Update Coronavirus COVID-19

Sinds 28 september 2020 zijn er in de praktijk van Tijs Breuer een aantal aanvullende maatregelen genomen, om de verspreiding van het Coronavirus tijdens de “tweede golf” tegen te gaan. Lees hier meer over de nieuwste aanpassingen.

Gezond zijn én gezond blijven is in deze periode belangrijker dan ooit. Dat massage bijdraagt aan je gezondheid wordt ook door de overheid erkent. Contactberoepen als masseurs kunnen ook tijdens de “gedeeltelijke lockdown” hun werk blijven doen. Je bent de komende tijd dus nog steeds van harte welkom. Samen zorgen we voor een veilige setting.

Aanbieding: thuisbezoek tot 30 km gratis

Tussen 2 en 17 november 2020 is in Nederland een tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown van kracht. Het motto voor deze periode is: blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd niet-noodzakelijke reizen. Vaste klanten kunnen gebruik maken van de volgende aanbieding: Gratis thuisbezoek.

Ben je vergeten een mondkapje mee te nemen? Geen probleem, je ontvangt een wegwerpmondkapje bij binnenkomst.

Workshops en Meetups

In de maanden oktober en november 2020 worden er geen live workshops of meetups georganiseerd. Sommige bijeenkomsten worden uitgesteld, andere gaan online, zoals de meditatie-avonden. Meer informatie vind je in de groepen Embodied en MeninTouchNL op Meetup.com.

Mondkapjes

Sinds 30 september 2020 geldt in Nederland een dringend advies voor alle mensen vanaf 13 jaar om (niet-medische) mondkapjes te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes. Er is een wettelijke verplichting in de maak.

Voor contactberoepen op het gebied van uiterlijke verzorging of gericht op fysiek contact (zoals massage, lichaamswerk en tantra) wordt een mondkapje al langere tijd dringend geadviseerd, voor zowel voor de dienstverlener als de klant.

Sinds 11 mei draag ik zelf een mondkapje en vertrek ik wegwerpmondkapjes aan cliënten die dit willen dragen. Op 30 september is mijn beleid (en huisregels) aangescherpt, in lijn met het rijksbeleid. Het dragen van een mondkapje is nu ook voor cliënten in de praktijk verplicht. Je kunt kiezen uit een wegwerpmondkapje, een katoenen mondkapje die op hoge temperatuur gewassen wordt of zelf je eigen mondpakje meebrengen. .

Temperatuur meten

Bij binnenkomst wordt naast de gezondheidscheck nu ook je temperatuur gemeten. Niet iedereen die besmet is met het Coronavirus heeft een temperatuurverhoging. Maar veel klachten zijn duidelijk merkbaar en koorts heeft niet iedereen zelf in de gaten. Volgens een recente Taiwanese studie bleek dat zo’n 33 % van de 321 besmette mensen het virus werd ontdekt dankzij temperatuurmeting. Het screenen op temperatuurverhoging is dus geen 100% waterdicht systeem, maar heeft wel degelijk nut, menen de onderzoekers.

Spatscherm

Behoor je tot een risicogroep voor COVID-19? Dan maak je je wellicht wat meer zorgen om besmet te raken. Om risico’s op besmetting nog verder in te dammen, kan op jouw verzoek een extra maatregel worden toegepast: het spatscherm. Ik beschik over een speciaal ontworpen spatscherm voor massagetafels. Het scherm kan op de massagetafel over jouw nek geplaatst worden. Jouw hoofd is aan de ene kant van het spatscherm en ik blijf tijdens het geven van de massage aan de andere kant van het scherm.

Ventilatie

Recentelijk is de ventilatie in mijn praktijkruimte aan huis verbeterd. Goede ventilatie is van belang voor een gezond binnenklimaat. Ventilatie helpt ook om de overdracht van luchtweginfecties, zoals COVID-19, te beperken. Daarom heb ik op advies van het RIVM mechanische ventilatie geplaatst. Het is nog onbekend in welke mate ventilatie (luchtverversing) helpt om de overdracht van COVID-19 daadwerkelijk tegen te gaan. Daarom blijft het belangrijk om naast goed te ventileren de algemene adviezen in acht te nemen, zoals desinfectie van de ruimte, handen wassen, thuis blijven en laten testen bij klachten.

Gepubliceerd door

Tijs

Tijs Breuer is 52 jaar, gecertificeerd personal coach, lichaamswerker en masseur. Essentiecoaching is erop gericht dat je tot de kern komt van wie je werkelijk bent. Tijs werkt met persoonlijke aandacht, aanraking en aanwezigheid. Hij helpt je om lekkerder in je vel te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.