Massage is geen seks

Massage wordt soms met seks geassocieerd, is dat terecht?

Nee, een professionele westerse massage heeft niets met seks te maken. Wel kan aanraking even onwennig zijn en intiem aanvoelen, waardoor je opgewonden raakt. Als je opgewonden raakt is dat niets bijzonders en meestal maar eventjes. Dat gevoel gaat snel weer weg om plaats te maken voor een diepe ontspanning. Je zult merken dat de massage plaatsvindt in een vertrouwde sfeer. Tegelijk bewaak ik grens qua intimiteit, hygiëne en professionaliteit.

 

En hoe zit dat met tantra?

Bij tantra staat je seksuele energie centraal. Je voelt je stromend, zacht, energiek, liefdevol na een tantra-massage.  Tantra richt zich op het opheffen van blokkades in je lichaam (vaak op plekken die  chakra’s worden genoemd) waardoor de energie weer gaat stromen. Energie vanuit je bekken wordt seksuele energie genoemd, omdat het een gevoel van levenslust en opwinding kan veroorzaken wanneer die energie vrij komt. Ademhaling speelt daarbij een belangrijke rol.

Bij veel mensen is de seksuele energie onderdrukt, omdat je bang bent voor afwijzing, je je schaamt voor (delen van) je seksualiteit. Je hebt een negatief oordeel op het voelen, losmaken, laten stromen van je seksuele energie. Dat mag niet,  daar komt ellende van. De “druk” bouwt zich daardoor op en zo ontstaat er spanning in je lijf.

 

 

Spanning die tot ontlading moet komen. Die ontlading wordt door veel mannen gezocht in een “happy end”, maar wanneer je je concentreert op je ademhaling, verdwijnt de spanning om plaats te maken voor een diepe ontspanning en een tevreden gevoel. Aanraking en seksuele toenadering door de klant wordt niet op prijs gesteld.

 

tantra_aanraking

Gepubliceerd door

Tijs

Tijs Breuer is 51 jaar, gecertificeerd personal coach, lichaamswerker en masseur. Essentiecoaching is erop gericht dat je tot de kern komt van wie je werkelijk bent. Tijs werkt met persoonlijke aandacht, aanraking en aanwezigheid. Hij helpt je om lekkerder in je vel te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.