Voetmassage

Een voetmassage kan heel weldadig en stimulerend werken. Bij kopzorgen, spanning in de nek en schouders kan een voetmassage je energie weer beter over het lichaam verdelen, waardoor  bijv. hoofdpijn verdwijnt.

foot_massage

Voetreflexologen gaan  ervan uit dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten. De reflexologie deelt de voetzool in, in zones die corresponderen met delen in de rest van het lichaam. De voetmassage zorgt ervoor dat de energie in die lichaamsdelen weer onbelemmerd kan doorstromen en blokkades in bijv. de organen worden weggenomen.

voetreflexologie

Een aantoonbaar effect van voetmassages is, dat de darmen hoorbaar in beweging komen. Verder is er echter weinig wetenschappelijk bewijs gevonden voor deze eeuwenoude Chinese leer.

De voetmassages die ik geef, doe ik met rust, aandacht en concentratie. De aandacht voor je voeten wordt als bijzonder aangenaam ervaren. Ik raad echter altijd aan, om bij klachten in de organen een arts te raadplegen. Een voetmassage duurt 15-30 minuten en kan goed gecombineerd worden met een van de andere massages.