Tantra bijeenkomsten voor mannen

(Voorheen: Utrechtse Tantramassages)
We zijn weer begonnen! De gevolgen van de corona-pandemie zijn nog niet voorbij, maar de Tantra Zondagen in Utrecht hebben we weer opgepakt.

Afgelopen jaar hebben we ons gericht op enkele kleinschalige tantra avonden, een reis langs de chakra’s. Dit najaar zijn we weer gestart met tantra massage dagen. Je vindt ze in de Meetup-groep MeninTouchNL. De ene maand volgens het vertrouwde recept van de vierhanden lingam-massages (taoistische tantramassages). De andere maand organiseren we een tantradag rond een thema. Afgelopen maand was dat Haloween en in december de winterzonnewende.Hopelijk zien we jou gauw weer op één van de tantra zondagen of bij de andere activiteiten van MeninTouchNL.

Hartelijke groeten,
Bart en Tijs
Begeleiding en naamgeving
Afgelopen 5 jaar hebben we onder de naam “Utrechtse Tantramassages” elke maand een workshop op zondag georganiseerd. Helaas hebben Kees Notenboom en Peter van Waveren besloten om te stoppen. We danken hen beiden hartelijk voor de fijne samenwerking en voor hun enthousiastme, kundigheid en grote inzet in de afgelopen jaren.

We hebben ondertussen aansluiting gezocht bij MeninTouchNL, een online (besloten) gemeenschap op Meetup van inmiddels ruim 1000 mannen. Binnen deze groep worden tal van activiteiten georganiseerd op het gebied van massage, meditatie, beweging, yoga en tantra. De bijeenkomsten worden begeleid door zo’n 20 “organizers”. Registratie voor deelname is veilig en gaat heel eenvoudig online, wat ons veel administratie scheelt.

Wij – Bart Boeve en Tijs Breuer – blijven de workshops voortzetten in de traditie van Michel Alexander en Koos de Heer. We gaan verder onder de naam MeninTouchNL en delen graag onze ervaring in de begeleiding van mannengroepen voor tantra, massage en contactimprovisatie. Maar bovenal creëren we de bijeenkomsten met elkaar. Samen zorgen we voor een veilige en intieme sfeer waar iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht je lichaamsbouw, leeftijd of geaardheid.Hieronder leer je meer over de geplande bijeenkomsten.
Opgave via MeninTouchNL

ELKE MAAND EEN TANTRA ZONDAG VOOR MANNEN IN UTRECHT
Praktische informatie over de tantra zondagen
Starttijd: 10:00 uur
Eindtijd: 17:30 uur
Locatie: Tuinhuis “Het Groene Dak”
Adres: Simon Bolivarstraat 51; Utrecht
Kosten: €50 voor losse deelname
Kortingsprijs: 2x €20 met strippenkaart (7 x voor €140)
Tickets: https://www.neptunus-wellbeing.nl/meetup-tickets/

Zondag 28 november 2021 en 30 januari 2022 – Taoistische tantramassage

Tijdens deze tantra-zondag gaan we met elkaar tantra-oefeningen doen en vierhanden taoistische tantramassages uitwisselen. Twee mannen masseren een derde man, waarna we rouleren. Daarbij worden o.a. je geslachtsdelen (lingam) gemasseerd en je seksuele energie opgewekt en over je lichaam gespreid. Tijdens het voorprogramma maken we contact met onszelf en met elkaar en we doen meditatie-, adem- en en lichaamswerk oefeningen. Tussen het voor- en middagprogramma is een pauze, waarbij iedereen iets meebrengt voor een gezamenlijke lunch.

De tantra zondagen zijn en reis van zelfontdekking en verbinding met andere mannen. Tantra betekent expansie en bevrijding, het is een weg van zelfonderzoek. Je verkent je gevoelens, je seksualiteit, je diepere emoties en je verlangens. Door ademhaling en aanraking ga meer ruimtelijkheid en sensualiteit ervaren. Je krijgt meer levensenergie en voelt intenser, met meer intimiteit. Doordat je dichter bij je gevoel komt, ontdek je meer genot, maar ook andere gevoelens.
Zondag 19 december 2021 – Yule midwinter tantradag

Deze zondag vieren we samen de midwinter tijd, ook wel Yule genoemd. Deze donkere dagen bieden ons de mogelijkheid om te kijken naar de schaduwkanten in onszelf. Daarmee komt er meer ruimte en licht in de duisternis. Samen creëren we een mooi, sfeervol en sensueel Yule ritueel met veel geknuffel.

Nieuwsgierig naar tantra? Dan zijn de tantra zondagen een uitgelezen kans om ermee kennis te maken. Heb je al ervaring met tantra? Reis dan samen met ons mee en ervaar nog meer mogelijkheden om van jezelf en anderen te genieten. Een reis van zelfontdekking en verbinding met andere mannen.

Tantra betekent expansie en bevrijding, het is een weg van zelfonderzoek. Je verkent je gevoelens, je seksualiteit, je diepere emoties en je verlangens. Door ademhaling en aanraking ga meer ruimtelijkheid en sensualiteit ervaren. Je krijgt meer levensenergie en voelt intenser, met meer intimiteit. Doordat je dichter bij je gevoel komt, ontdek je meer genot, maar ook andere gevoelens.

Dit doen we op een speelse manier met behulp van beweging, meditatie, aanraking, ademhaling en natuurlijk fijne intieme massagevormen. Je maakt een fysieke, energetische en sensuele verbinding met je lichaam en dat van de ander. Dat geeft plezier, verbinding en diepgang.
COVID-19
We houden rekening met de actuele Covid-19 veiligheidsvoorschriften. Dat betekent een Corona-check bij aankomst: Er wordt gevraagd of je (dubbel) gevaccineerd bent of hersteld bent van corona. Zo niet, dan kun je ter plekke een sneltest doen.Heb je vragen of suggesties? Neem gerust contact op met Tijs Breuer, mobiel 0626174884 of met Bart Boeve, mobiel 0622119228.
Deze pagina is als nieuwsbrief verstuurd aan deelnemers van de tantra meetups, onder de titel:
Welkom terug bij de tantra-bijeenkomsten voor mannen (datum: 19 november 2021).

Gepubliceerd door

Tijs

Tijs Breuer is 50 jaar, gecertificeerd personal coach, lichaamswerker en masseur. Essentiecoaching is erop gericht dat je tot de kern komt van wie je werkelijk bent. Tijs werkt met persoonlijke aandacht, aanraking en aanwezigheid. Hij helpt je om lekkerder in je vel te komen.

Een gedachte over “Tantra bijeenkomsten voor mannen”

  1. Thank you for organizing Tijs. Really good connection and vibe yesterday and definitely learnt some new tantric skills. I enjoyed the openess and explorative nature of the exercises and the group. I like it how you find the perfect balance between the relaxing sensuality and a dose of contained sexual tension, which made it feel comforting yet exciting. I hope to meet-up again in this new year and see the others!
    Best, Michael

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.