Stiltedagen

Het leven van alledag kan voor sommigen van ons hectisch en stressvol zijn. Niets is dan fijner om je een dag terug te trekken en de magie van stilte te ervaren. Deze innerlijke rust wil ik graag met je delen. We zullen de hele dag stil zijn, ons bewust zijn van onze adem, momenten voor jezelf nemen, mediteren en luisteren naar de stilte. De stiltedagen die ik aanbied zijn op donatiebasis, kleinschalig in mijn eigen huisje. Het zijn gemengde bijeenkomsten, dus iedereen is welkom. Je kunt ook online meedoen vanuit je eigen huiskamer. Je kunt aankomen om 9.30 uur, 12.30 uur of 15.30 uur en zo lang blijven als je wilt.

Geplande data

  • VR 24 december 2021 (kerstvakantie)
  • ZA 26 februari 2022 (voorjaarsvakantie)
  • ZA 16 april 2022 (Paasweekend)
  • ZA 22 oktober 2022 (herfstvakantie)
  • ZA 24 december 2022 (kerstvakantie)

9:30 uur Aankomst / thee / koffie

10:00 uur Ademmeditatie
Verbinding maken met je adem kan stress dempen en een deur openen naar een gezondere en bewustere levensstijl. Een van de gemakkelijkste manieren om stress te verminderen, is door simpelweg je aandacht op je ademhaling te richten. U zult een onmiddellijk gevoel van ontspanning opmerken dat na verloop van tijd uw gezondheid kan helpen beschermen. Er zijn veel vormen van ademmeditatie waarbij je bewust het ritme, de snelheid of de diepte van je ademhaling verandert. Deze vormen van ademmeditatie kunnen een toegangspoort zijn tot het beoefenen van ‘mindfulness’, waarin je leert accepteren en waarderen wat er in het leven komt.

12:30 uur Aankomst / lunch

13:00 uur Stilte meditatie
De aard van je geest is om gedachten voort te brengen. Net als de oceaan heeft het zijn eigen ritme en stroom. Het moet worden gerespecteerd, niet gevreesd of bestreden. Als je eenmaal stopt met vechten tegen je gedachten en het op natuurlijke wijze laat stromen, kun je je beginnen terug te trekken in de diepten van je innerlijke zelf voorbij de chaos en afleiding.

15:30 uur Aankomst / thee / snack

16:00 uur Bewegingsmeditatie
Stilzitten is voor de meeste mensen best lastig omdat we gewend zijn de hele dag aan prikkels blootgesteld te worden, terwijl je lichaam beweging nodig heeft. Bewegingsmeditatie zorgt ervoor dat je snel je rust vindt en met je aandacht weer terug gaat. Je maakt een innerlijke reis door een afwisseling van intensieve en subtiele beweging. Door de aandacht op je lichaam te richten, ervaar je wat er in je omgaat.

17:00 uur Einde officieel programma.

Daarna is er de mogelijkheid om uw ervaring van de dag te delen. In een deelkring kun je delen hoe je je voelt en wat er in je leven gebeurt. Er is misschien een potluck-diner en een praatje voor degenen die willen blijven voor de avond of blijven overnachten. En misschien is er wel een ludieke self-touch sessie of een bordspel. De avond maakt geen deel uit van het officiële programma.

Locatie
Bij Tijs Breuer thuis.
Adres: Chalet 69;
Westbroekse Binnenweg 56a;
3612 AJ Tienhoven (Ut)
Parkeer uw auto langs de weg Westbroekse Binnenweg 56a, Tienhoven (dorp heet Molenpolder).
Openbaar vervoer: U-flex bus naar bushalte Gravingen rijdt ieder half uur vanaf station Overvecht. U dient de bus vooraf te reserveren: 0900 525 2241.
Loop het Zwaluwpark in, door de poort naast de brievenbussen en eigen parkeerplaats. Ga rechtdoor op het nieuw geplaveide pad tot het einde, sla linksaf en je ziet mijn zwarte houten huis met de blauwe voordeur.

Kaartje: https://goo.gl/maps/GAyuvXkU63VsZwqLA

Online deelname
Kun je er niet bij zijn, maar wil je toch meedoen? Je kunt deelnemen aan een van de meditaties (om 10:00 uur, 13:00 uur en 16:00 uur) vanuit je eigen huis.
Link naar Zoom Videomeeting:
https://us02web.zoom.us/j/8996586301?pwd=ekkxM2FMZ2ZkVWx3NVB3aVRWdVRjdz09
Vergaderings-ID: 899 658 6301
Toegangscode: embodied
Klik vijf minuten voor aanvang van de meditatie op bovenstaande link. Je camera en microfoon moeten aanstaan ​​als je de online vergaderruimte betreedt, om voor iedereen een veilige sfeer te creëren.

Bijdrage
De stiltedag is op donatiebasis, dus een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
https://www.neptunus-wellbeing.nl/donaties/
https://www.paypal.me/neptunus
Vragen? Bel of sms Tijs Breuer, +31626174884
De bijeenkomst wordt zowel in het Nederlands als in het Engels gesproken.

Gepubliceerd door

Tijs

Tijs Breuer is 50 jaar, gecertificeerd personal coach, lichaamswerker en masseur. Essentiecoaching is erop gericht dat je tot de kern komt van wie je werkelijk bent. Tijs werkt met persoonlijke aandacht, aanraking en aanwezigheid. Hij helpt je om lekkerder in je vel te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.