Bazige massage

Weet jij precies wat je fijn vindt? En geef je daar ook uiting aan richting je partner, geliefde of je vrienden? Veel mensen worstelen met hun wil. Vaak weten we niet precies wat je wel en niet wil. Of we vinden het lastig om expliciet te zijn. Dan wordt je vaag, in de tent van: “je zou misschien dit kunnen doen”. Vaak krijgen we dan niet wat we willen. Leer om jezelf over de streep te trekken en te laten merken wat jij fijn vindt of waar je naar verlangt.

Een “bossy massage” is een vorm van bodywork, die geïnspireerd is op het werk van Betty Martin. Je ervaart hoe het is, om heel duidelijk te zijn in wat je graag wilt ontvangen. De ontvanger wordt uitgenodigd, te vragen: wil je dit bij me doen? En te zeggen: ik wil graag …. Je geeft dus commando’s, wat ongemakkelijk kan voelen. Het doel is niet om de hele dag commanderend te zijn of om een bazige persoonlijkheid te worden. Maar soms kan het goed zijn, om het normaler te gaan vinden om te uiten wat jij graag wilt en te ervaren dat een ander jou dit graag wilt geven.

Ook is het leerzaam om concreter te worden met het geven van heldere instructies, zonder vaag of terughoudend te zijn. Als we zeggen wat we willen, zijn we vaak niet erg specifiek. Iemand vraagt mij bijvoorbeeld: wil je de pijn op mijn rug wegmasseren? Welk deel van de rug en wat voor pijn aangepakt moet worden, en wat voor soort aanraking gewenst is, is allemaal nog onduidelijk. In zo’n geval vraag ik vaak verder.

Sommige mensen zijn wel goed in het commanderen, maar ze doen dit vaak op een heel onvriendelijke manier. Als ze zeggen wat ze willen, doen ze dit niet in verbinding met zichzelf en de ander. Grote kans dat de ander geïrriteerd raakt en juist niet doet wat jij graag wilt. In dat geval kan de “bazige massage” je leren om op een meer zorgvuldige of kwetsbare manier je behoeften te uiten.

Betty Martin over The Bossy Massage: “Het punt van deze is helemaal niet de aanraking – het is het proces van opmerken wat jij (de ontvanger) wilt. En te ontdekken hoe het voelt om absoluut de leiding te hebben over hoe je wordt aangeraakt, van moment tot moment.”

Uitleg van The Bossy Massage door Betty Martin. Opgenomen tijdens Like a Pro training in Austin TX, Feb 2016.

Een bazige massage is eigenlijk geen massage, maar een vorm van lichaamswerk, waarbij je lichaam en geest meer in harmonie kunt brengen met elkaar. Het is dus een oefening om in contact te komen met je wensen en die zonder gêne uit te spreken. Het leert je ook om te luisteren naar je lichaam. Er komt er misschien een heel ander aspect van jezelf omhoog. Laat jezelf verassen en maak een afspraak!

Met je partner oefenen

Binnen relaties kan het geven van feedback en instructies aan elkaar best een uitdaging zijn. Voor een levendig, verbonden en bevredigend seksleven is communicatie in intimiteit en seks over wat we wel en niet willen cruciaal. Misschien doe je dit al, maar communiceer je daarbij niet over en de fijnere, meer genuanceerde aspecten ervan.

Wil je jouw relatie met je partner verdiepen? Dan kan de bazige massage een goede oefening zijn, om vaste patronen te doorbreken en samen iets nieuws te ervaren in de aanraking van elkaar.Dit is een manier om te spelen met communicatie, vragen wat je wilt en feedback van iemand ontvangen. Je hoeft dit niet te doen als je daadwerkelijk de liefde bedrijft, maar het kan wel.

Je oefent met het geven en ontvangen van feedback, richting en begeleiding. We overdrijven hier opzettelijk de rollen om het ongemakkelijk, leuk en leerzaam te maken. Het doel hiervan is om op te merken hoe het voor jou is om richting te geven en te ontvangen. Zo ontdek je een manier van communiceren in intieme seksuele ontmoetingen die voor jullie beiden werkt.

Rollen
Er zijn twee rollen: de baas (of de gids) en de aanraker. Het is de taak van de baas om de aanraker precies te vertellen wat ze willen, hoe ze het willen en waar. Zij hebben de volledige leiding. Het is de taak van de aanraker om precies te doen wat de baas zegt. Interpreteer of volg je intuïtie niet. Doe precies wat de baas zegt. Natuurlijk, als je niet wilt doen wat er wordt gevraagd, zeg dat dan. Als aanraker hoef je de instructie niet op te volgen als je dat niet wilt.


De oefening

  1. Bepaal vooraf eventuele grenzen. Blijf je gekleed? Ga je intieme / geslachtsdelen bedekken en mogen deze worden aangeraakt? Is er iets dat verboden terrein is, bijv. de borsten? Maak hierover tevoren afspraken.
  2. Bepaal wie als eerste de baas is en wie de aanraker zal zijn.
  3. Stel een timer in. Begin met 5 minuten, en naarmate je er meer vertrouwd mee raakt, kun je de tijd verlengen.
  4. In de rol van aanraker, onthoud dat het jouw taak is alleen te doen wat de baas je heeft opgedragen. Vul de lege plekken niet voor hen in. En als ze je ongeveer 30 seconden geen richting geven. Stop en wacht af.
  5. Als de timer afgaat, stel dan een andere timer in voor 3 minuten en deel beiden je ervaringen. Je kunt elkaar vragen: Hoe was het om richting te geven? Hoe was het om het te ontvangen? Is er een andere manier waarop u leiding zou willen geven of ontvangen?
  6. Wissel van rol en herhaal.

Verdere verdieping van de oefening
Speel in de rol van de baas met verschillende manieren om het verzoek te doen: Raak me hier aan. Niet zo, zachter. Niet langer. Van mijn knie tot aan mijn heupgewricht. Nee, niet daar, hier. Of wil je mijn voet aanraken? Of raak alsjeblieft mijn voet aan? Wat is de impact van deze verschillende manieren van communiceren? Er zijn hier geen goede of foute antwoorden, je onderzoekt en leert samen wat voor ieder van jullie werkt en waarom. In de rol van de baas, doe alsof wat de aanraker ook doet, ze het verkeerd doen, zelfs als ze het goed doen, geef ze een andere richting. Doe deze oefening eens voorafgaand aan het vrijen.

Bron van de oefening: 2018 Alyssa Morin, www.thiseroticlife.org

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.