Taoïstische Tantramassage

Er zijn verschillende vormen van Tao-massages, maar deze massage is wel één van de meest beoefende tantramassages. Begin jaren 1980 is deze vorm van tantramassage ontwikkeld door Dr. Joseph Kramer, later in samenwerking met Annie Sprinkle.

Er werd oorspronkelijk gesproken over de Taoïstische Erotische Massage (TEM), vanwege het erotische karakter en aanraking van de penis of vagina. Joseph Cramer baseerde zich op tradities van de oude Chinese koningen, die Tao-massage ontvingen en Taoïsme beoefenden om zichzelf te helpen genezen van verschillende aandoeningen en om zich voor te bereiden op onsterfelijkheid van de ziel.

De taoïstsche tantra massage is een integratie van ademwerk, volledige lichaamsmassage en erotische aanraking, dus ook genitale aanraking. Daarom wordt ook wel gesproken over lingam-massage of yoni-massage. Het idee is dat de bedoeling van aanraking niet alleen is om erotische energie te stimuleren, maar ook om het door het lichaam te laten circuleren zonder ejaculatie, met als doel een betere gezondheid en een lang leven. Dit was ook het typische paradigma van oude taoïstische seksuele praktijken.

Het doel van de Taoïsme-filosofie is niet alleen lichamelijke ontspanning en genot, maar ook spirituele ontwikkeling. De ziel, geest en het lichaam worden met elkaar in harmonie gebracht. Door Prana (Qi) wordt geblokkeerde energie vrijgegeven. Het helpt de energiestroom door je lichaam te verbeteren en te vergroten. Dat zorgt voor meer levensvreugde en een verhoogd gevoel van levendigheid.

Wat betekent Tao?

Het taoïsme werd in de 6e eeuw voor Christus door Lao Tze gesticht. De term Tao werd gedefinieerd als “pad” of “de weg”. Het pleidooi van het taoïsme is om de Tao te volgen door de integratie met de natuurlijke omgeving. Dat klinkt oppervlakkig ,maar het heeft binnen het taoïsme veel diepere betekenis. Tao gaat over de werking van het universum en van ons als individuen. De Tao kan ook het bewustzijn zijn dat in de diepte van ieder mens te vinden is. Van het kleinste deeltje materie tot het grootste hemellichaam in het universum, van het begin van alles tot de toekomst.

Het symbool voor het taoïsme was de beroemde yin en yang die de balans vertegenwoordigt van alles wat bestaat. Het symbool voor het taoïsme reflecteert ook op de taoïstische massage omdat het de essentiële balans van natuurlijke mannelijke en vrouwelijke energie laat zien, die door het lichaam van ieder mens stroomt.

Hoe verloopt de massage?

Tijdens de massage wordt, na een rustige opbouw, met één hand van de masseur de geslachtsdelen (penis / vagina) gestreeld en gestimuleerd. De andere hand masseert op sensuele wijze de rest van het lichaam, met spreidende bewegingen en nadruk op het midden van de borstkas, het hartcentrum.

De massage wordt gecombineerd met ritmische en vaak intensieve ademhaling. Hierdoor wordt er prana-energie opgebouwd. En het hart opent zich door de zachte strijkingen.

De ademhaling en strijkingen versterken de lichaamssensaties en het extatische gevoel in je lichaam. Hierdoor gaat de energie door je chakra’s stromen, waardoor je extase en healing ervaart. Je komt in contact met een gevoel van goddelijkheid.

Door de seksuele stimulatie produceer je krachtige endorfines, die helpen het gevoel van gelukzaligheid op te bouwen. De strijkende bewegingen zorgen ervoor dat de geconcentreerde energie en het gevoel van genot zich kan verspreiden. Dit voorkomt dat je (snel) klaarkomt, en zorgt ervoor, dat je je over jouw hele lichaam fijn gaat voelen.

De massage komt tot een climax met een versterkt ademhalingspatroon en eindigt met de zogenaamde Big Draw, warbij je alle spieren in je hele lichaam aanspant en adem inhoudt. Daarna volgt een periode van rust en meditatie waarin je je concentreert op de gewaarwordingen in je lichaam.

Wat is het effect van een taoïstische tantra massage?

Tijdens de massage gaan er allerlei gevoelens door je heen. Al die verschillende lichaamssensaties stimuleren je neurale netwerk, dat wordt gewekt en geactiveerd. Je gevoelsvermogen in je lichaam wordt groter en je komt meer in contact met je erotische energie. Dat maakt het leven aangenamer en leuker.

Wanneer je een aanraking van het hele lichaam ervaart, kan je als ontvanger een diepe staat van innerlijk bewustzijn bereiken. Je gevoelswereld wordt groter en je erotische energie wordt opgebouwd. Vanuit die stevige basis kun je tot grote hoogte expanderen. De zekerheid en het vertrouwen dat in het basischakra wordt gevoeld gaat samen met extatisch gevoel van diep genot.

Naast plezier geven al die lichaamssensaties ook belangrijke informatie over je spanningen, blokkades, angsten en verborgen patronen. Dit kun je verder uitdiepen in een vervolgsessie met coaching of lichaamswerk.

Voorbereiding
De afwisselende staten van bewustzijn en plezier kunnen intense emoties wakker maken. Daarom bespreken we voorafgaand aan en na afloop van de massage jouw stemming en gemoedstoestand. Ook deel je jouw intenties en verwachtingen en grenzen, zodat ik daar rekening mee kan houden. Na deze bespreking ontvangt een uitleg en instructie van de ademhaling, zodat je je daar tijdens de massage niet teveel op hoeft te concentreren.

Helende kracht
Heb je in je leven seksueel misbruik of andere trauma’s ervaren? Of voel je je van je seksuele, mannelijke of vrouwelijke kracht beroofd? De taoïstische tantra massage kan een plek bieden waar je je kunt richten op jezelf en je veilig kunt voelen. Terwijl je lichaam zich ontspant tijdens de volledige lichaamsmassage, komen hormonen vrij die geassocieerd worden met gevoelens van vertrouwen, liefde en binding.

Samen masseren
Als je samen met iemand anders de taoïstische tantra massage beoefent, tijdens een partner tantra sessie of tijdens de tantra bijeenkomsten voor mannen, kun je met je massagepartner een diepe band voelen, waardoor je je verbonden leert voelen met mensen van uiteenlopende achtergronden en met verschillende lichaamsbouw, verlangens en kwaliteit. Je ontmoet elkaar op een plek van geluk.