Tantrische healing meditatie retraite

Ervaar tantra als weg van zuivering en levenswijze

Voor veel mensen staat tantra gelijk aan het geven en ontvangen van een sensuele massage. Dat tantra ook een levenswijze is, is minder bekend. Onlangs ontmoette ik Sunil, een boeddhistische monnik die leeft volgens tantrische tradities en dit graag wil uitdragen. Hij heeft geen vast inkomen, maar leeft van donaties. Graag bied ik geïnteresseerden om kennis te maken met de tantra levenswijze, door het volgen van een vijfdaagse retraite met Sunil, in mijn huisje aan de Maarsseveense Plassen.

Praktisch

 • Volgende startdatum: donderdag 8 december 2022 om 15:00 uur
 • Einddatum: maandag 12 december 2022 om 10:00 uur.
 • Proefdag: zondag 4 december 2022
 • Locatie: Bij Tijs thuis (Neptunus Wellbeing).
 • Adres: Westbroekse Binnenweg 56a, Huisje c69 · Tienhoven
 • Programma vind je hier.

Het realiseren van Nirvana – de ultieme bevrijding – is een doel op langere termijn. Hoe ver de bestemming ook is, men moet beginnen met een eerste stap op het pad, pas dan kan men verwachten het afstandspad te overbruggen en de eindbestemming te bereiken. Wie de eerste stap niet zet, heeft geen mogelijkheid om de bestemming te bereiken. Deze retraite zal voor velen de eerste stap zijn naar de bestemming (die vrijheid van lijden en vrede in jezelf is). Je zult het pad kennen en je zult weten hoe je op het pad vooruit moet gaan.

Deze retraite belooft geen enkele vorm van gelukzaligheid of wonder met bovennatuurlijke ervaringen, maar deze retraite zal je helpen je ware aard van geest te begrijpen, je eigen gewone blinde (onvrijwillige) reacties op de gebeurtenissen en fenomenen te identificeren of op te merken om je heen en in jezelf (de reacties zijn in de eerste plaats een hunkering naar de gevoelens die je prettig ervaart of een afkeer van de gevoelens die je onaangenaam ervaart, die de oorzaak zijn van lijden en instabiliteit).

Langzaam leer je gelijkmoedig te blijven over dergelijke gevoelens en ervaringen (door direct aan je energie te werken), en begin je de rust in jezelf en mentale stabiliteit te testen. Je leert de techniek om met de onvermijdelijke veranderingen van het leven om te gaan en gelijkmoedig te blijven, zodat je deze lessen kunt toepassen in het dagelijkse leven, na de retraite. Deze retraite zal je helpen om je ongezonde gewoonten (onvrijwillige blinde reacties) te veranderen en gezonde gewoonten aan te nemen (opmerkzame wijze reacties en acties). Je zult ‘Tantra’ leven en naarmate je verder op het pad loopt, word je van binnenuit vrediger en stabieler.

Twee doelen van retraite

 • Ervoor zorgen dat er geen nieuwe sankharas (onwillekeurige mentale reacties en hun mentale afdrukken die {resulterende} vruchten in de toekomst opleveren) worden verzameld.
 • Oude opgehoopte sankhara’s worden afgebroken en geblokkeerde energie komt vrij.

Focus van de retraite

 • Energie heroriëntatie
 • Hulpmiddelen om je wezen in balans te brengen
 • Hoe je je wezen kunt reinigen en het leven kunt herstarten, waar je ook bent.
 • De waarheid van moment tot moment leren ervaren
 • Versnel je ontwaken door middel van Tantra technieken

Begeleider
Anagarik Kahsyap is een freelance spirituele gids. Voorheen bekend als Sunil Babu Pant, was een pionier in het opkomen voor LGBTIQ-rechten in Nepal. Hij was het eerste openlijk homoseksuele parlementslid in Azië. Hij werd ook twee jaar boeddhistische monnik. Nu geeft hij Tantra (energie) healing meditatie.

Locatie
Bij Tijs Breuer thuis.
Adres: Chalet 69;
Westbroekse Binnenweg 56a;
3612 AJ Tienhoven (Ut)
Kaart: https://goo.gl/maps/GAyuvXkU63VsZwqLA

Hoe ons te vinden
Openbaar vervoer: U-flex bus naar bushalte Gravingen rijdt elk half uur vanaf station Overvecht. De bus moet je vooraf reserveren: 0900 525 2241.

Loop het Zwaluwpark in, ga rechtdoor op het nieuw verharde pad tot het einde, sla linksaf en je ziet een zwart houten huis met de blauwe voordeur.

Donaties
De Tantric Healing Meditatie Retreat is gebaseerd op donaties, volgens de Daña traditie.

Voor wie?
Iedereen is welkom. Dus deze retraite staat open voor alle geslachten (inclusief niet-binair of transgender) en alle oriëntaties. Meditatie of tantra ervaring is welkom, maar niet noodzakelijk.

Opgave: op Meetup via onderstaande link (of stuur een mailtje)

Referenties van deelnemers
De stilteretraite van Sunil was een erg leuke ervaring, het voelde als de vertrouwde Vipassana-retraites die ik eerder had gedaan. Tegelijkertijd was het heel bijzonder.
Sunil belichaamt volledig een diepe zuidelijke kalmte in zijn aanwezigheid en de manier waarop hij de sessies begeleidt.

Sunils zeer diverse achtergrond als voormalig homo-activist, ondernemer Nepalese politicus en de spirituele reis die hij maakt, geven hem de mogelijkheid om de vele verschillende manieren te zien waarop mensen op het contemplatieve pad in het leven kunnen komen.

Vooral zijn unieke benadering van de altijd aanwezige obstakels in (mijn) praktijk is zeer behulpzaam, accepterend en ‘luchthartig’. Sunil biedt een mooie balans tussen theorie en praktijk; beweging en verstilling evenals strikte structuur en gemak.

Ik heb Tantra ervaren als aanwezig zijn met al mijn levenskracht, handelend/stromend door mijn hele lichaam. Een zeer aardende ervaring en zeer complementair aan andere Tantrische praktijken (een goede combinatie met de tantra die Tijs biedt).

Sunil combineert zijn levenslange belichaming van de spirituele aspecten van de Nepalese samenleving met de ervaring en het begrip van de westerse samenleving door samen te leven met zijn man in het Verenigd Koninkrijk. Hij weet heel goed hoe hij mensen met een westerse achtergrond moet benaderen die op zoek zijn naar een meer contemplatieve en meelevende manier van leven.

Ik voelde me zoveel bewuster en aanweziger, mijn zintuigen waren volledig ontwaakt. Rustiger en meer op mijn gemak met mezelf en de wereld. Genoten van het oefenen van de “twee milliliter lift” en de “Buddha-walk” evenals de zeer effectieve rekoefeningen.

Gepubliceerd door

Tijs

Tijs Breuer is 51 jaar, gecertificeerd personal coach, lichaamswerker en masseur. Essentiecoaching is erop gericht dat je tot de kern komt van wie je werkelijk bent. Tijs werkt met persoonlijke aandacht, aanraking en aanwezigheid. Hij helpt je om lekkerder in je vel te komen.

Een gedachte over “Tantrische healing meditatie retraite”

 1. Dag Tijs, helaas lukt het me niet komende weekend, had er graag bij geweest. Mocht zich n ander moment voor doen dan verneem ik dat graag want het lijkt me wel interessant ❤

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.