Yoga & Massage weekend in de natuur voor mannen

Met Tijs Breuer & Christian Wicke in Olst, Overijssel

Ben je op zoek naar een weekend om helemaal tot rust te komen in de natuur, weg van de stad? Heb je behoefte aan een moment van diepe ontspanning, tijd voor jezelf om je dagelijkse stress los te laten? Christian en Tijs bieden je een weekend retraite aan, als cadeau aan jezelf. Een kans om met jezelf in contact te komen in een natuurlijke omgeving. Voel je lichaam en zintuigen en vind rust en stilte in je hoofd. Je wordt verwend met yoga-oefeningen en we geven elkaar rustgevende en ontspannende massages. Omringd door bomen die hun bladeren loslaten, kunnen we oefenen om onze gebruikelijke gewoonten en verhalen los te laten.

Je komt meer in contact met jezelf. De combinatie van massage en speelse yoga brengt je meer balans voor lichaam en geest. Je ervaart hoe fijn het is om te bewegen, strekken, zweten en je lichaam warm en vol energie te maken. En je ontdekt hoe prettig aanraking kan zijn, in een sfeer van vertrouwen en verbinding.

Naast yoga en massage zullen we contact- en aandachtsoefeningen doen. Ook gaan we ons lichaam reinigen met gezonde voeding. Op verschillende momenten in het weekend is er ruimte voor integratie, door middel van meditatie en het delen van je ervaringen met anderen.

Yoga

Yoga geeft je niet alleen rust, het helpt je ook om los te laten. Sommige yogahoudingen geven je organen een interne massage, terwijl andere werken aan het verlengen van je spieren en pezen. Christian’s speelse, onderzoekende en interdisciplinaire vorm van yoga is geïnspireerd op ashtanga en vinyasa yoga. Door meditatie, ademhalingsoefeningen en houdingen gaan we werken aan meer lichaamsbewustzijn, kracht, flexibiliteit en het laten stromen van onze energie. Sommige oefeningen zullen in tweetallen worden gedaan, om verbinding met elkaar te creëren.

Massage

We zullen een vloeiende vorm van massage beoefenen, gericht op ontspanning. We werken met Zweedse en Californische massagestijlen en deep tissue technieken. Om los te laten maken we ook gebruik van massagetechnieken die afvalstoffen uit het spier- en bindweefsel verwijderen en energetische blokkades losmaken. Dit doen we met Alchemy of Touch massage en Myofascial Energetic Release. Alle aanrakingen zijn bewust en gebaseerd op toestemming, in een veilige setting.

Begeleiders

Tijs Breuer is als life coach en masseur gespecialiseerd in diepgaand lichaamswerk. Hij werkt met mindfulness, lichaamsbewustzijn en de kracht van liefdevolle aandacht. Tijs geeft wekelijks workshops waarin spelende ontdekking en verbinding met jezelf en de groep centraal staan.

Christian Wicke werkt als huisarts en yogadocent, in ashtanga en vinyasa yoga. Zijn inzichten over en uit yoga deelt hij graag met anderen, in groepslessen en 1-op-1 settings. Naast het doceren van de praktische aspecten van yoga, bestudeert en debatteert hij ook graag over yogafilosofie en de implicaties daarvan voor ons dagelijks leven.

De plek

Samaru is een thuis in de natuur. Dat was het idee bij het maken van deze plek. Een plek waar je verblijft in een comfortabel huis, volledig privé midden in een natuurlijke oase. Het huis is omgeven door een afwisselend bos, een zwemvijver, een voedselbos en moestuin. Met veel plekken om te relaxen of samen te zitten.

Eten en overnachten

We komen aan op vrijdagavond en vertrekken op zondag vroeg in de avond. Onze gastheer zorgt voor een gezond biologisch en vegetarisch ontbijt, lunch en diner op zaterdag en ontbijt en lunch op zondag. Alcohol en drugs zullen niet worden toegestaan. We slapen in eenpersoonsbedden in een 2- of 4-persoonsslaapkamer.

Praktisch

  • Data: vrijdag 28 oktober t/m zondag 30 oktober 2022
  • Tijden: welkom op vrijdag van 18:00 – 19:00 uur; openingsritueel 19:30 uur. Workshop beide dagen van 8:00 – 12:00 uur en 14:00 – 18:00 uur. Zaterdagavond diner en sociale groepsactiviteit.
  • Locatie: Samaru Retreat Center
  • Adres: Oude Deventerweg 4; 8121 RL Olst (Overijssel)
  • Kosten: € 325 inclusief overnachting en alle maaltijden en drankjes.
  • Korting: € 275 (studenten, vluchtelingen, laag inkomen etc)
  • Opgave: https://www.meetup.com/menintouchnl/events/288246839/
  • Tickets: https://www.neptunus-wellbeing.nl/meetup-tickets/
https://www.meetup.com/menintouchnl/events/288246839/

Iedereen die zich als man identificeert (inclusief niet-binaire en transgender mannen) en alle seksuele geaardheden is welkom. Yoga- of massagevaardigheden zijn welkom, maar niet noodzakelijk.

Gepubliceerd door

Tijs

Tijs Breuer is 52 jaar, gecertificeerd personal coach, lichaamswerker en masseur. Essentiecoaching is erop gericht dat je tot de kern komt van wie je werkelijk bent. Tijs werkt met persoonlijke aandacht, aanraking en aanwezigheid. Hij helpt je om lekkerder in je vel te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.