Massage olie

De massage oliën die ik gebruik zijn biologisch, plantaardig en door mijzelf op ambachtelijke wijze verrijkt met extracten van kruiden en bloemen.

17154075182_10ee1ba003_z

Ik gebruik alleen natuurlijke, biologische  producten van de allerbeste kwaliteit. De olies worden geperst en gedestilleerd uit zaden, planten, bloemen, bomen en wortels. De olie die daarbij vrijkomt bevat de werkzame bestanddelen, die je huid voeden, zodat die zich herstelt en zacht en soepel wordt.

De samenstelling is zodanig dat er voldoende wrijving op de huid ontstaat tijdens de massage en tegelijk de huid de olie goed kan opnemen, zodat je na de massage niet plakkerig aanvoelt. Het belangrijkste bestanddeel, amandelolie, bevat veel vitamine A en B, Calcium, IJzer en Magnesium en is zeer geschikt voor een droge, rijpere huid.

Amandelolie

De olie die ik gebruik bestaat vooral uit amandelolie, jojoba, olijfolie en zonnebloemolie. Deze oliën hebben de volgende eigenschappen:

  • Amandelolie: neutrale olie geschikt voor droge en geïrriteerde huid, voedt de huid met vitamines A, B1, B2, B6 en E
  • Zonnebloemolie: verbetert de doorbloeding, is dun en soepel en glijdt goed doordat het minder snel in de huid trekt.
  • Jojobaolie: neutrale olie zeer geschikt door zijn lange houdbaarheid
  • Olijfolie: vette olie die langzaam intrekt en verzachtend werkt (olijfolie  heeft wel een sterke geur die kan overheersen)
  • Sesamolie: traditioneel in Ayurvedische Geneeskunde
  • Tarwekiemolie: dik vloeibare olie, bevat zeer veel Vitamine E
  • Druivepitolie: trekt snel in en neutraal van geur

Waarom gebruik je meestal geen olie op basis van paraffine?

Veel massageolie in de winkel bestaat hoofdzakelijk uit minerale bestanddelen, zoals vaseline of paraffine. Deze chemische stoffen worden slechter opgenomen en sluiten je huid te veel af. Dit kan voor pijnlijke wrijving zorgen. Ook is deze olie minder voedend voor je huid. Ben je echter allergisch voor noten-oliën, dan kan een paraffine-olie een goed alternatief zijn.

chemie_fabriek_bio_based_gynti_46

Geef je ook massages met een geurloze olie?

Veel cliënten willen graag met een geurloze olie gemasseerd worden, bijvoorbeeld omdat ze daarna doorgaan naar het werk. Je kunt kiezen uit neutrale, geurloze olie, zonder toegevoegde kruiden of etherische olie,

Je kunt ook kiezen voor een douche na afloop van de massage. In dat geval raad ik een meer herstellende, genezende olie aan, waarin goudsbloem, roos, lavendel, en andere kruiden verwerkt zijn.  De geur van de olie beïnvloedt je gemoedstoestand en de werkzame bestanddelen uit de kruiden zorgen voor een hernieuwde balans in je lichaam.

Ik heb last van een gevoelige huid. Kan ik wel gemasseerd worden?

Een gevoelige huid kan je aan verschillende symptomen herkennen, zoals een trekkerig gevoel, droge en schrale plekken, rode vlekken en uitslag of jeuk. Deze worden meestal sterker wanneer je lichaam verzwakt is, bijvoorbeeld door vermoeidheid of stress. De seizoenen spelen hier een belangrijke rol. Vaak wordt de huid gevoeliger in de winter, wanneer de temperatuur en luchtvochtigheid binnen en buiten verschillend zijn. Een hete douche droogt de huid sterk uit en kan de klachten versterken.  De massage-olie die ik gebruik is geschikt voor een gevoelige huid en vrij van synthetische toevoegingen, zoals kleur- en geurstoffen en conserveringsmiddelen. Dergelijke synthetische toevoegingen kunnen de huid onnodig prikkelen.

 

Gepubliceerd door

Tijs

Tijs Breuer is 52 jaar, gecertificeerd personal coach, lichaamswerker en masseur. Essentiecoaching is erop gericht dat je tot de kern komt van wie je werkelijk bent. Tijs werkt met persoonlijke aandacht, aanraking en aanwezigheid. Hij helpt je om lekkerder in je vel te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.