Biseksuele gevoelens

Ik heb altijd relaties met vrouwen gehad en ben nu nieuwsgierig naar aanraking door een man. Wat nu?

Kom die situatie jou bekend voor? Dan ben je zeker niet de enige. Men zegt wel: “Hoe ouder je wordt, hoe meer de grens tussen heteroseksualiteit en homoseksualiteit vervaagt“. Op oudere leeftijd sta je jezelf meer toe en kun je ook meer de warmte en het contact met andere mannen toelaten. Ook het beeld van seks en je eigen seksualiteit kan  veranderen. Onze emoties, behoeften en voorkeuren zijn niet statisch.

 

Misschien heb je het gevoel dat je in de loop der tijd meer biseksuele gevoelens hebt ontwikkeld. Je wilt dit wel verkennen, maar tegelijk trouw blijven naar je vrouw. Bedenk je dan dat we allemaal mannelijke en vrouwelijke energie hebben. Het is gezond om beide kanten van jezelf te verkennen en voor vrouwen is het heel normaal om aangeraakt te worden door andere vrouwen. Als man moeten we vaak eerst over een drempel heen en een massage is dan een prettige en veilige omgeving om hiermee te experimenteren.

Biseksualiteit

Ik heb een relatie hebben met een vrouw, maar wil experimenteren met een man. Hoe pak ik dat aan?

Veel mannen komen er na een tijdje achter dat ze zich ook  aangetrokken voelen tot mannen, terwijl ze een vaste relatie met een vrouw hebben. Dit bespreken met hun partner is iets wat ze niet zomaar doen. Veel van hen kiezen ervoor om deze gevoelens geheim te houden, om zo de relatie niet te schaden. Om hun gevoelens verder te verkennen is een massage met een mannelijke masseur dan een veilig alternatief. Wil je echter experimenteren met seks, dan is het verstandiger dit via een dating-site voor bi-mannen of een escort te doen. Ik bied immers geen sex aan, uitsluitend massages.

Is mijn discretie gewaarborgd?

Als masseur heb ik geen oordelen over jouw leven en ik zorg altijd voor volledige discretie. Ik vraag om je mobiele nummer of e-mail, zodat ik indien noodzakelijk de afspraak kan annuleren. Maar ik houd er rekening mee dat een mobieltjes soms door de partner geraadpleegd wordt.

Het ontdekken van jouw lichaam en jouw sensualiteit is een mooie ontdekkingsreis. En het is aan jou om te bepalen wat je prettig vindt en tot welke groep mannen jij behoort.

Gepubliceerd door

Tijs

Tijs Breuer is 51 jaar, gecertificeerd personal coach, lichaamswerker en masseur. Essentiecoaching is erop gericht dat je tot de kern komt van wie je werkelijk bent. Tijs werkt met persoonlijke aandacht, aanraking en aanwezigheid. Hij helpt je om lekkerder in je vel te komen.

8 gedachtes over “Biseksuele gevoelens”

 1. Hi,

  Wat ik net heb gelezen kwam mij heel bekend voor! Ik ben eigenlijk hetero maar heb laats iets gedaan wat mij gewoon overkwam. Ik had rugpijn en een vriend zei, ik masseer je anders wel, gaat het stuk beter. Ik was best wel zenuwachtig omdat ik nooit door een man gemasseerd was. Ik had mij uitgekleed alleen mijn onderbroek niet. Hij begon mij te masseren en uiteindelijk zei hij, beter je broekje uitdoen anders komt er olie op. Hij deed mijn onderbroek uit en ging verder. Ik raakte erg opgewonden. Wat is er met me aan de hand?

  1. Hoi Joelle, bedankt voor je openhartige reactie. Je hebt een fijn contact met een andere man. Blijkbaar hadden jullie allebei behoefte aan aanraking en daarbij heb je je gevoel toegelaten. Geen man overboord toch? Je hebt jezelf weer iets beter leren kennen, ook een onbekend stukje waar je nog geen weet van had. En je kunt nog steeds van een vrouw houden en met haar vrijen. Hopelijk heb je ervan kunnen genieten zonder jezelf van een nieuw ‘ label’ te voorzien. Je bent nog steeds dezelfde Joelle.

 2. Mooi verhaal Joelle, ik herken het helemaal wat je schrijft, ook de reactie van onze masseur is perfect, je blijft Joelle en je hebt er een ervaring bij die goed voelt, toch.
  Ik wil Tijs nogmaals bedanken voor de voortreffelijke massage vorige week. De stress in mijn lijf is weg en ik voelde me dagen lang relaxt. Ik kom graag weer terug.

 3. Eindelijk erkenning voor hoe ik mij van binnen voel. Prettig dat ik mezelf niet een label hoef op te plakken als ik een keer eens wat anders wil dan intimiteit met een vrouw. Het wordt altijd zo zwart-wit gesteld maar ik ervaar juist dat mijn behoeften en verlangens heel erg per moment kunnen wisselen. Soms voel ik me meer tot vrouwen aangetrokken en op een ander moment juist tot mannen. Tijdens de massage bij Tijs kon ik even helemaal mezelf zijn. Dat was heel bevrijdend.

 4. Het zou in deze tijd toch heel normaal moeten zijn om open over je geaardheid en verlangens te kunnen spreken. Helaas is dat bij mij niet het geval. Ik heb het één keer geprobeerd om er met mijn vriendin over te spreken dat ik ook weleens naar mannen kijk. Daar reageerde ze zo heftig op en vervolgens ging ze mijn telefoon uitpluizen om te achterhalen of ik misschien vreemd ging. Ik laat het er maar bij en ik ervaar gelukkig tijdens de massages van Tijs een soort warme broederlijke genegenheid, die misschien wel fijner is dan seks met een onbekende man.

 5. Ik beschouw mezelf als hetero man en ik ben gelukkig met mijn vriendin. Toch knaagde er iets in me en ik had regelmatig onrustige dromen en fantasieën. Die gevoelens zorgden er ook voor dat ik aan de ene kant graag een massage van een man wilde, aan de andere kant bang was voor het gevoel wat dit zou kunnen oproepen. Toch een keer de stoute schoenen aangetrokken, ik boekte een ontspanningsmassage maar tijdens de behandeling heb ik toch maar eerlijk verteld wat me bezig hield. Tijs reageerde daar heel cool op en voor het eerst kon ik er zonder schaamte over praten. Tijs heeft me in de lichaamswerk sessies daarna alle rust, stapje voor stapje, laten ontdekken wat die verwarrende gevoelens me te vertellen hebben en waar ik eigenlijk naar verlang. In mijn geval is dat een verlangen naar een warm knuffelcontact met een andere man, waarbij we elkaars kracht en energie kunnen voelen. Ook heb ik concreter afgetast welke aanraking ik eigenlijk fijn vind en wat weerstand oproept. Ik vind het bijvoorbeeld wel fijn als mijn intieme delen worden aangeraakt, maar ik heb zelf geen behoefte om een andere man intiem aan te raken.

 6. Wat “Anoniem” beschrijft is een vervelend dilemma, waar ikzelf ook ervaring mee heb. Ook ik heb me aangetrokken gevoeld door mannen maar nooit echt durven onderzoeken. Ik heb dit in een sessie met Tijs verteld en op aanraden van hem ook met mijn vrouw gedeeld. In eerste instantie kwam er een heel heftige reactie. In tweede instantie kwam er ook begrip. Mijn liefde voor haar is onvoorwaardelijk ik ben niet op zoek naar een andere relatie en al helemaal niet van plan haar te verlaten. Dat heb ik haar uitgelegd en vervolgens heb ik de ruimte gekregen om met mijn gevoelens aan de slag te gaan. Via een massage uitwisseling ben ik in contact gekomen met een man waarmee ik deze gevoelens kon delen. Een man die openlijk biseksueel is en me mee heeft genomen op ontdekkingstocht. En de puzzelstukjes zijn op hun plek gevallen. Regelmatig wisselen we nu massages uit waar we altijd ruim de tijd voor nemen en ook intimiteit een plek heeft. Ik zou het geen seks willen noemen, dat is ook niet het doel. Het is de aanraking de aandacht geven en nemen, heel bijzonder om te ervaren een hele mooie ontdekkingsreis. We genieten hier allebei intens van en ik ontdek steeds meer mijn gevoelens. Het maakt me heel gelukkig. Mijn vrouw weet er van en we kunnen er zelfs over praten. Laatst zei ze dat ze er spijt van heeft dat ze me deze ruimte niet eerder heeft gegeven. Ze ervaart dat ik gelukkiger ben en heeft niet het gevoel dat ik haar ook maar iets tekort doe. Ik geef toe, het lijkt een soort van droom scenario. Misschien heb je iets aan mijn ervaring en lukt het jou ook om het gesprek aan te gaan. Veel succes.

 7. Jemig wat een mooi verhaal.
  Ik heb in mijn jeugd ooit twee keer een erotisch ervaring met een andere jongen gehad. Ik vond dat spannend en lekker. Vreemd want ik was en ben hetero en wordt wellustig van vrouwen. Toch trekken steeds sterker gevoelens voor mannen en dan mn piemels mij aan. Ik ben getrouwd en vind mijn fantasie en lustgevoelens lastig te plaatsen.
  Ik zou wel een massage en meer willen, loop daar mee rond. Ik ben wel eens naar naakt stranden / gebieden gegaan om piemels te bekijken en twijfel telkens om verder te gaan. Ik droom wel eens van mannen en hun lijf maar ben eerlijk mn de erotiek en lust van hun lid. Verder gaan ben ik terughoudend omdat het ook soms dan goedkoop voelt.

  Jouw verhaal laat een vertrouwde en veilig omgeving zien. Rustig, sexy en erotisch. Mooi dat je het hebt gevonden. Ben jaloers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.