Tantra ook voor homo mannen

Is Tantra alleen voor hetero’s? Of ook geschikt voor homo-mannen?

Het meeste tantra aanbod is gericht op hetero-stellen. De uitwisseling van mannelijke en vrouwelijke energie wordt door deze tantra-beoefenaars heel letterlijk genomen, waarbij je als man alleen behandeld wordt door een vrouw en omgekeerd.  Veel homo’s, bi’s en ook hetero mannen geven de voorkeur aan een tantra massage door een man.

GAY-TANTRA® is ook een specifieke vorm van Tantra, die hiervoor speciaal ontwikkeld is door Armin Heining. Homomannen of mannen met biseksuele gevoelens hebben specifieke aandachtspunten en behoeften. Bij  deze Tantra behandelingen is er alle ruimte om alles in jezelf toe te laten en helemaal jezelf te zijn. Daarbij wordt een brug geslagen tussen spiritualiteit en seksualiteit, wat zorgt voor een gevoel van bevrijding. 

Wat is Tantra eigenlijk?

De uitdrukking “Tantra” komt oorspronkelijk uit het Sanskriet (een oude Indiase taal). Het betekent ‘weven’. In tantra weef je talrijke, vaak tegengestelde aspecten in jezelf tot een compleet geheel.

Anders dan de meeste spirituele paden, eert Tantra lust en seksuele begeerte als een poort naar extase en verlichting. Dit wordt bereikt door kanalisatie en verfijning van die seksuele energie. Daarbij komt iemand die Tantra beoefent ook in contact met de meer verborgen (schaduw) kanten van je persoonlijkheid. Die kun je in jezelf observeren, accepteren en integreren in je leven. Ze maken je tot een completer mens.

In dat opzicht is Tantra een weg van persoonlijke ontwikkeling. Eén van de doelen is om je volledige seksuele potentieel te ontwaken en dit in je hele wezen te integreren.

 

Wat is Skydancing?

De basis van GAY-TANTRA® ligt in het concept van SkyDancing-Tantra®, dat ontwikkeld is door de Franse pionier Margot Anand Naslednikov in de jaren tachtig. Na haar scholing bij verschillende Oosterse leermeesters bracht zij de principes van Tantra  naar de westerse wereld.

De term “SkyDancing” sluit aan op de uitspraak van Margot Anand, waarin ze zegt: “Leven en liefde kan zijn als een dans in de lucht – zo eenvoudig”. Haar boeken, waaronder “Tantra, een weg naar intimiteit en extase” zijn wereldwijd vertaald en bieden een handleiding tot een intense en totale seksuele ervaring.

Het pad van “SkyDancers” is terug te voeren en stamt uit het oude Tibet. Yeshi Tsogyal, de verlichte metgezel van de Boeddha Padmasambhava, werd de “Big SkyDancer” genoemd. Deze twee ontwikkelden het tantrisch boeddhisme. In de boeddhistische traditie zijn Sky Dancers gepassioneerde spirituele persoonlijkheden.

Gaan tantra en homoseksualiteit wel samen? 

Tantra is altijd een non-conformistische discipline geweest, die de starheid en taboes van heersende religieuze en sociale systemen uitdaagde. Hetzelfde geslacht seksualiteit is nooit een probleem geweest in Tantra. In onze samenleving is homoseksualiteit weliswaar volledig geaccepteerd, toch zie je soms bepaalde dogma’s over mannelijkheid en “natuurlijke” seksualiteit opduiken, die ervoor zorgen dat veel homo mannen zich niet welkom voelen in tantra groepen. GAY-TANTRA® is ontwikkeld als een reactie hierop.

 

GAY-TANTRA® is een doorvertaling van de werkwijze vanSkyDancing-Tantra® naar de wereld van liefhebbende mannen van hetzelfde geslacht. Als GAY-TANTRA® energy masseur neem ik geen afstand van andere vormen van Tantra, maar sluit hier juist op aan. Want extase en verlichting gaan verder dan seksuele voorkeuren. Ik nodig je uit om verder te kijken dan je homo-identiteit. Zo kun je jouw seksuele ervaring integreren met jouw unieke persoonlijkheid.

Gepubliceerd door

Tijs

Tijs Breuer is 50 jaar, gecertificeerd personal coach, lichaamswerker en masseur. Essentiecoaching is erop gericht dat je tot de kern komt van wie je werkelijk bent. Tijs werkt met persoonlijke aandacht, aanraking en aanwezigheid. Hij helpt je om lekkerder in je vel te komen.

7 gedachtes over “Tantra ook voor homo mannen”

 1. Enorm bedankt voor de prachtige sessie van vanmorgen. Toen ik thuis kwam moest ik even een paar uurtjes rusten. De dagen daarna voelde ik me enorm energiek. De sessie ging heel diep en was helend voor mij. Ik voelde meer acceptatie van mezelf, meer liefde voor mijn eigen lichaam, ik voel een diepere verbinding met mezelf. Bedankt!

 2. Ik heb een fantastische tantra ervaring bij Tijs mogen beleven. Ik ben nu geinteresseerd in life tantraopleiding. Eerst maar eens aan de tantra meetups deelnemen wanneer die weer van start gaan.

  1. Hoi Alain, leuk dat je geïnteresseerd bent in tantra. Ik organiseer maandelijks tantra workshops en meetups voor mannen. Maar ik heb geen eigen tantra opleiding. Je kunt overwegen om de jaartraining gay-tantra te doen bij Fred en Kanrad in Nederland of bij Armin Heining in Berlijn.

 3. Goedenavond. Ik ben op zoek na een masseur voor mannen. De vraag is ….
  Een goede kennis van me is een man van 72. Het is een man die lichtelijk invalide is. Hij wil graag in contact komen met een homo-masseur voor thuis. Wij zijn zelf een hetero stel die voor onze vriend op zoek zijn naar iemand in de buurt. Het gaat om een man die zich tip-top verzorgt. Hoop bij deze iemand te vinden voor deze lieve spontane en zeer vrolijke man. Hij woont in het zuiden van Limburg. Mocht er iemand zijn dan hoor ik het graag. Met vriendelijke groet van Chrit.

 4. Als hetero man vond ik het best spannend om door een andere man zo intiem aangeraakt te worden. Maar gek genoeg voelde ik me gelijk op mijn gemak, het voelde heel vertrouwd en natuurlijk aan. Ik durfde ook mijn wens uit te spreken om te willen ervaren wat knuffelen met me doet. Ook dat was een hele nieuwe ervaring voor me, het voelde “nourishing”, hartverwarmend. Het was fijn elkaars blote lijf te zien, te voelen en aan te raken. Fijn ook dat Tijs me de kans gaf te experimenteren. Het aanraken van een andere man is voor mij al een hele overwinning. De massage voelde goed, warm en ontspannend. En hij liet mijn seksuele energie stromen zoals ik dat bij seks met een vrouw nog niet had meegemaakt, het stroomde door mijn hele lijf heen. Ik kijk terug op een bijzondere ervaring en wil
  graag verder in deze ontdekkingsreis naar mezelf. Ik ben een stapje verder gekomen in het contact maken met mijn gevoelswereld. Graag tot een andere keer, Tijs.

 5. Desidererei muovermi alla scoperta di me stesso..e prendere contatto con il mio mondo emotivo, a livello maschile condividendo emozioni e quant altro.

  Ik wil graag mezelf ontdekken.. en contact maken met mijn gevoelswereld, op mannelijk niveau door emoties te delen en ga zo maar door.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.