Hemelvaart Yoga en Massage Retraite in de natuur (Olst, Nederland)

Wil je leren om een goede massage te geven? En ben je op zoek naar een lang weekend om even helemaal tot rust te komen in de natuur, met andere mooie mannen, weg van de stad? Dan is dit je kans! Je kunt tijdens het hemelvaart weekend een duik nemen in diepe ontspanning, tijd voor jezelf hebben en je dagelijkse stress loslaten.

Christian en Tijs bieden je een weekend retreat aan, als cadeau aan jezelf. Een kans om contact te maken met jezelf in een natuurlijke omgeving. Voel je lichaam en zintuigen en vind rust en stilte in je hoofd. Je wordt verwend met yogaoefeningen en we geven elkaar rustgevende en ontspannende massages. Omringd door bomen die hun bladeren loslaten, kunnen we oefenen om onze gebruikelijke gewoonten en verhalen los te laten.

Je komt meer in contact met jezelf. De combinatie van massage en speelse yoga brengt je meer balans voor lichaam en geest. Je ervaart hoe fijn het is om te bewegen, strekken, zweten en je lichaam warm en vol energie te maken. En je ontdekt hoe prettig aanraking kan zijn, in een sfeer van vertrouwen en verbondenheid.

Naast yoga en massage gaan we contact- en aandachtsoefeningen doen. Ook gaan we ons lichaam reinigen met gezonde voeding. Op verschillende momenten in het weekend is er ruimte voor integratie, door meditatie en het delen van je ervaringen met anderen.

Yoga
Yoga geeft je niet alleen rust, het helpt je ook om los te laten. Sommige yogahoudingen geven je organen een interne massage, terwijl andere werken aan het verlengen van je spieren en pezen. Christian’s speelse, onderzoekende en interdisciplinaire vorm van yoga is geïnspireerd op ashtanga en vinyasa yoga. Door meditatie, ademoefeningen en houdingen gaan we werken aan meer lichaamsbewustzijn, kracht, flexibiliteit en het laten stromen van onze energie. Sommige oefeningen zullen in tweetallen worden gedaan, om verbinding met elkaar te creëren.

Massage
Stap voor stap leer je Esalen massages geven, een holistische massagestijl ontwikkeld bij de warmwaterbronnen in Californië. Een Esalen-massage wordt beschouwd als een reis naar binnen om contact te maken met je lichamelijke gewaarwordingen. Door middel van lange strijkingen, een traag tempo en pauzes wordt je uitgenodigd om terug te keren naar je natuurlijke staat van balans en uitlijning. Transformatie vindt plaats door een actieve deelname tussen gever en ontvanger, waardoor bewustzijn, ontspanning en sensualiteit ontstaan. Lichaam en geest zijn één wanneer je deze vloeiende aanraking ontvangt. Alle aanrakingen zijn bewust en gebaseerd op consent, in een veilige setting.

Facilitators
Tijs Breuer is als lifecoach en masseur gespecialiseerd in diepgaand lichaamswerk. Hij werkt met mindfulness, lichaamsbewustzijn en de kracht van liefdevolle aandacht. Tijs geeft wekelijkse workshops waarin spelenderwijs ontdekken en verbinding met jezelf en de groep centraal staan.
Christian Wicke werkt als huisarts en yogaleraar, in ashtanga en vinyasa yoga. Zijn inzichten over en uit yoga deelt hij graag met anderen, in groepslessen en 1-op-1 settings. Naast het onderwijzen van de praktische aspecten van yoga, bestudeert en debatteert hij ook graag over de yogafilosofie en de implicaties ervan voor ons dagelijks leven.

Plaats
Samaru is een thuis in de natuur. Dat was het idee bij het creëren van deze plek. Een plek waar je verblijft in een comfortabel huis, volledig privé midden in een natuurlijke oase. Rondom de woning ligt een gevarieerd bos, een zwemvijver, een voedselbos en moestuin. Met veel plekken om te relaxen of bij elkaar te zitten.

Retraitecentrum Samaru in de bossen bij Olst

Eten en overnachten
We arriveren op donderdagochtend en vertrekken op zondag vroeg in de avond. Onze gastheer zorgt voor een gezond biologisch en vegetarisch ontbijt, lunch en diner. Alcohol en drugs zijn niet toegestaan. We slapen in eenpersoonsbedden in een 2- of 4-persoonskamer. Je kunt evt. ook in een tent slapen of je eigen busje/caravan meenemen.

Praktisch
Data: donderdag 18 mei 2023 tot zondag 21 mei 2023.
Tijden: aankomst en welkom op donderdag van 9:00 – 9:45 uur. Start programma om 10:00 uur. Einde op zondag om 18:00 uur.
Workshop elke dag van 8:00 – 12:00 uur en 14:00 – 18:00 uur, daarna gezamenlijk diner en optioneel avondprogramma / sociale groepsactiviteit.
Locatie: Samaru Retraitecentrum
Adres: Oude Deventerweg 4; 8121RL Olst (Overijssel)
Kosten workshop (4 dagen): €250 Reductie: €200 (studenten, vluchtelingen)
Kosten voor overnachting en eten (volpension): €378 (slaapkamer) of €249 (kamperen in tent)

Voor wie?

Iedereen die zich identificeert als man (inclusief non-binaire en transgender mannen) en alle seksuele geaardheden zijn welkom. Yoga- of massagevaardigheden zijn welkom, maar niet noodzakelijk.

Data en tijden

Donderdag 18 mei 2023 om 10:00 tot zondag 21 mei 2023 om 18:00 uur.

Locatie en adres

Retraitecentrum Samaru, Oude Deventerweg 4; 8121RL Olst

Tickets

Koop tevoren een ticket voor de workshop en een ticket voor overnachting en eten. Dat kan via de ticketshop op deze website of via Hipsy

Gepubliceerd door

Tijs

Tijs Breuer is 52 jaar, gecertificeerd personal coach, lichaamswerker en masseur. Essentiecoaching is erop gericht dat je tot de kern komt van wie je werkelijk bent. Tijs werkt met persoonlijke aandacht, aanraking en aanwezigheid. Hij helpt je om lekkerder in je vel te komen.

2 gedachtes over “Hemelvaart Yoga en Massage Retraite in de natuur (Olst, Nederland)”

  1. Hallo Tijs, Ik lees nu pas over dit interessante weekend/activiteit, misschien volgend jaar weer? Is het mogelijk om al naturist aan dit weekend deel te nemen? Of liever gekleed?

    1. Ook in 2024 organiseren wij weer een yoga en massage retreat tijdens Hemelvaart. Deze keer een hele week, op een prachtige locatie in Zuid-Spanje. Ook dan is de workshop weer “clothing-optional” wat inhoudt dat je tijdens de meeste activiteiten en tijdens de pauzes zowel bloot als gekleed kunt zijn. Meer informatie volgt begin 2024 op deze website en op Hipsy: https://hipsy.nl/neptunus-wellbeing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.