Tijs Breuer

Ik ben Tijs Breuer, life-coach, masseur en bodyworker. Ik ben 51 jaar, alleenstaand, vader van een volwassen dochter en ik woon in Tienhoven (Utrecht) aan de Maarsseveense plassen. Hieronder lees je meer over mijn opleidingen en ervaring. 

Als masseur ben ik klassiek geschoold, maar werk ook met diverse moderne massagevormen en -technieken. Mijn belangrijkste uitgangspunt is aanwezigheid, rust en aandacht. Daarbij wissel ik stevigheid en zachtheid af, afgestemd op jouw behoeften. Plekken met spanning pak ik aan en ik werk aan het vrijmaken van blokkades. Daardoor krijg je meer energie en voel je dat alles gaat stromen. Mijn uitgangspunt: Genieten mag!

“Als kind had ik al aanleg en belangstelling voor massage, mindfulness en persoonlijke ontwikkeling. Mijn moeder oefende massages op mij tijdens haar “gestalt” opleiding. Haar partner was meditatie-leraar, met hem heb ik uren gemediteerd. Hij leerde mij transformatiewerk, waaronder technieken als rebirthing en verbonden lichtmeditatie. Mijn vader was als organisatie-adviseur één van de eersten die zich bezig hield met leiderschapscoaching. Tijdens mijn studie Milieukunde deed ik vrijwilligerswerk bij een centrum voor massage en persoonlijke ontwikkeling en volgde ik cursussen meditatie, ademwerk, voetreflex- en shiatsu-massage.”

In de periode 2013-2014 ben ik me in mijn carrière als interim manager meer gaan richten op coaching. Ik volgde de ICM Coachingsopleiding en daarna de tweejarige Opleiding Essentiecoaching. Ik merkte hoe belangrijk het is om lekker in je vel te zitten. Bewustzijn en aandacht voor het lichaam werd voor mij een waardevolle ingang om mensen meer in contact te laten komen met zichzelf.

Bij Ben Van Brugge in Antwerpen (Vlaamse School voor Massage en Ontspanning) leerde ik in 2014 de basis voor ontspanningsmassages. Bij André Broos (Touch Massage Amsterdam) volgde ik in de winter van 2014 en voorjaar van 2015 de basis- en vervolgcursus (TD1 en TD2) klassieke Zweedse massage. Toen ik regelmatiger ging masseren, merkte ik hoeveel plezier mij dit gaf en hoe werkzaam de energie van mijn handen is en hoe blij en energiek iedereen is na het geven van een behandeling.

Kort daarna nam ik deel aan de verdiepingscursussen Ontspannings-, Integratieve en Polariteitsmassage bij Robin van Wees (OMB Academie voor Ontspanning, Massage en Bewustwording).

In 2015 volgde ik de geaccrediteerde opleiding tot Wellness-masseur bij Anand met o.a. Raymond Besems (de opleiding is erkend door BMS, CRKBO, BATC, KTNO, LVNG en VBAG). Ook leerde ik de “Méthode AMAS” bij Aristos Bouïus in Montcombroux les Mines, Frankrijk.

in september 2017 mijn certificaat voor “Alchemy of Touch massage en bodywork” bij Tapesh Paradiso en Anouk Hornman (Alchemy of Touch Academy) op Ibiza.

In de periode van november 2017 tot februari 2018 volgde ik de trainingen Deep Muscular Techniques, Extremiteiten massage, werken met magnesium, manuele wervelcorrecties, tenniselleboog behandeling bij Alex van de Bilt en de training Cross Fiber Friction Techniques bij Mercedes Anwar (Van de Bilt Massage- en Opleidingsinstituut).

In de periode 2015-2017 heb ik me bekwaamd in tantra bij het Centrum voor Tantra met Carla Verberk en Remmelt van Kleef, waarna ik in 2018 in opleiding ging bij Armin Heining met o.a. de trainingen “Tantra Energy Masseur” en “Tantra Ecstasy Masseur” (Institut für MEDITATION & TANTRA) in Berlijn. Bij hem volgde ik ook de jaartraining .

In het voorjaar van 2018 volgde ik de Kum-nye Tantra leer bij Ivar Mol en Monique Sleumer (Dharma Lotus, o.a. in retraitecentrum Ekãyano (Viel-Saint-Remy, Frankrijk).

In 2019 heb ik nascholingen gevolgd in rouwverwerking en stervensbegeleiding (Après la Vie Academie), wandelcoaching (Atma Instituut) en HBO Medische Basiskennis (NCOI).

In 2019 ben ik gestart met de opleiding Myofascia Energetic Release (MER) van Roland Engelbracht en Mariëlle Spronck. MER is een diepe weefsel massage gericht op het ontspannen van verkrampte delen in je spierbindweefsel en het verbeteren van je lichaamshouding.

15 gedachtes over “Tijs Breuer”

 1. De behandeling was indrukwekkend en spannend. De dagen erna ging ik door verschillende emoties heen. Wat bleefwas het gevoel van warmte, rust, zelfliefde en erkenning van mijzelf.

 2. Nadat ik heb deelgenomen aan een massage-meetup heb ik de stap maar eens gewaagd: een individuele behandeling bij Tijs. Dat ik zoveel spanning in mijn lijf tegenkwam had ik niet verwacht. En dat een ontspanningsmassage zo veel verlichting kan brengen had ik al helemaal niet verwacht. Zijn professionele handen weten precies de plekken te vinden die om aandacht vragen. Nog lange tijd heeft de massage doorgewerkt en voelde mijn lichaam zo licht als een veertje.

 3. Deze week heb ik voor de eerste keer een individuele massage bij Tijs gehad. Dat gebeurt integer en fijn. Het was een ontdekkingsreis door mijn lijf. Dat doet een mens goed. Ik kijk uit naar de volgende behandeling.
  Johan

 4. Maandag jl. bij Tijs geweest voor een massage, ongelofelijk wat een ervaring, en een echte aanrader die Tijs, hij weet van wanten. Mijn lichaam voelde helemaal ontspannen, bedankt Tijs, tot gauw. Ik ontdekte mijn eigen lichaam weer.
  Eddy

 5. Thank you for the wonderful retreat at your beautiful cosy place at the lake, Tijs. It was so relaxed and I really needed this loving care and the quiet moments for myself. I could not have imagined how much these two days have had an impact on my life. Now that I arrived back home, I Felt like a different person.

 6. Thank you Tijs for the special retreat that you gave me. I was delighted to stay for two days in Tijs’ cosy tiny house at the shore of the lake Maarsseveen. From the first moment, Tijs gave me all the attention and care I needed. He listened to my stories and he gave me treatments with the right touch and energy, just what I needed. After making breakfast, we did some mindful fitness and jogging together. And then in the evening, when I was totally relaxed, I received a second session, this time more intimate. My whole body was vibrating and I never felt so good before. This was the best present I could give to myself.

 7. I just needed urgently someone to reflect with on my life, my relationship, my work… it all seemed a mess. As I’m frequently in Utrecht I thought let’s give it a try to do life-coaching. Tijs’ approach is different that what you expect. It’s no chit-chat, not just sit and talk. There is deep listening, a feeling of being understood, then a confrontation question asked in a warm-hearted way and before I knew it, tears were rolling over my face and I was just right there where nobody could bring me before, including myself. Thanks Tijs for the amazing release and to create some clearness in my mind and soul. I should do this more often and wil definitely do the exercises you gave me. See you the next time I’m in NL/Utrecht!

 8. Dag Tijs,
  Hallo uit Gent. Bernard hier en tantra liefhebber. Ik vernam dat op 4 juni avond bij Utrecht een tantra meeting was men only.
  Is er nog mogelijkheid om daar aan deel te nemen?
  Alvast dank voor je reactie
  Warme groet
  Bernard

 9. I just wanted to thank you for the wonderful intake talk we had last week. I did not have much expectations and was afraid there would be a language barrier. I finally felt that somebody was really listening to me with full attention, understanding what I was saying and reflecting in the right way, honest and sincere. I would like to continue and do some coaching sessions with you. Unfortunately, I am traveling a lot for work and will be in Amsterdam on an irregular basis. I hope you understand that I will contact you as soon as my schedule for my next Amsterdam visit is clear. Thanks, Tijs, for getting me back on track.

 10. Ik kan het iedereen aanraden, coaching bij Tijs. Ik liep met de eerste verschijnselen van een burn-out en ben toen met Tijs in gesprek gegaan. Hij gaf me direct hele bruikbare oefeningen waar ik mee aan de slag ben gegaan. Door de oefeningen leerde ik beter naar mezelf luisteren en realiseerde ik me pas echt dat ik iets moest veranderen in mijn leven en in mijn werkhouding. Dat was confronteren, dus heb toen even pas op de plaats gemaakt. Na twee weken ging ik weer vol energie aan het werk. Maar nu hield ik mezelf beter in de gaten. De regelmatige gesprekken met Tijs, zowel online als in zijn praktijk in Den Haag, hebben echt geleid tot een doorbraak, waardoor ik nu veel meer in balans ben en weer plezier haal uit mijn werk. Ik kom niet meer uitgeblust thuis en houd energie over voor mijn privé leven. Dank je Tijs!

 11. Tijs heeft me door een hele nare periode van mijn leven weten te slepen. Ik had last van angsten en slapeloze nachten raakte daardoor in een depressie. Tijs raadde me eerst aan om het op mijn werk bespreekbaar te maken en kreeg ik een paar weken vrij om een burn-out te voorkomen. Om de week had ik een coaching gesprek met hem en ik kreeg huiswerk mee, wat wel wat discipline van mij vergte, maar al snel zijn vruchten afwierp. Na drie sessies kwam er al een omwenteling in mijn denken en doen. Ik vond meer rust in mezelf, kon verwachtingen en druk van anderen loslaten en geleidelijk aan realiseerde ik me hoe hoog ik de lat voor mezelf steeds leg. En hoe kritisch ik naar mezelf ben en blind ben voor alles wat ik al in mijn leven heb bereikt. Nu ik een paar maanden later terug kijk op deze tijd, waren er ups en downs met terugvalmomenten, maar ik ben door een heel transformatieproces heen gegaan. Tijs heeft me daarbij stapje voor stapje aan de hand genomen, geduldig en volhardend. Dat kon alleen maar door het gevoel van gelijkwaardigheid en veiligheid die hij me gaf, waardoor ik al mijn negatieve gedachten en fantasieën ongegêneerd op tafel kon leggen. Dank je wel Tijs, je bent van grote waarde voor mij geweest!

 12. Hoi Tijs! Nogmaals bedankt voor de professionele begeleiding tijdens mijn persoonlijk ontwikkelingstraject afgelopen halfjaar. Ik heb in korte tijd opzienbare stappen gemaakt en sta nu heel anders in mijn werk. Ik ga er met meer plezier naartoe, de samenwerking met de medewerkers in mijn team en mijn collega’s in het management team loopt allemaal veel soepeler en ik neem geen ballaast meer mee naar huis. Ik sta er ook veel relaxter in en slaap daardoor ook beter. Mijn werkgever was in het begin wat sceptisch vanwege jouw andere tak van sport, de tantra massages. Maar nadat je langs kwam voor een gesprek op kantoor was het ijs gebroken. De HRM-manager gaf aan dat hij inderdaad wat twijfelde, maar achteraf de investering dubbel en dwars waard vond. En van de directie heb ik onlangs een bonus ontvangen voor mijn goede prestaties. Dat heb ik mede aan jouw doortastende aanpak te danken, Tijs!

 13. Wat geweldig Daniël.
  En Tijs, hoe jij staat voor je werk! Jij gelooft in wat je doet en weet dit op overtuigende wijze, normaliserend!, over te brengen. Gewoon de dialoog aangaan en mensen meenemen in jouw aanpak die zo veelzijdig is!. Petje af!.

 14. Ai, dat bericht van 8 september was allerminst anoniem bedoeld!
  Dat is eigenlijk juist in tegenspraak met de strekking van het bericht. Daarom, nu naam, Gerard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.