Gezondheidsvragen bij het maken van een afspraak

Maak je een afspraak voor een behandeling, dan wordt altijd naar je gezondheid gevraagd. Bij het maken van een online afspraak worden ook gezondheidsvragen gesteld. Omdat we samen de verspreiding van het coronavirus willen voorkomen, zijn daar aanvullende vragen bijgekomen.

Voorafgaand aan een behandeling wordt tijdens het intakegesprek gevraagd naar specifieke aandoeningen. Bij bepaalde aandoeningen kan een massage van bepaalde lichaamsdelen onwenselijk zijn. Denk daarbij aan Astma, artritis, botbreuken, diabetes, epilepsie, fibromyalgie, hart- of vaatziekte, hernia, herstel van operatie, hoge bloeddruk, huidaandoening, kanker, kneuzing, lage bloeddruk, luchtwegproblemen, ontsteking, osteoporose, psychose , reuma of spataderen.

Verder zijn er misschien andere belangrijke zaken, die voor de behandeling van belang zijn. Bijvoorbeeld over je gezondheid of stemming. Ook als je pijn of ongemak ervaart. Of als er vormen van behandeling of aanraking zijn die je liever niet wilt. De antwoorden op deze vragen blijven altijd geheim en worden niet langer dan 4 weken bewaard.

Naast deze algemene gezondheidsvragen wordt er voorafgaand aan de afspraak gevraagd naar symptomen van het coronavirus (COVID-19) en of je tot een kwetsbare groep behoort, met de volgende vragen:

  1. Behoor je tot een kwetsbare groep voor COVID-19?
  2. Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak?
  3. Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  4. Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
  5. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus en heb je korter dan 14 dagen geleden contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
  6. Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Andere gezondheidsvragen

Hooikoorts

Moet je veel niezen doordat je last hebt van hooikoorts, dan kun je in principe gewoon een afspraak maken voor een behandeling. Als je hooikoorts hebt, heb je elk jaar dezelfde klachten in ongeveer dezelfde periode. Je kan dan goed aanvoelen of het ‘die klachten van de hooikoorts’ zijn. Bij twijfel of je mogelijk COVID-19 hebt of als de klachten anders aanvoelen blijf je thuis. Onderstaande video van RIVM kan helpen om voor jezelf te bepalen of je mogelijk COVID-19 of hooikoorts hebt.

RIVM – Hooikoorts of COVID19 from RIVM on Vimeo.

Gepubliceerd door

Tijs

Tijs Breuer is 50 jaar, gecertificeerd personal coach, lichaamswerker en masseur. Essentiecoaching is erop gericht dat je tot de kern komt van wie je werkelijk bent. Tijs werkt met persoonlijke aandacht, aanraking en aanwezigheid. Hij helpt je om lekkerder in je vel te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.