Tantrische healing-meditatie dag

zondag 4 december 2022

Anaagarik is een Tantrisch-bhoeddistische yogi, die momenteel voor de tweede keer in Nederland is om les te geven. Je leert van hem tantrische manieren om dichter bij Nirvana te komen. Deze meditatieve dag geeft je de mogelijkheid om enkele van de meditatie- en yogatechnieken te oefenen.

Als je voelt dat dit iets voor jou is om vaker te doen, dan kun je overwegen om van donderdagmiddag 8 december 2023 t/m maandag avond 12 december deel te nemen aan de Vierdaagse retraite bij Tijs thuis.

Wat is Nirvana?

Nirvana is de ultieme bevrijding, het is een doel op langere termijn. Het maakt niet uit hoe ver de bestemming is, men moet beginnen met een eerste stap op het pad, alleen dan kan men verwachten het lange pad af te leggen en de eindbestemming te bereiken. Wie niet de eerste stap zet, heeft geen mogelijkheid om de bestemming te bereiken. Deze retraite zal voor velen de eerste stap zijn naar de bestemming (vrij zijn van lijden en vrede in zichzelf). Je zult het pad kennen en je zult weten hoe je het pad moet bewandelen.

Deze dag zal je helpen je ware aard van de geest te begrijpen, zal je helpen je eigen gebruikelijke blinde (onvrijwillige) reacties op de gebeurtenissen en verschijnselen om je heen en in je op te merken (de reacties zijn in de eerste plaats ofwel hunkeren naar de gevoelens die je prettig ervaart of van afkeer van de gevoelens die je onaangenaam ervaart, die de oorzaak zijn van lijden en instabiliteit). Je zult leren om gelijkmoedig te blijven met dergelijke gevoelens en ervaringen (door direct aan je energie te werken), en je vrede in jezelf en mentale stabiliteit gaan testen.

Focus van de dag

 • Energie heroriëntatie
 • Tools om je wezen in balans te brengen
 • Hoe je je wezen kunt reinigen en het leven opnieuw kunt beginnen, waar je ook bent.
 • De waarheid van moment tot moment leren ervaren
 • Versnel je ontwaken door middel van Tantra-technieken
 • Deze dag geeft je een voorproefje van de volledige 4-daagse retraite, van donderdag 8 tot en met maandag 12 december.

Begeleider
Anaagarik Kahsyap is een freelance spirituele gids. Voorheen bekend als Sunil Babu Pant, was een pionier in het opkomen voor LGBTIQ-rechten in Nepal. Hij was het eerste openlijk homoseksuele parlementslid in Azië. Hij werd ook twee jaar boeddhistische monnik. Nu geeft hij les in Tantra (energie) genezingsmeditatie.

Plaats
Huisjeland van Dromen
Westbroekse Binnenweg 20;
3612 AH Tienhoven (Ut)

Donaties
De Tantric Healing Meditation Retreat is gebaseerd op donaties, volgens de Daña-traditie.

Voor wie?
Iedereen is welkom. Deze dag staat dus open voor alle genders (inclusief non-binair of transgender) en alle oriëntaties. Meditatie of tantra ervaring is welkom, maar niet noodzakelijk.

Meer info over de retraites met Anaagarik:
https://www.neptunus-wellbeing.nl/vijfdaagse-retraite/

Potluck – samen eten

We zullen samen lunchen. Neem dus iets lekkers/voedzaams mee om te delen met de anderen.

Tijden

Aankomst, thee / koffie / Inleiding: tussen 8.00 uur en 9.00 uur (niet om 7.00 uur)

Start workshop: 09:00 uur

Eindtijd: 18:00 uur (18:00 uur)

Plaats

 • Huisje “Land van Dromen”
 • Adres: Westbroekse Binnenweg 20; 3612 AH Tienhoven (Utrecht)
 • Gratis parkeren voor de deur.
  Openbaar vervoer: Sinds kort ook bereikbaar met de U-flex bus. Je moet de bus van tevoren reserveren. Ga naar:u-ov.info/reizen/u-flex

Wat mee te brengen

Neem wat warme, comfortabele zachte kleding mee om te dragen. Neem dan je meditatiekussen, een yogamat en een yogariem mee. Deze dingen zijn ook ter plekke verkrijgbaar. Neem ook wat eten mee (om te delen) voor de lunch.

Gepubliceerd door

Tijs

Tijs Breuer is 50 jaar, gecertificeerd personal coach, lichaamswerker en masseur. Essentiecoaching is erop gericht dat je tot de kern komt van wie je werkelijk bent. Tijs werkt met persoonlijke aandacht, aanraking en aanwezigheid. Hij helpt je om lekkerder in je vel te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.