogelijk. Een fysieke afstand hoeft natuurlijk geen mentale afstand te betekenen.

De Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) heeft een infographic “veilig naar de coach” samengesteld voor coaching in coronatijd. 

Wat is de meerwaarde van online coaching in deze tijd?

Tijs Breuer “In de praktijk zie ik veel mensen worstelen met eenzaamheid, dit is versterkt als gevolg van de Coronacrisis. Ook is er een toename van loopbaanvragen, veel mensen zijn op zoek naar een andere werkkring. Managers zoeken naar een andere leiderschapsstijl, want hoe geef je leiding en motiveer je medewerkers als iedereen thuis werkt? Ook lopen veel cliënten tegen relatievraagstukken aan, zeker nu je elkaar het thuiswerken minder kunt ontlopen.”

Gepubliceerd door

Tijs

Tijs Breuer is 48 jaar, gecertificeerd personal coach, lichaamswerker en masseur. Essentiecoaching is erop gericht dat je tot de kern komt van wie je werkelijk bent. Tijs werkt veel met aanraking, persoonlijke aandacht en aanwezigheid. Hij helpt je om lekkerder in je vel te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.