Meetups

Regelmatig worden er Meetups (bijeenkomsten) georganiseerd rond thema’s als contact, aanraking, mindfulness en massage.

Let op: vanwege coronabeperkingen is het nog niet zeker of de geplande meetups in maart 2021 kunnen plaatsvinden. Zo niet, dan is er een online meetup en / of wordt deze uitgesteld.

Meditaties

Wekelijks zijn er buurtmeditatie bijeenkomsten in het Zwaluwpark, Tienhoven (Utrecht). Deze meditaties kunnen ook online worden bijgewoond. Tijdens deze buurtbijeenkomsten wordt een geleide meditatie gegeven. De bijeenkomsten zijn gratis en vinden in een huiselijke sfeer plaats.

Nieuw: Speelse beweging en aanraking

In een nieuwe serie meetups onderzoeken we bewuste beweging van ons lichaam in combinatie met creatieve aanraking. Beweging helpt je in je lichaam te duiken, waardoor op een speelse manier meer lichaamsbewustzijn ontstaat, kracht, flexibiliteit en mobiliteit toeneemt. We werken met cross-disciplinaire bewegingsvormen, geïnspireerd door yoga, vechtsporten, dans en ademwerk. Dit zal helpen om ons lichaam beter te begrijpen en je natuurlijke stroom te vinden.

Met speelse aanraking zullen we op een veilige en bewuste manier verbinding maken met onszelf en elkaar. We kunnen met onze handen communiceren om verschillende lichaamssensaties te creëren. De creativiteit komt van binnenuit. In elk deel van je lichaam zijn er verschillende gevoelenslagen: spanning, plezier, angst, verlangen, enz. Deze gevoelens creëren een impuls tot beweging. We gebruiken deze beweging om elkaar aan te raken en sensualiteit te creëren. De focus in deze meetup zal niet liggen op erotische of seksuele energie, maar op je zintuigen.

Deze bijeenkomst staat expliciet open voor alle fitnessniveaus, alle seksuele oriëntaties en alle lichaamsvormen. Want ook voor rechte en zware mannen is beweging en aanraking heerlijk. Dus iedereen die gemotiveerd is om de verbinding met zijn lichaam te verbeteren is welkom. We creëren samen een warme ruimte waar je vrij jezelf kunt ontdekken en verbonden bent met andere mannen. Je wordt nergens toe gedwongen en alle aanraking is gebaseerd op toestemming zonder seksuele bedoelingen, alles volgens de COVID-19-richtlijnen.

Begeleiders
Erik van Lier zal het bewegingsgedeelte doceren. Erik heeft meerdere jaren ervaring met Ido Portal Bewegingscultuur en lichaamsgerichte therapie. Tijs begeleidt het contact en de aanraakimprovisatie. Tijs is masseur, bodyworker, life-coach en oprichter van de Men in Touch NL beweging.

Massage leren en oefenen

Maandelijks worden er massage-meetups georganiseerd in Utrecht en Amsterdam. De massage meetups zijn bijeenkomsten met een workshop-achtig karakter. Je leert bepaalde massage stijlen en -technieken en er is gelegenheid om massages uit te wisselen. De avonden hebben iedere keer een ander thema. Doorgaans zijn er 4 massagerondes. deels met voordoen en oefenen, deels wat vrijer en meer intuïtief.

In Tienhoven is zowel een mannengroep als een gemengde groep. In Amsterdam en Nijmegen zijn er mannengroepen.
  • De mannengroep in Tienhoven is op de eerste dinsdag van maand;
  • De gemengde groep op de derde dinsdag van de maand;
  • De mannengroep in Nijmegen is op de tweede zondag van de maand.  
Daarnaast zijn er iets andere workshops, beide voor mannen, waarbij de nadruk minder op massage en meer op contact en mindfulness ligt. In Amsterdam (op vrijdagavonden met een wat speelsere opzet) en Utrecht (ook maandelijks op vrijdagavond, gericht op tantra).

Kosten

De kosten van deze meetups zijn 15-25 euro per avond. Je kunt tevoren een ticket kopen of ter plaatse contant betalen. Je hoeft verder niets mee te nemen. Massage-olie, textiel, drinken en versnaperingen zijn  inbegrepen.

Aanmelding

Aanmelding verloopt via de site van Meetup. Je moet je dus even registreren voor dit platform. Vervolgens kun je je gemakkelijk aanmelden voor de aangekondigde evenementen. Heb je je eenmaal aangemeld op Meetup.com, dan ontvang je updates van de eerstvolgende massage-avonden in je mailbox. Je kunt zelf de instellingen wijzigen zodat je geen of minder e-mails ontvangt.

Hieronder zie je de link naar de meetup groepen.

Buurtmeditaties en gemengde meetups rondom massage en mindfulness:

Embodied – in touch for wellbeing and mindfulness

Utrecht, NL
236 Members

ENGLISH: BELOW. Zowel meditatie als aanraking zijn manieren om in contact te komen met jezelf, om je ontspannen en rustig te voelen. Je eigen lichaam is ons grootste geschenk …

Next Meetup

Stadsverlichting (avondmeditatie) – Cities of light (evening…

Sunday, Jun 14, 2020, 8:00 PM
2 Attending

Check out this Meetup Group →

Mannengroep voor massage, aanraking en mindfulness:

Men in Touch NL

Utrecht, NL
718 embodied men

Massage, contact, touch, mindfulness meetups for men / voor mannen. Meetups in Utrecht, Amsterdam, Nijmegen.Nederlands: Aanraking is een onmisbare vorm van contact met een d…

Check out this Meetup Group →

Meetup tickets

Voor deelname aan de Meetups kun je kiezen voor ter plekke contant betalen, of hier tevoren een los kaartje kopen. Wil je vaker deelnemen aan een Meetup en korting krijgen? Koop dan een strippenkaart voor 7 bijeenkomsten.

Een gedachte over “Meetups”

  1. Nooit zo een heerlijke massage gehad van Tijs tijdens een van zijn meetup bijeenkomsten!
    Verstilling, vertraging met deskundige aandacht en betrokkenheid. De ziel kan vrij stromen – meditatief en helend.
    Dank je voor de wijze waarop je de avonden begeleidt en zorgt voor een vertrouwde sfeer met diepgang.
    Sebastian

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.