Nieuwsbrief Winter 2022

Lees hieronder de laatste nieuwsbrief (Winterlockdown 2022)

Onderaan deze pagina kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte. En ontvang je direct een kortingsbon van 10% voor je volgende behandeling.

Wat ontdek jij in de stilte?

Nieuwsbrief van Tijs Breuer, Neptunus Wellbeing, januari 2022
Lees het origineel op Mailchimp
Deze week ben ik verplicht in isolatie. Op oudejaarsdag bleek dat ik de nieuwste variant van Corona heb opgelopen. Dus ik ga gedwongen door de situatie terug naar mezelf, in alle rust, in stilte. Mijn eerste reactie: dat is balen. Alles wat ik van plan was moet aan de kant, afspraken afgezegd, zowel werk als privé. En dan komt het besef: al zou ik me er liever wat fitter bij voelen, eigenlijk is het een geschenk uit de hemel!

Mezelf toestaan om echt naar de stilte te gaan een groot cadeau dat ik mezelf vroeger nooit gunde. En nu kan ik het iedereen van harte aanbevelen. In stilte kan ik helemaal aanwezig zijn bij wat er in mij omgaat. Ik kan ervaren wat mij werkelijk raakt, mijn zielenroerselen. Ik zie mijn schaduw, mijn pijn, oud verdriet, schaamte en zelfverwijt. En ik glimlach ernaar, ik omarm die delen van mijzelf die ik niet meer hoef weg te stoppen. Ik oefen mezelf om diep van binnen met mezelf af te stemmen. Ik luisteren naar de pijntjes, de tintelingen en energiestroom in mijn lichaam. Ik voel wat belangrijk is voor mijn hart. Zo leer ik mijzelf nog beter kennen. 

Wat ontdek jij in de stilte? Neem ook eens de tijd om bij mezelf te komen!

Dit jaar organiseer ik vier stiltedagen. Je bent van harte uitgenodigd om jezelf het geschenk van stilte te geven, samen met mij en anderen. We zullen de hele dag stil zijn, ons bewust zijn van onze adem, momenten voor jezelf nemen, mediteren en luisteren naar de stilte. Je kunt aankomen om 9.30 uur, 12.30 uur of 15.30 uur en zo lang blijven als je wilt. Online meedoen kan ook, vanuit je eigen huiskamer. Ik wens je een waardevol en liefdevol 2022! Hartelijke groeten,Tijs Breuer mobiel bereikbaar via telefoonnummer: +31626174884
Effectiviteit van massage bewezen
Helaas mogen er tijdens de huidige lockdown geen massages worden gegeven. Via mijn brancheorganisatie NGS kwam ik erachter dat behandelingen met een medisch karakter gewoon mogen doorgaan. Heb je dus klachten die met een bepaalde vorm van massage verholpen of verlicht kunnen worden, dan is dit een reden voor een uitzondering op het massageverbod. Enkele voorbeelden van wetenschappelijk aangetoonde positieve effecten van massage:
Prikkelbare darmen (pbs);
Ziekte van Parkinson;
Stress en Burnoutverschijnselen;
Bekkenbodem klachten
Mindfulness tegen depressieve gevoelens
Leren leven met aandacht is een centraal thema in de essentiecoaching en retraites die ik begeleid. Afgelopen jaar heb ik veel mensen geholpen om de onrust, somberheid en eenzaamheid te lijf te gaan. Het bewijs groeit dat mindfulness helpt om dergelijke depressieve gevoelens te voorkomen en om terugval na behandeling van depressie tegen te gaan. Recent onderzoek laat zien dat vooral jongeren hierbij gebaat zijn. Lees meer…

Winter-aanbieding: mindfulness en wandelcoaching met korting
Heb je behoefte aan een tijdelijk steuntje in de rug? Tijdens de wintermaanden december 2021 t/m maart 2022 kun je gebruik maken van een aantrekkelijke aanbieding: één tot drie mindfulness of wandelcoaching sessies met € 20,00 korting per keer. Gebruik bij boeking de kortingscode MIND20.

Intakegesprek (45-60 min): € 40,00 in plaats van € 60,00.
Korte wandelcoaching of mindfulness sessie (50-60 min): € 50,00 (normaal € 90,00).
Langere sessie of combi met lichaamswerk (80-90 min): €100,00 (normaal € 120,00).
Tips om online tot rust komen
Om de week kan iedereen op zondagavond meedoen met een adem- en stiltemeditatie. Verbinden met je ademhaling kan stress verminderen en de deur openen naar een gezondere en bewustere levensstijl. Door je aandacht op je ademhaling te richten, merk je onmiddellijk een gevoel van ontspanning. Er zijn veel andere vormen van ademhalingsmeditatie waarbij je bewust luistert naar je adem of waarbij je het ritme, de snelheid of de diepte van je ademhaling verandert. Na afloop is er een deelcirkel. 
Data en inschrijving: Meetup groep Embodied

Elke andere zondagavond organiseer ik voor mannen een bewegingsmeditatie met zelfaanraking. Meditatie door stil te zitten is best lastig voor de meeste mensen, omdat we gewend zijn om de hele dag blootgesteld te worden aan prikkels, terwijl je lichaam behoefte heeft aan beweging. Bewegingsmeditatie zorgt ervoor dat je snel je rust terugvindt en meer met je aandacht naar binnen gaat. Je maakt een innerlijke reis door een afwisseling van intensieve en subtiele beweging.
Data en inschrijving: Meetup groep MeninTouchNL.

Wil je op je eigen moment naar een meditatie luisteren? Stream dan gratis mijn meditaties op Soundcloud of via de app InsightTimer.

Mijn dochter Eva Breuer geeft elke dinsdagavond van 20:30 tot 21:30 uur een fijne yogales voor alle niveaus, bestaande uit meditatie, ademwerk en beweging. Met meditatie kalmeren we de geest en brengen we onszelf in het huidige moment. Met ademwerk heractiveren en balanceren we ons pranische lichaam (energieveld), waardoor de vastzittende energie vrijkomt zodat onze levenskracht weer vrij kan stromen. Met beweging (hatha yoga, vinyasa en yin yoga, shaken, dansen) brengen we die energiestroom door ons hele lichaam, strekken, loslaten, ontspannen en herstellen van onze lichamelijke gezondheid. 
Data en inschrijving: Meetup groep Embodied.

Mijn collega Mischa van Dullemen is danser geweest en geeft yogales sinds 2005. Zijn lessen zijn toegankelijk, afwisselend en speels. Hij geeft veel ruimte om de oefeningen aan jouw behoeftes en mogelijkheden aan te passen. Momenteel biedt hij de volgende lessen aan via Zoom:
Dinsdag 20.30 – 21.45: Yin Yoga (zachte stretches worden 3 tot 5 minuten aangehouden dus alle tijd om diep te ontspannen).
Donderdag 10.00 – 11.00 en vrijdag 9:00 – 10:00 uur: Core Yoga (nadruk op het opbouwen van meer kracht en soepelheid in je rug, buik, billen en heupen).
Zondag 9.30 – 10.45: Yang en Yin (eerste helft van de les is actief, tweede helft ontspannen stretchen).
Meer informatie: www.mischamassage.nl/yoga, of stuur een mailtje naar mdullem7@gmail.com om de Zoom-link te ontvangen.
Meetups voor mannen
Aanraken is gezond. Het zorgt ervoor dat je gelukshormonen oxycotine, serotonine en dopamine vrijkomen en stresshormonen zoals cortisol afnemen. Mannen zijn soms wat onzeker om elkaar aan te raken, maar velen zijn er ook nieuwsgierig naar, zeker om dit te ervaren in een veilige, afgebakende omgeving en met zorgvuldige begeleiding. MeninTouchNL

De meetups van MeninTouchNL bieden mannen de gelegenheid om vertrouwd te raken met allerlei vormen van contact en aanraking in een ontspannen, veilige en speelse omgeving. Ik ben er trots op dat dit kleinschalige initiatief met een paar mannen inmiddels is tot bijna 1000 deelnemers. Nieuw is dekyoga, massage & play avond in Amsterdam. Daarbij combineren we partneryoga met massage en speelsheid met creativiteit.
Na de lockdown gaan de workshops van MeninTouchNL weer van start: 
Massage learn & practice in Tienhoven
Tantra zondagen en avonden in Utrecht
YoungMeninTouchNL massage class (div locaties)
Yoga, Massage & Play in Amsterdam 
Massagedans in Schakwijk en Nijmegen
Kadobon met korting
Wil je een vriend, collega of geliefde blij maken met een bijzonder kado? En tegelijk zelf een aantrekkelijke korting krijgen? Koop dan via mijn boekingssite een kadobon. 
Een kadobon van € 70,00 kost € 50,00
Een kadobon van € 90,00 kost € 70,00 
Een kadobon van € 120,00 kost € 90,00.
Koop een kadobon

Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief.

Gepubliceerd door

Tijs

Tijs Breuer is 52 jaar, gecertificeerd personal coach, lichaamswerker en masseur. Essentiecoaching is erop gericht dat je tot de kern komt van wie je werkelijk bent. Tijs werkt met persoonlijke aandacht, aanraking en aanwezigheid. Hij helpt je om lekkerder in je vel te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.